Tα αγαπημένα σας beat 'em ups

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vetus
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vetus

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
59
Στην λιστά με τα αγαπημένα σας beat' em ups μπορείτε ν' αναφέρετε είτε παιχνίδια από παλιότερες γενιές είτε παιχνίδια τωρινής γενιάς που θυμίζουν τα παλιά, καλά beat 'em ups. Ιδού τα πεντέ αγαπημένα μου:

- Guardian Heroes (Saturn, XBLA)

To καλύτερο beat'em up με rpg στοιχεία κι αισθητική που θα βρείτε και φοβερό anime feeling. Επίσης από τα αγαπημένα μου παιχνίδια της Treasure. Όσοι είστε κάτοχοι Xbox360 κατεβάστε το οπωσδήποτε.

- Die Hard Arcade/Dynamike Deka (Arcade, Saturn, PS2)

To αγαπημένο μου beat' em up και ίσως το καλύτερο 3D beat 'em up που 'χω παίξει (και κλάσεις ανώτερο από το υπερτιμημένο Fighting Force που είχε βγει την ίδια περίοδο που για μένα ήταν τελείως μέτριο και βαρετό).

- Bad Duded Vs Dragon Ninja (Arcade)

Το αγαπημένο μου arcade 2D beat' em up που δεν βαριέμαι να παίζω ξανά και ξανά. Επίσης από τα αγαπημένα μου παιχνίδια της Data East (που δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει). Είχε βγει για τα όλους τους γνωστούς υπολογιστές της εποχής (προσωπικά το πρωτοέπαιξα στο Atari ST και μετά το πέτυχα και στα arcades) καθώς επίσης και στο NES (που παρόλο που είχε επιτυχία φυσικά δεν φτάνει την ποιότητα του arcade ούτε γι' αστείο) και μετά από χρόνια βγήκε και στην συλλογή Data East Arcade Classics για το Wii. Aλλά επειδή η εν λόγω συλλογή είναι πανάθλια και δεν αξίζει τα λεφτά της (πολύ λιγά παιχνίδια και λείπουν αρκετά κλασσικά παιχνίδια όπως το TumblePop) προτιμήστε να το παίξετε στο MAME.

- Asterix (Arcade)

H Konami παλιά ήξερε πως να φτιάχνει ποιοτικά παιχνίδια βασισμένα σε δημοφιλές francises. Kαι το Asterix αποτελεί όχι μόνο από τα καλύτερα παιχνίδια βασισμένα σε comic σειρές αλλά κι από τα καλύτερα beat 'em ups που 'χουν βγει, πιστό στο πνεύμα της σειράς με πολύ ξυλίκι, φοβερή αίσθηση του χιούμορ, ποικιλία και φυσικά αγριογούρουνα. Με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι που 'χει βγει βασισμένο στο Asterix. Όλα τα υπόλοιπα Asterix παιχνίδια που 'χουν βγει κατά καιρούς από άλλες εταιρείες απλά μοιάζουν απλά με κακόγουστο αστείο. Δεδομένου ότι η Konami τίμησε κι άλλα παλιά beat 'em up της βασισμένα σε γνωστά francises με επανακυκλοφόρησή τους για PSN και XBLA (X-Men Αrcade και Teenant Mutant Ninja Turtles) μου κάνει εντύπωση που παραμέλησαν το Asterix.

- Scott Pilgrim Vs The World - The Game (PSN, XBLA):

Με διαφορά το καλύτερο tribute στα παλιά, καλά 8bit και 16bit παιχνίδια καθώς επίσης και στα παλιά, καλά beat' em ups προσελκύοντας ταυτόχρονα παλιούς και νέους gamers. H μεγαλύτερη επιρροή του από πλευράς gameplay είναι το cult classic beat' em up River City Ranson που είχε αρκετά ενδιαφέροντα rpg στοιχεία. Στα συν του παιχνιδιού είναι το soundtrack από τους Anamanaguchi (από τα πιο διάσημα chiptune συγκροτήματα που είχαν κάνει και το opening του Bit Trip Runner) και το art direction κι animation από τον Paul Robertson (από τους πιο ταλαντούχους pixel art artists/animators με το δικό του, προσωπικό στυλ που ξεχωρίζει) που συμβάλουν στο άψογο retro feeling. Από τα καλύτερα beat 'em up τωρινής γενιάς κι ιδανικό για τετραπλό.

