Venom

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.108
Aν παρατηρηση καποιος την ιστορια αυτου που αποκαλουμε heavy metal θα δει πως καθε καινουριο μουσικο κυμα σαυτο το χωρο εκανε την πρωτη του εμφανιση σε σατανικη μορφη:Aπο το rock πηγαμε στο heavy metal με τους black sabbath.Aπο το heavy στο black με τους venom.Απο το black στο thrash με τους slayer.Aπο το thrash στο Death με τους possessed.Kαι απο κει στο συγχρονο black με μπαντες σαν τους mayhem,burzum,immortal,cradle of filth κ.α.Φυσικα το καθε ειδος ξεκολησε απο την σατανικη θεματολογια(με εξαιρεση το black φυσικα)με το περασμα του χρονου.Η μαγεια συμπορευτηκε μαζι με την αγαπημενη μας μουσικη οταν αυτη εκανε τα πρωτα της βηματα κατι ομως που δεν εχει να κανει με την ''κακη'' της φυση.Πολυ απλα ωσο πιο ακραια(ηχητικα)η μουσικη τοσο πιο ακραιο το μηνυμα της.Ο cronos το ελεγε ξεκαθαρα ''satan is power,venom is power,so we write songs about satan''.

Στους δισκους τους αναφερονται σαν Lant,Dunn,και Bray αλλα αυτα τα βρετανοπουλα ηταν κυριως γνωστα σαν Cronos,Mantas και Αbbadon.Ο Mantas και ο Abbadon γνωριστηκαν σε μια συναυλια των judas priest και εφτιαξαν τους venom το 1978 ως τετραμελες σχημα.Συντομα ομως ο μπασιστας εγκατελειψε την μπαντα για να παντρευτει ενω ο τραγουδιστης τους παρατησε οταν εξοργισμενος ειδε τους υπολειπους να χρησιμοποιουν τον κηπο του για να δοκιμασουν τα εκρηκτικα που θα χησιμοποιουσαν επι σκηνης.Εδω καταφτανει ο cronos του οποιου το καταμαυρο μπασο και η σαπια φωνη αποτελεσαν την καρδια των venom.Xυδαιο,κακοηχο και βαρβαρο το ντεπουτο των venom με τιτλο ''welcome to hell'' που κυκλοφορησε το 1980 εθεσε τα standards για της ορδες των black metal συγκροτηματων που ακολουθησαν.

Οι τυποι δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο τεχνικα ως παικτες ειδικα ο Abaddon.Aυτο ομως που εβγαινε απο τα ηχεια ηταν οτι πιο βλασφημο και αγριο μπορουσε κανεις να ακουσει εκεινη την εποχη,κανεις δεν επαιζε σαν αυτους.Το ''in league with satan'' ξεκιναει με την φωνη του cronos ηχογραφημενη αναποδα θυμιζοντας το δαιμονα που καταλαμβανει την linda blair στον εξορκιστη.Το poison αποτελει υμνο οπως και το angel dust.Eναν χρονο αργοτερα μπαινουν στο studio για να ηχογραφησουν το ''black metal'' και δημιουργουν εναν νεο μουσικο ορο που εδωσε της βασης σε ενα ολοκληρο μουσικο ρευμα.Τα live τους ηταν υπερπαραγωγες φανταστητε οτι σε μια συναυλια χρεισημοποιουσαν τοσα εκρηκτικα ωσα χρεισιμοποιουσαν οι kiss σε μια ολοκληρη περιοδεια τους.Και φυσικα οι Metallica το 80 επαιξαν support σε συναυλια των venom.Μετα απο πολλες αλαγες στην συνθεση τους και αλαγη στο μουσικο τους υφος οι venom δεν ειναι οπως ηταν καποτε που τους γουσταραμε αλλα κανεις δεν μπορει να αμφησβητηση την συμβολη τους στην γεννηση του black metal αλλα και στης πρωτες βασεις που εδωσαν σε δεκαδες μπαντες.

Κακά τα ψέματα. Αν ήθελες να "πιάσεις" έβαζες ένα σατανιστικό εξώφυλλο έγραφες και καμια αράδες τραγούδια για τον Εωσφόρο και ήσουν μια χαρά!

Για τους Venom και για τα ακούσματά μου το καλύτερό τους τραγούδι απλά το θεωρώ καλό.

Έχω το Welcome to Hell σε βινύλιο :D .

