To πουλί που πίνει νερό αεικίνητα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tolis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tolis

RetroActive
Αντιδράσεις
38
Δέν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω παιχνίδι, έτσι το έβλεπα τότε τουλάχιστον, πάντως εμείς είχαμε αλλα ο πατέρας μου δεν μας άφηνε ποτέ μόνους με αυτό, λόγω τοξικότητας του εμπεριεχομένου υγρού. Θυμάμαι οτι και πρίν το 70 ήταν πολύ της μόδας σε σαλόνια και γραφεία. Επρεπε να σπουδάσω Θερμοδυναμική για να καταλάβω πώς λειτουργεί αυτή η φοβερή έμπνευση κινητήρα χωρίς καύση.

Το πουλί είναι στην ουσία μια κλεψύδρα με πτητικό υγρό. Ταλαντεύεται γύρω απο το στήριγμα που βρίσκεται στο λαιμό της κλεψύδρας. Κάθε ταλάντωση φέρνει το ράμφος πλησιέστερα στη "λίμνη" με το νερό εως ότου αυτό βυθιστεί, οπότε έχουμε μια παύση δευτερολέπτων, για να φρεσκαριστεί το πτηνό μας, και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

YouTube - vintage drinking bird drinking

Τόλης

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ανακαλύφθηκε η αεικίνητος μηχανή; 40 χρόνια πριν; :D

δεν μας άφηνε ποτέ μόνους με αυτό, λόγω τοξικότητας του εμπεριεχομένου υγρού
Μύθος. Είναι απλά χρωστική με βάση το λάδι, είναι απόλυτα αβλαβής (όχι βέβαια πως είναι πόσιμη).

Μάλιστα χρησιμοποιείται και σε μπλε χρώμα σε κάτι κυβάκια που επέπλεε ένα καραβάκι στη χρωστική και το πάνω μέρος ήταν νερό για να μένει όρθιο το καραβάκι (το οποίο στο πάνω μέρος έχει ένα κομμάτι φελιζόλ).

Το ψιλοθυμάμαι το συγκεκριμένο αλλά μου φαινόταν (και τώρα δηλαδή) ανόητο και ανούσιο.

Πλάκα είχε. Το έβρισκες συχνά.

Εννοείται ήταν ανούσιο. Γιατί όλα πρέπει να έχουν κάποια βαθύτερη ουσία;

Πίσω
Μπλουζα