Ας ανοιξω λοιπον και ενα θρεντ για το αβαταρ μου τον υπεροχο Κορτο Μαλτεζε του Ουγκο Πρατ. Ο Κορτο ειναι πρωην ναυτικος και νυν πειρατης και λαθρεμπορος (ακομα και οπλων!) αλλα σαν χαρακτηρας ειναι ηθικα ακεραιος και ρομαντικος, παντα στον πλευρο των αδυνατων και των κατατρεγμενων, πολυτισμικος και ιδεολογος. Εμφανιστηκε πρωτη φορα στην ''Μπαλαντα της αλμυρης θαλασσας᾽᾽καπου στα τελη σιξτις δεμενος σε μια σχεδια και παρατημενος στην θαλασσα. Στα ερωτικα υποτιθεται πως ειναι εμπειρος και πολυπειρος αλλα εμεις βλεπουμε μονο μια σειρα απο κυριως πλατωνικους και χαμενους ερωτες και φυσικα καμμια δεν συγκρινεται με την Πανδωρα της Μπαλαντας!
Αγαπημενο μου ομως ολων ειναι ''Οι Κελτες᾽᾽ οπου ο Κορτο πολεμα με τους Ιρλανδους εναντια στους Αγγλους.
Συμφωνα με την Μοντ η Μπαλαντα ειναι ενα απο τα καλυτερα βιβλια του 20ου αιωνα. Εχω σχεδον ολες τις περιπετειες σε διαφορες γλωσσες.
Συμβουλη για συλλεκτες-τα αγγλοφωνα αξιζουν το βαρος τους σε χρυσαφι και ειναι πανσπανια, τα ελληνικα, ισπανικα και ιταλικα φτηνα οχι ομως οι πρωτες εκδοσεις.
Αγαπημενο μου ομως ολων ειναι ''Οι Κελτες᾽᾽ οπου ο Κορτο πολεμα με τους Ιρλανδους εναντια στους Αγγλους.
Συμφωνα με την Μοντ η Μπαλαντα ειναι ενα απο τα καλυτερα βιβλια του 20ου αιωνα. Εχω σχεδον ολες τις περιπετειες σε διαφορες γλωσσες.
Συμβουλη για συλλεκτες-τα αγγλοφωνα αξιζουν το βαρος τους σε χρυσαφι και ειναι πανσπανια, τα ελληνικα, ισπανικα και ιταλικα φτηνα οχι ομως οι πρωτες εκδοσεις.