[Pinball] The Addams Family Pinball

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Fred Madison
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Fred Madison

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
114
Λίγα χρόνια πριν από την κυκλοφορία του Twilight Zone, η Bally/Williams σε σχέδιο Pat Lawler (ο ίδιος σχεδιαστής του Twilight καθώς και πολλών άλλων επιτυχιών)

κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1992 με αφορμή την ταινία το αντίστοιχο τραπέζι φλίπερ. Θεωρείτε από τα πλέον επιτυχημένα, διασκεδαστικά, κλασσικά και συλλεκτικά τραπέζια.

Πολύ φιλικό για τους παίχτες που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα φλίπερ (εν αντιθέση με το Twilight Zone) και ταυτόχρονα αρκετά προκλητικό για τους μυημένους

το τραπέζι αυτό συνδύαζε όλα τα στοιχεία τα οποία θα το έκαναν αμέσως επιτυχία. Έτσι και έγινε. Με 20.270 (!) κομμάτια στην αγορά το παιχνίδι ήταν μια τεράστια νίκη για την Bally/Williams.

Πολύ πρόσφατα πρόσθεσα και γω ένα στην συλλογή μου (ελπίζω κάπου εδώ να σταματήσω μιας και έχω γονατίσει οικονομικά) μη μπορώντας να αντισταθώ στα θέλγητρά του.

Η τιμή του αρκετά τσιμπημένη αλλά η κατάστασή του ικανοποιητική. Ο τύπος που το είχε είναι έμπορος και ξέρει πολύ καλά τις τιμές παίζουν για το συγκεκριμένο φλίπερ στο εξωτερικό.

Του έχω κάνει μια γενική καθαριότητα, θέλει κάποια δουλειά, όχι τραγικά πράγματα αλλά σίγουρα θέλει ώρες.

Ξεκινάω με την αποκατάσταση της βιβλιοθήκης του παιχνιδιού που σε μένα έφτασε με ένα κομμάτι να λείπει.

Αφού έψαξα μπας και μπορέσω να αγοράσω αντικαταστήσω είδα πως δεν υπήρχε πουθενά.

Η πρώτη φωτό είναι στην αρχική της κατάσταση.

Προβολή συνημμένου 73034

Για άλλη μια φορά το Photoshop σωτήριο μιας και έκανα τα εξής:

Κατ' αρχάς βρήκα μια αρκετά συμπαθητική φωτογραφία και την έφερα στα σωστά μέτρα.

Στη συνέχεια εκτύπωση.

Προβολή συνημμένου 73035

Πήρα ένα κομμάτι plexi glass και το έκοψα στο μέγεθος που έπρεπε.

Προβολή συνημμένου 73036

Αφού το έφερα όπως ακριβώς ήθελα (όσο μπορούσα δηλαδή) το τρύπησα και εξής αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.

Εφ΄όσον έλειπε όλο το κομμάτι μαζί με αυτό έλειπαν και οι βίδες για να το στερεώσουν.

Ευτυχώς είχα κάποιες συμπαθητικές αλενόβιδες που έκοψα μιας και ήταν αρκετά μακριές και μιας και δεν είχα

παξιμάδια για να βιδώσουν από πίσω έκοψα με λεπτό τροχό δυο μικρά κομματάκια από ένα μεταλλικό σωληνάκι που στο

εσωτερικό του είχε σπείρωμα ίδιο με αυτό των αλενόβιδων. Το αποτέλεσμα

είναι αυτό που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Μπορεί να μην είναι άψογο αλλά όταν βιδωθεί στο τέλος

δεν θα είναι ορατό. Την δουλειά του την κάνει. :)

Προβολή συνημμένου 73037Προβολή συνημμένου 73038

Μπήκε στην θέση του και είναι μια χαρά...

Προβολή συνημμένου 73039

Το επόμενο μεγάλο και σημαντικό κομμάτι είναι το ξήλωμα της ενιαίας ράμπας του παιχνιδιού η οποία είναι σπασμένη

και φαγωμένη σε αρκετά σημεία. Σήμερα το πρωί παρέλαβα την νέα μου ράμπα από Αμερική οπότε σιγά σιγά θα ανεβάζω

την εξέλιξη αυτού του restoration.

Προβολή συνημμένου 73040Προβολή συνημμένου 73041

Πιστεύω πως αυτό θα είναι και το τελευταίο κομμάτι (για πάααρα πολύ καιρό) στη συλλογή μου μιας

και έχω πλέον τα αγαπημένα μου θέματα...

