Online "μουσεία" video games?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.872
Στον Ιστο υπαρχουν αρκετες σελιδες που επιδεικνυουν φωτογραφιες και σκαναρισματα απο κουτια παιχνιδιων, τις δισκετες τους, τα manuals και τα λοιπα "καλουδια" (goodies, feelies) οπως χαρτες, κονκαρδες, ποστερ ή αναμνηστικά, ακομα και ολοκληρες νουβελες με το prequel του παιχνιδιου!

Πολλοι απο μας βεβαια η δεν εχουμε αγορασει ολα αυτα τα παιχνιδια, ή μας εχει σκιστει καποιο κουτι ή έχουμε χάσει ένα "feelie". Μπορει πάλι να εχουμε προμηθευτει καποια παιχνιδια σε μια φτωχομπινεδιάρικη συλλογη-επανεκδοση, οι οποιες δεν περιλαμβανουν τα καλουδια στη συσκευασια.

Δεν ξερω για σας, αλλα εμενα μου αρεσει να βλεπω ή να εχω τετοιες εικονες και να "υποκρινομαι" οτι τα εχω αληθινα :D

Σκεφτηκα λοιπον να μοιραστουμε εδω λινκς οσων ιστοσελιδων "μουσειων" ξερουμε!!

Και βεβαια δεν εννοω σελιδες abandonware που δινουν εικονες, manuals και τα παιχνιδια για κατεβασμα, αλλα νομιμες σελιδες που παραθετουν μόνο εικονες και εντυπα της συσκευασίας του παιχνιδιού. Αντε και ενα σκαναρισμένο manual ή σκαναρισμένο cluebook που δεν κυκλοφορουν πια.

Εφοσον λοιπον ειμαστε οκ με το θεμα copyright παμε

• MobyGames - Η γνωστη βαση δεδομενων ολων των videogames. Εχει συλλεκτικο ενδιαφερον μιας και καθε παιχνιδι συνοδευεται με σκαναρσμενο κουτι, εξωφυλο-οπισθοφυλο και αποθηκευτικο μεσο. Σε πολλα παιχνιδια δε υπαρχουν τα εξωφυλλα πολλων διαφορετικων εκδοσεων, επανεκδοσεων και μεταφρασεων.
  • ReplacementDocs - Γνωστη βαση δεδομενων πολλων manuals παιχνιδιων σε pdf
  • Hall of Light - Θησαυρός! Επικεντρωμενη στα παιχνιδια και τις εκδοσεις για Amiga, παραθετει εξωφυλλα, οπισθοφυλα, manuals, refcards, σκαναρισμενες δισκετες, ποστερ αλλα και διαφημισεις σχετικες με το παιχνιδι. Η βαση δεδομενων συνδεεται με σκαναρισμενα reviews περιοδικων της εποχης (εχω βρει και το Πιξελ εκει :) )
  • World of Spectrum - Κατι παρομοιο, αλλα για παιχνιδια της προηγουμενης γενιας. Το σαιτ παραθετει παιχνιδια για κατεβασμα, σε συνεργασια με τις εταιρειες
  • LucasArts Museum‎ - Για παιχνιδια της Lucasfilm/arts ολων των πλατφορμων, επανεκδοσεων, μεταφρασεων και συλλογων. Εχει μονο φωτογραφιες/σκαναρισματα, οχι manuals.
  • Σε αυτο το λινκ υπαρχουν αλλα λινκς σε διαφορα σαιτ οπου αναπαριστανται εξωφυλλα, manuals και feelies των παιχνιδιων της Infocom, καποια απο αυτα με την αδεια της Activision
  • Museum of Adventure Game History - Μουσειο που επικεντρωνεται κυριως σε IF, adventures, RPG. Μεγαλη ποικιλια σε διαφορετικες εκδοσεις, επανεκδοσεις και μεταφρασεις, manuals και cluebooks.
  • The Magnetic Scrolls Memorial - Manuals, feelies, αρθρα περιοδικων για τα adventures της Magnetic Scrolls
  • WCPEDIA - Manuals των παιχνιδιων της σειρας Wing Commander
  • Sierra Chest και Sierra Gamers - Demos, manuals και hintbooks των παιχνιδιων της Sierra. Το δευτερο μαλιστα ειναι το προσωπικο σαιτ του Ken Williams. Περιλαμβανει και σκαναρισμενα τα εξωφυλλα βιβλιων σχετικων με αυτα οπως τις νουβελες King's Quest, τους διαφημιστικους καταλογους που βρισκονταν μεσα στις συσκευασιες, τα τευχη του περιοδικου InterAction και πολλα αλλα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
www.vgmuseum.com έχει σε φωτογραφίες (σκαν κτλ) κουτιά από παιχνίδια, κονσόλες τερματισμούς παιχνιδιών κτλ. Καλό site.

http://www.atarimania.com

Μου φανηκε σαν το αντιστοιχο Hall of Light των παιχνιδιων της Amiga, αλλα για Atari. Δεδομενου οτι οι κυκλοφοριες και εκδοσεις των παιχνιδιων στις 2 πλατφορμες ηταν παρομοιες, εγω το χρησιμοποιω σαν συμπληρωμα του HoL :)

http://www.c64sets.com/

Αρκετα προσεγμενη συλλογη σκαναρισματων των περιεχομενων πακετων παιχνιδιων

http://apple2online.com/index.html

Λιγο δυσχρηστο σαιτ... εδω εχω βρει (απο τυχη) καποια manuals παιχνιδιων.

Ξερετε αν υπαρχει καποιο σαιτ με συλλογη scans για παιχνιδια SNES και SEGA? Ο,τι εχω βρει υπαρχει στο vgmuseum και στο emuparadise αλλα γενικα το υλικο ειναι παρα πολυ μκρο (σε σχεση πχ με το Hall of Light)

Πίσω
Μπλουζα