Qemu, Windows, mouse

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.825
Συνεχιζοντας το μαγικο κοσμο της Αμιγκα στο Λινουξ, ειπα να εξερυνησω τα παλια Windows, παλι μεσω λινουξ

Εχοντας "στησει" μια μηχανη λοιπον, και εγκαταθιστώντας Win 95, δυστυχως το mouse δεν αναγνωριζεται. Φυσικα γινεται grab, αλλα ο κερσορας δεν κουναει. Οπως και να χει, καταφερα να εγκαταστισω Win95. Οταν ομως μπουταρω, μου βγαζει οτι δεν υπαρχει mouse

Απο περιεργεια, εκανα μπουτ απο cd με 98. Ξεκιναω το σεταπ και παλι, ο κερσορας δεν κουναει

Το παραξενο ειναι οτι μπαινω στην κονσολα (ctrl-alt-2) και γραφοντας "info mice" βλεπω

Mouse #0: QEMU PS/2 mouse

οποτε η μηχανη αναγνωριζει μεν την υπαρξη ποντικιου.

Απορημενος, κατεβαζω ενα iso μινι Λινουξ, μπουταρω τη μηχανη με αυτο, και αφου μπαινει KDE, το mouse λειτουργει κανονικα!! :o

Μπαινω παλι απο 95, παλι δεν λειτουργει και παλι μου λειει οτι να βαλω mouse!! :cry:

Ξερει κανενας αν υπαρχει προβλημα Qemu-Win95?

Drivers εβαλες στα win για να δούνε το mouse?

κανονικα εχουν δικα τους drivers ηδη απο το περιβαλλον εγκαταστασης. Λογικα το mouse λειτουργει ηδη με το που μπουταρει απο το σιντι εγκαταστασης, με κενο σκληρο δισκο

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια πιθανότητα είναι ότι το ποντίκι έχει conflict στο IRQ του με κάτι άλλο ή δεν του έχει καν ανατεθεί IRQ. Νομίζω ότι χρειάζεται το IRQ 12, χωρίς να παίρνω όρκο μετά από τόσα χρόνια. Και φυσικά για το "καθαρό" DOS mode των W95 πρέπει να φορτώνεις στο autoexec.bat κάποιον DOS mouse driver, τύπου mouse.com

Πάντως ένα Google Search με query "qemu mouse windows 95" δείχνει και κάποιο πρόσφατο bug report με αντίστοιχα με το δικό σου προβλήματα.

Δες αν σε βοηθάει κάτι από αυτά εδώ ή βάλε το ίδιο query μόνος σου για τα υπόλοιπα φαινομενικά σχετικά hits:

http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=591266

Θα το κοιταξω.. εντωμεταξυ με vmware ολα ειναι οπως πρεπει :) αλλα θελω να "λερωνω" με κλειστο κώδικα το σύστημα όσο λιγοτερο γίνεται

Άρα προς το bug "μυρίζει" η δουλειά...

Πίσω
Μπλουζα