Neo Geo Pocket

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας plintiriopiaton
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

plintiriopiaton

RetroActive
Αντιδράσεις
11
Μήπως γνωρίζει κανένας αν είναι κανονικό να είναι η οθόνη του NEO GEO Pocket σκοτεινή και μόνο αν την κάνεις με καποια κλήση να φαίνεται? είναι φυσιολογικό αυτό? και μάλιστα δεν έχει και κουμπιά contrast η κάτι...Το πήρε ένας φίλος μου και μου έκανε εντύπωση γιατί ήθελα να εχω και εγώ ένα τέτοιο μικρο.

Είχα ένα και το πούλησα κάποτε.

Είναι πολύ όμορφο, αλλά πράγματι η οθόνη του είναι κάπως σκοτεινή. Στο Gameboy μήπως δεν είναι; Τα παιχνίδια δεν βρίσκονται και πολύ εύκολα...

Vagelis είπε:
Είχα ένα και το πούλησα κάποτε.Είναι πολύ όμορφο, αλλά πράγματι η οθόνη του είναι κάπως σκοτεινή. Στο Gameboy μήπως δεν είναι; Τα παιχνίδια δεν βρίσκονται και πολύ εύκολα...
Με άλλα λόγια είναι σκοτεινή η οθόνη από την φύση της έτσι? δεν έχει κάποιο σφάλμα αυτό που είδα...Ναι είναι όμορφο και είχε και 5 παιχνίδια ο φίλος μου (Pac Man ήταν το ίδιο και σαν παίξιμο με το πραγματικό Arcade, Metal Slug, King OF Fighters, Turf κάτι με golf και ένα fighting ακόμα) μια χαρά ζήλεψα....

Ελα φιλε και εγω το εχω το neo geo pocket color, η οθονη δεν εινα back light, θελει πηγη φωτος για να βλεπεις τα χρωματα της οθονης, παντως αν το παρεις αξιζει ειναι το καλυτερο φοριτο για εμενα μακραν :)

Απο την αλλη προσωπικα πιστευω, οτι πλυν συλλεκτικων λογων δεν αξιζει.

Ελαχιστα πραγματικα καλα παιχνιδια, μεσα απο μια απογοητευτικη ποικιλια τιτλων.

Κριμα για την neo geo, προσωπικα μεγαλωσα με πραγματικα διαμαντια της εταιριας, ειναι ντροπη που βγηκε στην αγορα με τετοια κακιστα ports, δυνατοτητες πολυ ποιο κατω απο αυτες που μπορουσε να αποδωσει το μηχανημα και ανυπαρκτη υποστηριξη.

Αν θες καποιο πολυ καλο ρετρο φορητο, καλυτερα παρε το Watara Supervision.

Απλα ο Βασιλιας των shooters / puzzles.

watara τι :confused: :D ? καμια σχεση με το neo geo pocket color, και σε τιτλους και σε ποικιλια και στα παντα :) το neo geo pocket-και color εχουν μεγαλη ποικιλια ,ποιοτικα παιχνιδια και καλες retro τιμες :) ,

+1 jaguar-man, το NGPC είναι απείρως καλύτερο από το Supervision.

Backlight πάντως όντως δεν έχει.

Τι να πρωτοθυμηθω για το neo geo pocket το τελειο RPG dark arms

το καταπληκτικο pac man,το αξεπεραστο sonic (η sega εκτος απο το sonic εδωσε και το φανταστικο RPG evolution που το γνωρισαμε ολοι στο dreamcast) και το αποκορυφωμα της 16 bit δυναμης του μηχανηματος ειναι τα cotton- metal slug 1και 2(απλα τελεια)και το snk versus capcom.Aσκοπο να αναφερω οτι ηταν ο παραδεισος των fighting games:D με πανω απο 30 τιτλους σε αυτον τον τομεα. Αλλα το κολλημα με αυτο το μηχανημα ειναι το ενα και μοναδικο faselei παιχνιδι στρατηγικης με απιστευτα γραφικα και ηχο ηχο που βαζει φωτια στο sound chip του neo geo pocket.

Το watara supervision ηταν απλα ενα knockoff του gameboy (η gameboy-wannabe) και ετσι ολο το βαρος δωθηκε εκει που μπορουσε να αξιοποιησει τα παιχνιδια του.. σε γρηγορη δραση και σε shoot'em up. Δεν ειχε τα τελεια γραφικα (με την μορφη που μας εμαθε το gameboy) αλλα σε ολα του τα παιχνιδια ειχε δυνατη την αισθηση της ταχυτητας σε sprites και shooting..

Το NGPC και μονο σαν μηχανημα ειναι ενα θαυμα.. οτι πιο εξελιγμενο υπηρχε τοτε σε φορητη παιχνιδομηχανη. Τελεια γραφικα, τελειο gameplay, τελεια δραση..

Και εννοειται οτι τα δυο ανωτερα μηχανηματα δεν συγκρινονται μεταξυ τους.. εντελως διαφορετικες φιλοσοφιες και τεχνολογια..

plintiriopiaton είπε:
Pac Man ήταν το ίδιο και σαν παίξιμο με το πραγματικό Arcade
jaguar-man είπε:
Τι να πρωτοθυμηθω... ...το καταπληκτικο pac man...
Το Pac man το είχα (και ακόμα το έχω). Είχα εντυπωσιαστεί πραγματικά από την ομοιότητα με την arcade έκδοση! Ήταν εκπληκτικό, κρίμα που δεν πρόλαβα να το χαρώ πολύ. Αν κάποιος πάρει το μηχάνημα, πρέπει να πάρει και το Pac man.

το Watara Supervision.

Απλα ο Βασιλιας των shooters / puzzles.

Δεν υπάρχει πουθενά ούτε για δείγμα, ούτε περιφερειακά ούτε καν παιχνίδια, έφαγα όλα τα ebay έφαγα (και βαρυστομαχιασα) και πολλά άλλα e-shops αλλά πουθενά, δεν είχα ακούσει καν ότι υπήρχε τέτοιο μέχρι που κάποιος το είχε με 35 ευρώ και με 10 παιχνίδια απλά έχει ένα προβληματάκι το ρεύμα του και θέλει επισκευή. Μια παίζει μια θέλει κουνήματα και έτσι. Μου το κρατάει να το πάρω βέβαια και ελπίζω να αξίζει ο κόπος και να βρω να το επισκευάσω.Τι λες?

plintiriopiaton είπε:
Δεν υπάρχει πουθενά ούτε για δείγμα, ούτε περιφερειακά ούτε καν παιχνίδια, έφαγα όλα τα ebay έφαγα (και βαρυστομαχιασα) και πολλά άλλα e-shops αλλά πουθενά, δεν είχα ακούσει καν ότι υπήρχε τέτοιο μέχρι που κάποιος το είχε με 35 ευρώ και με 10 παιχνίδια απλά έχει ένα προβληματάκι το ρεύμα του και θέλει επισκευή. Μια παίζει μια θέλει κουνήματα και έτσι. Μου το κρατάει να το πάρω βέβαια και ελπίζω να αξίζει ο κόπος και να βρω να το επισκευάσω.Τι λες?
Φιλε μου το μηχανημα εχει τρομακτικη ζητηση στο ebay για τους λογους που σου ειπα και να το αποκτησεις.

Απλα ο βασιλευς σε shooters / puzzle games.

Η τιμη που στο δινει ειναι απιστευτη.. Και καλη ζημια να εχει, ανταλακτικα ειναι σχετικα απλο να βρεις, και ακομα ποιο απλουστερο να επισκευαστη. Λογικα το βυσμα του ρευματος θα εφαγε στο παρελθον καμια καλη, και το πολυ πολυ να το αλλαξεις.

Τωρα περι για καλυτερου / χειροτερου δεν πολυκολαει εδω, σεβομαι τις αποψεις των πρηγουμενων αλλα οι λογοι που δεν μου αρεσε (neo geo pocket color) ειναι οι παρακατω:

#) Πολλα ασχημα / κατω του μετριου αθλητικα παιχνιδια.

ΟΚ δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φιλος του ειδους αλλα με κατι αθλια baseball και τα ψευτοραλακια του δεν θα πρεπε να υπαρχουν

#) Τα περισοτερα (αν οχι ολα ) fighting games του ηταν chibi.

Δλδ μικρα σωματα, μεγαλα κεφαλια και χιουμοριστικο υφακι που προσωπικα το απεχθανομαι.

Συν αυτων, το διπλο παιχνιδι ηταν σχεδον ανυπαρκτο (ποιος ο λογος να παιξεις fighting χωρις διπλο;!), μιας και το καλωδιο ουτε βρισκοταν ευκολο, ουτε ειχαν και τα παιχνιδια κανα φοβερο gameplay (στο διπλο παντα).

#) Πολυ μετρια αν οχι κακα γραφικα.

Οταν εισαι neo geo τοσα χρονια στην αγορα, με ενα συμπαθητικοτατο hardware, δεν μπορεις να βγαζεις γραφικα atari lynx (με ελαχιστες εξαιρεσεις).

#) Κανενα killer up.

Okay ειδαμε αριστο wateredown στα metal slug, 1-2 συμπαθητικα rpgs, ενα φανταστικο sonic tribute.. Αυτα.

Δυστηχως το μηχανημα ουτε το dracula του atari lynx εβγαλε, ουτε το g-lock του game gear, ουτε το Link's awakening του game boy.

Η βλασφημια της neo geo να μην βγαλει κατι εστω συμπαθητικο απο shooter ηταν και η τελευταια πετρα στο ταφο του μηχανηματος..

Απο καλα τωρα ειναι το υλικο του hardware, υψηλης ποιοτητας, το απιστευτο joystick-like συστημα χειρισμου, ενα απο τα καλυτερα sonic games και σιγουρα το ποιο υποτιμημενο που βγηκε ποτε.. Αν δεν ηταν tribute game, με πιστες απο παλαιοτερα sonic, σιγουρα θα ηταν και στο πανθεον του μπλε σκατζοχοιρου.

Καπου εδω κλεινει και ο λυπη μου για ενα μηχανημα που δεν ληφθηκε σοβαρα τοσο απο τους προγραμματιστες, μιας και απλα βγαζανε στη καλυτερη gameboy color ports, και απο την αλλη το φτυσιμο που εφαγε εις διπλουν απο την neo geo..

Tα γραφικα ειναι 16 bit κορυφαια για portable system, κορυφαια αθλητικα παιχνιδια με κορυφαιο playable επιπεδο

τα fighting games του ακομη και σημερα εντυπωσιαζουν (last blade-snk vs capcom, king of fighters 1 -2,samurai s.1 -2 και αλλα πολλα αναριθμητα)

κορυφαιος σχεδιασμος παναλαφρο, μεγαλη οικονομια μπαταριας,τελειο αναλογικο, μεγαλη οθονη

μεγαλη ποικιλια παιχνιδιων και μεγαλη υποστηριξη απο την snk με πανω απο 120 τιτλους απο το 1999 εως το 2000

η συγκριση με to lynx και ειδικα το game boy color ειναι το λιγοτερο αστοχη

τελειως φιλικα σου θα σου ελεγα να δοκιμασεις το cotton και battle gaiden, party mail για να καταλαβεις οτι αδικα και αστοχα τελειως θαβεις ενα πολυ καλο μηχανημα

οσο για το watara αυτο το ονομα ειναι συνωνημο της αποτυχιας και τιποτα παραπανω .

το Watara Supervision. το έχω με το κουτί άθικτο ..μπορώ να πω ότι είναι απο τα αγαπημένα μου ...το είχα πάρει και μικρός γιατί δεν είχα τα λεφτά τότε να πάρω το ακριβότερο game boy

Παιχνίδια ΝΕΟ δεν μπορώ να βρω

Ψάχνω αλλά όλο τα ίδια πουλάνε. Ξέρει κανείς τίποτα που θα βρω?

Το ebay είναι μονόδρομος. Mε υπομονή και ψάξιμο όλο και κάτι θα βρεθεί. Eδω εγώ βρήκα και αγόρασα πράγματα που ποτέ δεν πίστευα πως θα τα έβλεπα από κοντά. Απλά χρειάζετε υπομονή.

telonio είπε:
Το ebay είναι μονόδρομος. Mε υπομονή και ψάξιμο όλο και κάτι θα βρεθεί. Eδω εγώ βρήκα και αγόρασα πράγματα που ποτέ δεν πίστευα πως θα τα έβλεπα από κοντά. Απλά χρειάζετε υπομονή.
Αυτό κατάλαβα φίλε αλλά ξεφεύγουν οι τιμές και μπορεί να περιμένεις και μήνες πολλούς για κάτι...αλλά ναι είναι μονόδρομος.

Πίσω
Μπλουζα