[Pinball] Welcome to the Twilight Zone

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Fred Madison
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Fred Madison

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
114
Όχι δεν μιλάω για την γνωστή σε όλους μας τηλεοπτική σειρά.

Πρόκειται για το νέο μου απόκτημα, το φλίπερ της Bally σε συνεργασία με την Williams

και που σαν θέμα έχει βέβαια... την Ζώνη του Λυκόφωτος.

Από τους γνώστες θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραπέζια που

έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι το θεωρούν άκρως συλλεκτικό

γι' αυτό και οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη σε ebay και σε άλλα ηλεκτρονικά

καταστήματα που εμπορεύονται φλίπερ.

Το συγκεκριμένο τραπέζι το βρήκα παραπεταμένο και χωρίς συντήρηση για πολλά

χρόνια σίγουρα σε ένα καφέ στο Χαλάνδρι. Το είχαν και έπαιζε (το πως έπαιζε είναι άλλο θέμα)

και ο κερματοδέκτης του είναι ρυθμισμένος για να παίρνει 1ευρώ. Με το που το είδα

το μάτια μου γύρισαν ανάποδα. Από τη μια δε πίστευα πως βλέπω μπροστά μου το Twilight Zone

και από την άλλη η κατάστασή του ήταν απλά τραγική. Βρόμικο με καμένα λάστιχα, παντού μαυρίλες

και θολά σχέδια. Αφού έπαιξα κάνα δυο παιχνίδια και είδα πως μηχανικά είναι σχετικά άρτιο

επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και άρχισα τα παζάρια. Το αγόρασα "σχετικά" οικονομικά

σε σχέση με την πραγματική τιμή που κάποιος μπορεί να το βρει ξέροντας πως με περιμένει πολύ δουλειά.

Μετά από λίγες μέρες το τραπέζι βρισκόταν στο σπίτι μου και εγώ δεν ήξερα από που να το πρωτοπιάσω.

Το δουλεύω αρκετές μέρες πια και ήδη το τραπέζι έχει αλλάξει όψη. Στις επόμενες φωτογραφίες που ανεβάζω

ήδη το είχα περάσει ένα πρώτο χέρι καθαρισμού αλλά εκεί που πραγματικά αρχίζει να φαίνεται

η δουλειά είναι κάποιες συγκριτικές φωτογραφίες πριν και μετά από μεταλλικά εξαρτήματα που είχαν οξειδωθεί

και πως είναι πλέον. Αφού το "έγδυσα" σχεδόν τελείως και το καθάρισα άρχισα το μοντάρισμα από την αρχή.

Στις επόμενες μέρες θα ανεβάζω και άλλο υλικό αφού πλέον η πολύ δουλειά έφυγε και αρχίζει το να παίρνει

ξανά το αρχικό του ύφος και σχήμα. Το συγκεκριμένο τραπέζι έχει πάρα πολλά καλούδια επάνω που σιγά σιγά καθώς θα τα επανατοποθετώ θα σας τα παρουσιάζω κιόλας.

Πρόκειται για ένα τελείως παλαβό τραπέζι και όσοι από σας έχει τύχει να το έχουν παίξει (στις αρχές του 90) είμαι σίγουρος πως θα το θυμούνται.

Εύχομαι να βρω φίλους και συνταξιδιώτες με προορισμό... την Ζώνη του Λυκόφωτος...

Και μια παιδική... Προβολή συνημμένου 71674

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικη επιλογη (και τυχη). Το συγκεκριμενο τραπεζι που θεωρειται απο τα καλυτερα - ειναι επισης σχεδιασμενο για καλους παιχτες και δεν συγχωρει αφηρημαδα και χασιμο του κοντρολ. Αν αφησεις το τραπεζι να παιξει μονο του εστω και για λιγο θα καρφωσει τη μπαλα και γεια σας. Τα επι μερους παιχνιδια του ειναι επισης πολυ καλα. Καλοπαιχτο να ναι :)

herco είπε:
Εξαιρετικη επιλογη (και τυχη). Το συγκεκριμενο τραπεζι που θεωρειται απο τα καλυτερα - ειναι επισης σχεδιασμενο για καλους παιχτες και δεν συγχωρει αφηρημαδα και χασιμο του κοντρολ. Αν αφησεις το τραπεζι να παιξει μονο του εστω και για λιγο θα καρφωσει τη μπαλα και γεια σας. Τα επι μερους παιχνιδια του ειναι επισης πολυ καλα. Καλοπαιχτο να ναι :)
Όπως το είπες... Τύχη! Είναι αρκετά χρόνια που το κιαλάρω από μακριά αλλά οι τιμές ήταν απαγορευτικές. Επίσης δίκιο έχεις στο ότι δεν είναι ένα τραπέζι "φιλικό" στους νέους προς τα φλίπερ.

