Tα 3 αγαπημένα σας είδη στα video games και τα 3 αγαπημένα παιχνίδια από κάθε ένα.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας SurvivalHorror
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

SurvivalHorror

RetroActive
Αντιδράσεις
115
Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας στα video games σε είδη,άλλα τα λατρεύουμε περισότερο,άλλα λιγότερο και άλλα ούτε να τα παίξουμε :P

Θα ήθελα να μάθω τα 3 αγαπημένα σας είδη στα video games και τα 3 αγαπημένα παιχνίδια σας από καθένα.(Αν έχετε περισσότερα,αυτά που σας έρχονται πρώτα στο μυαλό)

Τα αγαπημένα μου είδη είναι τα εξής :

1)Survival Horror

Όπως λέει και το όνομα μου,το έχω λατρέψει αυτό το είδος,με έχει κάνει να δακρύσω,να φοβηθώ,να χαμογελάω,να βλέπω από τα μάτια του πρωταγωνιστή,να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.Με τρέλαινε στα παλιά παιχνίδια(πέρα από τη μουσική)η κάμερα,ο χειρισμός και οι γρίφοι,καθώς και τα υπέροχα σκηνικά,άρρωστα πολλές φορές.Το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών με διάφορα,παίζω ο,τιδήποτε τείνει στα γούστα μου σε αυτό το είδος,ακόμη κι αν δεν έχει καλές κριτικές

Aγαπημένα:Silent Hill,Resident Evil,Project Zero(Fatal Frame).

2)Hack/Slash,Action/Adventure

Πολύ ξεκούραστο στυλ από την οπτική ότι δεν έχει σοβαρούς γρίφους,ότι έχει πολλές πολλές μάχες και γενικά υπέροχες τοποθεσίες με αρχηγούς επιβλητικούς.Μου αρέσει πολύ σε αυτό το είδος ότι αγοράζεις(ξεκλειδώνεις) και μαθαίνεις κινήσεις που είναι πολύ ενδιαφέρουσες.Μου αρέσει πολύ το gameplay σε αυτά τα παιχνίδια,η δράση δεν τελειώνει ποτέ.

Αγαπημένα:Devil May Cry,God Of War,Castlevania:Lords Of Shadow.

3)Action/RPG

Το τρίτο κατά σειρά αγαπημένο είδος και αυτό που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο.Ατελείωτα quests,level up και ένα σωρό ιδιότητες να αναβαθμίσεις.Με τρελαίνουν τα όπλα και οι πανοπλίες,καθώς και να σχεδιάζω το χαρακτήρα μου όπως θέλω.Η αγαπημένη στιγμή της δοκιμής ενός νέου όπλου,ή μαγικού ή του καμαριού της πανοπλίας.Στα περισσότερα ο τρόπος μάχης είναι hack/slash και αυτό μου δίνει ελευθερία στις μάχες που απολαμβάνω.

Αγαπημένα:Demon's Souls,Dark Souls,Reckoning:Kingdoms Of Amalur.

1.JRPG'S

Final Fantasy VI,Dragon Quest VII,Final Fantasy V.

2.Platform

Ghost's 'n Goblins,Karnov,Black Tiger.

3.Maze

Pac-man

Εγώ δεν μπορώ να πω ποια είναι τα αγαπημένα μου genres γιατί τα αγαπημένα μου games δεν ανοίκουν σε genres που παίζω πολύ.

Πχ, το F-Zero X είναι το αγαπημένο μου game αλλά γενικά το genre των φουτουριστικών racing ή τα racing γενικότερα ποτέ δεν με έκαιγαν.

Μετά πάμε σε Super Metroid. Αυτό το παιχνίδι δεν μπαίνει σε κάποιο genre... είναι απλά Metroid.

Τα Majora's Mask/OOT ανήκουν στα real time action adventure/RPGs ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή 2-3 genres σε ένα.

To Portal 2 (το αγαπημένο μου πρόσφατο game) είναι ένα linear first person adventure/puzzle? Και φαντάσου δεν γουστάρω και πολύ τα γραμμικά games.

Το Dungeon Keeper, το αγαπημένο μου παλιό PC game είναι strategy. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κολλήσει με άλλο strategy τόσο.

Παλιά λάτρευα τα Survival Horror και FPS. Δώσε μου Classic Resident Evil, Silent Hill 1/2/3, Doom, Goldeneye κλπ και πάρε μου την ψυχή. Τα τελευταία χρόνια όμως τα υποτιθέμενα survival horror είναι απλά action και τα FPS είναι για να παίζει το μικρό αδερφάκι σου που δεν έχει ξαναπαίξει games και θέλει να τερματίσει ένα. Ελπίζω μόλις παίξω το Alien Isolation και (επιτέλους) το Amnesia, να με ξανακερδίσει το Genre. Το Evil Within δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε.

1. Platforms

Super Mario Bros 3 , Yoshi's Island,Wario Land

2. Fighting (Κυριως για τα συγκεκριμενα αγαπημενα και οχι τοσο σαν genre)

Super Street Fighter 2 , Mortal Kombat 2

3. Jrpgs

FF IV , Chrono Trigger , Pokemon Red/Blue/Yellow

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Beat'em Up: Double Dragon (του Game Boy ειδικά), Χελώνες Νίντζα, κάποια της Capcom, Knights of Round κτλ.

Fighting: Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken/VF

Platform: Μερικά Super Mario ιδίως του Game Boy, Wonderboy (μόνο το 1), Tiny Toons κ.α.

