White Dog (1982)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Dominion
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Dominion

RetroMasteR
Αντιδράσεις
548
Πρόκειται για μια πολύ πολύ περίεργη ταινία. Αφορά ένα λευκό σκύλο που είναι εκαιδευμένος να σκοτώνει όποιον μαύρο βλέπει. Από τον ιδιαίτερο σκηνοθέτη Σάμουελ Φούλερ (αγαπημένο τον Σκορσέζε και Ταραντίνο).

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετα καλη ταινια ταινια μπορω να πω αν και θα την χαρακτηριζα δραματικη και οχι θριλερ.Ο φουλερ με αυτη την ταινια ηθελε να περασει αντιρατσιστικα μηνυματα αλλα οταν κυκλοφορησε η ταινια βγηκε μια φημη οτι τα μηνυματα ηταν ρατσιστικα και αυτο χαντακωσε καπως την ταινια.

Όντως πολύ ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική ταινία. Ο Φούλερ ήταν μοναχικός γερο-λύκος του παλιού Χόλιγουντ και εδώ πρωταγωνίστρια ήταν η Κρίστι Μακ Νίκολ, που οι συνομήλικοί μου (40+) θα τη θυμούνται ίσως από την τηλεοπτική σειρά "Οικογένεια" (1979).

Γιατί δεν το βρίσκω στο search αυτό? Κι ήμουν έτοιμος να ανοίξω θέμα.

Eξαιρετική ταινία τρόμου που διαπραγματεύεται τα θέματα του ρατσισμού, του φασισμού αλλά και της κακομεταχείρισης των ζώων.

Ο ρατσιστής δεν γεννιέται, αλλά πλάθεται και μόνο με την μόρφωση μπορείς να τον συνετίσεις, όχι με την βία, ήταν το μήνυμα του σκηνοθέτη.

Βέβαια το απρόσμενο και κατάμαυρο φινάλε, μας λέει πως κάτι τέτοιο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και πως ένα στραβό ιδεολογικό καλούπι μπορεί να διαμορφώσει ανεξέλεγκτα κοινωνικά τέρατα που αργά ή γρήγορα θα στραφούν ενάντια στους δημιουργούς τους.

Το προκλητικό θέμα της φόβισε την Paramount που πίστεψε ότι ο τυπικός Αμερικανός δεν θα δεχόταν την ταινία και θα πάτωνε στα ταμεία. Έτσι δεν παίχτηκε ποτέ στις αμερικανικές αίθουσες, αλλά ευτυχώς βρήκε την απήχηση που της άξιζε στην Ευρώπη.

Freud είπε:
Γιατί δεν το βρίσκω στο search αυτό? Κι ήμουν έτοιμος να ανοίξω θέμα.
Η αναζήτηση δυστυχώς παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Αλλά εγώ που έβαλα το White Dog στο search μου το έβγαλε πρώτο πρώτο! Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις αναζήτηση με τα tags που έχει καλύτερα αποτελέσματα από το απλό Search :)

Kambia είπε:
Η αναζήτηση δυστυχώς παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Αλλά εγώ που έβαλα το White Dog στο search μου το έβγαλε πρώτο πρώτο! Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις αναζήτηση με τα tags που έχει καλύτερα αποτελέσματα από το απλό Search :)
Eντάξει, την βρήκα μέσω google, ευχαριστώ. :)

Πίσω
Μπλουζα