Twin Cobra (Review)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.054
Twin Combra (1987)

Προβολή συνημμένου 57216

Kαθε μαγζι με ηλεκτρονικα που σεβοταν τον εαυτο του απο shooters εκτος απο το Raiden επρεπε να εχει και το Twin combra που κυκλοφορησε 3 χρονια πριν το 1987 δηλαδη.Σε οτι μαγαζι με arcades ετυχε να παω παντα εβλεπα να υπαρχει αλλα δυστηχως στο χωριο μου δεν το εφερα ποτε.Δεν πηραζει ομως γιατι χαρη στο φιλο μου τον γιωργο εμαθα να το παιζω και μαλιστα με την ανεση μου γιατι ειχε την καμπινα σπιτι του με το twin combra μια παλια δηλαδη που του την ειχε δωσει ενας θειος του που η δουλεια του ηταν τα arcades προμηθευε τα μαγαζια δηλαδη.Αν παραταρηση καποιος που δεν εχει εμπειρια απο το twin combra αυτο και το Raiden θα δει οτι πολλα πραγματα ειναι ιδια οπως το στυλ των power ups η απο που περνουμε τα power ups αλλα και γενικα ολο το υφος του παιχνιδιου ακομα και στα οπλα κατα καποιον τροπο.Αυτο μας δηχνει και την επυτηχια του Twin combra γιατι ποτε καποιος δεν αντιγραφη η καλητερα δανειζεται στοιχεια απο καποιον αποτυχημενο αλλα παντα απο καποιον η κατι πετυχημενο.Ασχετα που το Twin combra δεν εκανε την επυτηχια του Raiden παραμενει μεχρι και σημερα ενα απο τα καλητερα shooters και με πολυ μεγαλο επιπεδο προκλησης.Ειναι απο τα κλασικα γνησια και βαρβατα shooters που τα προτιμαμε χιλιες απο τα φλωρικα συγχρονα bullet hell shooters με τα χαζογκομενακια για πιλοτους αεροπλανων και ολοι αυτη την χαζοχαρουμενη ατμοσφαιρα.Τwin combra λοιπον και τα μυαλα στα καγκελα.

Προβολή συνημμένου 57217

Η ολη ιδεα και το στυλ του twin combra δεν διαφερουν και πολυ απο το Raiden μην ξεχναμε εξαλου οτι κυκλοφορησε 3 χρονια πριν.Ετσι λοιπον εχουμε και δω ενα vertical shooter αλλα με την διαφορα οτι η δραση διαδραματιζεται στην γη και αντι για αεροπλανο/διαστημοπλοιο εχουμε ελικοπτερο.Ο χειρισμος ειναι πολυ καλος και το ελικοπτερο μας ανταποκρινεται τελεια σε καθε κινηση του μοχλου ειναι καπως βαρυς βεβαια αλλα ας μην ξεχναμε οτι εχουμε ελικοπτερο και οχι αεροπλανο.Τα κουμπια που εχουμε στην διαθεση μας ειναι δυο ενα για να πυροβολαμε τους δεκαδες εχθρους που μας επιτιθονται και το αλλο για να πεταμε της βομβες που ειναι δεδομενο οτι θα μας χρειαστουν στο παιχνιδι.Καθως κινουμαστε μεσα στης πιστες που ειναι αρκετα μεγαλες θα μαζευουμε power ups που ειναι σχεδον ολοιδια με το Raiden αλλα με την διαφορα οτι εδω εχουμε στην διαθεση μας 4 διαφορετικα οπλα που αντιστοιχουν σε καθε χρωμα σε αντιθεση με το Raiden που εχει 2.Eπισης καθε φορα που περνουμε το power up με το γραμμα S μεγαλωνει και η ακτινα του οπλου μας.Εκτος απο τα οπλα εχουμε και της βομβες που δεν ειναι αμετρητες αλλα εχουν περιορισμενο αριθμο γιαυτο καθε φορα που εμφανιζεται βομβα πρεπει να την περνουμε παση θυσια γιατι θα μας χρειαστη σιγουρα στην περιπετεια μας.Για εξτρα ποντους εδω εχουμε τα χρυσα αστερακια σε αντιθεση με τα μεταλια του Raiden.

Το επιπεδο δυσκολιας του ειναι αρκετα μεγαλο αλλα παραληλα ειναι χορταστικο και απολαυστικο παιχνιδι ητε το παιζουμε μονο ητε διπλο.

