[Pinball] TALES FROM THE CRYPT Pinball (1993)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Fred Madison
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Fred Madison

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
114
Με μεγάλη μου χαρά μοιράζομαι μαζί σας το νέο μέλος της "οικογένειας" το οποίο δεν είναι άλλο από το Tales From The Crypt.

Βασισμένο στα κόμικ και στην γνωστή horror/bmovie/splatter/mystery σειρά των παιδικών μας χρόνων είναι ένα τραπέζι από την

DATA EAST που κυκλοφόρησε το 1993 σε 4.500 κομμάτια. Το παιχνίδι κρατάει την αισθητική των κόμικ και γενικά ισσοροπεί

ανάμεσα στο γκροτέσκο και στο χιουμοριστικό. Το gameplay του είναι αρκετά γρήγορο και σε έχει σε διαρκή εγρήγορση.

Μετά από χρόνια βρήκε την αποδοχή που το πρέπει μιας και στην εποχή του θεωρείτο αρκετά περίεργο σαν παιχνίδι.

Κάποιοι λένε πως ίσως να είναι και το καλύτερο παιχνίδι της Data East. Όπως και να έχει είναι αρκετά ιδιαίτερο

και όποιος αρέσκεται σε τέτοιου είδους θεματολογίες θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Είναι αρκετός καιρός που φλέρταρα με αυτό το κουκλί και μετά από χρόνια κατάφερα να το αποκτήσω. Είναι σε πολύ καλή

εξωτερική και εσωτερική κατάσταση και λίγα είναι αυτά που θα χρειαστεί από μένα. Δεν γνώριζα την ύπαρξή του

αφού δεν είχα ποτέ την τύχη να το παίξω στην εποχή που τα φλίπερ βρίσκονταν σε κάθε καφενείο της γειτονιάς και στα "ουφάδικα". Ούτε καν να το δω πως είναι :)

Η αγάπη μου για τα φλίπερ και η σχετικά πρόσφατη ενασχόληση μου με αυτά με έφεραν μπροστά στην κρύπτη.

Το αγαπημένο μου κομμάτι στις συγκεντρώσεις φίλων είναι όταν πάμε όλοι μαζί στον χώρο που τα έχω όλα μαζί και όταν

παίζουμε ταυτόχρονα αισθάνομαι λες και κάνω ταξίδι πίσω στον χρόνο. Οι ήχοι, οι μυρωδιές των μηχανημάτων, οι φωνές, τα γέλια και όλη

η ατμόσφαιρα είναι για μένα μοναδικά και ανεκτίμητα... Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από εδω μέσα συμφωνούν απόλυτα.

Παρακάτω δίνω κάποιες πρόχειρες φωτογραφίες από το δικό μου τραπέζι με λεπτομέρειες και κάποιες πιο συνολικές...

Επίσης λινκ για περαιτέρω στοιχεία για το τραπέζι αυτό καθώς και ένα βίντεο review (όχι δικό μου).

http://www.ipdb.org/machine.cgi?id=2493

Προβολή συνημμένου 68982Προβολή συνημμένου 68983Προβολή συνημμένου 68984Προβολή συνημμένου 68985

Επόμενές μου αγάπες... Twilight Zone και Adams Family.

και...

Προβολή συνημμένου 68986Προβολή συνημμένου 68987Προβολή συνημμένου 68988Προβολή συνημμένου 68989

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο κομμάτι Fred, καλόπαικτο. Εγώ πρώτη φορά το βλέπω! Πάντως έχει πλούσια εικονογράφηση στο "ταμπλό" του.

Χιλια μπραβο φιλε καλοπαιχτο :thumb: Φοβερο φλιπερακι και το εχω λιωσει για πολλα χρονια οταν το ειχαν φερει στο χωριο μου καποτε.Καλα το Twilight Zone ειναι μακραν το πιο αγαπημενο μου και σε ευχομαι να το αποκτησης και συντομα.

Όπως ακριβώς τα λες Kambia. Είναι πολύ πληθωρικό στα σχέδιά του και αυτό που μου αρέσει στα φλίπερ της δεκαετίας του 90 σε γενικές γραμμές είναι

τα σχέδιά του εν αντιθέση με τα ελάχιστα καινούρια φλίπερ που βγαίνουν και που χρησιμοποιούν αυτούσιες φωτογραφίες, πχ Iron man, TRON κλπ.

