O δεκάλογος του καλού "Trophy Hunter"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας SurvivalHorror
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

SurvivalHorror

RetroActive
Αντιδράσεις
115
To παρακάτω μήνυμα είναι ειρωνικό με εύθυμο τρόπο για το πόσο πλύση εγκεφάλου κάνουν τα τρόπαια σε πολύ κόσμο που νομίζει ότι όσα περισσότερα έχει,τόσο καλύτερος gamer είναι...Κούνια που τον κούναγε.Προσωπικά μου αρέσει να ολοκληρώνω παιχνίδια που ευχαριστιέμαι να τα παίζω,επειδή αυτό έκανα και παλιά χωρίς τα τρόπαια.Παίζω για εμένα και χωρίς να συγκρίνομαι με άλλους.

Δυστυχώς στην εποχή μας πολλά νέα παιδιά ειδικά δεν παίρνουν τις βάσεις από μεγαλύτερους gamers να αγαπήσουν τα παιχνίδια πρωτίστως και έχουμε το φαινόμενο να παίζουνε μόνο για τα trophies...Θα παραθέσω κάποια επιχειρήματα που οι περισσότεροι από αυτούς που κυνηγάνε μόνο τρόπαια κάνουν...Πολύ λυπηρό φαινόμενο δυστυχώς.Δε λέω για να μην παρεξηγηθώ να μην παίρνει κάποιος τρόπαια αν αυτό τον ευχαριστεί,αλλά με ενοχλούν όλα τα υπόλοιπα(Επίδειξη,καθόλου αγάπη για τα video games)και άλλα που αναφέρω σαν "εντολές"

Όπως όλα τα πράγματα(βλέπε κινητό)έχουνε καλές και κακιές χρήσεις,έτσι έχουμε κι εδώ.

Ποια η γνώμη σας για την εισαγωγή trophies και achievements στα παιχνίδια ?

Στη σημερινή κοινωνία που ζούμε με τους δύσκολους και έντονους ρυθμούς,πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις παρακάτω δέκα εντολές όντας σωστοί "Trophy Hunters".

1)Δείξε μου τα τρόπαια σου,να σου πω ΠΟΙΟΣ είσαι.Ο κάθε gamer κρίνεται με βάση τα τρόπαια που έχει αποκτήσει και ειδικά τα Platinums.Όσο περισσότερα,τόσο καλύτερος είναι.ΑΝ ΔΕΝ του αρέσουνε τα τρόπαια,είναι αποτυχημένος!

2)Δεν κάνουμε ΠΟΤΕ εγκατάστασησε παιχνίδια με δύσκολα platinums,γιατί αυτομάτως θα μας μειώσει το ποσοστό ολοκλήρωσης των παιχνιδιών που έχουμε στη συλλογή μας.

3)Παίζουμε πάντα τα παιχνίδια με εύκολα τρόπαια.Το αν μας αρέσουνε κι όλας περνάει σε δεύτερη μοίρα.

4)Δεν παίζουμε παιχνίδια χωρίς τρόπαια(Χαμένος χρόνος)καθώς και παιχνίδια που έχουμε ολοκληρώσει.Πήραμε platinum,τέλος !

5)Παίζουμε το ίδιο παιχνίδι σε διαφορετικές κονσόλες(ps3,psvita)ή σε διαφορετικές εκδόσεις(eu,jpn,usa κτλ)για να συλλέξουμε το ΜΕΓΙΣΤΟ αριθμό τροπαίων από κάθε παιχνίδι.

6)Όταν κάποιος μας ρωτάει "Έχεις παίξει αυτό το παιχνίδι,σου αρέσει?"απαντάμε"το έχω platinum!

7)Χρησιμοποιούμε πάντα το νεοσύστατο ρήμα "Ι plat"για να περιγράψουμε τη σχέση μας με το εκάστοτε παιχνίδι και σε παρελθοντικούς"I platted,platinumed" ή μελλοντικούς χρόνους"will plat".

