RIP Underground Gamer

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Imgema
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Imgema

Alien RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.422
Εδώ και λίγο καιρό το site είχε κλείσει λόγω κάποιου νομικού προβλήματος (ύστερα από 9 χρόνια!) αλλά οι admins έλεγαν ότι έχουν backups και ότι θα ξανάνοιγε κάποια στιγμή. Τελικά όμως ανακοίνωσαν χτες στο refugee board ότι τo UG δεν πρόκειται να επιστέψει.

Το ξέρω ότι στο Retromaniax δεν επιτρέπεται να προωθούμε την πειρατεία ή γενικά ότι έχει να κάνει με παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και ίσως γι αυτό να μην υπάρχει κάποιο topic για το συγκεκριμένο site τόσο καιρό. Εξάλλου, μαζί με όλα τα άλλα, ήταν ένα torrent site. Αλλά πλέον δεν υπάρχει οπότε δεν νομίζω να έχουμε κάτι να φοβηθούμε αν μιλήσουμε και λίγο γι αυτό. Γιατί όποιος ήταν member εκεί γνωρίζει ότι δεν ήταν μόνο τα torrents... To πιο σημαντικό ήταν το community αλλά και όλα τα projects που σκοπό είχαν την διατήρηση του retro gaming. Εξ'άλλου είχαν και κανονισμούς που δεν επέτρεπαν οτιδήποτε ήταν νεότερο από 6 ετών. Το μόνο κακό ήταν ότι επέτρεπαν τα GoG releases αλλά δεν πρέπει να ήταν αυτό η σπίθα που ξεκίνησε την φωτιά. Κάτι λέγανε για watchdogs που ανακάλυψαν ότι έχουν torrent του Fifa 98. Ούτε καν η ίδια η EA δεν τους ενόχλησε. Κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή.

Εγώ ήμουν member εκεί από την αρχή σχεδόν. 8+ χρόνια. Και έχω πει ότι μαζί με το Retromaniax είναι τα δύο site που με ενδιέφεραν περισσότερο και οι 2 βασικότεροι λόγοι να χρησιμοποιώ το internet. Προσωπικά, θα έδινα το youtube και το χαζοfacebook για να πάρω πίσω το UG :animangry: :animangry: :animangry:

RIP

Κι εγω ακουσα οτι εκλεισε και ειναι τραγική η ειδηση οτι αυτο ειναι οριστικο. Πρώτα το snesorama με τους σπανιους θησαυρους, τωρα αυτο :(

Δηλωνω ιδεολογικά υπερ του διαμοιρασμού δεδομένων, ειδικα αν ο αυτοσκοπος δεν ειναι η πειρατεια, αλλα εχει ευγενη κινητρα, οπως preservation

Σε αυτες τις περιπτωσεις, δεν εχει νοημα να ασχολουμαστε με φιλολογικά ζητήματα οπως αν ειναι "σωστό", αν είναι "κλοπή" κλπ. Σκεφτείτε οτι μοναδικά και σπάνια εντυπα, software και δεδομένα, δηλαδή ντοκουμέντα μιας εποχής, υπήρχαν μόνο στο cloud, και αυτά καταδικάζονται σε εξαφάνιση και λήθη λογω της ανεπαρκειας των νομων περι copyright. Αυτό ειναι που εχει σημασια και πρεπει να μας λυπεί.

Φανταστείτε την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να μας καταστρέφει ενα μουσείο (μαζί με όλους του τους θησαυρούς) επειδη δεν μας επιτρεπει να έχουμε σε αυτό μια μουμια.

Το μόνο που με παρηγορει ειναι οτι τα δεδομενα υπαρχουν παντα καπου, και καποτε θα ανεβουν σε ενα αλλο cloud, ακομα κι αν δεν αποτελει κοινοτητα. Έσεται ήμαρ!!!

(παρακαλω οι admins να επεμβουν αν εγραψα κατι που δεν επρεπε)

Ακόμα και αν το Underground Gamer έκλεισε είναι συζήτηση που βγαίνει εκτός κανονισμών.

Ακόμα αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε πάλι τα περί πειρατείας (σε παρόμοιο θέμα είχαμε τα ίδια στο παρελθόν).

Για κάποιους η διακίνηση παλιού, ρετρό, σπάνιου κλπ μπορεί να θεωρείται "διάσωση" για άλλους όμως είναι πνευματική ιδιοκτησία και άρα παράνομο. Όπως και να το κάνουμε το Underground Gamer ήταν κατά βάση τορεντάδικο και διακινούσε αρκετό παράνομο υλικό. Τα θέματα copyright υπάρχουν είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε είναι ελλειπή, είτε δεν είναι και πλέον έχουν γίνει πολύ αυστηρά.

Πίσω
Μπλουζα