Έχει χαθεί το μεράκι. Τέλος πάντων... Ευχαριστώ πολύ... :)

Ευχαριστώ metalcandyman :) ... Α ναι και κάποιος που το είχε παίξει λοιπόν... Είναι πολύ διασκεδαστικό και παλαβό τραπέζι.\

Καλά, το Twilight είναι άλλου είδους χάσιμο φιλαράκο και το ξέρεις καλά.

Σύντομα να το αποκτήσω δε νομίζω αλλά έχει μπει στον στόχο.

Παροτι σχετικα καινουργια τα αναφερομενα, ειναι εξαιρετικα τραπεζια. Το Twilight θεωρειται το καλυτερο της γενιας του οκ - αλλα τα αγαπημενα μου ειναι τα Medieval Madness και Arabian Nights. Μεγεια σου Fred και καλοπαιχτα !

herco είπε:
Παροτι σχετικα καινουργια τα αναφερομενα, ειναι εξαιρετικα τραπεζια. Το Twilight θεωρειται το καλυτερο της γενιας του οκ - αλλα τα αγαπημενα μου ειναι τα Medieval Madness και Arabian Nights. Μεγεια σου Fred και καλοπαιχτα !
Merci herco !

Πολυ ωραιο και αυτο το φλιπερ φιλε Fred madison πολυ καλη προσθηκη, Καλοπαιχτο !! :D

Με γειες.

Λίγο τρομακτικό, δεν θα το ακουμπούσα μετά την δύση του ήλιου πάντως!!

Ajax87 είπε:
Πολυ ωραιο και αυτο το φλιπερ φιλε Fred madison πολυ καλη προσθηκη, Καλοπαιχτο !! :D
Ajax87, Android ΘΕΝΞ παιδιά. Τώρα τελευταία σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω ένα ρετρομανιακό κάλεσμα σπίτι μου για βραδιά φλίπερ και ρετροarcade (mame) σε συμφορουμίτες μας...

Τι λέτε σας αρέσει η ιδέα; Αν είναι να το βάλω στο πρόγραμμα και να δω πως μπορεί να γίνει...

Φιλαρακι η ιδεα σου ειναι τελεια και πιστευω θα αρεσει πολυ.Μακαρι να ημουνα κοντα να ρχομουνα και γω καμια βολτα αλλα δυστηχως η αποσταση ειναι μεγαλο προβλημα.

@ Fred Madison Ωραια ιδεα!! αλλα προσωπικα για μενα ειναι δυσκολο! μονο κυριακη εχω ελευθερη και αν δεν ειμαι εκτος Αθηνας γιατι φευγω συχνα.

Ajax87 είπε:
@ Fred Madison Ωραια ιδεα!! αλλα προσωπικα για μενα ειναι δυσκολο! μονο κυριακη εχω ελευθερη και αν δεν ειμαι εκτος Αθηνας γιατι φευγω συχνα.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον φίλε Ajax θα την βρούμε την μέρα που να βολεύει σχετικά τους περισσότερους...

Περιμένω να τελειώσω γενικά τις εργασίες restoration στα τραπέζια (Tales from the Crypt - Twilight Zone - The Addams Family) που πρόσφατα απόχτησα για να γίνει και επίσημο κάλεσμα

σε όσους ήταν και είναι φίλοι των φλίπερ.

Προς το παρόν οι εργασίες προχωρούν και σε αυτό το τραπέζι και κοντεύει να τελειώσει.

Τα προβλήματά του τελικά ήταν παραπάνω από αυτά που αρχικά υπολόγιζα αλλά δεν έχει κάτι το ουσιαστικά μεγάλο.

Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες από μια δική μόντα καθαρά διακοσμητική που

έρχεται να καλύψει την έλλειψη του αυθεντικού topper που έλειπε και που δε μπόρεσα πουθενά

να βρω για να αντικαταστήσω. Νομίζω πάντως πως και αυτό που τελειώνω σε λίγες μέρες είναι αρκετά καλό

και κοντά στο κλίμα.

