Pc gamepad to arcade controller (Ποιο καλώδιο πάει που???) Help!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mindweb
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mindweb

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα στο forum!

Κατʼ αρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι παντελώς άσχετος από ηλεκτρονικά (να φανταστείτε πρώτη φορά πιάνω στα χέρια μου ηλεκτρονική πλακέτα!) και γιʼ αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνεται.

Θέλω να φτιάξω ένα arcadeχειριστήριο για ηλεκτρονικά παιχνίδια (όπως αυτά που παίζαμε μικροί στα ηλεκτρονικάδικα με εικοσάρικα, pacman, θυμάστε???)

Μήπως θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε πώς θα συνδέσω τα κουμπιά (Φώτο 2) με την πλακέτα του gamepad (Φώτο 1)? Δηλαδή πού πρέπει να πάει το κάθε καλώδιο?

Ευχαριστώ παιδιά.

Πολύ φλου η κατάσταση....

Πάμε στα εύκολα από αυτά που μπορώ να διακρίνω. Το μεσαίο καλώδιο από τα panel των L & R κουμπιών συνήθως είναι η γείωση. Η γείωση πάει στο πάνω έλασμα από το switchακι του κουμπιού. Να ξέρεις οτι το καλώδιο της γείωσης θα το τραβήξεις σε σειρά. Δλδ ένα καλώδιο θα πάει σε όλα τα κουμπιά.

To δεύτερο καλώδιο θα το βάλεις στο έλασμα που είναι κάτω από της γείωσης.

Δες την φωτογραφία

microswitch.jpg

Τώρα για τις υπόλοιπες συνδέσεις στη θέση σου θα έκανα το εξής. Θα έβαζα το gamepad στον υπολογιστή, θα ετοίμαζα ένα κουμπί με τα καλώδια (γείωση και Ν.Ο.) και θα δοκίμαζα που το καλώδιο Ν.Ο. πάνω στην πλακέτα δίνει εντολή στο κουμπί σου. Για να το δεις αυτό θα πας control panel/ game controllers.

Δοκίμασε τα σημεία που έχω μαρκάρει στην φωτογραφία

φώτο 1.JPG

Με κίτρινο είναι η γείωση με κόκκινο τα πιθανά σημεία που πρέπει να κολλήσεις το καλώδιο.

Kambia σε ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντηση και το χρόνο σου.

Να υποθέσω το ίδιο θα κάνω και με τα άλλα δυο "πλακετάκια" που κρέμονται (για να έχω άλλα 4 κουμπιά στο controller μου).

Παιδιά καθε άλλη βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Υ.Γ. : Δεν κάνει κάποιος γνώστης ένα tutorial για εμάς τους άσχετους αλλά arcade lovers?!?!?!? :) :flower: :) :flower:

Χαρά μου να βοηθήσω mindweb.

Τα 2 πλακετάκια που κρέμονται είναι πιο εύκολα. Στη μέση όπως σου μάρκαρα είναι η γείωση και δεξιά και αριστερά της είναι το σημείο που θα κολλήσεις το καλώδιο που θα πάει στο Ν.Ο. του switch :)

Τα Pad που εχεις είναι κάποιο noname?

Nαι ειναι ΝΟΝΑΜΕ! Το πείρα απο το Πλαισιο 7 EUROS για αυτό το λόγο.

Οπότε γειώνω ολα τα button μαζί και τα κολλάω σε μία απο τις 3 κιτρινες κουκίδες που μου ζωγραφισες. Σωστα?

Και πάλι ευχαριστώ KAMBIA!

Πρακτικά έκανα το εξής:

Σύνδεσα το καλώδιο της γείωσης με κάθε κίτρινη τελίτσα (ξεχωριστά για καθε button) και το αλλο καλώδιο σε κάθε κόκκινη τελίτσα (φωτο 1)ΦΩΤΟ 1.JPG, αλλά μία δουλεύει κανονικά και μία οχι (δείχνει οτι το button είναι συνέχεια πατημένο)

Θα δουλέψει έτσι το σύστημα ή θα πάθουμε καμία ηλεκτροπληξία:what::what::what:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την γείωση θα την τραβήξεις από ένα σημείο και θα πάει σε σειρά σε όλα τα switchακια.

Δες την παρακάτω εικόνα που έκανα για να καταλάβεις (η γείωση είναι με κόκκινο)

test.JPG

Ξεχωριστά θα τραβήξεις μετά κάθε καλώδιο (εγώ το έβαλα με μπλε χρώμα) πάνω στην πλακέτα για το N.O.

Το Button δεν πρέπει να στο δείχνει συνέχεια πατημένο. Μόνο όταν το πατάς εσύ πρέπει να το δείχνει.

ok kambia, θα το κάνω όπως μου είπες, αλλά εντελώς πληροφοριακά (για να μαθαίνω) δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που λέω εγώ (με λιγότερη φασαρία)?

Χίλια ευχαριστώ και πάλι!

Τυπικά το ίδιο είναι αλλά τί είναι πιο βολικό? 15 κολλήσεις γείωσης ή μια κόλληση και σε σειρά σύνδεση; :)

Υγ. Κάποιος ηλεκτρολόγος που τα ξέρει καλύτερα ας μας δώσει και τα φώτα του. Το μόνο που θυμάμαι από κυκλώματα είναι ότι έκανα στο σχολείο και στη δέσμη :)

Kambia μηπως θα μπορούσα να συνδέσω και κανένα ποτενσιόμετρο, σαν αυτό της φώτο,149-5k.jpg στην θεση ενός button για ένα άλλο controller που θα ηθελα να φτιάξω?

Θα δουλέψει?

Και τι ακριβώς θες να κάνεις με το ποτενσιομετρο στη θέση του κουμπιού?

Θα σου πω εγώ...

...μάλλον, για Arkanoid το θέλει.

Ποτενσιόμετρο στη θέση πλήκτρου, όχι δεν θα δουλέψει, νομίζω, αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να ξεκοιλιάσει ένα USB ποντίκι και να προσαρμόσει το ποτενσιόμετρο, στον x άξονά του.

Το έχω δει σε παλαιότερο άρθρο του PC Master, που έκανε το ίδιο, σε ένα ποντίκι με μπίλια, το έβαλε σε ένα "κουτάκι" με buttons, για start, fire 1, fire 2 κλπ και έφτιαξε ένα ωραιότατο Arkanoid controller.

Κατάλαβα. Spinner δλδ. Είμαι της άποψης να φτιαχτεί αυτόνομο spinner

Yγ. Το θυμάμαι το άρθρο αυτό :)

...μιας και το arcade controller που θα φτίαξω δεν θα το δουλεύω μόνο με τα mame, αλλά και με άλλα μουσικά κυρίως προγράμματα (σαν midi controller), είπα μπας και μπορούσα να το εμπλουτίσω λίγο παραπάνω για να μπορώ για παράδειγμα να ελέγχω το ποτενσιόμετρο του vollume σε μια software κονσόλα μιξης.

Aλλα απ' οτι καταλαβαίνω ΑΚΥΡΟ ε?

Πίσω
Μπλουζα