Mε την ευκαιρία ιδού ένα καινούριο, ενδιαφέρον άρθρο για beat 'em ups από το Racketboy:

http://www.racketboy.com/retro/the-best-undiscovered-beat-em-ups

Aν και ορισμένα παιχνίδια από την λίστα δεν τα λες καν "undiscovered" (όπως το The Punisher που υπήρχε παντού και το 'χε παίξει μέχρι κι η κουτσή Μαρία) αξίζει να την τσεκάρετε (αν κι η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τα 'χω παίξει ήδη). Μερικά παιχνίδια από την λίστα που είχα παίξει πολύ πριν διαβάσω το άρθρο κι αξίζει να τσεκάρετε (τουλάχιστον από τα παλιά arcade παιχνίδια) είναι τα:

- Aliens vs Predator

Aπ' όλα τα παιχνίδια που 'χουν βγει βασισμένα στο Alien, το Aliens vs Predator από την Capcom είναι κατά ένα περίεργο λόγο από τα λιγότερο δημοφιλές παρόλο που είναι από τα πιο ποιοτικά κι ως beat 'em up είναι απίστευτο.

- Ninja Baseball Bat Man

Aπό τα πια αλλόκοτα, χιουμοριστικά beat 'em ups που 'χουν βγει και πάνω απ' όλα διασκεδαστικά. Ένα από τα κρυφά διαμάντια της Irem (που δυστυχώς πλέον έχει παρατήσει την βιομηχανία των videogames κι αφοσιώνεται στο να φτιάχνει panchiko μηχανήματα στην Ιαπωνία).

- Τhree Dirty Dwarves

Aπ' όλα τα διαμάντια που 'χει βγάλει η Sega για το Saturn, το Three Dirty Dwarves είναι με διαφορά το πιο υποτιμημένο. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν Sega fan να μιλάει γι' αυτό το αριστούργημα. Και τότε όταν είχε πρωτοβγει νόμιζα ότι ήταν από τα πιο διάσημα exclusives για το Saturn (μετά βγήκε και για PC όπου και το είχα λιώσει όταν ήμουν πιτσιρικάς). Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος εδώ πέρα που το 'χω παίξει.

http://hg101.proboards.com/index.cgi?board=games&action=display&thread=8872

- Uncover Cops

Άλλο ένα αριστούργημα της Irem (και σχετικά δημοφιλές μιας κι είχε βγει και για SNES) που διαπρέπει σε κάθε τομέα (γραφικά, ήχο, gameplay, αισθητική κλπ). Παίξτε το οπωσδήποτε.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αγαπημένο μου είναι το TMNT4 - Turtles in Time στο SNES. Μετά θα έλεγα το Knights of the Round στα arcade.

Το remake του Turtles in Time το 'χεις παίξει; Έχω ακούσει τα χειρότερα, oπότε και να μην το 'χεις παίξει δεν χάνεις τίποτε.

σε υπολογιστές το αγαπημένο ήταν το target renegade...

σε arcade είναι πολλά....φυσικά το double dragon 1,2(όχι το 3), το final fight, το golden axe κ.α.

Οι παλιοί θα θυμούνται το σουρρεαλιστικό

!Προσωπικά θα έλεγα το Target Renegade. :headbangdude:

Μετά το χάος...

Final Fight στα Arcades,Target Renegade i guess στα Ηοmes!

Vetus είπε:
Το remake του Turtles in Time το 'χεις παίξει; Έχω ακούσει τα χειρότερα, oπότε και να μην το 'χεις παίξει δεν χάνεις τίποτε.
Δεν το έχω παίξει ο ίδιος αλλά έχω δει άλλους να το παίζουν και θα ήθελα να παραμείνει έτσι.