Κάποια τραπέζια στην κεφαλή έχουν και κάποια έξτρα διακοσμητικά πλαστικά. Το Tales from the Crypt είναι ένα από αυτά.

Δυστυχώς το δικό μου δεν το είχε μαζί του καθώς το πιο πιθανό να έχει σπάσει στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτό είναι το αυθεντικό που συνόδευε το τραπέζι.

TFTC00.jpg

Αφού είδα πως δεν μπορώ να το βρω προς αγορά σκέφτηκα να κάνω κάτι δικό μου.

Αυτή είναι η σχεδόν ολοκληρωμένη ιδέα μου.

Κατ' αρχάς αγόρασα αυτόν τον συμπαθέστατο φιλαράκο από το ebay.

TFTC03.jpg

Εν συνεχεία με την βοήθεια του Photoshop έκανα μια μικρή σύνθεση που βρήκα σε καλή ανάλυση στο διαδίκτυο

και την κόλλησα σε μακετόχαρτο με πάχος ενός πόντου. Με κοπίδι την έκοψα γύρω γύρω κατά βούληση και

κάνοντας δυο κάθετες τομές τσάκισα προς τα μπρος το φόντο μου.

TFTC02.jpg

Τέλος ένα πρόχειρο στήσιμο...

TFTC04.jpg

Η φιγούρα θα πάρει ρεύμα απευθείας από το φλίπερ και θα της βάλω δυο λάμπες 12 βολτ μια για το κερί

και μια εσωτερικά για να φωτίζει τα μάτια της.

Κάνω την σκέψη μήπως και βάλω μικρά led στα μάτια των φιγούρων από πίσω.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι παντελής γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά με σταματούν.

Μπορώ να συνδυάσω λαμπάκια led σε συνδυασμό με τα 12κάβολτα λαμπάκια που θα έχει η φιγούρα;

Αυτά προς το παρόν και έχουμε συνέχεια...

TFTC01.jpg

Νομίζω οτι αν βάλεις φωτάκια στα μάτια θα είναι super ως αποτέλεσμα.

Kambia είπε:
Νομίζω οτι αν βάλεις φωτάκια στα μάτια θα είναι super ως αποτέλεσμα.
Και γω έτσι πιστεύω... Μπορώ να βάλω led λαμπάκια; Τι τροφοδοσία θέλουν; Γνωρίζει κάποιος; Γενικά τα λαμπάκια που έχει το φλίπερ είναι 12 volt.

TFTC04.jpg

TFTC01.jpg

TFTC02.jpg

TFTC03.jpg

Νομίζω οτι τα 2mm ceramic leds για μάτια είναι ότι πρέπει.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι:

Max forward voltage: 2.8V

Reverse voltage: 5V

Δεν ξέρω όμως να σε βοηθήσω στην συνδεσμολογία. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο youtube βλέπω

κάποιον που κάνει σχεδόν ίδια μοντα.

Kambia είπε:
Νομίζω οτι τα 2mm ceramic leds για μάτια είναι ότι πρέπει. Τα χαρακτηριστικά τους είναι:

Max forward voltage: 2.8V

Reverse voltage: 5V

Δεν ξέρω όμως να σε βοηθήσω στην συνδεσμολογία. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο youtube βλέπω

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... προφανώς και γίνεται λοιπόν... Θα το προσπαθήσω ή θα βρω κάποιον

που γνωρίζει να το κάνει για μένα αν το αποφασίσω. Ευχαριστώ και πάλι.

angel_grig είπε:
Πολυ καλη δουλεια Fred!Mπορεις απο τα 12v να παρεις την ταση που θες με κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/5A-Constant-Current-and-Constant-Voltage-LED-Driver-Power-Supply-Charging-Module-/281064752368?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4170c3c4f0 Μετα βαζεις και μια αντιστασουλα πριν το led και εισαι ετοιμος!
Ευχαριστώ δις angel_grig... Και για το σχόλιο αλλά και για την πρόταση που μου στέλνεις...

Fred Madison είπε:
Ευχαριστώ δις angel_grig... Και για το σχόλιο αλλά και για την πρόταση που μου στέλνεις...
Να'σαι καλα!Περιμενουμε το αποτελεσμα!!

Πίσω
Μπλουζα