Tα 33 καλυτερα video games απο ActionButton

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.520
Ενα απο τα ελαχιστα sites που εμπιστευομαι οσο αφορα το σκεπτικο πισω απο τις κριτικες βιντεοπαιχνιδιων ειναι το ActionButton.

Προσφατα ανεβασε (μια ημιτελη ακομα) εμπρηστικη λιστα με τα 33 καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων.

Αξιζει να διαβασετε και το επιμερους reviews για καθε game χωριστα. Aσχετα αν καποιος συμφωνει ή οχι, οι τυποι πραγματικα κατεχουν το αντικειμενο.

δεν συμφωνώ... ΧΑΧΑΧΑΧ έχουν το Bloodlines και δεν έχουν το Symphony of the Night? Μάλλον δεν το κατέχουν και τόσο καλά.... :tease: :tease: :tease:

Wally είπε:
Aσχετα αν καποιος συμφωνει ή οχι
Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν άνθρωπο στον πλανήτη Γη να συμφωνεί με περισσότερο από 1-2 τίτλους αυτής της λίστας. Το #1 τουλάχιστον ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. :)

Διάβασα 1-2 reviews και συμφωνώ μαζί σου πως δείχνουν γνώστες του αντικειμένου του gaming (σε αντίθεση πχ. με αυτό του web design).

Αφιερωσε ενα 10λεπτο να διαβασεις το review του BloodLines και θα καταλαβεις με ποιο σκεπτικο το επελεξε ο Tim Rogers ;)

Δεν ειναι τοσο η σειρα καταταξης ή το παλμαρε που απαρτιζει τη λιστα (πχ ουτε εγω συμφωνω οτι το Another World ειναι το καλυτερο παιχνιδι ή οτι το Katamari εχει θεση εκει μεσα και αλλα πολλα) - ειναι ο τροπος γραφης και τα κριτηρια που χρησιμοποιει. Και εγω εχω πολλες διαφωνιες αλλα το βλεπω σαν μαθημα. Αυτα τα reviews πρεπει να διδασκονται στις σχολες Game Design μηπως και γλυτωσουμε το "καρμπον" που τρωμε στη μαπα τα τελευταια χρονια.

To web design ειναι επιτηδευμενα "χαλια". Σκοπευει σε εντελως hardcore και dedicated κοινο.

Κάντε έναν κόπο να παίξετε το flash παχνίδι canabalt(όχι από το λινκ που δίνουν, googlάρετε για να το βρείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος) για το οποίο έχω μιλήσει και αλλού. Θα δείτε πόσο "καψιματική" μπορεί να είναι κάτι φορές η απλότητα...

Πολύ κουφό που το έχουν στη λίστα πάντως. Αλλά και η λίστα τους κουφή είναι οπότε οκ :coolglasses:

πολύ και βαρετό κείμενο βρε Wally... ΛΟΛ θα το δω αργότερα... (ps. εγώ έκαψα με το Torchlight, άξιζε και με το παραπάνω τα 20$ που έδωσα...)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Super mario?,Spartan total warrior ?? να πω την αληθεια εντελως καμια σχεση με τα δικα μου δεδομενα στο gaming.

Street Fighter....III???!!??! Μπαααααααα...

Έχει γεμίσει ο τόπος λίστες ! Είναι λογικό οι περισσότεροι να διαφωνούμε, έχουμε παίξει και εγώ δέν ξέρω πόσα games, άντε βγάλε 20 και 30...Πάντως είναι ιδιαίτερη λίστα, με την οποία προσωπικά δέν πολυ-ταυτίζομαι. Άσχετα λοιπόν με το πλασάρισμα, μου αρέσει που βλέπω στη λίστα το Tetris, το Half Life 2, το Lost Vikings, το Another World. Τα άλλα είναι λίγο too much, και μερικά δέν τα έχω κάν ακουστά. Ειδικά αυτά τα γιαπωνεζοειδή που πάντα τα σιχαινόμουν !

ΒΤW...πάτησε κανείς σας το action button ??? Έλεοςςςςςς

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ KICK OFF?

(τελος)

Νομίζω πως το πρόβλημα ξεκινά περισσότερο από εμάς, παρά από αυτούς που γράφουν αυτές τις λίστες, γιατί πολύ απλά τις βλέπουμε από λάθος οπτική...

Όλες αυτές οι λίστες δεν είναι στην πραγματικότητα "τα Χ καλύτερα παιχνίδια/ταινίες/κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι κατά το συγγραφέα της λίστας", αλλά τα "τα Χ αγαπημένα παιχνίδια/ταινίες/κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι του συγγραφέα της λίστας". Με άλλα λόγια, συνήθως είναι συνειδητά υποκειμενικές, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να το κατανοεί αυτός που τις διαβάζει...

Κατά τ'άλλα, και χάρηκα, αλλά και εξεπλάγην από αρκετές αναφορές της παρούσας λίστας...

Χάρηκα κυρίως από την συμπερίληψη του Shadow of the Colossus (το #3 αγαπημένο μου game όλων των εποχών) και του Lost Vikings (το αγαπημένο μου game της Blizzard).

Για την παρουσία πολλών indie/original/"casual" τίτλων από τη μια χαίρομαι (άλλωστε και εγώ όταν φτιάχνω προσωπικές λίστες συμπεριλαμβάνω αρκετούς εκπροσώπους του είδους), από την άλλη όμως, η συνωμοτική πλευρά του μυαλού μου, μου δίνει την εντύπωση ότι μπήκαν απλώς και μόνο για να δοθεί ένας πιο ψευτοκουλτουριάρικος τόνος στη λίστα...

Από εκεί και πέρα, βλέπω και 2-3 παιχνίδια που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο λόγο μπήκαν στη λίστα, όπως π.χ. το Spartan Total Warrior. Το παιχνίδι το έχω παίξει και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι ήταν χαμένος χρόνος, αλλά κάθε χρόνο βγαίνουν τουλάχιστον 2-3 ανώτεροι εκπρόσωποι του είδους και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχει ξεχαστεί πλέον (αφού αν ήταν ελληνικό το site, θα έκοβα το... internet μου πως ο τυπάς έχει καταγωγή από τη Λακωνία!)

mike είπε:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ KICK OFF?
Νομίζω εδώ... :diablotin:

Τί? Ούτε Wing Commander, ούτε Elite? :o :O Στην πυρά, στην πυρά :P :P.

Χάλια η λίστα δεν πειράζει. Έχουν δει και χειρότερα τα μάτια μας.

Μπορώ να πω ότι το Another World άξια είναι στην πρώτη θέση.

τα σπάει η λίστα, και μόνο που έβαλαν το another world δείχνει πως δεν είναι χθεσινοί παίκτες, ούτε "gamers of a rainy weekend"

Μπορει να γινομαι κουραστικος αλλα...

Τα 33 παιχνιδια απεχουν πολυ απο τα κοινα αποδεκτα καλυτερα ΑΛΛΑ μιλαμε για ενα απο τα ελαχιστα site που μεταχειριζονται το gaming ως τεχνη και ως κουλτουρα.

Τα ξετιναζουν στη κριτικη (αφου τα τελειωσουν) και τσεκουρωνουν ανεξαρτητα publisher.

Δεν χωριζουν τα παιχνιδια σε commercial, indie, africano και δεν ξερω εγω τι αλλο. Δεν χαριζουν καστανα, δεν παιρνουν review copies, δεν φτιαχνουν εναν ευπεπτο χωρο.

Σας προκαλω να συγκρινεται ενα τυχαιο review του Tim Rogers με ενα αντιστοιχο που θεωρειτε εσεις ως "κεφαλαιο".

Ειπα απο την αρχη να μην σταθουμε στη συσταση της λιστας αλλα στην επιμερους επιχειρηματολογια για καθε παιχνιδι χωριστα. Σπαταληστε λιγο χρονο και ουδεις θα βγει χαμενος.

Πίσω
Μπλουζα