Eπειδη η αγαπη μου η τρελα μου και η καψουρα μου ειναι τα arcades υπαρχουν ενα καρο Beat em ups που γουσταρω παρα μα παρα πολυ.Knights of the round,the punisher,final fight,golden axe,bad duded vs dragon ninja,cadillacs and dinosaurs,alien vs predator,Double dragon,captain commando,warriors of fate,the king of dragons,armored warriors,dungeons and dragons tower of doom,dungeons and dragons shadow over mystara,battle circuit και ενα σωρο αλλα που βαριεμαι να γραφω.

Και φυσικα το πολυ αγαπημενο και φανταστικο Madworld για το Wii.Οποιος δεν εχει παιξει αυτο το λουτρο αιματος να φροντισει να το παιξει οπωσδηποτε.

Εγώ δεν είμαι τόσο άγριος, αλλά λάτρεψα δαπανώντας χιλιάδες ώρες την εποχή των ουφάδικων, κατά σειρά προτεραιότητας τα ακόλουθα ρετρό, πάντα, παιχνίδια :

3. Το "1492", στην τότε έκδοσή του, με τα "νηπιακά" γραφικά, τις βόμβες που ανατίναζαν τα αεροπλανοφόρα, τα "Pow" κλπ.

2. Το "Mission", που ήταν θεαματική βελτίωση του παραπάνω, παιζόταν μέσα σε ζούγκλα με κρυμμένα τανκς κλπ. Πάντα με αεροπλάνο που έκανε συνδυασμό ρίψεων, μπροστά και στο έδαφος.

1. Το "Carnival" : άσχετο με τα παραπάνω, αλλά είχα κολλήσει τρομερά με αυτό το έξυπνο παιχνιδάκι ! Πυροβολούσες τρεις σειρές αντικειμένων, τιε "πίπες" που γύριζαν πιω πίσω, τα παπάκια που σου έτρωγαν δέκα-δέκα τις σφαίρες, την "αρκούδα" που έβγαινε στο τέλος και συντόνιζες τους πυροβολισμούς με το αναστρεφόμενο βήμα της...Πανέξυπνο !

Sidescrollers γιατί εκεί βλέπω να επικεντρώνεται το thread. Για τα SF clones είμαστε για άλλη, μεγαλύτερη λίστα....

Streets Of Rage 2 (Megadrive)

Streets Of Rage Remake (Xbox/PC homebrew)

Batman Returns (Snes)

Final Fight (Arcade)

Knights Of The Round (Arcade)

Golden Axe (Amiga)

Cadillacs and Dinosaurs (Arcade)

Kung Fu Master (Gameboy)

Sengoku 3 (Neo Geo)

Mutation Nation (Neo Geo)

Battle Circuit (Arcade)

Captain Commando (Arcade)

Violent Storm (Arcade)

Και άλλα, πάρα πολλά. Θα μπορούσα να γεμίζω τη λίστα για ώρες, γιατί τα beat'em'ups είναι απο τις αρρώστειες μου, αλλά αρκούν αυτά. Απο oddities δέν έβαλα τίποτα μέσα, γιατί δέν μου ήρθε κάτι εκτός απο το παρακάτω "indie" διαμάντι για την Amiga (για λόγους που θα καταλάβετε άν δείτε την εισαγωγή, και τις πρώτες φάπες).

Το παιχνίδι είναι γελοίο, προιόν της τότε πολωνικής εισβολής στα amiga games (που είχε και καλούς τίτλους βέβαια, όπως το Za Zelazna Brama) αλλα το concept είναι απλώς θεικό !

Other_Reality είπε:
Sidescrollers γιατί εκεί βλέπω να επικεντρώνεται το thread. Για τα SF clones είμαστε για άλλη, μεγαλύτερη λίστα....
Streets Of Rage 2 (Megadrive)

Streets Of Rage Remake (Xbox/PC homebrew)

Batman Returns (Snes)

Final Fight (Arcade)

Knights Of The Round (Arcade)

Golden Axe (Amiga)

Cadillacs and Dinosaurs (Arcade)

Kung Fu Master (Gameboy)

Sengoku 3 (Neo Geo)

Mutation Nation (Neo Geo)

Battle Circuit (Arcade)

Captain Commando (Arcade)

