Pixel 028 - Δεκέμβριος 1986

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας AEON
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα στο πολυσέλιδο αυτό τεύχος:

- Νέα απο την αγορά υπολογιστών του Λονδίνου, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα πρώτα προβλήματα της Amstrad, μετά την είσοδό της στην μεγάλη αγορά των compatibles, αλλά και η εμφάνιση (πλέον και στην Ευρώπη) του τελευταίου της επιτυχημένης σειράς "Αpple II", του πολύ καλού GS (που στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει, κυρίως λόγω του ST και της Amiga).

- Hints & Tips, με την λύση του Βack to Skool.

- Tα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το 1986. Οσοι νοσταλγοί των 80s κάνουν το λάθος και δεν το διαβάσουν... αύριο με τον κηδεμόνα τους !! (ποιό είχε βγεί παιχνίδι της χρονιάς είπαμε; :D )

- Συνέντευξη Γεράρδου στον Αυγουστίνο Τσιριμώκο.

- Special Review του ΤΤ Racer - ενός πολύ καλού εξομοιωτή αγωνιστικών μηχανών, της γνωστής Digital Integration (όπου είναι οφθαλμοφανές ότι χρησιμοποιήθηκε -επιτυχώς- μέρος του κώδικα του γνωστού σε όλους μας Fighter Pilot !!). Το παιχνίδι αυτό, ήταν το 2ο πιό αγαπημένο game ενός φίλου μου Spectrum user, και φρόντισα να το τιμήσω και εγώ δεόντως στον Amstrad μου. :)

- Test του NEC PC 6001B mkII, ενός αργού και μάλλον αδιάφορου micro (αν και είχε πλήρες σετ Ελληνικών μικρών χαρακτήρων στην ROM, όπως γράφει και ο Λεκό).

Οι λεπτομέρειες, στο review του Αντώνη.

- Τεστ δύο Ελληνικών joystick interfaces, απο την ROM Ψηφιακή.

- Ενα αφιέρωμα στα modems που επιβάλλεται να διαβάσετε (δείτε για τι ταχύτητες μιλάγαμε τότε, και θα σας δεθεί το στομάχι κόμπος !!). Βεβαίως γίνεται αναφορά και στα online παιχνίδια μέσω modem, και ειδικότερα στο MUD, που έγινε και Special Review κάποιους μήνες αργότερα.

- Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Super Star I, με δώρα που δεν έχουν απαιραίτητα να κάνουν με υπολογιστές (ο Αντώνης πάνω στο παπί - όλα τα λεφτά !! :D ).

- Game Reviews: Το πολύ καλό Sanxion του Σταύρου Φασούλα στον C-64, με την πραγματικά απίστευτη loading music (SID είναι αυτό). Το sequel του Εxploding Fist, το Fist II, το οποίο τώρα έχει και στοιχεία arcade adventure (ένας φίλος μου Spectrumάς δεν έλεγε να το αγοράσει, και τελικά συμφώνησα να βάλω εγώ τα μισά λεφτά !! ...α, ρε Billy... μέχρι που μπορείς να φτάσεις για να παίξεις ένα game :D ).

Επίσης έχουμε το Speed King (τα γραφικά του οποίου μου φαινόντουσαν άσχημα, ακόμα και τότε !!), το καλό Τhai Boxing, αλλά και το παλιό και αγαπημένο (ειδικά ανάμεσα στους Amstrad users), Kane.

- το καθιερωμένο διήγημα Ε.Φ. του Σάιρους Μόκους.

- το επίσης καθιερωμένο κόμικ του Χρήστου Δόγα (αφιερωμένο στα modems).

...τέλος, μία πολύ προσωπική εμπειρία: Είχα καθυστερήσει να αγοράσω το συγκεκριμένο τεύχος, και είχε γίνει δυσεύρετο στα περίπτερα. Επισκέφθηκα ένα κοντινό ψιλικατζίδικο μήπως το πετύχω εκεί, αλλά δεν υπήρχε και έφυγα για να συνεχίσω αλλού το ψάξιμο. Δεν είχα κάνει 10-20 μέτρα, και ξαφνικά, ακούω μία φωνή να με καλεί !! ...γυρίζω, και βλέπω την... ψιλικατζού να κρατάει το Pixel στα χέρια της και να φωνάζει "έλα, έχει μείνει ένα τελευταίο" !!

Η εικόνα του εξώφυλλου "με τα κόκκινα χέρια", έχει μείνει έκτοτε χαραγμένη στην μνήμη μου... :)
 
Θα ειχε ενδιαφερον να εβγαινε μια αναλογια των σελιδων με υλη και σελιδων με διαφημισεις ,υπολογιζω καπου 20-80. :fafoutis:
 
Τα περισσότερα περιοδικά της εποχής είχαν 15 με 25 διαφημίσεις (ολοσέλιδες ή τμηματικά σε μια σελίδα). Δεν έβγαινε το μηνιάτικο μόνο με τις πωλήσεις των περιοδικών.
 
Να το δεχτω οτι δεν εβγαιναν γενικα τα περιοδικα και οχι οτι θελανε να ξεζουμισουν την επιτυχια τους (θεμιτο και αυτο) ,αλλα μου εκανε εντυπωση δεν ειναι απλα στο δισελιδο μια διαφημιση μια υλη ,ειναι μια διαφημιση ,μιση διαφημιση-μιση υλη στις περισσοτερες, lol.
 
Πολλές φορές οι διαφημίσεις είχαν πολύ περισσότερο υλικό από την κύρια ύλη. Θυμάμαι ότι τις διάβαζα πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ευλάβια...
 
Δεν τιθεται θεμα οτι ειχαμε τετοια πορωση με το αντικειμενο τοτε που και τις διαφημισεις τις βλεπαμε σαν υλη και δεν δυσανασχετουσαμε στο ελαχιστο.
 
Δεν υπήρχαν και πολλοί άλλοι τρόποι να πληροφορηθείς για τις τιμές, τα διάφορα καταστήματα κλπ. τώρα έχουμε το internet και τα αυτόματα ψαχτήρια, οπότε πάμε "συστημένοι" και οι διαφημίσεις είναι ως επί το πλείστον άχρηστες, τότε, επιτελούσαν σημαντικό έργο.
 
Πίσω
Μπλουζα