Rave

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας PhreakeR
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

PhreakeR

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
1
Απόψεις για την (τότε) ελληνική πρωτοεμφανιζόμενη rave σκηνή

Greek Rave History - the end of an era #1

Επικές τηλεοπτικές στιγμές !

Τα σέβη μου σε όποιον τις αποθανάτισε στο YouTube.

Xααααχαχα απίστευτο, πρέπει να γυρίσω σπίτι να τα δω!!!

Όποιος άκουγε εκείνες τις εποχές uplifting θα τα θυμάται καλά

Όποιος συχναζε battery,alsos πάλι θα τα ξέρει καλά

Μια εκπομπη μικρου καναλιου ειχαν καλεσει τον "Αρχηγο" καποιας Χριστιανικης αιρεσης (η κατι τετοιο) και ελεγε για τα σκοτεινα μυστικα πισω απο τη μουσικη Ρειβ, οπως οτι ο ρυθμος της αντιστοιχει σε τελετουργιες βουντου κλπ κλπ

βεβαια ακουγεται γελοιο, αλλα οι θεωριες συνομωσιας ηταν πολυ δυνατες εκεινη την εποχη (και τωρα ειναι, αλλα εχουν υποχωρησει σε υποκουλτουρα). Τι να πεις και τι να πιστεψεις πια...

Βεβαια ενας πολυ ρεαλιστικος λογος που ειχε γινει σαλος, ηταν η διακινηση των χαπιων Εκστασυ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτός ο Βαλιανάτος εκείνες τις ημέρες, ήταν «Επαγγελματίας διοργανωτής των Rave parties»;

Τι να πει κανείς...

alsos και sunrise zone τραβιόμουν ωραία ηταν ωραία χρόνια.. το άλλο ποιος θυματ ποιο παλιό λίγο στν παραλιακή στο αεροδρόμιο το Amazon..

Amigos είπε:
alsos και sunrise zone τραβιόμουν ωραία ηταν ωραία χρόνια.. το άλλο ποιος θυματ ποιο παλιό λίγο στν παραλιακή στο αεροδρόμιο το Amazon..
E, Εγώ ! Άν και δέν έγιναν πολλά πάρτυ εκει πέρα. Θυμάμαι μια βραδυά που πήγα εκεί στα καπάκια απο ΕΟΤ Αλίμου που είχε Goa Gil ...Kαι είχε γίνει το έλα να δείς.

Αυτά τα βιντεάκια πάντως έχουν γράψει ιστορία. Το τί γέλιο έριξα με τα "μαστίγια" και τα "όργανα βασανισμών¨ δέν περιγράφεται. Φυσικά ήταν εξοπλισμός για juggling ! Kαι τα flyers μετατράπηκαν σε "ειδικές προσκλήσεις"..Και φυσικά οι "κύκλοι" που γυρνάνε....

Φυσικά οι "σαλάτες" των ελληνικών media είναι πάντα στα ντουζένια τους, ότι θέλει λέει ο καθένας, όπως θέλει ο καθένας το εκλαμβάνει, άσχετα με την πραγματικότητα φυσικά ! Ο βαλιανάτος δέν ήταν ακριβώς "rave" διοργανωτής πάρτυ, απλά ώς host στο Factory, το οποίο ήταν Gay στέκι, έβαζε DJ's που έπαιζαν house άντε και μετα λίγο techno, αφού στον "χώρο" ήταν trendy αυτές οι μουσικές. Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα δηλαδή.

καλά εγώ θυμάμαι την διακίνηση των τραγουδιών αυτών...από χέρι σε χέρι το σιντί..τα ραντεβού καθαρά παρείστικα..γενικά ένας ανεξήγητος μυστικισμός ίσως επειδή ήταν όλη αυτή η κατάσταση έρμαιο μιας ξεπερασμένης και συντηρητικής εποχής...

εποχές και εκείνες.. 90'ς Αλσος, με το υπόγειο με το πιάνο να παίζει drum n bass, και guests όπως suzuki, αλλα και battery με astral projection κλπ, Άλιμος και Camel, by the way ήμουν 15 χρονών τότε πώς με βάζαν σε αυτά τα μαγαζία...

Μανα Raver.

EΠΟΣ!

παντως εφαγα φλασια με το amnesia στον Πειραια που εκλεισε με πεσιμο μπατσαριας, εναν ραδιοφωνικο σταθμο blue sky κατι τετοιο τελος παντων που επαιζε psy και φυσικα τα παρτι του κενου δικτιου. Aν και ολα αυτα ειναι ελαφρως μεταγενεστερα απο το παραλληρημα μανα Raver.

Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε τότε ο ΜΥΘΙΚΟΣ Super FM, στους 108. Έχω ακόμα κρατημένες κασέτες από το πρόγραμα του. Ambient, Logic Trance, Breakbeat κλπ. Rave Parties και φοβερά μουράτα μαγαζιά, κάποτε, σε έναν άλλο χρόνο...

photo_rave-party.jpg

[video=youtube;Xz2AFNFI-WY]

Και άπειροι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ

Ευτυχως που υπηρξε το rave και αφησαν για λιγο στην ησυχια μας τους μεταλλαδες.... Παντως ειχαν παιχτει επικες στιγμες στην ελληνικη του βου.

Ποιά μαγαζιά να πρωτοθυμηθούμε...;

FAZ, Lycabetus, Berlin στο Κολωνάκι, Rich στα άνω πατήσια (για χαλαρό απογευματινό ποτάκι πρίν τα βραδυνά club), Tessera, Άλσος, Factory (στην Εμμανουήλ Μπενάκη), Amazon, Camel, Εργοστάσιο, Χ, DOM, Babes in Toyland, Graffiti...

Πολύ ωραία περίοδος στην Αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση...

Τα βίντεο βέβαια που υπάρχουν στην αρχή του νήματος είναι εντελώς άκυρα (ειδικά αυτά που δείχνουν εικόνες από club) δεν έχουν καμία σχέση με το rave, τον τρόπο που διασκέδαζε ο κόσμος, το τρόπο που ντυνότανε ο

κόσμος, την όλη κουλτούρα που υπάρχει πίσω από αυτό που ονομάζουμε rave.

Δείχνουν μια κατάσταση ήδη στην παρακμή του όλου κινήματος.

Τα αποσπάσματα από "δημιογραφικές" εκπομπές, τουλάχιστον αστεία.

Από το 1997 και μετά πήρε τα κάτω της η σκηνή αυτή με πολύ δεύτερα μαγαζιά και εκμετάλλευση του πράγματος...

Πρώτη μου προτίμηση ακόμη και σήμερα είναι η ηλεκτρονική μουσική...

Έχω κρατήσει πάρα πολλά flyers από τρομερά πάρτυ της εποχής...

Voila...

Flyers-4.jpg

Flyers-1.jpg

Flyers-2.jpg

Flyers-3.jpg

Ένα βιντεάκι που αλίευσα πριν λίγο

Η γενιά των ρέιβερς (1995)

Βλέποντας τα παλικαράκια θυμήθηκα τα νιάτα μου που αν και όχι ρέιβερ το ντύσιμο έμοιαζε αρκετά...

Πίσω
Μπλουζα