Θεωρείτε αρκετά δύσκολο και ζόρικο. Είναι χάσιμο όμως... :)

Ευχαριστώ herco !

Όταν θέλεις κάτι πολύ τελικά καμιά φορά έρχεται από μόνο του εκεί που δεν το περιμένεις!

Εξαιρετικό τραπέζι και ζόρικο (μέχρι να δω που ήταν η μπάλα την είχα χάσει κιόλας :( ). Kαλόπαικτο Fred. Πάντως το τεμπλό του ζωγραφικά από όσο είδα δεν είχε τίποτα.

Καλορίζικο Fred! Αναμένουμε με αγωνία τα ποσταρίσματα μεταμόρφωσης του τραπεζιού και ότι συναρπαστικό ανακαλύψεις σε αυτό το "ταξίδι".

Kambia είπε:
Όταν θέλεις κάτι πολύ τελικά καμιά φορά έρχεται από μόνο του εκεί που δεν το περιμένεις! Εξαιρετικό τραπέζι και ζόρικο (μέχρι να δω που ήταν η μπάλα την είχα χάσει κιόλας :( ). Kαλόπαικτο Fred. Πάντως το τεμπλό του ζωγραφικά από όσο είδα δεν είχε τίποτα.
Κάπως έτσι πάει μάλλον Kambia... Ναι το palyfield εκτός από μαυρίλες, βρωμιές κλπ μετά από αρκετό καθάρισμα και τρίψιμο άρχισε να λάμπει ξανά.

Αν ήταν ένα παιχνίδι 5 χρόνια πριν σίγουρα η κατάστασή του θα ήταν διαφορετική αφού από το 91-92 και μετά είχαν άλλες τεχνικές προστασίας για τα σχέδια πολύ

πιο ανθεκτικές στον χρόνο και στην κακομεταχείριση. Βέβαια το τραπέζι σίγουρα για καιρόήταν σε μέρος με υγρασία για να μη πω με βροχή μιας και οι οξειδώσεις πάνε σύννεφο.

Απορώ μερικές φορές πως τα κάνουν αυτά τα πράγματα. Anyway... Σύντομα με νέες φωτογραφίες...

johnny_salonica είπε:
Καλορίζικο Fred! Αναμένουμε με αγωνία τα ποσταρίσματα μεταμόρφωσης του τραπεζιού και ότι συναρπαστικό ανακαλύψεις σε αυτό το "ταξίδι".
Thanks Johnny... :)

Δεν έχω λόγια... Το μηχάνημα στις φωτογραφίες φαίνεται σαν καινούργιο!

Συγχαρητήρια για την τύχη σου και για την δουλειά που έχεις ρίξει να το επαναφέρεις.

Καλορίζικο Fred! :thumb:

DINO είπε:
Δεν έχω λόγια... Το μηχάνημα στις φωτογραφίες φαίνεται σαν καινούργιο!Συγχαρητήρια για την τύχη σου και για την δουλειά που έχεις ρίξει να το επαναφέρεις.

Καλορίζικο Fred! :thumb:
Ευχαριστώ DINO...

Μερικές φωτογραφίες από την σημερινή πρόοδο.

Η τελευταία ράμπα που καθαρίστηκε (πριν και μετά) λίγο πριν την επανατοποθετήσω

TZ07.jpg

Το μίνι playfield βρώμικο και διαλυμένο...

TZ08.jpg

Το playfield στη θέση του με νέα λαστιχάκια, καθαρό και γυαλισμένο.

TZ09.jpg

Τέλος μια συνολική. Το μόνο που απομένει είναι να τοποθετηθεί μια ράμπα στο βάθος πίσω και το ρολόι.

TZ10.jpg

Σχεδόν έχει τελειώσει :D

Οι εργασίες φτάνουν σιγά σιγά πρός το τέλος τους.

Το Coin Door πρίν και μετά...

TZ11.jpg

Το plunger πρίν και μετά...

