Windows 3.11 χωρις να ζητα δισκετα για την εκκινηση τους

hotdog

RetroWannaBe
Joined
5 Απρ 2020
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
31
Καλησπερα σας παιδια εχω σε καποιες δισκετες τα windows 3.11 με την υποστηρηξη ελληνικης γλωσσας σε ενα εικονικο μηχανακι (virutalbox) και καθε τοσο που τα ανοιγω μου ζηταει να βαλω την πρωτη δισκετα εκκινησης αλλιως δεν βρισκει το λειτουργικο συστημα τι στο καλο ; Δεν υπηρχε καποιο κολπο κατι που πειραζαμε στο αρχειο autoexec.bat ετσι ωστε να ξεκινουσαν απο μονα τους ; Χωρις δηλ οπως ηταν μαυρη η οθονη μας ετσι:
c:\ να γραφαμε WIN και το Enter.
 

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.470
Αντιδράσεις
1.173
Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Πες μας για αρχη το περιεχομενο του autoexec.bat
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.082
Αντιδράσεις
5.857
Ακομα καλυτερα βαλε ενα screenshot απο αυτο το μηνυμα λαθους.
 

hotdog

RetroWannaBe
Joined
5 Απρ 2020
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
31
Καλησπερα χρειαζεται η εντολη WIN για να ξεκινησουν τα windows οπως βλεπετε:

VirtualBox_Windows 3.11 Greek Select_05_10_2020_20_59_09.png

Οταν βγει ομως η δισκεττα εκκινησης απο μεσα με το dos 6.0 ειναι ανυπαρκτο σαν να μην υπαρχει λειτουργικο συστημα στην μοναδα δισκου c:

VirtualBox_Windows 3.11 Greek Select_05_10_2020_20_59_55.png
 

arpacolla

RetroActive
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
465
Αντιδράσεις
168
Οταν βγει ομως η δισκεττα εκκινησης απο μεσα με το dos 6.0 ειναι ανυπαρκτο σαν να μην υπαρχει λειτουργικο συστημα στην μοναδα δισκου c:

Προβολή συνημμένου 216674
Bootαρεις DOS 6 σε Virtuabox εννοείς και μετά θέλει την εντολή για να ξεκινήσουν τα win3.11;

Η δεν φορτώνει καν το DOS αλλά σκαλώνει κάπου;
 

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.470
Αντιδράσεις
1.173
Ισως πρεπει να κοιταξεις τις ρυθμισεις της μηχανης σου, αν μπουταρει απο δισκετα η απο σκληρο. Αν το εχεις βαλει να μπουταρει απο δισκετα, ισως να ειναι υποχρεωτικη. Βαλε το να μπουταρει απο το C και δες
 

hotdog

RetroWannaBe
Joined
5 Απρ 2020
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
31
Bootαρεις DOS 6 σε Virtuabox εννοείς και μετά θέλει την εντολή για να ξεκινήσουν τα win3.11;

Η δεν φορτώνει καν το DOS αλλά σκαλώνει κάπου;
Καλησπερα φορτωνει το dos μονο οταν ειναι η δισκετα μεσα.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.012
Αντιδράσεις
524
Γιατί τα windows 3.1 θέλουν πρώτα να περάσεις το dos και μετά τα windows. Χωρίς dos δεν τρέχουν από ότι ξέρω. Πρώτα φορτώνεις dos μετά windows.
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.082
Αντιδράσεις
5.857
Αγνοηστε ολες τις αναφορες για τα windows. Απλα δεν εχει βαλει dos στον δισκο και ετσι δεν ειναι bootable.

Δοκιμασε να ξεκινησεις απο την δισκετα του dos και να τρεξεις:

Κώδικας:
sys c:

Συνεπως αγαπητοι φιλοι admins αυτο το thread καλο ειναι να μεταφερθει στο subforum emulation.
 

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.648
Αντιδράσεις
1.052
Your wish is our command.
 

hotdog

RetroWannaBe
Joined
5 Απρ 2020
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
31
Αγνοηστε ολες τις αναφορες για τα windows. Απλα δεν εχει βαλει dos στον δισκο και ετσι δεν ειναι bootable.

Δοκιμασε να ξεκινησεις απο την δισκετα του dos και να τρεξεις:

Κώδικας:
sys c:

Συνεπως αγαπητοι φιλοι admins αυτο το thread καλο ειναι να μεταφερθει στο subforum emulation.
VirtualBox_Windows 3.11 Greek Select_06_10_2020_20_17_01.png
Tο εκανα το παραπανω ομως υπαρχει προβλημα παιδια δεν ξερω τι εγινε:

VirtualBox_Windows 3.11 Greek Select_06_10_2020_20_18_32.png
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.082
Αντιδράσεις
5.857
Οκ οποτε τωρα μπορεις να ξεκινησεις απευθειας απο τον δισκο;
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.082
Αντιδράσεις
5.857
Συνεπως δεν εχεις τιποτα απολυτως απο το msdos στον δισκο σου.

Επειδη δεν γνωριζω τι γνωσεις εχεις απο msdos, θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο την αρχη και αυτη την φορα να το κανεις πιο σωστα.

Δηλ. να ξεκινησεις εγκαθιστωντας το msdos και αφου δουλευουν ολα σωστα, μετα να αρχισεις να σκεφτεσαι για windows κλπ.

Αυτο εδω το video θα σε βοηθησει να κανεις μια καλη αρχη:

 

dR_wH0

Solder Noob
Διαχειριστές
Joined
26 Ιαν 2011
Μηνύματα
59
Αντιδράσεις
27
Ακριβώς οτι είπαν ήδη τα παιδιά.

Τα Windows έγιναν stand-alone λειτουργικό απο τα XP και μετά (ίσως και τα Millennium, τα οποία ποτέ δεν είχα την αυτοκτονική τάση να εγκαταστήσω :p). Απο τα Windows 3.1 μέχρι και τα Windows 98 SE, χρειάζονται το DOS για να ξεκινήσουν. Good old times....
 

BlackFlag

RetroN00b
Joined
26 Αύγ 2010
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
36
Παίδες χρησιμοποιήστε PCem ή 86Box για να θυμηθείτε τα παλιά. Κλάσεις ανώτερα από Vmware ή Oracle VM. Σαν pure hardware experience με τρελές επιλογές!
 

hotdog

RetroWannaBe
Joined
5 Απρ 2020
Μηνύματα
53
Αντιδράσεις
31
Παίδες χρησιμοποιήστε PCem ή 86Box για να θυμηθείτε τα παλιά. Κλάσεις ανώτερα από Vmware ή Oracle VM. Σαν pure hardware experience με τρελές επιλογές!
Καλησπερα αν μας πεις και πως δουλευουν ακριβως αυτα θα τα χρεισιμοποιησουμε βεβαιος δεν ειναι οπως τα vmware και virualbox που ειναι ευκολακια για μας τους νεοτερους.
 

Always Somewhere

RetroNuts
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
1.476
Αντιδράσεις
3.282

BlackFlag

RetroN00b
Joined
26 Αύγ 2010
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
36
Καλησπερα αν μας πεις και πως δουλευουν ακριβως αυτα θα τα χρεισιμοποιησουμε βεβαιος δεν ειναι οπως τα vmware και virualbox που ειναι ευκολακια για μας τους νεοτερους.
Όπως ακριβώς κάνεις εγκατάσταση στις Virtual Machines, έτσι ακριβώς κάνεις και στα προαναφερθέντα. Μόνο που αυτά κάνουν hardware εξομοίωση και είναι πιο συμβατά με τις παλιές εφαρμογές. Εγώ έτσι εγκατέλειψα το DOSBox. Το 2018 που τα ανακάλυψα.

Αυτό το hardware εξομοιώνεται.


Δηλαδή καλύπτεις hardware από την δεκαετία του 1980, μέχρι αρχές 2000.

Μια χαρά παίζω τα Fifa 98, 99 με 3Dfx.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.012
Αντιδράσεις
524
Το PCem θέλει όμως και πολύ ισχυρότερο υπολογιστή για να αποδώσει συγκριτικά με dosbox. Περισσότερο είναι αν θες να τρέξεις παιχνίδια Windows εποχής 1995-1998 (παίζουν και dos μέσα από τα Windows η σε dos περιβάλλον). Και τα millennium από ότι θυμάμαι είχαν DOS όπως τα προηγούμενα μόνο που έτρωγες κάτι κρασαρισματα που πολλές φορές οδηγούσαν σε φορμάτ. Και σε XP από ότι θυμάμαι πρέπει να έτρεχα απευθειας dos παιχνιδια δεν θυμάμαι πως. Νομίζω με vdmsound
 
Μπλουζα