8)Τα τρόπαια και ειδικά τα platinums τα μαζεύουμε για να τα δημοσιεύουμε στον υπόλοιπο κόσμο και να εισπράττουμε τα συγχαρητήριά τους.(Παράδειγμα"Plat ή platty#12 Skyrim)Απάντηση"Congrats".Με λίγα λόγια παίζουμε για τα μάτια των άλλων.

9)Όταν έχουμε ένα σπάνιο platinum,το έχουμε για να αποκτήσουμε prestige και δε χάνουμε ευκαιρία συχνά πυκνά να το αναφέρουμε.

10)Όταν δε μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα παιχνίδι κάνουμε cheat και αποκτούμε το Platinum αμέσως,αφήνοντας τους ταλαίπωρους κανονικούς παίχτες να το καταφέρνουνε ή όχι από μόνοι τους με κόπο και μόχθο.

Παρακαλώ όπως ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις παραπάνω εντολές,ώστε να είσαστε ένας κανονικός "Trophy Hunter"όπως όλοι μας.

Mε εκτίμηση...

ΥΓ.Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά !

Προβολή συνημμένου 123859

XAXAXA!!

Ωραιος Γιωργο, ωραιο θεμα θιγεις..

και με καυστικοτατο τροπο...

Συμφωνω οτι οταν παιζεις ενα παιχνιδι, πανω απ ολα παιζει ρολο να σ'αρεσει κι οχι να το παιζεις επειδη εχει ευκολα trophies, αλλα σαν παιχνιδι μπορει να ειναι πατατα..

Επισης, ειμαι καθετα (και οριζοντια) εναντιον των cheats στα παιχνιδια, γιατι αν τελειωσεις ενα παιχνιδι η παρεις platinum μ αυτο τον τροπο, ειναι fake result..

Παντως, το να δεις οτι καποιος εχει trophies, αυτοματως σημαινει οτι το εψαξε το θεμα (trophy guide κτλ.). Εσυ ξες, ειμαι σιγουρος! ;)

Ποτέ δε θα μπορουσε ενας παιχτης να παρει platinum , απλα και μονο αν επαιζε το παιχνιδι μεχρι να το τερματισει, ΟΣΕΣ φορες και να το επαιζε..!! Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.. Καταρχην, αν δε δεις ποια trophies ζηταει κτλ.ουτε που θα ηξερες πως να τα παρεις..

Απ την εμπειρια μου, μπορω να εικασω οτι αν παιζεις ενα παιχνιδι μονο για την πλακα μεχρι να το τερματισεις , χωρις να σε νοιαζουν τα trophies, ΜΠΟΡΕΙ στο τελος να εχεις παρει ΜΟΝΟ ισως το 10-15% των trophies..

Αρα, ο οποιοσδηποτε εχει στο ποσοστο ενος παιχνιδιου του πανω απο 15%, ειναι σιγουρο 100% οτι την "εχει ψαξει τη δουλεια"..

Anyway, μ αρεσει υπερβολικα να συλλεγω trophies, δε ντρεπομαι να το πω..ΠΑΝΤΑ ομως παιχνιδια που μ αρεσουν και ΠΟΤΕ με αθεμιτα μεσα..

Και παλι εξαιρετικο το θεμα που ανοιξες και μπραβο!!

Μπορει να γινει καλο debate.. ;)

Υ.Γ. Ακομα να με κανεις "φιλο"?? :P

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, trophies και achievements...

Πάντα νιώθω περήφανος όταν παίρνω achievement γιατί σκότωσα τον πρώτο μου εχθρό, έκανα το πρώτο μου quest, άνοιξα μία πόρτα (!), πήδηξα πάνω από το πρώτο μου εμπόδιο (!!) ή γιατί απλά είδα ένα cutscene (!!!). Έχω μαζέψει εκατοντάδες τέτοια από διάφορα Games που παίζω/νοικιάζω. Και λόγω του ότι νοικιάζω πολλά και ας μην τα τερματίζω, έχω φτιάξει ένα μεγάλο gamescore μόνο και μόνο από τέτοιου είδους achievements. Πρέπει να είμαι φοβερός gamer.

