windows ιος η...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shinobi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Shinobi

RetroMasteR
Αντιδράσεις
818
έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον ιό που ξαφνικά

κάνοντας restart το pc να σου ζητάει κωδικό στο post

των windows?

γιατί αυτό μου συνέβη ενώ δεν είχα κωδικό στα windows.

απλά μια απορία γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει.

υποψιάζομαι κάποιο "χέρι" έβαλε "χέρι" στο pc γιατί

τον άφηνα τα βράδυα για λόγους downloading.

βασικά η εγκατάσταση των windows καπούτ

αλλά ευτυχώς είχα κάνει partitioning και έτσι δεν έχασα

αρχεία (μουσική, βίντεο κλπ.).

Δηλαδή έκανες format απ΄ ότι κατάλαβα ;

Και γιατί λές καπούτ η εγκατάσταση των windows ;;

BTW,ένας ιός δεν εισχωρεί έτσι ξαφνικά στο PC μας "επειδή το αφήνουμε ανοιχτό για downloading"..

Εμείς του "ανοίγουμε την πόρτα",μέσω της απροσεξίας μας με διάφορα αρχεία που ανοίγουμε/τρέχουμε ή/και sites που επισκεπτόμαστε...

Αν ήταν να κολλάς κάποιο virus επειδή αφήνεις το μηχάνημα ανοιχτό τη νύχτα για κατέβασμα, τότε έπρεπε να έχω κολλήσει περίπου τα 1100 viruses, μια και τόσες είναι οι νύχτες που έχει μείνει ανοιχτός κάποιος υπολογιστής στο σπίτι μου.

Θα συμφωνήσω με το Μάνο. Κάτι έτρεξες και σου "περιποιήθηκε" το μηχάνημα για τα καλά. Πέτα τα commercial antivirus προγράμματα και βάλε κανένα avast σε συνεργασία με το Spybot. Τα εμπορικά προγράμματα είναι POS. (Pieces of s**t) .

ναι δοκίμασα διάφορα κόλπα άλλα τπτ. έκανα format αναγκαστικά..

δεν έχω το cd των windows μαζί μου και πέρασα μια fedora 10 τουλάχιστον

να έχω internet κλπ μέχρι να ξαναπεράσω τα windows.

τώρα το γιατί και πως απλά κατέβασα [edited]

ίσως κ απο εκεί...χρησιμοποιούσα μια trial του nod32 και η αλήθεια είναι

πως τελευταια κάτι δε πήγαινε καλά (slow down κλπ)..

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γι' αυτό το λόγο φωνάζω ότι ένας υπολογιστής = κανένας. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει εύκαιρο και δεύτερο μηχανάκι που θα παίζει το ρόλο του "back-up" μέχρι να επανέλθει το κύριο στην κατάσταση που ήταν πριν.

Αυτό ισχύει και για τα routers φυσικά.

Μια που την έχεις περάσει, δεν κρατάς τη fedora να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; :darkglasses:

Καλά λεει ο gapan. !! :D

Που να βάζεις τα window$ πάλι......... !! Δε βαριέσαι.... ? :D :D:D

ακομη και ως livecd η σε usbstick αν εχεις περασμενη μια διανομη λινουξ,θα σου φανει πολυ χρησιμο.

εμενα μια φορα που σερνοντουσαν τα windows και δε τη παλευαν να κανουν μαζικη μεταφορα αρχειων πολλων giga ,bootαρα μεσω λινουξ και ολα οκ με απροσδοκητα ευκολο τροπο............και γλυτωνεις και δευτερο υπολογιστη.

Δεν τίθεται θέμα λειτουργικών, η ύπαρξη δεύτερου, τρίτου και τα λοιπά υπολογιστή είναι επιβεβλημένη.

Σάββατο απόγευμα πριν τρία χρόνια όταν πρωτόβαλα DSL μου κάηκε το τροφοδοτικό. Δεν ετίθετο θέμα τι λειτουργικό είχε ο υπολογιστής, απλά hardware failures συμβαίνουν. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να πάρω και δεύτερο, μέχρι που κατέλληξα να έχω 6 μηχανήματα στο σπίτι. Το κάθε ένα για διαφορετική δουλειά και δύο για όλες.

Επιπλέον επιλέγω να έχω αντίστοιχης λειτουργίας desktop και laptop. 2 για gaming, 2 για "σκλάβους" και 2 για άλλες χρήσεις (HTPC και φορητό της γυναίκας μου) .

Βέβαια μη νομίζετε ότι το κάνω απλά για ασφάλεια σε δύσκολες στιγμές. Δικαιολογίες ψάχνω για να κάνω την τρέλλα μου..........

well,οτι βολευει τον καθεναν.....καποια στιγμη μου ειχαν δωσει και μενα εναν παλιο υπολογιστη που δε τον χρειαζοντουσαν και τον ειχα πιο πολυ ως κατεβαστηρι,αλλα πιανεται πολυς χωρος και τα πολλα καλωδια δε παλευονται.

παρολα αυτα για mac πχ το σκεφτομουν ,αλλα προς το παρον ειναι σοβαρο κοστος.......

Με 6 μηχανήματα εκ των οποίων τα 5 σε αποκλειστικό δωμάτιο, δεν μπορείς να φανταστεις πόσα μέτρα καλώδιο έχω απλώσει. Αλλά και πάλι με σωστή σχεδίαση του χώρου όλα λύνονται. Αρκεί να αναφέρω ότι τώρα έχω και χώρο για μια νέα παιχνιδομηχανή. Χμ, πρέπει να διαλέξω...........

Πίσω
Μπλουζα