joe
RetroMasteR
- Joined
- 28 Απρ 2008
- Μηνύματα
- 1.441
- Αντιδράσεις
- 295

Mια πολυ ωραια ιστορικη μινι σειρα. Πρωτη φορα την ειδα απο τον Αντ1 90-91. Πραγματευεται ενα αληθινο γεγονος. Το σεναριο βασιστηκε στο ιστορικο μυθιστορημα The Antagonists του Ernest Gann. Μετα την επιτυχια του Σογκουν δημιουργηθηκε ενα ρευμα για ιστορικες σειρες. Ηταν η πρωτη αμερικανικη παραγωγη που συμμετειχε ο Peter O'Toole.
Στην Ιουδαια του 73 μΧ γινεται αλλη μια εξεγερση. Οταν μαθαινουν πως οι Ρωμαιοι στελνουν την λεγεωνα του Cornelius Flavius Silva οι εξεγερμενοι μαζι με τις οικογενειες τους αποσυρονται στην ακροπολη Μασαντα. Ενα οχυρο χτισμενο απο τον Ηρωδη για ωρα αναγκης, μεσα στο κεντρο της ερημου πανω σε ενα αποτομο υψωμα. Θεωρειται απορθητο μια και δεν υπαρχει καμια αλλη προσβαση απο εναν δρομο εκτεθειμενο στα πυρα των αμυνομενων. Υπαρχουν αποθεματα νερου και αφθονης τροφης ωστε οι πολιορκημενοι να αντεξουν μεγαλο διαστημα. Αρχηγος τους ειναι ο Eleazar ben Yair (Peter Strauss). Ενας ικανος ηγετης ο οποιος θεωρει τον εαυτο του αθεο. Δεν δισταζει να αντιμετωπισει με περιφρονηση τα θρησκευτικα κολληματα και ιδιαιτερα τους ιερεις που ζητουν ειδικη μεταχειριση σε μια κατασταση κρισης.
Ο Cornelius Flavius Silva (Peter O'Toole) δεν αργει να καταλαβει πως αυτη δεν θα ειναι ευκολη κατασταση. Θα χρειαστει ολη η γενναιοτητα και επινοητικοτητα της ρωμαικης πολεμικης μηχανης. Οι αντιπαλοι ειναι και οι δυο αποφασισμενοι ο καθενας για τους λογους του. Οι Ιουδαιοι επιζητουν ελευθερια ενω οι πολιτικες πιεσεις για γρηγορο τελος της κρισης πανω στον Ρωμαιο διοικητη ειναι ασφυκτικες. Το ενα στρατηγημα θα απανταται με ενα αλλο και συντομα οι δυο ηγετες θα αναπτυξουν αλληλοσεβασμο και ενα ειδος ιδιοτυπης φιλιας. Θα αντιμετωπισουν και οι δυο εσωτερικα προβληματα, ιδιως ο Silva ο οποιος εκτος τους εξεγερμενους πρεπει να αντιμετωπισει αυτοκρατορικα τσιρακια και φιλοδοξους αξιωματουχους που περιμενουν ενα στραβοπατημα του για να αναλαβουν στην θεση του.
Ολοι ξερουν πως οι επαγγελματιες λεγεωναριοι μπορουν ευκολα να αντιμετωπισουν τους Ιουδαιους, ομως για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να τους φτασουν.