Σοβαρά τώρα, μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να μπορείς να σβήσεις τα achievements, έστω από games που δεν σε ενδιαφέρουν. Έχω μία τεράστια λίστα από πολλά random games στα οποία έχω κάνει μόνο ένα ή δύο γελοία achievs. Είναι λες και γεμίζω την κονσόλα μου με σκουπίδια.

Edit: Το πιο ωραίο μου έτυχε με το Dark Souls στο PC. Το παιχνίδι το αγόρασα στο Steam αλλά είχε και το GFWL μέσα, όμως ποτέ δεν κατάφερα να συνδεθώ εκεί, πάντα μου έβγαζε ένα error ότι δεν μπορώ να παίξω online. Και έτσι έπαιζα μόνο offline (προσωπικά δεν με πείραξε, offline είναι πιο δύσκολο γιατί δεν έχεις κόσμο να σε βοηθάει). Ομως κανένα achievement δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί έτσι (σκασίλα μας).

Πρόσφατα όμως αφαίρεσαν από το παιχνίδι το GFWL και τώρα είναι μόνο STEAM. Τώρα όμως μπορώ και να παίξω online. Η πλάκα είναι ότι είμαι στο τέλος και μου είχαν μείνει μόνο δύό αρχηγοί, ο τελευταίος και ένας από το DLC. Και μόλις σκότωσα τον DLC αρχηγό και άναψα το bonfire μου δίνει το achievement ότι άναψα ένα bonfire! Ασχετα αν έχω ήδη ανάψει σχεδόν όλα τα bonfires στο παιχνίδι... και φυσικά, τα achievements που θα έπρεπε να έχω ήδη δεν ενεργοποιούνται, πρέπει να παίξεις το παιχνίδι από την αρχή.

Mε λίγα λόγια έχω σχεδόν τελειώσει το παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με τα achievements πρέπει να έχω κάνει κάποιο cheat αφού, και καλά, δεν έχω σκοτώσει κανέναν αρχηγό (θα είχα τα achievements τους κανονικά) και δεν έχω χτυπήσει καμία καμπάνα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ωραίο σε έναν "trophy hunter", όχι ότι με νοιάζει αλλά είναι τελείως ηλίθιο σύστημα!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν ΚΑΘΟΛΟΥ, παιζω για εμενα οχι για για τους αλλους, και ποτέ online.

Imgema είπε:
Α, trophies και achievements...

Πάντα νιώθω περήφανος όταν παίρνω achievement γιατί σκότωσα τον πρώτο μου εχθρό, έκανα το πρώτο μου quest, άνοιξα μία πόρτα (!), πήδηξα πάνω από το πρώτο μου εμπόδιο (!!) ή γιατί απλά είδα ένα cutscene (!!!). Έχω μαζέψει εκατοντάδες τέτοια από διάφορα Games που παίζω/νοικιάζω. Και λόγω του ότι νοικιάζω πολλά και ας μην τα τερματίζω, έχω φτιάξει ένα μεγάλο gamescore μόνο και μόνο από τέτοιου είδους achievements. Πρέπει να είμαι φοβερός gamer.

Σοβαρά τώρα, μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να μπορείς να σβήσεις τα achievements, έστω από games που δεν σε ενδιαφέρουν. Έχω μία τεράστια λίστα από πολλά random games στα οποία έχω κάνει μόνο ένα ή δύο γελοία achievs. Είναι λες και γεμίζω την κονσόλα μου με σκουπίδια.

