Nέος νόμος για πειρατεία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Paratrooper-7
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εντωμεταξυ απ οτι θυμαμαι υπαρχουν μεχρι και drivers για τις καρτες των γραφικων amd - nvidia και σε αλλα sites εκτος των official αλλα παρολο που ειναι δωρεαν αν κατεβασει καποιος driver για την καρτα του απο site που δεν επιτρεπεται να το εχει με αποτελσμα να θεωρειται σαν πειρατικο λογισμικο τι γινεται με τον νεο νομο που βγηκε?

Ειναι οπως τα παιχνιδια που καποια συγχρονα ειναι νομιμα δωρεαν αλλα αν μια σελιδα δεν πρεπει να τα εχει ας ειναι νομιμα δωρεαν και εμεις τα κατεβασουμε απο αυτη??

Κυκλοφορεί πολύ ράβιο αρβύλα πάντως για το θέμα, τόσο από χρήστες όσο και από αυτούς που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να το κάνουν σωστά. Αμφισβητώ ευθέως πως έχει πέσει πρόστιμο σε χρήστη γιατί κατέβασε το csi.miami.season.3.ep.6.mvk από torrent ή από σελίδα με links σε file hosters ή ακόμα και που το παρακολούθησε σε site που το streamάρει.

Ναι, ο νόμος, αν και αρκετά ασαφής, δίνει τέτοια δυνατότητα. Σίγουρα θα υπάρξουν και οι κλασσικές διευκρινιστικές γιατί είναι μάλλον υπερβολικά ασαφής. Όμως φαίνεται πως στοχεύει στην πειρατική IPTV, τα γνωστά boxάκια. Μέχρι τώρα κυνηγούσαν αυτούς που είχαν τους servers, τώρα κυνηγούν και τους πελάτες τους. Χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσότερο, εικάζω πως αυτός θα είναι ο στόχος προς το παρόν.
Kι εγώ αυτό πιστεύω. Γενικά τους συμφέρει η ασάφεια, δημιουργεί περισσότερο πανικό. Καλύτερα να φοβάται ο άλλος ακόμα και να κατεβάσει ένα mp3 ή ένα rom από οπουδήποτε, παρά να σε καθησυχάσουν ότι είναι μόνο για τα boxάκια και στην ουσία να σου δώσουν άδεια για τα υπόλοιπα. Με ένα σμπάρο δέκα τρυγόνια.

Τώρα βέβαια αυτό δεν εξηγεί τον κύριο που πλήρωσε πρόστιμο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Αλλά και πάλι, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς μπορεί να έκανε ο συγκεκριμένος.

Kι εγώ αυτό πιστεύω. Γενικά τους συμφέρει η ασάφεια, δημιουργεί περισσότερο πανικό. Καλύτερα να φοβάται ο άλλος ακόμα και να κατεβάσει ένα mp3 ή ένα rom από οπουδήποτε, παρά να σε καθησυχάσουν ότι είναι μόνο για τα boxάκια και στην ουσία να σου δώσουν άδεια για τα υπόλοιπα. Με ένα σμπάρο δέκα τρυγόνια.

Τώρα βέβαια αυτό δεν εξηγεί τον κύριο που πλήρωσε πρόστιμο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Αλλά και πάλι, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς μπορεί να έκανε ο συγκεκριμένος.
Kαι εγω αυτο πιστευω. Δεν εχει αναφερθει πουθενα προστιμο απο απλους χρηστες στο fb insomnia κλπ που απλα κατεβασαν καποια ταινια η παιχνιδι.

Το θεμα ειναι ο ορισμος του αχταρμα.

Δηλαδη πχ για τα παιχνιδια που δεν εχουν ολοι τις γνωσεις αν καποιο παιδακι δημοτικου που δεν γνωριζει πολλα και πατησει free games στο google θα του ανοιξουν και σελιδες με πειρατικα παιχνιδια. Free games θα δει ε θα κατεβασει. Αν βαλουν προστιμο 750 € στην οικογενεια του και δεν εχουν να το πληρωσουν ε μετα ας πανε το παιδακι ενωπιον της Ελληνικης δικαιοσυνης να λογοδοτησει που επαιξε το συγκεκριμενο παιχνιδι. Τι αλλο να πεις.

Μάλλον στην αρχή θα βαρέσουν στο ψαχνό κανέναν φουκαρά για παραδειγματισμό. Η όλη φάση μου θυμίζει αρπαχτη για το κράτος και τα κοράκια των πνευματικών δικαιωμάτων. Θα πάρουν φορά και μετά θα έχουν κανονικότατα σε αρχείο ότι site έχουμε επισκεφθεί. Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε.

Πίσω
Μπλουζα