TZ12.jpg

Τέλος το τραπέζι στην αρχική του κυκλοφορία είχε πόδια και lockbar χρωμιομένα.

Το δικό μου είχε όλα τα παραπάνω μαύρα. Αυτό τους βόλευε αυτό έβαλαν κάποια στιγμή

στις άπειρες διαδρομές και κατά καιρού ιδιοκτήτες.

Τα έβγαλα και τα έκανα ξανά χρώμιο...

Η τελευταία φωτό δεξιά είναι με το νέο μου lockbar και νέες κέρτες οδηγιών...

TZ15.jpg

Περιμένω να μου φέρει ένας φίλος το ρολόι που είχε ένα πρόβλημα και το έφτιαξε για να το βάλω και να

είναι πλέον παντελώς έτοιμο. Λίγες πινελιές κοσμητικού χαρακτήρα απομένουν από μένα και τέλος.

TZ13.jpg

TZ14.jpg

Εξαιρετικη δουλεια ,οπως παντα απο τον Fred!!!

angel_grig είπε:
Εξαιρετικη δουλεια ,οπως παντα απο τον Fred!!!
Merci angel !

Μικρή πρόοδος σήμερα αλλά πολύ ευχάριστη για μένα.

Το τραπέζι αυτό στο Gumball machine που έχει ήταν

στα αρχικά τους σχέδια να είναι γεμάτο με πολύχρωμες μπάλες εν είδη τσίχλας.

Λόγου πολύ υψηλού κόστους παραγωγής κάνανε κάποιες περικοπές και μια από

αυτές ήταν και οι "τσίχλες". Για μένα ένα gumball πρέπει απαραίτητα να είναι γεμάτο

χρώμα οπότε... :)

TZ17.jpg

Στο Gumball επίσης μπαίνει και η έκτη μπάλα του παιχνιδιού η οποία είναι κεραμική

για να μη την επηρεάζουν οι μαγνήτες που έχει στο mini playfield το παιχνίδι και η

οποία έλειπε όταν το αγόρασα. Την έχω παραγγείλει και την περιμένω από μέρα σε μέρα

από Αμερική. Τέλος μια ακόμη φωτογραφία έτσι για το fun της υπόθεσης...

TZ18.jpg

Άντε να μου έρθει και το ρολόι επιτέλους....

TZ16.jpg

Σαν καινούριο το έχεις κάνει. Μπράβο Fred.

Twilight Zone τέλος...

Ώρα για παιχνίδι...

Δυο τελευταίες φωτογραφίες.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη μπουγάδα που έπεσε σήμερα στο κάτω μέρος του τραπεζιού.

Πλακέτες με φώτα αλλά και υπόγειοι διάδρομοι άστραψαν...

TZ19.jpg

Τέλος μια κοντινή από το ρολοϊ του παιχνιδιού λειτουργικό και καθαρό.

TZ20.jpg

Πολύ σύντομα θα ανεβάσω και κάνα βιντεάκι.

Καλόπαιχτο Fred. Ρίξε και κανένα coin για μας :D

Εννοείται οτι θα περιμένουμε και το video.

Kambia είπε:
Καλόπαιχτο Fred. Ρίξε και κανένα coin για μας :D Εννοείται οτι θα περιμένουμε και το video.
Να και το βίντεο.

Μικρό και τελείως ερασιτεχνικό (πρώτη φορά που δοκίμασα video editing πρόγραμμα) αλλά ότι μπορούσα έκανα.

Σύντομα θα ανέβει και το αντίστοιχο του Addams ...

http://www.youtube.com/watch?v=_7QB1npLYu0&feature=youtu.be

Για το βίντεο δε μπορώ να σε πω, αλλά το τραπέζι το έκανες σαν καινούριο!

Πωπω, ζήλεψα! #)

(άσε που είχα χθες και την Κάμπια να το βλέπει και να ξερογλύφεται! :biglaugh:)

Congrats- γειά στα χέρια σου!

D@redevil είπε:
Για το βίντεο δε μπορώ να σε πω, αλλά το τραπέζι το έκανες σαν καινούριο!
Πωπω, ζήλεψα! #)

(άσε που είχα χθες και την Κάμπια να το βλέπει και να ξερογλύφεται! :biglaugh:)

Congrats- γειά στα χέρια σου!
Σας μερσώ... :)

Πίσω
Μπλουζα