Rock - A- Die Baby (1989)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας RIO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

RIO

Retro Horrormaniac
Αντιδράσεις
81.733
Προβολή συνημμένου 97924

Μπαζοερασιτεχνική ανθολογία τρόμου, που ούτε και η ίδια δεν παίρνει τον εαυτό της, στα σοβαρά. Ένα κοριτσάκι δεν μπορεί να κοιμηθεί και η μητέρα της θα της διηγηθεί τρεις τρομακτικές (!) ιστορίες, για να την πάρει ο ύπνος (ποια μητέρα δεν έκανε το ίδιο, όταν ζητούσαμε παραμύθι).

Στην πρώτη και καλύτερη ιστορία, βλέπουμε μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών στον πόλεμο του Βιετνάμ, που έχει χαθεί από την υπόλοιπη δύναμη. Μετά από αρκετή περιπλάνηση φτάνουν σε έναν έρημο οικισμό, όπου βρίσκουν τα φρικτά ακρωτηριασμένα πτώματα άλλων στρατιωτών. καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη, κάνει την εμφάνιση της μια φοβισμένη νεαρή βιετναμέζα. Αποφασίζουν να την πάρουν μαζί τους, χωρίς όμως να μπορούν να φανταστούν, τι κρύβεται πίσω από το φαινομενικά αθώο παρουσιαστικό. Αρκετά συμπαθητική ιστορία με καλή ατμόσφαιρα, που όμως θα μπορούσε να είναι και καλύτερη. Στην δεύτερη μια ομάδα αχώνευτων νεαρών, διασκεδάζει σε ένα σπίτι παίζοντας στριπ-πόκερ. Κάποια στιγμή κάποιος θα ρίξει την ιδέα, να σκαρώσουν μια ταπεινωτική φάρσα, της οποίας το θύμα θα είναι μια παρθένα συμμαθήτρια τους. Η φάρσα θα έχει να κάνει με τη επίκληση του πνεύματος, κάποιου νεκρού και όπως είναι φυσικό, δεν θα τους βγει σε καλό.

Πολύ μέτριο το δεύτερο μέρος, που προσφέρεται μόνο για οφθαλμόλουτρο, χάρις στις εντυπωσιακές υπάρξεις. Το τέλος της είναι εντελώς μπερδεμένο και αφήνει τον θεατή, με την απορία. Στην τρίτη και τελευταία ιστορία, η μητέρα διηγείται πως παντρεύτηκε με τον πατέρα της μικρής. Από την πρώτη στιγμή, η σύζυγος παρουσιάζει μια περίεργη συμπεριφορά, καθώς δεν έχει είδωλο στον καθρέφτη , απεχθάνεται το σκόρδο και αντιδρά περίεργα, στην θεά του αίματος. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως και ο άνδρας της, έχει κάποιο δικό του μυστικό. Η πιο αδύναμη από τις τρεις, με μοναδικό ενδιαφέρον το γύρισμα, που έχει στο φινάλε.

Ανάμεσα στις ιστορίες, έχουμε και ένα ροκ συγκρότημα της κακιάς ώρας , που μας ταλαιπωρεί με κάτι τραγούδια μέσα σε ένα νεκροταφείο, ενώ βλέπουμε και σαν φλας-μπακ κάποιες σκηνές, από την ιστορία που προηγήθηκε. Σίγουρα όχι κάτι το ξεχωριστό, αλλά ούτε και εντελώς για πέταμα, η ταινία μπορεί να γίνει υποφερτή για μια φορά, με λίγη (η πολύ) καλή διάθεση...

http://www.imdb.com/title/tt0171700/

Προβολή συνημμένου 97926

Προβολή συνημμένου 97927

Προβολή συνημμένου 97928

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mε τα καταιφια και γενικα με πολλα που τρεχω αυτες της μερες δεν πηρα χαμπαρι αυτο το θεμα με αυτο το διαμαντι που δυστηχως δεν εχω αλλα εχει την δεικη του ιστορια οσον αφορα εμενα αλλα και γιατι το ηθελα με ελληνικους υποτιτλους.Σε γνωστο βιντεοκλαμπ του νομου μου που τωρα δεν υπαρχει ειχα βρει πολλες αυθεντικες βιντεοκασσετες πριν πολλα χρονια απο αγαπημενες ταινιες τρομου αλλα ο ιδιοκτητης δεν της πουλουσε τοτε και απλα της νοικιαζε.Μεσα λοιπον στης ταινιες που ειχα παρει ηταν και το Rock A die Baby και η πλακα ηταν πως δεν ηταν απο καποια εταιρια αλλα την ειχε γραψει απο την τηλεοραση γιατι ειχε το σημα ενος παρακμιακου καναλιου του νομου :D Τελικα αφου την ειδα και φυσικα την λατρεψα γιατι μονο ανθρωποι με ποιοτητα οπως εγω μπορουν να εκτιμησουν τετοια αριστουργηματα :P αποφασισα μεσω ενος βιντεο του υπολογιστη μου και ενος TV Tunner να προσπαθησω να την ριπαρω και τελικα αφου βρηκα την ακρη και ξεκινησα πριν φτασω ουτε μεχρι την μεση με καηκε το βιντεο ενα philips που ειχα και δεν μπορεσα να το κανω :D

H ταινια τωρα ειναι διαμαντι και φυσικα ειναι απο αυτες που γουσταρω και της παω με χιλια και ειναι σκηνοθετημενη απο τον Bob Cook ο οποιος ειναι πιο γνωστος για ενα ακομα διαμαντακι που ειναι το θριλερακι Lycanthrope (η αλλιως Bloody moon) του 1999.Aπο της 3 ιστοριες συμφωνο οτι η πιο αδυναμη ειναι η τριτη αλλα εχει κατι που ολα τα λεφτα γιατι δεν νομιζω να υπαρχει χειροτερος λυκανθρωπος σε ταινια τρομου οσον αφορα την εμφανιση μιλαμε για πολυ γελιο η οπως στην πρωτη ιστορια πχ που βγαζουν το χερι ενος στρατιωτη και αυτος φαινεται λες και δεν το πηρε χαμπαρι καν παρα μονο οταν γυρναει προς τα κατω βλεπει πως δεν εχει χερι ΧΑΧΑΧΑΧΑ :D :rofl: :D .Μιλαμε φοβερη ταινια και το συγκροτημα προσωπικα το γουσταρω και για το αθλιο τραγουδι που ονομαζεται spooky lady αλλα και γιατι το σκηνικο με το νεκροταφειο με θυμιζει το αγαπημενο μου Pet Cemetary απο Ramones.

Επισης να πω οτι το εξωφυλο της ταινιας ειναι φοβερη αντιγραφη με καποια διαφορετικα στοιχεια απο το εξωφυλο του αγαπημενου A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child.Για του λογου το αληθες δειτε το παρακατω :D

ΥΓ: Toν τελαυταιο καιρο εχω δει με πολυ καλη παρεα πολλα διαμαντακια απο την συλογη μου οποτε ηρθε η ωρα να γραψω κανενα review γιατι εχω αρκετο καιρο να ασχοληθω με αυτο το θεμα.

Nightmare5.jpg

Το τέρας της αφίσας είχε ασύμμετρα χέρια (όπως και τα μάτια του) ή είναι χέρια 2 διαφορετικών τεράτων? Το ασπρονύχικο θηλυκο, το μαυρονύχικο με τα τριχωτά δαχτυλα αρσενικό, ας πούμε.

ο εφιάλτης της μανικιουρίστριας!

Πίσω
Μπλουζα