Νομίζω πως το πρόβλημα ξεκινά περισσότερο από εμάς, παρά από αυτούς που γράφουν αυτές τις λίστες, γιατί πολύ απλά τις βλέπουμε από λάθος οπτική...
Όλες αυτές οι λίστες δεν είναι στην πραγματικότητα
"τα Χ καλύτερα παιχνίδια/ταινίες/κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι κατά το συγγραφέα της λίστας", αλλά τα
"τα Χ αγαπημένα παιχνίδια/ταινίες/κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι του συγγραφέα της λίστας". Με άλλα λόγια, συνήθως είναι συνειδητά υποκειμενικές, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να το κατανοεί αυτός που τις διαβάζει...
Κατά τ'άλλα, και χάρηκα, αλλά και εξεπλάγην από αρκετές αναφορές της παρούσας λίστας...
Χάρηκα κυρίως από την συμπερίληψη του
Shadow of the Colossus (το #3 αγαπημένο μου game όλων των εποχών) και του
Lost Vikings (το αγαπημένο μου game της Blizzard).
Για την παρουσία πολλών indie/original/"casual" τίτλων από τη μια χαίρομαι (άλλωστε και εγώ όταν φτιάχνω προσωπικές λίστες συμπεριλαμβάνω αρκετούς εκπροσώπους του είδους), από την άλλη όμως, η συνωμοτική πλευρά του μυαλού μου, μου δίνει την εντύπωση ότι μπήκαν απλώς και μόνο για να δοθεί ένας πιο ψευτοκουλτουριάρικος τόνος στη λίστα...
Από εκεί και πέρα, βλέπω και 2-3 παιχνίδια που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο λόγο μπήκαν στη λίστα, όπως π.χ. το
Spartan Total Warrior. Το παιχνίδι το έχω παίξει και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι ήταν χαμένος χρόνος, αλλά κάθε χρόνο βγαίνουν τουλάχιστον 2-3 ανώτεροι εκπρόσωποι του είδους και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχει ξεχαστεί πλέον (αφού αν ήταν ελληνικό το site, θα έκοβα το... internet μου πως ο τυπάς έχει καταγωγή από τη Λακωνία!)
mike είπε:
Νομίζω
εδώ...