Αυτά προς το παρόν. :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RESPECT!

* ΠΟΥ * τα βάζεις όλα αυτά;;;;

DINO είπε:
RESPECT!
* ΠΟΥ * τα βάζεις όλα αυτά;;;;
Ευχαριστώ DINO !

Έχω έναν χώρο στο σπίτι κοντά στα 25/26 τ.μ. όπου έχω μόνο τα φλίπερ και τα βιντεοπαιχνίδια μου.

Σιγά σιγά μας τελειώνει κι' αυτός, δηλαδή για ένα 6ο φλίπερ εξαιρετικά δύσκολο

χωρίς να αρχίζει να πήζει η κατάσταση... Προς το παρόν είναι ΟΚ.

Δεν μενει παρα να πω και εγω RESPECT!! :bow2:

Έλιωνα σε αυτό το Pinball. Είναι το αγαπημένο μου!

Respect Fred (για ακόμη μια φορά :D ) και για το μεράκι σου και τη δουλειά που κάνεις πάνω σε αυτά τα "εξαιρετικά κομμάτια"

Όσο για την αποκατάσταση της βιβλιοθήκης αν έβαζες περτσίνια στη θέση των αλενόβιδων?

Ωραίος ο φίλος..! Οταν έχεις μεράκι και όρεξη τέτοια ωραία πράγματα γίνονται πάλι καινούργια

Fred Madison είπε:
Έχω έναν χώρο στο σπίτι κοντά στα 25/26 τ.μ. όπου έχω μόνο τα φλίπερ και τα βιντεοπαιχνίδια μου.
Βάλε φωτογραφίες για να θαυμάσουμε και να ζηλέψουμε :)

Kambia είπε:
Έλιωνα σε αυτό το Pinball. Είναι το αγαπημένο μου! Respect Fred (για ακόμη μια φορά :D ) και για το μεράκι σου και τη δουλειά που κάνεις πάνω σε αυτά τα "εξαιρετικά κομμάτια"

Όσο για την αποκατάσταση της βιβλιοθήκης αν έβαζες περτσίνια στη θέση των αλενόβιδων?
Angel, ευχαριστώ φιλαράκο!

Σε ευχαριστώ Kambia! Το έχω καταλάβει πως το συγκεκριμένο είναι αδυναμία σου.

Κρίμα που η απόσταση κάνει τα πράγματα δύσκολα διαφορετικά θα μπορούσες να λιώσεις ξανά μετά χαράς μου.

Αυτό που προτείνεις είναι πιο σωστό σίγουρα και έχω την εντύπωση πως και αυθεντικό περτσίνια είχε.

Αλλά, 1ον δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο και 2ο και ουσιαστικό είναι πως θα

εξακολουθήσω μήπως και βρω αυθεντική ταμπελίτσα και τότε ναι, θα βάλω περτσίνια.

Εκτός και αν είμαι λάθος και τα περτσίνια είναι μια λύση που εύκολα μπορώ να βγάλω όταν και αν βρω

ορίτζιναλ κομμάτι. Δεν έχω δει ποτέ πως είναι αυτό το εργαλείο. Μήπως είναι ώρα να πάρω;

ntsmrtz είπε:
Ωραίος ο φίλος..! Οταν έχεις μεράκι και όρεξη τέτοια ωραία πράγματα γίνονται πάλι καινούργια

Βάλε φωτογραφίες για να θαυμάσουμε και να ζηλέψουμε :)
΄στώωωωω ntsmrtz... Τώρα που δουλεύω πάνω στην αποκατάσταση του φλίπερ υπάρχει ένας μικρός χαμός.

Μολις τα τελειώσω όλα και τα νοικοκυρέψω θα βγάλω φωτογραφίες συνολικές.

Εχοντας διαβασει τα δυο προηγουμενα review/tutorial για το Τwilight Zone & Tales from the Crypt

το μονο που μπορω να πω ειναι...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!! :thumb:

Μιλαμε καθομαι και χαζευω τα μηχανηματα και κυριολεκτικα μου πεφτει το σαγονι...
attachment.php

Πιο πολυ ομως θαυμαζω το μερακι σου και την δουλεια που εχεις ριξει!!! :bow2: :bow2: :bow2:

Το αποτελεσμα ειναι χαρμα οφθαλμων....:dribble::dribble:...και καταπληκτικο!!!!
attachment.php

Μπραβο και παλι μπραβο φιλε fred!!!! :headbang:

stayros είπε:
Εχοντας διαβασει τα δυο προηγουμενα review/tutorial για το Τwilight Zone & Tales from the Crypt το μονο που μπορω να πω ειναι...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!! :thumb:

Μιλαμε καθομαι και χαζευω τα μηχανηματα και κυριολεκτικα μου πεφτει το σαγονι...
attachment.php

Πιο πολυ ομως θαυμαζω το μερακι σου και την δουλεια που εχεις ριξει!!! :bow2: :bow2: :bow2:

Το αποτελεσμα ειναι χαρμα οφθαλμων....:dribble::dribble:...και καταπληκτικο!!!!
attachment.php

Μπραβο και παλι μπραβο φιλε fred!!!! :headbang:
stayros σε ευχαριστώ φίλε μου για γραφόμενά σου...

είναι μεγάλη η χαρά μου για αυτά τα οποία μπορούμε να μοιραστούμε εδώ μέσα πραγματικά.

γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχα εκφράσει κάποια στιγμή σκέψη να κάνω βραδιά pinball σπίτι μου.

Όχι για να κάνω επίδειξη αλλά επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι αυτά τα οποία αγαπώ.

Ίσως κάποια στιγμή να γίνει... Και πάλι σε ευχαριστώ. (Το Tales from the Crypt έχει συνέχεια η οποία μάλλον θα ανέβει μεσοβδόμαδα όταν έχω τελειώσει με το custom topper που φτιάχνω - το Twilight έχει φτάσει στο τέλος του

σήμερα μου ήρθε και η κεραμική μπάλα που έλειπε και το μόνο που μένει είναι κάποια στιγμή να ανεβάσω κάποια βίντεο).

Addams Family τέλος για σήμερα... Η μέρα κύλησε εξαιρετικά αποδοτικά και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα.

Το playfield σχετικά βρώμικο και θαμπό αφού έχω βγάλει από πάνω τα διάφορα πλαστικά κολονάκια, παλιά λαστιχάκια, λάμπες κλπ

TAF09.jpg

Μετά από ένα καλό καθάρισμα

TAF10.jpg

Γυαλισμένο με καθαρά πλαστικά, κολονάκια, νέα λάστιχα και λάμπες. Επίσης στο apron έβαλα νέες κάρτες με οδηγίες του παιχνιδιού.

TAF11.jpg

Η κα. Angelica Houston και ο κος. Raul Julia όπως τους πρέπει σε ένα κοντινό.

TAF13.jpg

TAF12.jpg

Καλημέρα σε όλες και όλους... :)

Το σημερινό μενού στην έπαυλη των Addams είχε σαν ορεκτικό το ξήλωμα της παλιάς πλαστικής ράμπας.

Η ταλαιπωρία της παραπάνω από εμφανής.

TAF14.jpg

Κυρίως πιάτο την σύγκριση μεταξύ παλιάς και νέας...

TAF15.jpg

Και το επιδόρπιο. Αφαίρεση όλων των υπολοίπων εξαρτημάτων από τραπέζι

προκειμένου να καθαριστεί όσο καλύτερα μπορώ.

Το τι βρώμα έχει πάνω δε το συζητώ. Το βλέπετε νομίζω.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι έχουν τραβήξει αυτά τα παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο πριν "αναστηθεί" θα σας πω κάποια άλλη φορά που

είχε πρωτοβρεθεί και σε τι κατάσταση ήταν...

TAF16.jpg

Αργότερα ή που θα ξεκινήσω να κάνω καθαριότητα ή

που θα αποφασίσω να κάνω μετάγγιση των πραγμάτων

από την παλιά ράμπα στην νέα...

Αυτά προς την ώρα...

Καλορίζικο Fred ωραίο κομμάτι, μακάρι να είχα και εγώ

χρόνο να φτιάξω τα δικά μου... :cry:

Fred Madison είπε:
Σε ευχαριστώ Kambia! Το έχω καταλάβει πως το συγκεκριμένο είναι αδυναμία σου.

Κρίμα που η απόσταση κάνει τα πράγματα δύσκολα διαφορετικά θα μπορούσες να λιώσεις ξανά μετά χαράς μου.
Να σαι καλά Fred :flower:

Fred Madison είπε:
Αυτό που προτείνεις είναι πιο σωστό σίγουρα και έχω την εντύπωση πως και αυθεντικό περτσίνια είχε.

Αλλά, 1ον δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο και 2ο και ουσιαστικό είναι πως θα

εξακολουθήσω μήπως και βρω αυθεντική ταμπελίτσα και τότε ναι, θα βάλω περτσίνια.