Violent Storm (Arcade)

Και άλλα, πάρα πολλά. Θα μπορούσα να γεμίζω τη λίστα για ώρες, γιατί τα beat'em'ups είναι απο τις αρρώστειες μου, αλλά αρκούν αυτά. Απο oddities δέν έβαλα τίποτα μέσα, γιατί δέν μου ήρθε κάτι εκτός απο το παρακάτω "indie" διαμάντι για την Amiga (για λόγους που θα καταλάβετε άν δείτε την εισαγωγή, και τις πρώτες φάπες).

xαχαχαχαχαχαχα ωραιος ρε φιλε.Μιλαμε αυτο το street hassle ειναι θεικο.Θα παω σε φιλο κολημενο με amiga να του πω να το βρει για να το παιξω.Ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ στα αλανια που το εφτιαξαν.Αν μπορουσαν για μουσικη του παιχνιδιου να εβαζαν κανενα κομματι απο Ramones η το Wild child απο WASP αλλα και καμια εναερια κλωτσια δεν θα ηταν απλα θεικο αλλα θα ειχε αφηση εποχη :D

Είδες παιχνιδάρα ; :) Αυτό είναι undiscovered !!!!

Παρεπιμπτόντως, τώρα διάβασα το undiscovered άρθρο στο Racketboy. Έβαλα στη λίστα μου μερικά απο εκεί, αλλά πρώτα είχα ποστάρει και μετά το διάβασα. Και το κριτήριο μου ήταν κυρίως τα "hits", οπότε δέν νομίζω ότι στέκει το undiscovered σε καμμία περίπτωση για πολλούς τίτλους. Το arabian fight σκεφτόμουν να το βάλω στη λίστα, αλλα πέρα απο τα εντυπωσιακά γραφικά δέν μέτραγε πολύ στο gameplay, τώρα στο ζητούμενο "undiscovered" τα Golden Axe Revenge of Death Adder, Battle Circuit, Aliens vs. Predator, Michael Jacksonʼs Moonwalker, Captain Commando, Cadillacs and Dinosaurs, Violent Storm, The Punisher, Sengoku 3, Knights of the Round, Alien Storm...? E όχι δά, δηλαδή ποιά είναι τα discovered ? Το double Dragon και το Golden axe όπως φαίνεται για τον racketboy !

Ως φανατικός εχθρός των πολλαπλών κουμπιών -ή αν προτιμάτε, φανατικός οπαδός των παιχνιδιών που παίζονται με ένα κουμπί-, εξακολουθώ να προτιμώ το International Karate + (Amiga). Είχε φοβερό playability και πολλές κινήσεις στριμωγμένες στη φαρέτρα του!

alkis21 είπε:
Ως φανατικός εχθρός των πολλαπλών κουμπιών -ή αν προτιμάτε, φανατικός οπαδός των παιχνιδιών που παίζονται με ένα κουμπί-, εξακολουθώ να προτιμώ το International Karate + (Amiga). Είχε φοβερό playability και πολλές κινήσεις στριμωγμένες στη φαρέτρα του!
Σωστότατος, άν και εγώ το "κατέταξα" στα SF clones, λόγω της στατικής του φύσης (δηλ. non scrolling). Με ένα κουμπί όντως βγαίνανε θαύματα στην Amiga. IK+, Panza's Kick Boxing..

Vetus είπε:
- Scott Pilgrim Vs The World - The Game (PSN, XBLA):

Με διαφορά το καλύτερο tribute στα παλιά, καλά 8bit και 16bit παιχνίδια καθώς επίσης και στα παλιά, καλά beat' em ups προσελκύοντας ταυτόχρονα παλιούς και νέους gamers. H

Other_Reality είπε:

SoR 2 hack προσθετει ..... Scott Pilgrim & Ramona Flowers

http://www.mediafire.com/download/dj51bopjab5whmi/SoR+2+Scott+and+Ramona.rar

Πολυ προσεγμενο Making of video για το λατρεμενο Street Of Rage 2 (σκαστε στη ζηλεια  SNESαδες!). Αξιζει ενα δεκαλεπτο απο τον βιο σας :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα