Medieval Total War,Win XP και VGA drivers...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

manos426f

The King of Retro®
Αντιδράσεις
166
Παιδιά,ζητώ τη βοήθεια όσων ασχολούνται με τέτοια games καταρχήν και έχουν έχουν καταφέρει να τρέξουν το συγκεκριμμένο,σε περιβάλλον XP.

Ασφαλώς η ερώτηση δεν αφορά εμένα,αλλά ένα φίλο μου,"άρρωστο" με το game αυτό.

Λοιπόν,μια και το game αυτό βγήκε δεκαετία '90 (δε ξέρω πότε ακριβώς) κι ήταν φτιαγμένο για 98άρια,με τα XP δυστροπεί.

Συγκεκριμμένα,ενώ με το ATI Radeon 200 Express ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών της μητρικής του (Ashrock 775 Twins-HDTV) δεν είχε πρόβλημα,χθες που βάλαμε μια 8600GTS και περάσαμε και τους τελευταίους drivers,με το που πάει να ξεκινήσει campaign,"σκάει" το παιχνίδι και τον πετάει έξω.

Διάβασα διάφορα σχετικά,από συγκεκριμμένες αναλύσεις γραφικών που πρέπει να το βάλει να τρέξει,μέχρι ότι το ενοχλούν οι Physx drivers που εγκαθιστώνται με τους drivers της Nvidia,ότι πρέπει το Anti-aliasing της κάρτας να ρυθμιστεί στο 2x,ότι πρέπει η ανάλυση της οθόνης να είναι 1024x768 ( !! ),ακόμη κι ότι πρέπει να έχει....προϊστορικούς drivers (κάτι σε 7x.xx) της Nvidia εγκατεστημένους για να παίξει τελικά ομαλά το παιχνίδι !!

Ήμαρτον !!!

Αν έχει κάποιος καταφέρει να παίξει -με Nvidia κάρτα- ομαλά το παιχνίδι σε Win XP,ας μου πει κι εμένα πώς το έκανε,μια και μ' έχει "φάει" από χθες ο φίλος μου να βρούμε μια (σοβαρή κι όχι μπακαλέ) λύση.

Δυστυχώς δεν έχει κάποιο δεύτερο παλαιότερο μηχάνημα,να στήσουμε εκεί 98άρια,να τελειώνουμε...

Υπόψην,μιλάμε πάντα για το πρώτο Medieval Total War,όχι το ΙΙ....

εγώ πάντως έπαιζα το 1ο medieval σε athlon 1600αρη,512 ram-radeon 9600se και έπαιζε χωρίς πρόβλημα σε xp και δε νομίζω το πρόβλημα να είναι το λειτουργικό αλλά τα drivers της κάρτας γραφικών.

Nαι,κι εγώ έχω καταλήξει ότι προφανώς με τους drivers δεν του "αρέσει" κάτι,αλλά από την άλλη θεωρώ εξαιρετικά γελοίο μωρέ να τον γυρίσω σε 7x.xx Νvidia drivers τον υπολογιστή !

Σημείωση:Το game ήταν για DirectX 8.1,δε ξέρω αν τελικά παίζει κι αυτό παίζει το ρόλο του..

Μανο και γω που το εχω παιξει στον δικο μου με χρ και nvidia καρτα δεν ειχα κανενα προβλημα 8).

Οπως ειπε και ο Shinobi μαλλον ειναι καθαρα θεμα drivers

Το παιχνίδι βγήκε το 2002 και φυσικά υποστηρίζει Windows XP, άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι 100% θέμα drivers. Το τελευταίο patch του παιχνιδιού το κατεβάσατε μπας και αλλάξει κάτι;

Επίσης δοκιμάστε να καθαρίσετε το registry με το CC Cleaner. Μπορεί να δημιουργείται πρόβλημα με τους παλιούς drivers της άλλης κάρτας γραφικών.

Αλλά...με 8600 GT δεν παίζει καλύτερα το ΙΙ;

Αν έχεις καλό πισί, δεν δοκιμάζεις να το τρέξεις σε κανένα virtual pc?

Λοιπόν,μάλλον βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα,κι ήταν αυτό που εξ' αρχής υποψιαζόμουν....

Απεγκατέστησα τους PsysX drivers και έβαλα ακριβώς την ίδια ανάλυση στην οθόνη και μέσα στο παιχνίδι.

Ο συνδυασμός αυτός δείχνει να δουλεύει στην 1280x1024 ανάλυση -και μόνο αυτή πάντως- μέχρι στιγμής..

Είδωμεν !

@Leon

Ναι φίλε,βάλαμε και το 1.1 patch...

Πίσω
Μπλουζα