Εκτός και αν είμαι λάθος και τα περτσίνια είναι μια λύση που εύκολα μπορώ να βγάλω όταν και αν βρω

ορίτζιναλ κομμάτι. Δεν έχω δει ποτέ πως είναι αυτό το εργαλείο. Μήπως είναι ώρα να πάρω;
Το εργαλείο για περτσίνωμα δεν είναι ακριβό. Το δύσκολο είναι αν θες να βγάλεις το περτσίνι. Εγώ το κάνω χρησιμοποιώντας μικρό τρυπάνι στο κέντρο (εκεί που ουσιαστικό είναι το καρφί) και αφου το "φάω" το αφαιρώ. Εναλλακτικά πάλι μπορείς να βάλεις πλαστικές ασφάλειες και να τις βάψεις μεταλλικό χρώμα.

Και μια απορία σχετικά με τα ανταλλακτικά. Πόσο εύκολα τα βρίσκεις. Υπάρχουν πχ ράμπες που κατασκευάζονται μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι ή υπάρχει μια γκάμα από ράμπες που χρησιμοποιούνται στα pinpall και ανάλογα με αυτή που θες κάνεις και την παραγγελία?

Πάντως σαν καινούριο εγινε :thumb:

pitsunami είπε:
Καλορίζικο Fred ωραίο κομμάτι, μακάρι να είχα και εγώ χρόνο να φτιάξω τα δικά μου... :cry:
Ευχαριστώ pitsunami... Τι εννοείς; Τα έχεις και κλειστά και θέλουν επισκευή;

Δεν παίζεις; Όλο και λίγο χρόνο ρε συ μπορείς να ξεκλέψεις σιγά σιγά να τα επαναφέρεις...

Kambia είπε:
Να σαι καλά Fred :flower:

Το εργαλείο για περτσίνωμα δεν είναι ακριβό. Το δύσκολο είναι αν θες να βγάλεις το περτσίνι. Εγώ το κάνω χρησιμοποιώντας μικρό τρυπάνι στο κέντρο (εκεί που ουσιαστικό είναι το καρφί) και αφου το "φάω" το αφαιρώ. Εναλλακτικά πάλι μπορείς να βάλεις πλαστικές ασφάλειες και να τις βάψεις μεταλλικό χρώμα.

Και μια απορία σχετικά με τα ανταλλακτικά. Πόσο εύκολα τα βρίσκεις. Υπάρχουν πχ ράμπες που κατασκευάζονται μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι ή υπάρχει μια γκάμα από ράμπες που χρησιμοποιούνται στα pinpall και ανάλογα με αυτή που θες κάνεις και την παραγγελία?

Πάντως σαν καινούριο εγινε :thumb:
Θα το κοιτάξω αυτό με το περτσίνωμα γιατί αργά ή γρήγορα θα μου ξαναχρειαστεί.

Το κάθε παιχνιδι/τίτλος έχει τα δικά του ανταλλακτικά. Αυτά τα οποία βρίσκεις κοινά σε όλα τα τραπέζια είναι τα λάστιχα φώτα και τέτοιου είδους αναλώσιμα.

Η ράμπα πχ αυτή είναι μοναδική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δε μπορείς να κάνεις μόντα από κάτι άλλο.

Το πόσο εύκολα τα βρίσκεις είναι πονεμένη ιστορία. Πχ εμένα έκατσε και βρήκα διαθέσιμη την ράμπα.

Υπάρχουν κάποια ανταλλακτικά είτε από παλιά στοκ είτε από νέα κομμάτια που βγαίνουν σε περιορισμένη ποσότητα.

Άλλου είδους πλαστικά κομμάτια για το Addams Family δεν υπάρχουν, είναι εξαντλημένα όπως το κομμάτι της βιβλιοθήκης που έφτιαξα...

Επίσης, σήμερα διαπίστωσα πως λείπουν δυο μεταλλικά προστατευτικά κομμάτια και όπου και να κοίταξα δεν υπάρχουν πλέον... :(

Θα δω εν καιρό πως θα τα αντικαταστήσω...

Σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα κόλληση με κολλητήρι...

Με παίδεψε λίγο αλλά τα κατάφερα...

Η μετάβαση από την μια ράμπα στην άλλη έγινε...

Επίσης πρόσθεσα και μια μικρή μόντα που είχα αγοράσει και είναι η αρκούδα που

πάει και βιδώνει πάνω από την είσοδο της δεξιάς ράμπας. Δε χρειάζεται να τρυπήσεις κάτι ή να κάνεις μόνιμη αλλαγή.