Προβολή συνημμένου 57204

Μπορει να εχει οπως ειπα μεγαλες και χορταστικες πιστες αλλα στον τομεα των γραφικων σε συγκριση με αλλα παιχνιδια υστερει λιγο.Το ελικοπτερο μας οπως και οι εχθροι αλλα και γενικα ολα τα εφε του παιχνιδιου ειναι αρκετα καλα για την χρονια που κυκλοφορησε αλλα το παιχνιδι δεν ειναι τοσο πολυχρωμο ωσο θα επρεπε και κυριως πολλους μπορει να τους κουρασει γιατι καθως προχωραμε στης πιστες δεν υπαρχει μεγαλη ποικηλια εχθρων και τα backrounds οπως και γενικα οι πιστες αλλα και οι αρχηγοι αρχιζουν να επαναλαμβανονται.Δεν ειναι κατι που ενοχλει και τοσο πολυ η θα αποτρεψει τους παικτες απο το twin combra αλλα θα επρεπε να υπαρχει μεγαλητερη φαντασια στον σχεδιασμο της καθε πιστας των backrounds και των αρχηγων.Σε γενικες γραμμες παντως η δραση ειναι ακαταπαυστη και δεν προκειται να ενοχληση καποιον ιδιαιτερα αυτο το θεμα.Η μουσικη του παιχνιδιου κινητε στα γνωστα επιπεδα αυτου του ειδους των παιχνιδιων παιζει δηλαδη παντα τον δευτερο λογο και δεν πολυασχολειται κανεις μαυτην.Το ιδιο και τα ηχητικα εφε που ειναι μετριοτατα.Οπως ειπα και σε προηγουμενο Review καντε ενα playlist με αγαπημενα σας metal κομματια και τα ακουτε καθως διαλυετε ορδες απο δεκαδες εχθρους.

Προβολή συνημμένου 57205

Το Τwin combra ειναι ενα απο τα πολυ καλα arcades που μας εδωσε το σωτηριο ετος 1987 και ενα απο τα καλητερα κλασικα shooters.Mπορει να μην εντυπωσιαζει απο θεμα γραφικων οπως αλλα παιχνιδια ακομα και της ιδιας εποχης η λιγο αργοτερα και γενικα να εχει καποια ελατωματα αλλα ολα αυτα δεν στερουν σε καμια περιπτωση την διασκεδαση και την ωμη δραση που μας χαριζει και που σε συνδιασμο με καποιον φιλο γεινεται ακομα μεγαλητερη.Ναι δεν ειναι Raiden αλλα το Raiden μπορει να μην το βλεπαμε ποτε αν δεν υπηρχε το twin combra γιατι αντεγραψαν σχεδον ολα τα καλα στοιχεια του και διορθωσαν ολα τα υπολοιπα που υστερουσαν.Βαλτε μπρος την μηχανη,προσδεθητε και αρχιστε την μεγαλη μαχη εναντια στον εχθρο σε ενα απο τα κορυφαια και κλασικοτερα shooters ολων των εποχων.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το είχα ταίσει πολύ αυτό...Ρε Βασίλη να σε ρωτήσω κάτι που εσύ θα το ξέρεις;

Αυτό το παιχνίδι τελείωνε ποτέ ή απλά ξαναρχιζε από την αρχή; Θυμαμαι ότι το έπαιξα πριν λίγο καιρό και δεν τελείωνε...

Ετσι ακριβως οπως το ειπες ειναι φιλε σπυρο.Συνεχιζει κανονικα το παιχνιδι απο την αρχη απο την πρωτη πιστα δηλαδη ωσες φορες και να το τελειωσης και μεχρι να χασεις και την τελευταια σου ζωη.

Ωραιος και παλι billy το παιχνιδι το εχω τιμησει στο mame αλλα δεν το τερματισα ακομα, αν και απο τι ειδα ειπατε οτι δεν τερματιζει :P ..

:)

Το twin cobra μαζί με το raiden και το operation wolf είναι τα μοναδικά παιχνίδια που τελείωνα σε arcade με ένα credit.

Αντιπροσωπεύει όλη μου την αγάπη για την 80s arcade εποχή που ευτυχώς την έζησα και την χάρηκα.

Το τι δεκάρικο είχα χαλάσει δε λέγεται! Η ικανοποίηση όμως την στιγμή που κέρδιζα το τελικό boss ήταν κάτι πολύ ωραίο.

Θυμάμαι, έναν τυπά αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία σε κάποιο μαγαζί να το τελειώνει παίζοντας με τα χέρια σταυρωμένα σε joy-κουμπιά και με το τσιγάρο ανάμεσα στα δάχτυλα... Εγώ ακόμα δεν ήμουν σε τέτοιο επίπεδο και μάθαινα τα "κολπάκια" από πρώτο χέρι.