Η ... άχρηστη /άσκοπη μνήμη μου θυμάται μερικά περιστατικά από τα 80ς που σχετιζονται με τους Venom !!! Επιτρέψατέ μου να σας τις σερβίρω :

- Στη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή του 1988, που έκανε στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Κουτουβός, ένα από τα θέματα της εκπομπής ήταν "δημοψηφίσματα για τη χρονιά που πέρασε : Καλύτερο και χειρότερο μέταλ τραγούδι της χρονιάς, καλύτερος και χειρότερος μεταλ δίσκος της χρονιάς, καλύτερο και χειρότερο μέταλ συγκρότημα της χρονιάς" κλπ κλπ .... Και στο δημοψήφισμα για το "χειρότερο μέταλ συγκρότημα της χρονιάς", οι ακροατές της εκπομπής του Γιάννη Κουτουβού εψήφισαν - ναι, ναι καλά το καταλάβατε - τους Venom !!! Και στο "καπάκι", ο Κουτουβός έβαλε στην εκπομπη το τραγούδι τους "Aaaaarghh" σχολιάζοντας : "μάλλον καλά κάνατε και τους ψηφίσατε ως χειρότερο συγκρότημα" !!!

- Όμως, εγώ και οι συμμαθητές μου που ακούγαμε την εκπομπή [που ... είχαμε "εισχωρήσει" εκείνη την εποχή στο "στρατόπεδο των χεβιμεταλλάδων"] το ... πιάσαμε το νόημα : "Λοιπόν, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε αυτήν την κασέτα με το Αααααργκ, να τη γράψουμε και... να τη βάζουμε συνέχεια στην Πενταήμερη" !!! Και πράγματι ... έτσι έγινε : Η κασέτα με το Aaaargh των Venom έγινε ... ανάρπαστη όταν πήγαμε 5ήμερη στην Κέρκυρα : Μαζευόμασταν στο δωμάτιο κάποιου συμμαθητή, την βάζαμε στο κασετόφωνο και ... κάναμε ατέλειωτο λυκειακό χαβαλέ με μουσική υπόκρουση Venom !!! Επίσης, ένας από τους συμμαθητές μου, αρεσκόταν στο εξής : Την ώρα που το πούλμαν μάς πήγαινε στο νησί για να δούμε τα αξιοθέατα, έπιανε το μικρόφωνο και ... μάς "βομβάρδιζε" με αστεία [συνήθως κάφρικα, χεβιμεταλλάδικα, ποδοσφαιρικά κλπ κλπ], "κρυάδες", σαχλαμαρίτσες κλπ κλπ !!! Μία από τις "σαχλαμάρες" που ξεστόμισε απ' το μικρόφωνο του πούλμαν ήταν η εξής : "Σήμερα, αγαπητοί μου ακροατές, έχουμε "βραδυά ποίησης" !!! Στην εκπομπή μας θα φιλοξενήσουμε τον Kronus, τραγουδιστή του διακεκριμένου συγκροτήματος ελαφράς μουσικής Venom, ο οποίος ... θα μάς απαγγείλει το αριστουργηματικό, γεμάτο ευγένεια, ποίημά του "Άααααααααααργκκκ " #) #) #) ..... """

Με δυο λέξεις : Οι Venom καλοί ήταν για λυκειακό χαβαλέ [ο οποίος, παρόλη την καφρίλα του, ήταν ακίνδυνος και με αρκετή δόση αθωότητας] ... Όμως, για να τους ακούσω τώρα που 40ρησα .... μπαααα, δεν νομίζω !!! Να, όμως, που μετά από 24 περίπου έτη ... πάλι με δαύτους ασχολούμαι, γράφοντας το παρόν τόπικ .....

Για το τέλος .... να το πρώτο τραγούδι τους που άκουσα, σε ηλικία 12 ετών, όταν ένα συνομήλικο παιδάκι, που ήρθε σπίτι να παίξουμε, μού έφερε μια κασέτα γραμμένη απ' το δισκάδικο της γειτονιάς μας !!! "Άκου ένα συγκρότημα που μου γράψανε, πες μου αν έχεις ξανακούσει κάτι τέτοιο" !!! Και ... μού έβαλε το Black Metal :

!!! Όσο κι αν αυτό το πράγμα τα τόοοοτε αυτάκια μου το εισέπραξαν ως "βαβούρα", "γκαρίδες" κλπ κλπ ... στο βάθος μού άρεσε :o :O !!! Γι' αυτό προέτρεψα τον φιλαράκο μου ... να ανεβάσουμε το volume στο κασετόφωνο !!! Αλλά από το διπλανό δωμάτιο εμφανίσθηκε ο πατέρας μου : "εεεπ, τι ... φασουλάδα είναι αυτή που βράζει" !!! Αλλά εμείς ... το "χαβά" και στην κοσμάρα μας, συνεχίσαμε την ακρόαση του τραγουδιού !!! Γι' αυτό και ο πατέρας μου πήγε, στα κρυφά, και κατέβασε το γενικό .....