1:racing

2: fps

3:Οσο περιεργο και να φαινεται σε πολλους τα Rail shooters με αγαπημενη σειρα τα HoTD.

Adventures

Monkey Island, Gabriel Knight TBW, Syberia

RPG

Skyrim, Eye of the Beholder II, Baldur's Gate

Strategy

Age of the empires 2, Populous, Rise of nations

Survival/Horror

Silent Hill, Resident Evil, F.E.A.R,Alone in the Dark, Dead Space κι ελπιζω the last of us, Alien Isolation & evil within μολις παρω PS4

FPS

Call of Duty, Killzone, Bulletstorm, Far Cry, Fallout: New Vegas, Crysis, Medal of Honor, Battlefield, Dead Space

Action/RPG

Kingdoms of Amalur: Reckoning, Fallout, Mass Effect Boarderlands, Skyrim, Oblivion

Action/Adventure

Uncharted, Metal Gear Solid, the last of us, Resident Evil, Tomb Raider, Mass Effect

Υ.Γ.: πολλα παιχνιδια οπως βλεπετε μπορουν να ειναι σε παραπανω απο ενα ειδος..

Platfotm: Εδώ έχω πολλά.....πρέπει να διαλέξω τρία ωστόσο: Donkey Kong Country 2, Banjo Kazooie, Super Mario Bros 3

JRPG: Κι εδώ έχω πολλά, lol!! Final Fantasy V, Final Fantasy IV, Chrono Trigger

Action-RPG: Ocarina of Time, A link to the Past, Secret of Mana

Adventure:

αρκετά αρκετά

- Indiana jones 4 - fate of the Atlantis

- The Dig

- Syberia

- και πολλά άλλα..

Beat em up:

- Streets of Rage Remake (το τρελό hobby project remake που απαγόρευσε η SEGA)

- Street Fighter 2 (turbo/ξεturbo, έχουν βγάλει και πολλές εκδόσεις. Μετά remakes αρκεί να έχουν κρατήσει το gameplay. Τώρα ξανάπαιζα την έκδοση του 3DO που είναι καταπληκτική!)

- Mortal Kombat (και το 1 το θυμάμαι, αλλά από 2 και πάνω, ειδικά 3/ultimate. Τα καινούρια που είναι 3d δεν ξέρω αν λένε. Βαριέμαι όταν βγάζουν 15 franchise συνέχειες)

RPG:

- όλα τα Elder Scrolls (με αγαπημένο το Oblivion και παλιότερα το Daggerfall)

- Eye of the Beholder (κυρίως το 2)

- Shining Force (έχω παίξει τα 1,2,3 στο mega drive και ξανά το 2 σε GBA remake)

FPS:

- Doom σπίρο σπέρο. Doom 2 και ξερό ψωμί.

- Build engine games (Duke 3d, Blood, Shadow Warriors, Redneck Rampage. Το Blood είναι το αγαπημένο μου λόγο ατμόσφαιρας)

- Unreal Tournament

- Serious Sam

- Painkiller

- RTCW

- Φυσικά Borderlands σειρά. Σχεδόν θα την ξεχνούσα. Η μόνη modern σειρά FPS που ακόμα απολαμβάνω.

- Εδώ ξέφυγα..

Racing:

- Test Drive Unlimited 1,2 (Μου αρέσουν γενικά αυτά τα open racing. Θέλω να δω και το The Crew αλλά με εκνεύρησε η Ubisoft με αυτήν την παρακμή το uplay, τους το στείλα πίσω)

- Outrun 2006

- Lotus 3

Μοναδικά games σε παραπλήσια genres που αξίζει να πω:

- Civilization (μόνο με το 1 ασχολήθηκα, φαντάζομαι και τα άλλα θα λένε πολύ, αλλά βαριέμαι να χάσω άλλο χρόνο :) )

- Max Payne 1,2 (όχι το 3)

- Metal Slug series

- Contra series

- Castlevania series (ειδικά τα Castloid)

Ξέχασα ένα πολύ βασικό, μπορείς να το πεις FPS ή FPS/RPG/Stealth, το οποίο μου άνοιξε τα μάτια για όλο αυτό το subgenre και αναρωτιόμουνα που είμουν χαμένος τόσα χρόνια: Deus Ex

Δεν μπορούσα να μην το αναφέρω. Ύστερα από τον οχετό linear modern FPS, τυχαίνει να παίξω το αυτό, γιατί πάντα γινότανε ντόρος και με λίγη βοήθεια από youtube για το πως παίζεται και γιατί θεωρείται τόσο καλό, το ξεκινώ και έχω μείνει. Σταματάω σαν χάνος και αναρωτιέμαι πόσο μπροστά ήταν αυτό το παιχνίδι και πόσο πίσω είναι πολλά από τα σημερινά games. Συνεχίζω τώρα να το παίζω και δεν σταματάει αυτό το feeling. Απέφευγα παλιά αυτά γιατί μου την έδινε το stealth (εδώ πάντως δεν το επιβάλουν αλλά και το AI είναι χαζό ορισμένες φορές ώστε την γλυτώνεις). Θα κοιτάξω και System Shock 2 και ίσως και κανα σύγχρονο (Dishonored). Μου άνοιξε τα μάτια.

Strategy: Warcraft 2, Age of Empires 2, Heroes of Might and Magic 2/3

RPG: Baldur's Gate, Betrayal at Krondor, Skies of Arcadia

Racing: OutRun, Sega Rally, OutRun 2006-Coast2Coast

Με το ζόρι διάλεξα τρία παιχνίδια από το κάθε είδος. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που αξίζουν αναφοράς...

Πίσω
Μπλουζα