Edit: Το πιο ωραίο μου έτυχε με το Dark Souls στο PC. Το παιχνίδι το αγόρασα στο Steam αλλά είχε και το GFWL μέσα, όμως ποτέ δεν κατάφερα να συνδεθώ εκεί, πάντα μου έβγαζε ένα error ότι δεν μπορώ να παίξω online. Και έτσι έπαιζα μόνο offline (προσωπικά δεν με πείραξε, offline είναι πιο δύσκολο γιατί δεν έχεις κόσμο να σε βοηθάει). Ομως κανένα achievement δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί έτσι (σκασίλα μας).

Πρόσφατα όμως αφαίρεσαν από το παιχνίδι το GFWL και τώρα είναι μόνο STEAM. Τώρα όμως μπορώ και να παίξω online. Η πλάκα είναι ότι είμαι στο τέλος και μου είχαν μείνει μόνο δύό αρχηγοί, ο τελευταίος και ένας από το DLC. Και μόλις σκότωσα τον DLC αρχηγό και άναψα το bonfire μου δίνει το achievement ότι άναψα ένα bonfire! Ασχετα αν έχω ήδη ανάψει σχεδόν όλα τα bonfires στο παιχνίδι... και φυσικά, τα achievements που θα έπρεπε να έχω ήδη δεν ενεργοποιούνται, πρέπει να παίξεις το παιχνίδι από την αρχή.

Mε λίγα λόγια έχω σχεδόν τελειώσει το παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με τα achievements πρέπει να έχω κάνει κάποιο cheat αφού, και καλά, δεν έχω σκοτώσει κανέναν αρχηγό (θα είχα τα achievements τους κανονικά) και δεν έχω χτυπήσει καμία καμπάνα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ωραίο σε έναν "trophy hunter", όχι ότι με νοιάζει αλλά είναι τελείως ηλίθιο σύστημα!
Kαταλαβαίνω τι λες,εγώ προσωπικά έχω κάνει install 93 παιχνίδια στο ps3 από το 2009 μέχρι σήμερα και τα έχω ελέγξει ένα προς ένα ώστε να αποφύγω να εγκαταστήσω παιχνίδια που δε θέλω.Εν ολίγοις σε ό,τι έχω,προσπαθώ να τα ολοκληρώνω όσο περισσότερο μπορώ.
Το Dark Souls ναι είναι ζορικό πολύ offline σε κάποια σημεία,αν φυσικά ανέβεις πολλά level νωρίς,μετά το περνάς ευκολότερα.Με τα achievement στο XBOX ξεκλειδώνεις τίποτα?

Κι εγω εχω το προβλημα του imgema..

Εχω κανει install παρα πολλα παιχνιδια, ειδικα οταν νοικιαζα, και μερικα δε τα επαιξα ποτέ, και τωρα στο trophy collection εχω παρα πολλα που ειναι 0 ή 1%.

Με χαλαει που δε μπορω να τα σβησω...

Αλλα τεσπα, δε βαριεσαι..!!

viking4a είπε:
Κι εγω εχω το προβλημα του imgema..Εχω κανει install παρα πολλα παιχνιδια, ειδικα οταν νοικιαζα, και μερικα δε τα επαιξα ποτέ, και τωρα στο trophy collection εχω παρα πολλα που ειναι 0 ή 1%.

Με χαλαει που δε μπορω να τα σβησω...

Αλλα τεσπα, δε βαριεσαι..!!
Aν κάποια από αυτά που ήδη έχεις κάνει install σου αρέσουν,αλλά δεν είχες το χρόνο ή την ευκαιρία να τα προχωρήσεις,μπορείς να τα ξανανοικιάσεις αν θέλεις να μη φαίνονται έτσι,αλλιώς καινούριο account προσεγμένο πλέον.

Mπααα, καινουργιο account δε παιζει....

οπως ειπα και πριν: δε βαριεσαιιιι....!!

Παντως τα παιχνιδια αυτα ειναι ψιλομουφες...

ενα χαρακτηριστικο που θυμαμαι, ειναι το Avatar..

Tο νοικιασα, το εβαλα, εγινε το install και μετα βγηκε μηνυμα οτι κατι εχει, οτι δε το διαβαζει, κατι τετοιο τεσπα...

Χάχα, δεν ήξερα καν τον όρο plat.

Όσο για achievements, αν και καμιά φορά μετά τον τερματισμό μείνει κανένα το ψάχνω, δεν θέλω να πολυασχολούμαι.

Είναι ένας φτηνός τρόπος για να κάνουν extend την διάρκεια του παιχνιδιού, να σου δώσουν ένα κίνητρο να παίξεις παραπάνω. Ενώ το βασικό στόρυ έχει τελειώσει, την ουσία την είδες.

Ή σε διάφορα παιχνίδια που έχει collectables. Στο Alan Wake που έπρεπε να μαζεύεις τα παγουράκια. Εεε,. άμα έβρισκα κανένα στο δρόμο το μάζευα, αλλά μετά όταν τελείωσα το παιχνίδι δεν ασχολούμουν να βρω και τα υπόλοιπα.

Σε κρατάνε ψυχαναγκαστικά να φας μερικές παραπάνω ώρες από τη ζωή σου χωρίς να έχει και πολύ ουσία. Κάποτε τα παιχνίδια είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στο βασικό σενάριο και κάθε ώρα άξιζε. Επιβιώναν και χωρίς achievements και collectables.

Υπάρχουν και κάποια achievements που πραγματικά πρέπει να λιώσεις, δεν βγαίνουν σε κανονικό gameplay, θα πρέπει να τα κυνηγάς με το ζόρι και ίσως σε πολλά replays (π.χ. σκότωσε 5000 από το τάδε είδος στο Borderlands). Εεε δεν νομίζω να ασχοληθώ.

Από την άλλη μου αρέσει να βλέπω όταν τελειώνω ένα παιχνίδι στο Steam, πόσες ώρες πραγματικού παιχνιδιού έχω συμπληρώσει. Είναι και ενδιαφέρον για το πόσο μεγάλο είναι το παιχνίδι στην τελική και πόσο θα σε πάρει όταν το παίξεις για δεύτερη φορά. Πρόσφατα τελείωσα το παλιό deus ex αλλά το είχα από gog και είχα την περιέργεια να δω πόσο μου πήρε αλλά φυσικά δεν καταγράφηκε. Και ναι, μετά αποφάσισα να το αγοράσω και στο steam (μαζί με το deus ex collection που δεν τα είχα) αφού άλλωστε θα το ξαναπαίξω στο μέλλον και τότε θα δούμε.

Έπρεπε να πάρω το PS Vita για να καταλάβω για τα τρόπαια του συγκεκριμένου θέματος. Λοιπόν θεωρώ άχρηστα τα εν λόγω τρόπαια. Στο DOA +5 που παίζω ας πούμε παίρνεις τρόπαιο επειδή έπαιξες πρώτη φορά το τάδε mode (π.χ. survival mode) μέσα στο παιχνίδι. Ε, δεν είναι κάπως χαζό αυτό;

johnny19818 είπε:
Έπρεπε να πάρω το PS Vita για να καταλάβω για τα τρόπαια του συγκεκριμένου θέματος. Λοιπόν θεωρώ άχρηστα τα εν λόγω τρόπαια. Στο DOA +5 που παίζω ας πούμε παίρνεις τρόπαιο επειδή έπαιξες πρώτη φορά το τάδε mode (π.χ. survival mode) μέσα στο παιχνίδι. Ε, δεν είναι κάπως χαζό αυτό;
Xαχαχα!! Ε τον Γιαννηηηη!!! :)

Για μενα και τον survivalhorror αυτο με τα trophies ειναι τοσο φυσικο οσο το να φας καθημερινα φαγητο... :P

viking4a είπε:
Για μενα και τον survivalhorror αυτο με τα trophies ειναι τοσο φυσικο οσο το να φας καθημερινα φαγητο... :P
Βασίλη, εσύ τότε δεν είσαι trophy αλλά τροφή hunter :P .

Πίσω
Μπλουζα