MAME μέσω svideo-composite σε 1084

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Other_Reality
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Other_Reality

RetroNuts!
Αντιδράσεις
69
Το έχει κάνει κανείς ? Θέλω να αξιoποιήσω την ύπαρξη του 1084 στο υπο κατασκευή gameroom (προς το παρόν έχει την a4000t-RGB και Cd32-Composite)

Δοκίμασα με καλωδιάκι svideo-composite απο την έξοδο του λάπτοπ αλλα δυστυχώς πήρα μόνο μάυρη οθόνη. Θέλει τίποτα ιδιαίτερες ρυθμίσεις ? Ίσως αυτό να συνέβαινε και λόγω της 800x600 ανάλυσης που ήταν η χαμηλότερη που μπορούσα να βάλω απο τα settings της nvidia (το λάπτοπ έχει μιά 8600 GSm).

Εχω συνδεσει XBOX360 μεσω composite οπως και το TV-OUT (με S-video σε RCA Adaptor) σε Acer Extensa οπως και standalone DVD Player (Philips DVP642), και επαιζαν μια χαρα σε 1084. Λογικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα. Ψαξε το λιγο και δωσε περισσοτερα στοιχεια αν εξακολουθησεις να εχεις προβλημα.

σιγουρα ειναι θεμα ρυθμισεων,μεσω τvout 640x480,800x600,1024x768 παιζoυν στο 1084.

απλα στο nview settings της nvidia πηγαινε στις ρυθμισεις του multiple displays και θα κανεις δουλεια απο εκει

Chahn είπε:
σιγουρα ειναι θεμα ρυθμισεων,μεσω τvout 640x480,800x600,1024x768 παιζoυν στο 1084.απλα στο nview settings της nvidia πηγαινε στις ρυθμισεις του multiple displays και θα κανεις δουλεια απο εκει
Έπαιξα αρκετά με τα nview settings εξακολουθώ να παίρνω μάυρο όμως. Εφόσον παίζουν αυτές οι αναλύσεις θα έπρεπε να έχω σήμα, έστω με την 800χ600. Ρύθμισα επίσης την έξοδο ώς PAL και το connection type ώς composite (RCA). Ξανά μαύρα. Θα δοκιμάσω το βράδυ να εγκαταστήσω νεότερα drivers μήπως οφείλεται εκεί το πρόβλημα.

εχε υποψιν σου οτι δε βγαζει απευθειας την εικονα,θελει να ρυθμισεις το multiple displays και να βαλεις primary την τηλεοραση σου (αν δε το εχεις ηδη κανει)

πιστευω θα το βρεις τελικα,δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο

Chahn είπε:
εχε υποψιν σου οτι δε βγαζει απευθειας την εικονα,θελει να ρυθμισεις το multiple displays και να βαλεις primary την τηλεοραση σου (αν δε το εχεις ηδη κανει)πιστευω θα το βρεις τελικα,δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο
To έχω κάνει και αυτό φυσικά, βασικά έχω ξανασυνδέσει πολλές φορές το tv-out σε κανονικές τηλεοράσεις, γι΄αυτό και πιστέυω ότι κάτι δέν πάει καλά σε αυτήν την περίπτωση. Ίσως τελικά να φταίει ο αντάπτορας, θα τον δοκιμάσω ώς έχει σε τηλεόραση και συνεχίζω απο εκεί !

Παιζει να μην εχεις καν προβλημα στις συνδεσεις η στις ρυθμισεις. Μολις μου ηρθε απο τα πισω μερη της σκεψης μου οτι μπροστα στο πορτακι του 1084 εχει καποιο διακοπτακι που δινει bypass διπλα απο το volume. Τσεκαρε το και δες το και παλι. Πρεπει να σου δειξει μια χαρα την εικονα ανεξαρτητα αναλυσης.

phil_vr είπε:
Παιζει να μην εχεις καν προβλημα στις συνδεσεις η στις ρυθμισεις. Μολις μου ηρθε απο τα πισω μερη της σκεψης μου οτι μπροστα στο πορτακι του 1084 εχει καποιο διακοπτακι που δινει bypass διπλα απο το volume. Τσεκαρε το και δες το και παλι. Πρεπει να σου δειξει μια χαρα την εικονα ανεξαρτητα αναλυσης.
Nομίζω θυμάμαι ότι υπάρχει, όμως η composite του 1084 δουλεύει ώς έχει - έχω ήδη πάνω συνδεδεμένο το cd32 στην composite και παίζει κανονικότατα. Μονάχα στο PC προβληματίζεται !

τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν 2 ειδων ανταπτορες svideo,ενας με 4 ακροδεκτες και ενας πιο καινουργιος με 7.

μαλλον χρειαζεσαι αυτον με τους 7 για τη καρτα γραφικων σου

Chahn είπε:
τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν 2 ειδων ανταπτορες svideo,ενας με 4 ακροδεκτες και ενας πιο καινουργιος με 7.μαλλον χρειαζεσαι αυτον με τους 7 για τη καρτα γραφικων σου
Τελικά αυτό πρέπει να είναι η ρίζα του προβλήματος ! Δέν κοίταξα καθόλου τον αντάπτορα (μέγα λάθος - γουρούνι στο σακί) απλά γιατί δέν γνώριζα ότι υπάρχουν με 4 και 7 pins. Το πιθανότερο είναι να έχω τον λάθος (όποιος και απο τους 2 και να είναι ο λάθος - πιθανότατα αυτός με τους 4 τον οποίο και μάλλον έχω). Προφανώς και οι 2 αντάπτορες "κουμπώνουν" στο svideo out του laptop και αυτό με ξεγέλασε στο ότι είναι ο σωστός.

ακριβως,ειναι δοκιμασμενο οτι αν σε υποδοχη με 7 του βαλεις 4,μπορει και να μη δουλεψει

οποτε βαλε εναν με 7 και θα λειτουργησει κανονικα(λογικα)

Τελικά είχες δίκιο chahn ήταν ο αντάπτορας το πρόβλημα, με τον 7πινο είναι εντάξει ! Τώρα και ΜΑΜΕ στο 1084 ! (Και σε συνδιασμό με το ταλαιπωρημένο composite του έχει ένα φοβερό pal effect ! καρα-ρετρίλα !!!)

τελειος!ετσι πρεπει ναναι

Πίσω
Μπλουζα