Top 10 των πιο καλτ reviews του USER!

Omenforever

RetroMasteR
Αντιδράσεις
1.612
Κλείνοντας σιγά-σιγά έναν εικοσαετή κύκλο στο GRM, νιώθω χρέος μου να επιστρέψω στις «καταβολές» μου και να ανοίξω ένα (ακόμα) νημάτιο με θέμα το αγαπημένο έντυπο της νιότης μου, το USER. Περιβόητο για τα «αντισυμβατικά» reviews και το χαλαρό/παρεΐστικο ύφος του, το περιοδικό αυτό χάρισε αξέχαστες και ανεπανάληπτες στιγμές στους φανατικούς αναγνώστες του.

Έτσι, αφιέρωσα πολλά βράδια αναδιφώντας στα τεύχη του, και προσπάθησα να καταλήξω σε μια «ανθολογία» ευτραπέλων και «μαργαριταριών» από reviews που να συνοψίζουν όσο καλύτερα γίνεται το χαοτικό και χιουμοριστικό ύφος του περιοδικού. Σάς τα παραθέτω λοιπόν με χρονολογική σειρά, δυσκολευόμενος να τα κατατάξω «αξιολογικά»:

Τεύχος 3 - Μάρτιος 1990. Στο κείμενο για το Highway Patrol II παρεισφρέει μια ολόκληρη σειρά σε Greeklish. Γενικώς το USER έβριθε ορθογραφικών λαθών, αλλά αυτή η περίπτωση κερδίζει το βραβείο:

highway patrol - t3.png

Τεύχος 11 - Φεβρουάριος 1991. Στο review του M.U.D.S.: Mean Ugly Dirty Sport υπάρχει μια ιδιαιτέρως «ευωδιαστή» περιγραφή του αντικειμένου του παιχνιδιού:

muds - t11.png

Τεύχος 14 - Μάιος 1991. Η περιγραφή του σεναρίου-υπόθεσης του Chuck Yeager's Advanced Flight Trainer 2.0 παίρνει …χορευτική τροπή:

chuck yeager - t14.png

Τεύχος 16 - Ιούλιος/Αύγουστος 1991. Το DTP κάνει τα «δικά του», και πάνω στον καλλιτεχνικό του οίστρο καθιστά δυσδιάκριτο τμήμα της πρώτης σελίδας του review του Rise of the Dragon:

Rise of the Dragon - t16.png

Τεύχος 21 - Ιανουάριος 1992. Το περίφημο review του Sonic για το First Samurai όπου απλά έγραψε με πηχυαίο τίτλο την λέξη «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ» γεμίζοντας μία σελίδα πρωτοτυπίας:

First samurai - t21.png

Τεύχος 24 - Απρίλιος 1992. Στην αρχή της κριτικής του για το Conan the Cimmerian ο Sonic διακωμωδεί ξεκαρδιστικά την εισαγωγή του κινηματογραφικού έπους Conan the Barbarian:

Conan the Cimmeria - t24.png

Τεύχος 31 - Δεκέμβριος 1992. Ίσως το καλύτερο review αναγνώστη σε οποιοδήποτε έντυπο της εποχής, αφού ο 16χρονος reviewer γράφει ένα ΕΜΜΕΤΡΟ review για το πάνσεπτο Monkey Island 2. ΕΠΟΣ:

MI2 - t31.png

Τεύχος 48 - Ιούνιος 1994. Το «σατανιστικό» review του Ultima VIII Pagan το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις αναγνωστών εξαιτίας του σκοτεινού/occult ύφους του. Ο συντάκτης δίνει ρεσιτάλ στην περιγραφή των τεράτων του παιγνίου, στέλνει χαιρετίσματα στον Magus, κάνει αστειάκι με τους σατανιστές της Παλλήνης, και σκέφτεται και όσους δεν κατέχουν νόμιμα τον τίτλο:

pagan1 - t48.png

Pagan2 - t48.png

pagan3 -t48.png

Pagan4 - t48.png

Τεύχος 55 - Φεβρουάριος 1995. Το ανυπέρβλητο «στόλισμα» του King’s Quest VII δια χειρός ShadowCaster το οποίο -εκτός από άπειρο γέλιο- οδήγησε και σε φραστικό επεισόδιο του συντάκτου με τον αντιπρόσωπο του παιχνιδιού εν μέση οδώ:

KQ7 - t55.png

Τεύχος 61 - Σεπτέμβριος 1995. Το USER βρίσκεται σε αποδρομή (λίγα τεύχη μετά έχει πρακτικά μετατραπεί σε σπατάλη χαρτιού, το λέω με πόνο καρδιάς), υπάρχει λειψανδρία συντακτών κι έτσι επινοούνται φανταστικά ονόματα γραφόντων ώστε «να φαινόμαστε πολλές»… Τρανταχτό παράδειγμα αυτής την ιδιοφυούς ιδέας είναι το ότι την παρουσίαση του ιερού Full Throttle ανέλαβε ο …Γ. Μπατσόνιας!!!. Αν το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό, και εμφανιστεί στο παρόν νήμα, εγώ θα φορέσω φουστίτσα κλαρωτή και θα ανεβάσω βίντεο στο τικιτακατοκ όπου θα περιδιαβαίνω τη λεωφόρο Συγγρού:

Full Throttle - t61.png

Είστε ευπρόσδεκτοι να αναμοχλεύσετε κι εσείς παρόμοια περιστατικά που ενθυμείστε.

Τελευταία επεξεργασία:
Εξαιρετικη ανθολογηση κοτσανων, αβλεψιων και αποσεξιας!

Αχρηστη πληροφορια της ημερας: Ο πιτσιρικας ποιητης-reviewer κατα 99% ασχοληθηκε τελικα με την ποιηση

ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

Δεν φαίνονται για συνηθισμένα Greeklish. Μάλλον ο κειμενογράφος είχε θέμα και το παραβλέψανε

Ορθόν, το πρόσεξα κι εγώ.

Τελευταία επεξεργασία:
Χα!Χα!Χα!!! Πραγματικά, Respect, για αυτήν, την απίθανη, αναδρομή - παρουσίαση!!!
....βρε τι γινόταν!!! :bigeyes:

Πίσω
Μπλουζα