WinVICE, τι συνέβη στην νέα έκδοση?

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.125
Αντιδράσεις
1.110
Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ τον emulator αυτόν αλλά είχα καποια χρόνια να τον κανω update. H έκδοση που έχω είναι η 3.2. Οτι και να φορτώσω με "autostart" λειτουργεί κανονικά με τα default settings.

Κατέβασα σήμερα την τελευταία έκδοση, 3.6.1 αλλά με αυτήν δεν λειτουργεί τίποτα. Οταν προσπαθώ να κανω autostart, ή θα μου βγάλει error message (failed to autostart) ή που θα το φορτώσει αλλά δεν θα λειτουργεί, κολλάει δλδ σε μία οθόνη με random pixels για πάντα και δεν προχωράει. Προσπάθησα να βάλω τα ίδια autostart settings με την παλιά έκδοση αλλά τίποτα, πάλι τα ίδια κάνει.

Δεν μπορώ να βρω στο google γιατί το παθαίνει αυτό γιατί όταν googlάρω το error message δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα, λες και είμαι ο μοναδικός που δεν λειτουργεί το πρόγραμμα.

Ειναι κανείς που χρησιμοποιεί αυτόν τον emulator για C64 που μπορεί να βοηθήσει?
 

retrobabyboy

RetroActive
Joined
4 Οκτ 2020
Μηνύματα
270
Αντιδράσεις
420
Ποια έκδοση των Windows χρησιμοποιείς;

Συνήθως τα προβλήματα οφείλονται κατά κανόνα στη συμβατότητα του λογισμικού με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού. Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών της κάρτας οθόνης επιλύει τα περισσότερα άπ' αυτά τα ζητήματα.
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.190
Αντιδράσεις
606
Ειναι κανείς που χρησιμοποιεί αυτόν τον emulator για C64 που μπορεί να βοηθήσει?
SDL2 ή GTK3; Φαντάζομαι GTK3 64bit. Θα κάνω καινούρια εγκατάσταση ώστε να δω ποιες είναι οι ρυθμίσεις out of the box μήπως το εντοπίσουμε.

Upd: Δουλεύει κανονικά. Δοκίμασε να σβήσεις τον φάκελο Vice από το Appdata/Roaming μήπως έχεις κανένα conflict. Έχε στο νου σου επίσης, ότι σε αυτή την έκδοση δεν δουλεύει το autostart με διπλό κλικ το οποίο κάνει απλά insert disk. Πρέπει να πατήσεις το κουμπί autostart κάτω δεξιά.
Επίσης φρόντισε καλού κακού να μην έχεις ελληνικούς χαρακτήρες στο path των roms σου ή ακόμα και στο user folder path σου πχ. users\Imgema\AppData και όχι users\Ιμγεμα\AppData, γιατί την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ειδικά όταν δεν βρίσκεις καθόλου πληροφορίες στο διαδίκτυο, 99% φταίει το localization.
Συνήθως τα προβλήματα οφείλονται κατά κανόνα στη συμβατότητα του λογισμικού με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού.
Ο Vice 3.6.1 τρέχει κανονικά σε Windows 8.1, 10 και 11. Το ξέρω γιατί τον πέρασα προσωπικά και από τα τρία! :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.125
Αντιδράσεις
1.110
Ποια έκδοση των Windows χρησιμοποιείς;

Συνήθως τα προβλήματα οφείλονται κατά κανόνα στη συμβατότητα του λογισμικού με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού. Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών της κάρτας οθόνης επιλύει τα περισσότερα άπ' αυτά τα ζητήματα.

Windows 10


SDL2 ή GTK3; Φαντάζομαι GTK3 64bit. Θα κάνω καινούρια εγκατάσταση ώστε να δω ποιες είναι οι ρυθμίσεις out of the box μήπως το εντοπίσουμε.

GTK3 64bit. Δοκίμασα και την 32bit.


Upd: Δουλεύει κανονικά. Δοκίμασε να σβήσεις τον φάκελο Vice από το Appdata/Roaming μήπως έχεις κανένα conflict. Έχε στο νου σου επίσης, ότι σε αυτή την έκδοση δεν δουλεύει το autostart με διπλό κλικ το οποίο κάνει απλά insert disk. Πρέπει να πατήσεις το κουμπί autostart κάτω δεξιά.
Επίσης φρόντισε καλού κακού να μην έχεις ελληνικούς χαρακτήρες στο path των roms σου ή ακόμα και στο user folder path σου πχ. users\Imgema\AppData και όχι users\Ιμγεμα\AppData, γιατί την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ειδικά όταν δεν βρίσκεις καθόλου πληροφορίες στο διαδίκτυο, 99% φταίει το localization.

Δυστυχώς έκανα όλα όσα γράφεις και πάλι τα ίδια γίνονται. Η 3.2 έκδοση τα φορτώνει όλα κανονικά. Η 3.6.1 τίποτα. Δοκίμασα και την 3.5, πάλι τα ίδια προβλήματα. Μονο η 3.2 λειτουργεί και φαντάζομαι και οι πιο παλιές εκδόσεις.
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.190
Αντιδράσεις
606
πάλι τα ίδια γίνονται.
Έχεις το "true drive emulation" στο On;

Settings--->Peripheral Devices--->Drive--->Enable True Drive Emulation

Edit: Το ίδιο πρόβλημα έχεις και με prg και με d64 αρχεία;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.125
Αντιδράσεις
1.110
Έχεις το "true drive emulation" στο On;

Settings--->Peripheral Devices--->Drive--->Enable True Drive Emulation

Edit: Το ίδιο πρόβλημα έχεις και με prg και με d64 αρχεία;
Δοκιμασα με ON και OFF. Δεν κάνει διαφορά. Το μόνο που κανει διαφορά είναι το "autostart image". Εχει τρία option, τα δύο μου πετάνε τo error που ανέφερα και το ένα (virtual FS) φορτώνει τα αρχεία στην αρχή αλλά δεν τα προχωράει, απλά βλέπω μια οθόνη με garbled pixels.

Tα αρχεία που έχω είναι .D64, Τ64 και .tap. Αλλά δεν κατάφερα να φορτώσω κανένα από αυτά έτσι κι αλλιώς.

Επίσης το κάθε αρχείο είναι μέσα σε .zip. Να φταίει αυτό? Αν είναι έτσι κρατάω την παλιά έκδοση, δεν θέλω να τα ξεζιπάρω γιατί είναι και άλλα frontnends που τα βλέπουν οπότε θα πρέπει να κάνω πολλές αλλαγές. Πάντως θα ήταν ηλίθιο η παλιά έκδοση να υποστηρίζει συμπιεσμένα αρχεία και η καινούρια όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Reactions: Ace

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.190
Αντιδράσεις
606
Επίσης το κάθε αρχείο είναι μέσα σε .zip. Να φταίει αυτό?
Α! Τα έχεις συμπιεσμένα; Τότε απλά πάρε το unzip.exe από τον φάκελο του Vice 3.2 και βάλτο μέσα στον φάκελο bin του GTK3Vice.
Problem solved! (Δεν ξέρω γιατί δεν το συμπεριέλαβαν και σε αυτή την έκδοση του Vice. Πρόβλημα με τις άδειες; Who knows...)
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.125
Αντιδράσεις
1.110
Α! Τα έχεις συμπιεσμένα; Τότε απλά πάρε το unzip.exe από τον φάκελο του Vice 3.2 και βάλτο μέσα στον φάκελο bin του GTK3Vice.
Problem solved! (Δεν ξέρω γιατί δεν το συμπεριέλαβαν και σε αυτή την έκδοση του Vice. Πρόβλημα με τις άδειες; Who knows...)

Παρόλο που το σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν το πρόβλημα, δεν θα μου πέρναγε ποτέ από το μυαλό ότι λείπουν αρχεία από την καινούρια έκδοση και με ενα copy paste το συγκεκριμένο αρχείο θα έφτιαχνε...

Ντάξει, με έστειλες τώρα... δουλεύει κανονικά.

Εντωμεταξύ, πουθενά δεν βρήκα κάποια πληροφορία γι αυτό, ούτε στο site, ούτε στα bug report. Μπορει και να μην το έψαξα σωστά, ξέρω γω?

Anyway 1000 ευχαριστώ για την βοήθεια, θα μου έμενε η απορία, κι εγώ δεν ξέρω για πόσο :icon_lol:
 
Τελευταία επεξεργασία:

retrobabyboy

RetroActive
Joined
4 Οκτ 2020
Μηνύματα
270
Αντιδράσεις
420
Εγώ πάντως ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα με τον VICE emulator τόσο σε PC όσο και σε Mac (αν και παράτησα οριστικά τα Windows καθώς οι τελευταίες εκδόσεις παραήταν δύσκολες στη χρήση τους).
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.093
Αντιδράσεις
625
Πετα το και παιζε σε Retroarch. Problem solved
 
Μπλουζα