Μπαίνει και βγαίνει πολύ εύκολα.

Στα μάτια της έχει μικροσκοπικά λεντάκια και όταν περνάει η μπάλα από κάτω ανάβουν.

TAF18.jpg

TAF17.jpg

Κατάλαβα. Ένας μικρός Γολγοθάς δλδ η αναζήτηση ανταλλακτικών.

Fred Madison είπε:
Επίσης, σήμερα διαπίστωσα πως λείπουν δυο μεταλλικά προστατευτικά κομμάτια και όπου και να κοίταξα δεν υπάρχουν πλέον... :(

Θα δω εν καιρό πως θα τα αντικαταστήσω...
Για δώσε περισσότερα στοιχεία αν θες μπας και κατεβάσουμε καμιά ιδέα ;)

Kambia είπε:
Κατάλαβα. Ένας μικρός Γολγοθάς δλδ η αναζήτηση ανταλλακτικών.

Για δώσε περισσότερα στοιχεία αν θες μπας και κατεβάσουμε καμιά ιδέα ;)
Αυτό είναι το αντίστοιχο κομμάτι που υπάρχει της αριστερής ράμπας.

Μάλλον θα κόψω λεπτή λαμαρίνα και θα το φτιάξω εκτός και αν έχεις κάποια άλλη ιδέα. :)

TAF19.jpg

Το κομμάτι τις βιβλιοθήκης με παίδεψε αρκετά προκειμένου να βάλω τα αυτοκόλλητα της βάσης της

και τα αυτοκόλλητα των βιβλίων. Τελικά για να κάνω δουλειά την έλυσα.

TAF20.jpg

Κάποιο στόχοι από πίσω τους είχαν αφρώδες υλικό σαν αφρολέξ.

Σε όσους είχε φθαρεί/λυώσει/τριφτεί κλπ το αντικατέστησα με νέο ίδιο που κατά τύχη είχα.

TAF21.jpg

Τέλος δυο φωτογραφίες με το γενικό αποτέλεσμα.

Το τραπέζι λάμπει πραγματικά.

TAF23.jpg

Σύντομα θα ακολουθήσει και βίντεο με ηλεκτρονικό περίπατο μέσα στο playfield...

TAF22.jpg

Fred Madison είπε:
Ευχαριστώ pitsunami... Τι εννοείς; Τα έχεις και κλειστά και θέλουν επισκευή;Δεν παίζεις; Όλο και λίγο χρόνο ρε συ μπορείς να ξεκλέψεις σιγά σιγά να τα επαναφέρεις...
Έχω στο υπόγειο σε περίπου 35 τετραγωνικα

είκοσι φλίπερ περιόδου 1960~85 ασυντήρητα...

Ο μόνος ελέυθερος χρόνος είναι την κυριακή,

οπότε υπολογίζω σε καμια 200αρια χρόνια θα τα

έχω έτοιμα! :(

Πραγματικά λάμπει!

Fred Madison είπε:
Αυτό είναι το αντίστοιχο κομμάτι που υπάρχει της αριστερής ράμπας.Μάλλον θα κόψω λεπτή λαμαρίνα και θα το φτιάξω εκτός και αν έχεις κάποια άλλη ιδέα. :)

Προβολή συνημμένου 73519

Θα πήγαινα σε έναν σιδερά να μου κάνει ένα. Η λεπτή λαμαρίνα πιστεύω δε θα αντέξει σε πολλά χτυπήματα και θα κάνει λακκούβες.

Αναμένουμε το video :D

Έπαιξα με ένα τυφλοσούρτικο πρόγραμμα μοντάζ που είχε μέσα το mac μου και έκανα το παρακάτω βίντεο.

Αφιερωμένο σε όλες τις φίλες και φίλους των φλίπερ... :D

http://www.youtube.com/watch?v=Gc9ds_0wnU0&feature=youtu.be

Χαχαχαχαχαχχχααχαα! :D

Ο σχολιασμός είναι κάτσε καλά λέμε! :biglaugh:

Δηλαδή ρε συ, που να ήξερες κι από video editing! Παπάδες θα 'φτιαχνες!

Ωραίοςςςςς....

Το βλέπω και το ξαναβλέπω και φαντάζομαι να παίζω!!! Ε ρε εκείνο το χέρι που άφηνε την μπάλα.

Πόσες φορές σου έχω πει μπράβο Fred? Ε, βάλε ακόμα μια :D

Πίσω
Μπλουζα