grinder είπε:
Για κάποιους οι Venom είναι “καλοί για λυκειακό χαβαλέ”…
... ο οποίος, όμως, ήταν 'χαβαλές" γεμάτος αθωότητα ... όση ... hell - ίλα και ... satan - ίλα κι αν είχαν τα τραγούδια τους, το έβλεπες : είχαν ένα περίβλημα "αθωότητας" !!! Κι αυτό το επισημαίνω στο ποστ μου !!! Αν κάποιοι συνομήλικοί μου ακούνε και σήμερα που 40ρησαν Venom, το εκλαμβάνω ως εξής : "δεν θέλουν να σβήσουν από μέσα τους την αθωότητα της εφηβείας τους και μπράβο τους" !!!!

Όσο για μένα .... μού αρέσει να τους αναπολώ, και μαζί με αυτούς τις στιγμές της εφηβείας μου που "συναντήθηκαν" με τη μουσική τους [γι' αυτό, άλλωστε, έγραψα ... ολόκληρο "σεντόνι" για να τις διηγηθώ] !!! Αλλά, να βάλω, ως 40χρονος, ένα τραγούδι των Venom για να ακούσω .... μπααα, μάλλον δεν θα το κάνω !!!

Tα γουστα ειναι γουστα αλλοι τους ακουνε ακομα αλλοι οχι.Εγω προσωπικα στα 31 μου τους ακουω κανονικοτατα.Και οποια αποψη και να εχει ο καθενας γιαυτους το θεμα ειναι ενα οτι ειναι οι πατερες του black metal και οτι βοηθησαν να κανουν τα πρωτα τους βηματα δεκαδες μπαντες.

Επίσης, δεν θα συμφωνήσω ότι έχουν αλλάξει μουσικό στυλ…

πιο venom δεν γίνετε!!!!!!

θα μπορουσα να μεινω σ αυτα που ειπε ο συντροφος Rinus (hail)που πολλες φορες μ εχει "γλυτωσει" απο ποστς..

χαβαλες και τιποτα αλλο αυτη η μπαντα

και να μη γινω κακος..αλλα θα γινω..

Η επιτομη της κουλαμαρας,λεγεται Venom...ω ναι το ειχαν παραδεχτει και οι ιδιοι σε early συνεντευξεις.

δεν ειναι κακο,οπως ειχα πει και σε ενα παλιοτερο σχολιο μου (που διαγραφηκε)και ο Γριμπιλας μπαλα επαιζε και ο Μαραντονα μπαλα επαιζε..θεωρητικα ηταν συναδελφοι.

Θα μπορουσε να κλεισει ΚΑΙ εδω το θεμα..

Το οτι ειναι οι νονοι του βλακ-μεταλ(δεν αποτελει τιμη για το εν λογω ειδος..)παλι δε σημαινει τιποτε,αν δεν ηταν αυτοι,θα ηταν καποιοι αλλοι..καθως την ελλειψη ταλεντου,τις αδυναμιες πρεπει να βρουμε ενα τροπο να τις καλυψουμε.

νταραβερι με τον οξω απο δω,"πιασαρικα" εξωφυλλα,πιο γρηγορα να παιζουμε,πιο σκοτεινα,πυροτεχνηματα,βομβαρδισμοι,ολοκαυτωματα κλπ.

(και για να πω και της αλλης πλευρας,πιο μακρυ πλατινε μαλλι, πολυ κραγιον και μεικ απ,γκομενες με ελαχιστα η χωρις ρουχα κλπ)

δεν υπαρχει καλη και κακη μουσικη..υπαρχουν ομως καλοι και κακοι μουσικοι..

αυτους τους αντιμετωπιζω οπως μια καλτ ελληνικη ταινια των 80ς..δεν μπορω να το δω σοβαρα το θεμα.

τα υπολοιπα,σατανοτετοια και μεταφυσικα,ηταν φουμαρα,ουτε οι ιδιοι δεν τα πιστευαν..

Α,και μια και αναφερθηκαν...Η μοναδικη μπαντα που χει φυγει με φαπες απο ροκ κλαμπ ειναι οι cradle of filth ,καθως ο Νταννυ ειχε μακρυ χερι(παρα το μποι του,που οταν καθεται σε χαλακι κρεμονται τα ποδια του..)

