Retro φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης

retrobabyboy

RetroActive
Αντιδράσεις
676
Ίσως οι παλιότεροι από εσάς θυμούνται τα καλοκαίρια της 30ετίας 1970-1990 όταν κυκλοφορούσαν φουσκωτά παιχνίδια θαλάσσης σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Τα διπλά μπρατσάκια με τους δύο θαλάμους είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση εκείνα τα χρόνια.

Σήμερα δεσπόζουν τα προϊόντα της Intex και της Bestway με πιο βαρετά motifs απ' ό,τι τις προηγούμενες 10ετίες.

Τότε που λες. είχαμε μπρατσάκια, είχαμε κουλούρες, είχαμε και στρώματα θαλάσσης..... Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.
Τώρα πια έχουμε απίστευτη ποικιλία, χρώματα, σχήματα, μεγέθη... ότι τραβάει η ψυχή σου.

Και μην παραβλέπουμε και τον τρόπο φουσκώματος. Τότε είχες είτε στόμα-πνευμόνια μπαμπά, είτε μια τρόμπα ποδός με φούσκα, που ήθελες κανα μισάωρο για να φουσκώσεις ένα στρώμα. Τώρα έχει κάτι βαρέλια-τρόμπες, διπλής ενέργειας, που σου φουσκώνω πλωτό παλάτι σε 10 λεπτά. Και φυσικά έχει και ηλεκτρικές τρόμπες, που παίρνουν ρεύμα είτε από αναπτήρα ΙX είτε από κανα powerbank....

Για να μην πάμε σε μάσκες / γυαλάκια / βατραχοπέδιλα.... μέχρι βατραχοπέδιλα-γάντια για τα χέρια έχω πετύχει.... Νομίζω η ποικιλία και οι τιμές πλέον είναι χωρίς συναγωνισμό / χωρίς σύγκριση με την 30ετία που αναφέρεις. Για τα μοτίφς, δεν έχω άποψη, μπορεί και να έχεις δίκιο, είναι καθαρά υποκειμενικό...
..
..
..
..
πάντος φουσκωτό κύκνο που να χωράει επάνω του άνετα 5 πιτσιρίκια, τότε δεν είχαμε, .....ούτε φουσκωτή βάρκα 4 ατόμων με δύο ζευγάρια κουπιά στα 120 ευρώ....

Τότε που λες. είχαμε μπρατσάκια, είχαμε κουλούρες, είχαμε και στρώματα θαλάσσης..... Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.
Τώρα πια έχουμε απίστευτη ποικιλία, χρώματα, σχήματα, μεγέθη... ότι τραβάει η ψυχή σου.
Μέσα έπεσες.

Εκτός από τα παραπάνω που μας θύμησε όμορφα ο retrobabyboy, για λύστε μου μια απορία. Θεωρείτε ότι η μέση Ελληνική οικογένεια με τα δύο παιδάκια, κουβαλούσε περισσότερα πράγματα στην παραλία τότε ή σήμερα?
Εξαιρώ [δεν κρίνω, καλά και άγια κάνουν] οικογένειες που είναι του στυλ: ξαπλώστρες-ομπρέλα-καφές-κλαμπ σάντουιτς και κινητό μέχρι να δύσει ο ήλιος"... Μιλάω για οικογένεις του στυλ: "σήμερα πήραμε μόνο ένα φορητό ψυγείο, το επαναφορτιζόμενο των 23 κιλών.... γιατί έπρεπε να πάρουμε και τους δύο φουσκωτούς δράκους της Daenerys και την μεγάλη τσάντα με τα 17 αντιηλιακά"...
:anim_roll:

Και φυσικά έχει και ηλεκτρικές τρόμπες, που παίρνουν ρεύμα είτε από αναπτήρα ΙX είτε από κανα powerbank....
Μη σου πω και τους αερόσακους των ΙΧ που φουσκώνουν ταυτόχρονα με τα μπρατσάκια και τις κουλουρίτσες (για να παραθέσω και μια παλιά διαφήμιση της Technocar για το Seat Cordoba).

1731402031005.png

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα