Repulsion (1965)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας lass
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

lass

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
126
REPULSION

MV5BMTkzNDk3Mzg5MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjA5MTM1Mg@@._V1_.jpg

Σενάριο: Roman Polanski

Σκηνοθεσία: Roman Polanski

Με τους Catherine Deneuve, Ian Hendry, Yvonne Furneaux και άλλους.

Υπόθεση

A Belgian girl, Carol, works as a manicurist at a London beauty salon. While having lunch, a good looking young man, Colin, spots her and makes a date for another evening. She shares a flat with her sister Helen. Her sister's married lover, Michael, brings out her dislike of men which she cannot explain to Colin. Michael takes Helen abroad for a holiday. Left alone in their flat, Carol's moments of catalepsy and hallucination increase and deepen into madness.

(από το www.imdb.com)

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

MV5BMjAzMzc0ODIzNF5BMl5BanBnXkFtZTYwMDIzNDI2._V1_.jpg
MV5BMTY5NTI4NTg4OF5BMl5BanBnXkFtZTYwODEzNDI2._V1_.jpg

MV5BMjAyNjA3MjQxN15BMl5BanBnXkFtZTYwNDEzNDI2._V1_.jpg
MV5BMjE4NjIyMTg3NF5BMl5BanBnXkFtZTYwNjEzNDI2._V1_.jpg

Trailer

[video=youtube;L8O-EFHbfp8]

Προβολή συνημμένου 60392Προβολή συνημμένου 60393Προβολή συνημμένου 60394Προβολή συνημμένου 60395Προβολή συνημμένου 60396

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικό έργο. Το πρώτο της τριλογίας του διαμερίσματος του Πολάνσκι (ακολούθησαν Το Μωρό Της Ροσμαρυ και Ο Ένοικος).

Φοβερή η Ντενέβ στο ρόλο μιας υπερβολικά συνεσταλμένης/προβληματικής κοπέλας που οδηγείται στην παράνοια όταν αναγκάζεται να μείνει για κάποιες ημέρες μόνη της - δίχως την αδερφή της - στο διαμέρισμα τους.

Κλειστοφοβικό συναίσθημα καθόλη τη διάρκεια - βοηθάει και το ασπρόμαυρο φίλμ σε αυτό - και εξαιρετική χρήση των ήχων (το τικ τακ του ρολογιου για παράδειγμα).

Αυτό που μου έμεινε περισσότερο πάντως ήταν το τελευταίο πλάνο της ταινίας με το ζουμάρισμα στη φωτογραφία...

Αυτό που μου έχει μείνει είναι τα χέρια στους τοίχους!

Πάντως εξαιρετική ταινία και πολύ πιο φοβιστική από το μωρό της Ρόζμαρυ. Και η Κατρίν Ντενέβ υπέροχη.

Plus: Ο Ρομάν Πολάνσκι έχει πει ότι ήθελε να γυρίσει μια εμπορική ταινία έτσι ώστε να βρει τα χρήματα

για την επόμενη ταινία του Cul de sac το 1966! Μακάρι να ήταν έτσι όλες οι εμπορικές ταινίες (μια άποψη

που έχω ακούσει σε άλλο φόρουμ με την οποία συμφωνώ απόλυτα).

Ταινιάρα! Μεγάλος μάστορας ο Polanski. Kαι να σκεφτεί κανείς ότι έχει καταπιαστεί με τελείως διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και σε όλα έβγαλε αριστουργήματα. Άλλωστε οι αμερικάνοι ποτέ δεν του συγχώρεσαν το γεγονός ότι ασχολήθηκε με ένα καθαρά αμερικάνικο είδος ταινιών, τα film noir και τα κατάφερε καλύτερα από τους ίδιους. Και η Deneuve τέλεια

Όταν την είχα πρωτοδεί δεν είχα εκτιμήσει ακόμα το στυλ του Polanski και μου είχε φανεί κάπως βαριά και περίεργη ταινία, αλλά τώρα ξέρω ότι είναι πραγματικά πολύ καλή, και φυσικά η Deneuve πολύ πειστική στο ρόλο της.

Και εγώ όταν την είχα πρωτοδεί, μου είχε φανεί αργή και κουραστική. Σήμερα πιστεύω πως είναι μια καλή ταινία , που όμως δεν φτάνει άλλες δουλειές του Polanski.

Πίσω
Μπλουζα