Ναι, έχει χειρότερα γραφικά από το raiden. Είναι ελαφρώς επαναλαμβανόμενο, η μουσική είναι συμπαθητική για το είδος αλλά όσον αφορά το gameplay δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται αντικειμενικά για δύσκολο και ΚΟΡΥΦΑΙΟ shooter.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι κλιμακωτός αλλά ξαφνικά στην 7η πίστα υπάρχει μία υπερβολική αύξηση της δυσκολίας που αν επιζήσεις περνάς σε μία σχετικά διαχειρίσιμη 8η...

Από τους 4 τύπους όπλων οι χρήσιμοι είναι 2 (το μπλε γενικά και το πράσινο σε κάποιες "γουρούνες") ενώ όσες βόμβες και να μαζέψεις πάντα θα φαντάζουν λίγες (ιδίως στο τέλος της 6ης πίστας)

Το final boss δεν είναι και εξαιρετικά δύσκολο, το δύσκολο είναι να βρεθείς εκεί μερικές φορές για να καταλάβεις το "pattern" που σε πυροβολεί και αντίστοιχα να βρεις το σημείο που καλύπτεσαι καλά.

Εν κατακλείδι, παιχνιδάρα από τις λίγες και για λίγους που έχουν μεράκι με τα arcade και το λέει η ψυχή τους!

Thanks billy :thumb:

Άλλο ένα πολύ καλό κλασσικό shooter που πραγματικά ήταν πολύ διαδεδομένο στα Ελληνικά ουφάδικα. Μαζί με το Flying Shark ήταν από εκείνα που χρηματοδότησα καλά.

Μου την έσπαγε πάντως το lag στην ενεργοποίηση της βόμβας, αφού ήταν αδύνατο να σωθείς την τελευταία στιγμή από σφαίρες ρίχνοντας βόμβα για να "καθαρίσει" η οθόνη. Μέχρι να σκάσει η βόμβα, εσύ ήσουν ήδη μακαρίτης. :)

ΥΓ: αν γίνεται ας διορθωθεί ο τίτλος του topic. Ο σωστός είναι Twin Cobra.

Τhanks για την διορθωση Doc σαν κλασικος ελληνας στο μυαλο μου ειχα την ελληνικη λεξη κομπρα :D

π α ι χ ν ι δ α ρ α πολυ καλο review σε ενα game που ειχα λιωσει .. να εισαι καλα και συνεχισε ετσι.. τα review εδω στο retromaniax χρονια τωρα ειναι οτι αγαπω πιο πολυ

Amigos είπε:
π α ι χ ν ι δ α ρ α πολυ καλο review σε ενα game που ειχα λιωσει .. να εισαι καλα και συνεχισε ετσι.. τα review εδω στο retromaniax χρονια τωρα ειναι οτι αγαπω πιο πολυ
Σευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια φιλε μου και να εισαι σιγουρος οτι θα συνεχισω γιατι τα arcades πραγματικα τα λατρευω και ειναι μεσα σε καθε στιγμη της ζωης μου.
Aς διορθωσει καποιος τον τιτλο ομως οπως ειπε και ο Doc παραπανω γιατι μπερδευτηκα και το cobra το εγραψα combra.

Νομίζω οτι ο ιδιοκτήτης του ουφάδικου της γειτονιάς μόνο από τα δικά μου εικοσάρικα στο Twin Cobra μπορούσε να βγάλει το μήνα του :D

Ο τίτλος διορθώθηκε ;)

Του παιχνιδιου τουτουνου του χω πετάξει τα ματια οξω. Ομοιως με καμπγια :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τα καλα ταισματα το παιχνιδακι αλλα κ απο τα αγαπημενα επισης!!

βασιλη ωραιο review φιλε..και στο βιντεο παιζεις εσυ και δεν εχασε? μπραβο και γι αυτο...

Δεν ειναι δεικο μου το gameplay φιλαρακι μου απλα το εβαλα για να δειχνει ποιο ειναι το παιχνιδι γιαυτους που ισως δεν το γνωριζουν.Αν γραψω καποιο review που ηδη εχω ανεβασει τερματισμο το γραφω οτι ειναι δεικο μου gameplay.

Ε ρε παιχνιδάρα ! Θυμάμαι πως ο πατέρας συμμαθητή μου ο οποίος είχε κάποιο καφενείο της εποχής εκείνης του το είχε αφήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι σπίτι του για κάποιους μήνες. Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε. Τρελά διπλά, τσακωμοί, φωνές, γέλια κλπ...

Ευχαριστούμε για το review φίλε MCM... Συνέχισε έτσι να μας θυμίζεις τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε ... insert coin to continue...

Πίσω
Μπλουζα