Και επειδη σχεδον καθε μου ποστ για μουσικη συνοδευεται απο βιντεακια,παρτε να ακουσετε τι εκανε ο

Mantas οταν μπηκε στον ισιο δρομο και ειδε το φως!

δυστυχως,για το Deceiver δεν υπαρχει το official video στο γιουτιουμπι να δειτε τα ποζερο-χαιρια του..κατα τα αλλα κοματαρα!

Για την ιστορια,ο...Κονραντ(που να κανεις ροκσταριλικι με τετοιο ονομα)Κρονος δεν ηταν απο την αρχη στο μαγαζι

και οταν μπηκε(νοεμβριος 79) εκανε τον κιθαριστα(θα ηταν πραγματι ενδιαφερον..)

ας κλεισουμε με κατι...θεικο για ινδιανους![video=youtube;wtLG0yVh-eI]http://www.youtube.com/watch?v=wtLG0yVh-eI

@ don

off topic: Καλά ο Γρίμπιλας (ΑΚΑ μοντέλο) που τον θυμήθηκες μου λες; :D

μουχαχαχαχα βλεπω στην αρχική σελίδα Venom κι απο κατω caprice, και λεω κι εγώ, μπα η caprice ν'ακουει Venom;;;;;;; Αποκλείεται! :D :D:D:D

Οι αποψεις σου Don ειναι σεβαστες αλλα δεν σημαινει οτι εχεις και δικειο οπως και δεν μπορουν ολοι να συμφωνουν.Οτι ακομα ακομα και οι ιδιοι μπορει να μην πιστευαν στα του σατανα κτλ μπορει να ισχυει και εννοοιται οτι το εκαναν για λογους εμπορικους οπως και απειρες μπαντες εκαναν διαφορα για εμπορικους λογους.Το οτι δεν ηταν κατι ιδιαιτερο τεχνικα το γραφω στο αρχικο post μου απο την αλλη ομως ηταν οτι πιο σκληρο ειχε ακουσει ο κοσμος εκεινη την εποχη και γιαυτο εκαναν αμεσως οπαδους.Αν ηταν καποιοι αλλοι που ανακαλυπταν και θα εβαζαν της βασεις για το black metal λιγο με νοιαζη,το θεμα ειναι οτι το εκαναν πρωτοι αυτοι και δεκαδες μπαντες πηραν τα πατηματα τους ασχετα που εφυγαν μετα καποιοι απο την σατανικη θεματολογια και πηγαν σε αλλα μονοπατια.Σε κανεναν δεν μπορει να αρεσουν ολες οι μπαντες και ολα τα ηδη του metal ετσι και γω δεν ειμαι φανατικος οπαδος του black metal αλλα καποιες μπαντες της ακουω και τους venom τους ακουω με την ιδια τρελα που τους ακουγα καποτε γιατι τους γουσταρω.Τα γουστα ειναι γουστα εξαλου.

caprice είπε:
@ don
off topic: Καλά ο Γρίμπιλας (ΑΚΑ μοντέλο) που τον θυμήθηκες μου λες; :D
προσκυνω,βγαζω καπελα κλπ!ρε θηριο..που τον ξερεις εσυ τον ζεν πρεμιε των γηπεδων??

σπανιο χαρτακι παντως...ψαχνω φωτο εδω και χρονια!

και για να επανελθω ον τοπικ,ακουσα κατι προσφατες δουλειες των Βενομ..καμμια ουσιαστικη προοδος

αλλα αφου υπαρχει κοινο,δε μου πεφτει λογος..

XAXAXAXAAAAAA!!!!!!!!!!!

Υπερτατη Βασιλικη αλητεια!!!!

Για σεναριο ταινιας ΘΑ ΕΣΠΕΡΝΕ!!!! :headbang:

Επειδη αναφερθηκε,

ευτυχως το Black Metal δεν εμεινε στους Venom (και απο 'κει στους Cradle of Filth,οπως νομιζει ο Don:)).

Ενταξει... Ουτε οι Motorhead δεν ειναι 'τεχνικοι', 'παιχταραδες', 'μουσικαρες'...

Ειναι η ιδια φαση...

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο αλλος αποφοιτος του Berklee,για να σε κανει να κουνησεις ρυθμικα το κεφαλι.

2-3 'ριφ' αρκουν...

Stratulator είπε:
Επειδη αναφερθηκε,ευτυχως το Black Metal δεν εμεινε στους Venom (και απο 'κει στους Cradle of Filth,οπως νομιζει ο Don:)).

