Nina Hagen,the mother of punk.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας noxrider
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

noxrider

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
73
Η Nina Hagen ξεκινάει την μουσική της καριέρα στη παιδική της ηλικία,ήδη στα εννέα της θεωρείται παιδί θαύμα της όπερας.Η κλασική της παιδεία θα αποτελέσει επανάσταση στην punk σκηνή μελλοντικά.Στα δεκαέξι παρατάει το σχολείο,τραγουδάει Janis Joplin και Tina Turner ως μέλος του group Fritzen's Steamboat και μετέπειτα με το group Automobil.Η αγάπη της προς την rock και την soul θα φανεί ξεκάθαρα στο μέλλον.

'Ομως η έντονη προσωπικότητας της θα μπορέσει να ξεπροβάλλει στα τραγούδια της όταν θα καταφέρει να φύγει από το Ανατολικό Βερολίνο και να αποκτήσει την καλλιτεχνική της ελευθερία.Στα μέσα των 70's δημιουργεί την Nina Hagen Band και αποκαλύπτει στον κόσμο μια πρωτόγνωρη μουσική persona,η punk σκηνή μένει σαστισμένη στο θέαμα της Nina Hagen και ο Johnny Rotten δηλώνει φανατικός θαυμαστής της.Στο video παρακάτω βλέπουμε ένα χαρακτηριστικό τραγούδι της εποχής της με την Nina Hagen Band.

YouTube - Nina Hagen - NaturtrΓ?ne (Rockpalast)

YouTube - Apocalyptica feat. Nina Hagen - Seemann

[απόρρητο βίντεο]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Seeman είναι πράγματι ένα έπος της μουσικής.

Το κομμάτι τα λέει όλα, για τη φωνή και τις δυνατότητες της Hagen.

Εύγε φίλε μου!!!

Να ένας άνθρωπος που άνοιξε ένα θέμα για μια πραγματικά τεράστια μορφή των 80's

Πολύ ωραία η παρουσίαση!

Μια μικρή παρατήρηση μόνο για ένα πράγμα.

Η μουσική που έπαιζε τότε η Nina Hagen λανθασμένα θεωρείται ως Punk μουσική...

το συγκεκριμένο ιδίωμα της μουσικής ...που φυσικά είναι πάρα πολύ κοντά στο punk...άνθισε στη Νέα Υόρκη από το 1979 έως το 1983 περίπου και ονομάζεται "No Wave"!

Χαρακτηριστικά συγκροτήματα του "κινήματος" είναι οι Suicide, οι DNA, oi Theoritical Girls και αρκετές δεκάδες άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες ;)

Plink είπε:
Εύγε φίλε μου!!!Να ένας άνθρωπος που άνοιξε ένα θέμα για μια πραγματικά τεράστια μορφή των 80's

Πολύ ωραία η παρουσίαση!

Μια μικρή παρατήρηση μόνο για ένα πράγμα.

Η μουσική που έπαιζε τότε η Nina Hagen λανθασμένα θεωρείται ως Punk μουσική...

το συγκεκριμένο ιδίωμα της μουσικής ...που φυσικά είναι πάρα πολύ κοντά στο punk...άνθισε στη Νέα Υόρκη από το 1979 έως το 1983 περίπου και ονομάζεται "No Wave"!

Χαρακτηριστικά συγκροτήματα του "κινήματος" είναι οι Suicide, οι DNA, oi Theoritical Girls και αρκετές δεκάδες άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες ;)
Σ'ευχαριστώ Plink για τα καλά σου λόγια.Κατά τη γνώμη μου oi Suicide ήταν art-punk και θα συμφωνήσω μαζί σου για τους DNA και τις Theoretical Girls ότι ανήκουν στη No Wave.Είναι δυσδιάκριτα τα σύνορα μεταξύ No Wave και Punk αλλά η Nina Hagen δηλώνει η ίδια σε συνεντεύξεις της Punk και στο τραγούδι της "In Ekstasy" τραγουδάει "I'm a Queen of Punkrock,

I'm the mother of punk so what the fuck-και στα back vocals αντρική φωνή λέει "she's the mother of punk".

Όπως και να έχει ομως συμφωνούμε ότι αποτέλεσε μια τεράστια μορφή των 80s και θα προσθέσω και της μουσικής γενικότερα.

noxrider είπε:
Σ'ευχαριστώ Plink για τα καλά σου λόγια.Κατά τη γνώμη μου oi Suicide ήταν art-punk και θα συμφωνήσω μαζί σου για τους DNA και τις Theoretical Girls ότι ανήκουν στη No Wave.Είναι δυσδιάκριτα τα σύνορα μεταξύ No Wave και Punk αλλά η Nina Hagen δηλώνει η ίδια σε συνεντεύξεις της Punk και στο τραγούδι της "In Ekstasy" τραγουδάει "I'm a Queen of Punkrock,I'm the mother of punk so what the fuck-και στα back vocals αντρική φωνή λέει "she's the mother of punk".

Όπως και να έχει ομως συμφωνούμε ότι αποτέλεσε μια τεράστια μορφή των 80s και θα προσθέσω και της μουσικής γενικότερα.
Ναι, έχεις σίγουρα δίκιο...έτσι όπως τα λες...χεχε

Προφανώς είναι λόγω προσωπικού μου κολλήματος με τη no-wave σκηνή....η αλήθεια είναι ότι πλέον θεωρώ no-wave πολλά σχήματα/καλλιτέχνες, τα οποία δεν ήταν εξ'ορισμού μέλη αυτής της σκηνής...

Ανούσιο θέμα...κουβέντα να κάνουμε :)

Θα χαρώ να σε δω να συνεχίζεις να ανοίγεις τέτοιου είδους θέματα :darkglasses:

Άντε να με τσιτώσεις να κάνω και εγώ κάνα τέτοιο θέμα χεχε

Plink είπε:
Ναι, έχεις σίγουρα δίκιο...έτσι όπως τα λες...χεχεΠροφανώς είναι λόγω προσωπικού μου κολλήματος με τη no-wave σκηνή....η αλήθεια είναι ότι πλέον θεωρώ no-wave πολλά σχήματα/καλλιτέχνες, τα οποία δεν ήταν εξ'ορισμού μέλη αυτής της σκηνής...

Ανούσιο θέμα...κουβέντα να κάνουμε :)

Θα χαρώ να σε δω να συνεχίζεις να ανοίγεις τέτοιου είδους θέματα :darkglasses:

Άντε να με τσιτώσεις να κάνω και εγώ κάνα τέτοιο θέμα χεχε
Εδω μέσα πολλοί θεωρούν τους Rammstein ...metal LOL(ένα καθαρά industrial συγκρότημα) ή ότι έχει ηλεκτρική κιθάρα είναι metal επίσης και εμείς συζητάμε για τη λέπτη γραμμή μεταξύ Punk και No Wave.Σίγουρα θα γράψω και για άλλους καλλιτέχνες και περιμένω και από εσένα το ίδιο!

noxrider είπε:
Εδω μέσα πολλοί θεωρούν τους Rammstein ...metal LOL(ένα καθαρά industrial συκρότημα) ή ότι έχει ηλεκτρική κιθάρα είναι metal επίσης και εμείς συζητάμε για τη λέπτη γραμμή μεταξύ Punk και No Wave.Σίγουρα θα γράψω και για άλλους καλλιτέχνες και περιμένω και από εσένα το ίδιο!
χεχεχε...καλά τα λες...

Αυτό τον καιρό δεν είμαι σε διάθεση no wave...αν γράψω τίποτα θα είναι για cold wave χεχεχε :P

Plink είπε:
χεχεχε...καλά τα λες...Αυτό τον καιρό δεν είμαι σε διάθεση no wave...αν γράψω τίποτα θα είναι για cold wave χεχεχε :P
LOL!Dark Wave ίσως?Το επόμενο review θα είναι πολύ αιρετικό...

mods,ειστε σιγουροι οτι το νηματιον βρισκεται στη σωστη υπο-κατηγορια?επιληφθειτε παρακαλω..

noxrider είπε:
PS.Ποιό κοριτσάκι-διαβολάκι θα μου φτιάξει τα youtube links στο αρχικό μου post?Ποιό?Ε? :darkglasses:
Done! :)

Το κορίτσι-διαβολάκι θα φτιάξει και τα υπόλοιπα το απόγευμα! :)

[edit] Saved by the admin! ;)

Πίσω
Μπλουζα