Pippin

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας noxrider
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

noxrider

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
74
Η Apple συνεργάστηκε με την Bandai για την δημιουργία μιας multimedia/game console.Η κονσόλα ονομάστηκε Pippin(από μία ποικιλία μήλων) και ουσιαστικά ήταν ένας Mac της εποχής με έναν PowerPc 603/66 επεξεργαστή,με system 7 περιβάλλον,ένα modem και ένα CD-Rom drive σε μορφή multimedia κονσόλας.

Pippinfront.jpg

Το Pippin κυκλοφόρησε στα τέλη του 1995,μιά εποχή που ήδη η αγορά είχε κατακλυστεί από τις υπόλοιπες κονσόλες της γενιάς του.Αρκετά ακριβό ως κονσόλα,με λιγοστoύς τίτλους και με σχιζοειδή προσωπικότητα που προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ της υπολογιστικής φύσης του και της “κονσολίστικης” μορφής του,το Pippin δεν κατάφερε να κερδίσει την προσοχή των software houses και του αγοραστικού κοινού.

P.S.Το Pippin σήμερα αποτελεί ένα από τα χειρότερα,από πλευράς marketing,προιόντα αλλά μάλλον και την πιο αποτυχημένη κονσόλα(φυσικά και με την βοήθεια του τότε CEO της Apple Gil Amelio που δεν φημιζόταν για τις ικανότητες του στο marketing)

...και ο μονος εν Ελλαδι που παιζει να την εχει στη κατοχη του, στοιχιματιζω οτι θα ειναι ο Pitsunami :)

Αυτή η κονσόλα είναι πολύ μπροστά απο την εποχή της θα έλεγα!

Απορώ πως δεν έπιασε αφού εκτος απο κονσολα ηταν και ενας υπολογιστης απο οτι ειδα στο βίντεο και πάνω-κάτω έχει οτι βλέπουμε εμείς τώρα στις σημερινές κονσόλες ακόμα και να μπαίνει στο νετ.

Αυτο το εχω παρατηρησει και σε αλλες κονσολες που ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη τους και εχω καταλαβει ότι πολλές φορές δεν φταιει το marketing αλλα οι "κλίκες" των εταιριών που έφτιαχναν παιχνίδια που ισως καθοριζαν την τοτε αγορά και ανάπτυξη συγκεκριμένων εταιριών που έβγαζαν κονσόλες είτε υπολογιστές με ένα δικό τους "τρόπο".....

Μάλλον πρέπει να παιζόταν σκληρό παιχνίδι "under the table" και ίσως κονσόλες και βάζω και τους υπολογιστές μέσα να είχαν πολλές προοπτικές αναπτύξεις άλλα δεν ήθελαν τότε να αναπτυχθούν απο κάποιες κλίκες...

Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνεται τι θέλω να πω...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
circleag είπε:
Αυτή η κονσόλα είναι πολύ μπροστά απο την εποχή της θα έλεγα! Απορώ πως δεν έπιασε αφού εκτος απο κονσολα ηταν και ενας υπολογιστης απο οτι ειδα στο βίντεο και πάνω-κάτω έχει οτι βλέπουμε εμείς τώρα στις σημερινές κονσόλες ακόμα και να μπαίνει στο νετ.

Αυτο το εχω παρατηρησει και σε αλλες κονσολες που ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη τους και εχω καταλαβει ότι πολλές φορές δεν φταιει το marketing αλλα οι "κλίκες" των εταιριών που έφτιαχναν παιχνίδια που ισως καθοριζαν την τοτε αγορά και ανάπτυξη συγκεκριμένων εταιριών που έβγαζαν κονσόλες είτε υπολογιστές με ένα δικό τους "τρόπο".....

Μάλλον πρέπει να παιζόταν σκληρό παιχνίδι "under the table" και ίσως κονσόλες και βάζω και τους υπολογιστές μέσα να είχαν πολλές προοπτικές αναπτύξεις άλλα δεν ήθελαν τότε να αναπτυχθούν απο κάποιες κλίκες...

Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνεται τι θέλω να πω...
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε circleag,είχε πολλά καινοτόμα features αλλά...

...ακριβο και αναιμικο σε σχεση με τον ανταγωνισμο

Wally είπε:
...και ο μονος εν Ελλαδι που παιζει να την εχει στη κατοχη του, στοιχιματιζω οτι θα ειναι ο Pitsunami :)
....εμμμμ.... ;)

picture.php

αυτο είναι το retail πακέτο απο την atmark japan..

Δεν είναι ο μόνος. Ξέρω τουλάχιστον έναν ακόμα. :)

Είχαν κυκλοφορήσει παιχνίδια γι'αυτή τη κονσόλα? Ψάχνω στο ίντερνετ και δεν βρίσκω ούτε μία αναφορά!

Ριξτε μια ματια και στο album μου..Τα παιχνιδια του παντως ειναι πανακριβα και συλλεκτικα,εχω μονο ενα το Gundam wars και μου κοστισε 150$..

telios_s είπε:
Ριξτε μια ματια και στο album μου..Τα παιχνιδια του παντως ειναι πανακριβα και συλλεκτικα,εχω μονο ενα το Gundam wars και μου κοστισε 150$..

Γκντουπ!!

8)

πωπωωω πολυ σπανια θα ειναι τα παιχνιδια του!!!

Ναι είναι πολύ σπάνια και "συλλεκτικά" όπως και οι υπόλοιπες καταναλωτικές αποτυχίες που κατέληξαν στο λιώσιμο.

Εξυπνο! Φυσικα και οι "αποτυχιες" θα ηταν συλλεκτικες! Τι θα ηταν το playstation 1??

πολυ ομορφη κονσολα, η υποδοχη του joypad πολυ με του usb μοιαζει.

απο της φωτογραφιες απο παιχνιδια του που βρηκα (οποιες ειναι λιγες) εχει γραφικαρες

pippin1.jpg

pippin2.jpg

pippin3.jpg

Εχουν το μηχανημα δυο φιλαρακια. Φανταστικο hardware της εποχης, οπου αφηνε τον ανταγωνισμο χιλιομετρα μακρυα, ομορφος σχεδιασμος της κονσολας και του χειρηστηριου, αλλα κατι δεν πηγε καθολου καλα με το παιχνιδια του.. Εχω δει την αμερικανικη εκδοση του μηχανηματος μαζι με παιχνιδια του, (οπου επι της ευκαιριας, αμερικανικη εκδοση μαζι με κουτα σε καλη κατασταση ειναι τραγικα σπανιο) και μπορω να πω, πως η κονσολα εχει με διαφορα τα λιγοτερα καλα παιχνιδια σε gameplay για να ασχοληθει καποιος μαζι του. Αν καποιος νομιζει πως τα jaguar και 32x δεν εχουνε καλα παιχνιδια, πολυ απλα δεν εχει παιξει pippin. Κριμα, γιατι με τετοιες δυνατοτητες το μηχανημα θα μπορουσε να ειχε κανει πολυ περισσοτερα πραγματα.

Τι φοβέρα γραφικά είναι αυτά!!!

Νομίζω ότι στην τελευταία εικόνα είναι ο Voltron (cartoon) το ρομπότ που είχε για σώμα 5 χρωματιστά λιοντάρια ;; Υπηρχε σε παιχνιδι;;;

95_Bandai_Pippin_ATMARK_back.jpg

PippinController.jpg

* 66 MHz PowerPC 603 RISC microprocessor

o Superscalar, three instructions per clock cycle

o 8KB data and 8KB instruction caches

o IEEE standard single and double precision Floating Point Unit (FPU)

* 5MB combined system and video memory, advanced architecture

o Easy memory expansion cards in 2, 4, 8, and 16MB increments.

* 128K SRAM (Flash memory) accessible storage space.

* 4x CD-ROM drive

* Two high-speed serial ports, one of which is GeoPort ready, the other is LocalTalk

* PCI-compatible expansion slot

* Two “AppleJack” ruggedized ADB inputs

o Supports up to four simultaneous players over Apple Desktop Bus (ADB)

o Supports standard ADB keyboards and mice with mechanical adapters

[edit] Video

* 8-bit and 16-bit video support

* Dual frame buffers for superior frame-to-frame animation

* Support for NTSC and PAL composite, S-Video and VGA (640x480) monitors

* Horizontal and vertical video convolution

[edit] Audio

* Stereo 16-bit 44 kHz sampled output

* Stereo 16-bit 44 kHz sampled input

* Headphone output jack with individual volume control

* Audio CD player compatibility

πολύ μπροστά πράγματι...

άμα ενδιαφέρεστε... http://cgi.ebay.co.uk/APPLE-BLACK-BANDAI-PIPPIN-WORLD-US-VERSION-LAST-1-CIB_W0QQitemZ220503999866QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item335710057a

To journeyman project το ειχα αγορασει για pc οποιο ηταν dual format (mac/pc) σε 386 που το πρωτοεπαιξα το loading χωρις πλακα κρατουσε ωρα! ειχα διαβασει οτι σε πολλους pc ειχε αυτο το προβλημα λογο κακης μεταφορας απο mac,και εβγαλαν την "turbo" εκδοση οποια ηταν μια κοψε/ραψε εκδοση.

circleag είπε:
Τι φοβέρα γραφικά είναι αυτά!!!
Νομίζω ότι στην τελευταία εικόνα είναι ο Voltron (cartoon) το ρομπότ που είχε για σώμα 5 χρωματιστά λιοντάρια ;; Υπηρχε σε παιχνιδι;;;
Δεν ειναι το Voltron αλλα mecha απο το Gundam...

pippin

Ναι ειναι απο το intro του Gundam wars,το οποιο το εχω :darkglasses: και ειναι strategy game..

Πίσω
Μπλουζα