Ενταξει... Ουτε οι Motorhead δεν ειναι 'τεχνικοι', 'παιχταραδες', 'μουσικαρες'...

Ειναι η ιδια φαση...

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο αλλος αποφοιτος του Berklee,για να σε κανει να κουνησεις ρυθμικα το κεφαλι.

2-3 'ριφ' αρκουν...
Eτσι ακριβως ειναι συντροφε stratulator.Oποιον δεν του αρεσει το καθαρο Black metal υπαρχει και το melodic black metal με τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα με λιγο περισοτερη μελωδια.Καποιες μπαντες αυτου του ειδους ειναι οι δικοι μας Rotting Christ με το φανταστικο Τhe mighty contract και πολλες αλλες μπαντες οπως Dissection,Agatus,Dimmu borgir,Ancient,Dawn,Unanimated,Naglfar,sacramentum και αλλες πολλες που δεν με ερχονται τωρα στο μυαλο.

Stratulator είπε:
Ενταξει... Ουτε οι Motorhead δεν ειναι 'τεχνικοι', 'παιχταραδες', 'μουσικαρες'...Ειναι η ιδια φαση...

QUOTE]

Βρε παιδιά ... είναι δυνατόν να κάνουμε συγκρίσεις τους Venom με τους Motorhead ??? Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την ιστορία, την προσφορά, τα πεπραγμένα κλπ των δύο αυτών συγκροτημάτων ??? :o :O ??? Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε αυτό που εκπροσωπούν οι Motorhead με αυτό που εκπροσωπούν οι Venom ???

Oποιον δεν του αρεσει το καθαρο Black metal υπαρχει και το melodic black metal

Αααχ ... κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό ακριβώς ήταν που "χαντάκωσε" τη μουσική χέβι μέταλ και της έκανε μεγάλο κακό : Οι ... πολλαπλές "ταμπέλες" και ... πολλαπλές "κατηγορίες" : nu metal, hair metal, true metal ή κι εγώ δεν ξέρω τι .... Ενώ εκεί στα 80ς ... τα πράγματα ήταν τελείως "ξεκάθαρα" : έλεγες "ακούω χέβι μέταλ" και ... εννοούσες τα πάντα : Maiden, Accept, Saxon, Judas Priest, Dio, Metallica ... όλα κάτω από την ίδια "σκέπη" και τον ίδιο "ορισμό" .... Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που από το 1990 κι εφεξής σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτή τη μουσική : Με τόσες "ταμπέλες" και τόσα παρακλάδια, υπο-παρακλάδια ... έχασα στην κυριολεξία "τη μπάλα" !!!

Stratulator είπε:
Ενταξει... Ουτε οι Motorhead δεν ειναι 'τεχνικοι', 'παιχταραδες', 'μουσικαρες'...Ειναι η ιδια φαση...

...
Mπααα ... δεν νομίζω ότι είναι η "ίδια φάση" φίλε μου .... Βάλε "στο ένα ζύγι" την ιστορία, την προσφορά, τα "πεπραγμένα", αυτά που εκπροσωπούν ο Λέμμυ και η παρέα του κλπ και ... στο "άλλο ζύγι" την ιστορία, την προσφορά κλπ των Venom !!! Άραγε υπέρ ποίων θα γείρει η πλάστιγγα [και μάλιστα με τεράστια διαφορά] ???

Η μουσικη, το υφος, οι στιχοι, το απλο αλλα συναμα μεγαλοφυες μεταλικο "νταβαντουρι" που προσφεραν οι Motorhead (κυριως σαν τριο μεχρι το 1982) φυσικα και δεν μπορει να συγκριθει με τους Venom ουτε με τις χιλιαδες μπαντες που επηρεαστηκαν απο τους Motorhead.

Ειναι καποια συγκροτηματα οπως οι Motorhead, οι Manowar, οι Priest κτλ που κατα την ταπεινη μου αποψη δεν πρεπει να παραλληλιζονται με "απλες μπαντες". Αποτελει βλασφημια.

Rinus Cesar είπε:
.... Βάλε "στο ένα ζύγι" την ιστορία, την προσφορά, τα "πεπραγμένα", αυτά που εκπροσωπούν ο Λέμμυ και η παρέα του ...
Rinus, δεν θα διαφωνησω απολυτα μ'αυτο...

Τους εβαλα 'μπροστα' σαν παραδειγμα, γιατι ειναι 'ευθεις' και 'αμεσοι'...

Και μου αρεσουν ,οχι μονο για την μουσικη τους.(Motorhead)

http://www.youtube.com/watch?v=hWFBoJI7BDw&feature=related

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα