keeper7k
Human RetroDatabase
- Joined
- 9 Ιαν 2006
- Μηνύματα
- 2.599
- Αντιδράσεις
- 26
Το "παιδί θαύμα", όπως το ονόμασε η Westone το μακρινό 1986 έμελλε τελικά να είναι το παιχνίδι θαύμα καθώς μεταλλαχτηκε τόσες φορές και απέκτησε τόσες διαφορετικές συνέχειες που λίγα παιχνίδια έχουν δεί. Σίγουρα όλοι μας έχουμε ρίξει αρκετά δεκάρικα, εικοσάρικα και πενηντάρικα στο εν λόγω coin op αλλα και στην ιδιαίτερα δημοφιλή συνέχειά του (Wonderboy in Monsterland) αμφότερα τα οποία αποτέλεσαν μεγάλα Hit στα "ηλεκτρονικά". Πόσοι όμως απο εμάς γνωρίζουν την μακρά ιστορία που ακολούθησε τον ξανθό μπόμπιρα για 20 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση; Ο πλήρης οδηγός του Wonder Boy και των μεταλάξεών του είναι εδώ. Sit back and enjoy!
1986
Wonder Boy
(επίσης γνωστό ως Adventure Island και Revenge of Drancon)
[Multiplatform]
Η original έκδοση, που εμφανίστηκε πρακτικά σε όλα τα 8bit formats της εποχής. Όλοι λίγο πολύ έχουμε δει σε δράση το παιδί θαύμα με το τσεκούρι και το σκέητ, στο παιχνίδι με το γρήγορο ρυθμό, τα ποικίλα άλματα και τους αναρίθμητους "κακούς".
1986
Wonder Boy
[sG-1000]
Η πρώτη 8bit μεταφορά, που στην ουσία αποτελούσε άλλο παιχνίδι (μην σας γελάει το sprite). Λείπει το scateboard, τα ποικίλα άλματα και γενικά ότι καλό χαρακτήριζε το coin-op, αλλα υποθέτω για πρώτο καλό ήταν
1987
Wonderboy In Monster Land
(επίσης γνωστό ως Super Wonderboy Monster World, Bikkuriman World, Monica in the Dragon's Castle)
[Multiplatform]
Το αγαπημένο μου (και υποθέτω και πολλών άλλων) είναι το Monster Land με τους γρίφους του και τα ποικίλα upgrades (Sword of Legend FTW!). Έχω την αίσθηση οτι αν κάτσω και παίξω, θα το τερματίσω με ένα "εικοσάρικο"
1988
Wonder Boy 3 - Monster Lair
[Arcade, PC Engine CD, Mega Drive]
Πιο κοντά στην αρχική έκδοση και με νέα κόλπα, η 3η συνέχεια του Wonderboy θα προσθέσει (εκτός απο τα παραδοσιακά platform στοιχεία) κι ενα εξτρά shoot em up section στο τέλος κάθε πίστας. Το παιχνίδι υποφέρει αισθητά, καθώς αδυνατεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίκτη, με εξαίρεση την έκδοση για PC Engine CD που λογω του φοβερού soundtrack ίσως αξίζει να την δείτε.
1989
Wonder Boy III - The Dragon's Trap
(επίσης γνωστό ως Adventure Island (πάλι), Monster World 2, Dragon's Curse, Monica's Team - The Rescue)
[Master System, Game Gear, PC Engine]
Κι άλλη 3ή συνέχεια για το Wonder Boy, αυτή τη φορά πιο κοντά στην Monster Land έκδοση με περισσότερο ψάξιμο και πολλαπλούς χαρακτήρες (6 στο σύνολο). Μια απο τις δημοφιλέστερες εκδόσεις που αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.
1990
Adventure Island 2
[NES]
Σιγά μην έλειπε η Ninty απο το πανηγύρι. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση καθόρισε και το μέλλον της σειρας Adventure Islands, δίνοντας της μια διαφορετική τροπή απο τα προγενέστερα. Σε κάθε πίστα ο ήρωας κουβαλάει ένα δράκο και power ups, τα οποία στο τέλος της καθε μιας αποφασίζει αν θα τα πάρει μαζί του στην επόμενη. Αν αποφασίσετε ποτέ να δείτε το τέλος του, δεν θα σας πάρει πολύ καθώς είναι ιδιαίτερα μικρό - αλλα μην ξεχνάτε οτι δεν υπάρχουν saves.
1991
Adventure Island
(επίσης γνωστό ως Adventure Island 2)
[Gameboy]
Port του Adventure Island 2, αλλα με κάποια hidden levels.
1991
Wonder Boy In Monster World
(επίσης γνωστό ως Wonder Boy 5, Monster World 3, Dynastic Hero, Monica's Team In The Land Of Monsters)
[Mega Drive, Master System, PC Engine CD]
Μια μεγάλη απόφαση πάρθηκε εδώ απο τις Sega & Westone, έτσι ώστε να πάρει μια λογική σειρά ο όλος χαμός με τις εκδόσεις. Βαφτίζεται λοιπον το Dragon's Trap ως Wonder Boy 4 και βγαίνει η συνέχεια του , δηλαδή το τρέχον. Το ελαφρώς παράλογο είναι οτι το παιχνίδι δείχνει να συνεχίζει απο κει που έμεινε το Wonder Boy in Monster Land καθώς και αναφορές σε αυτό υπάρχουν αλλα και το στύλ του μοιάζει πολύ. Στο σύνολο το παιχνίδι δεν καταφέρνει να συγκριθεί σε τίποτα με το Monster Land καθώς είναι εξαιρετικά αργό και βαρετό. Καλύτερα αφήστε το ήσυχο.
1992
New Adventure Island
[PC Engine]
Εδώ το Adventure Island θα πάρει μια διαφορετική τροπή , δίνοντας άλλο χαρακτήρα στο παιχνίδι, εξαιρετικά διασκεδαστικό και πιο μοντέρνο. Τρέξιμο απο την αρχή ως το τέλος της πίστας χωρίς να σταματάς πουθενά είναι ένα απο τα στοιχεία του. Πολύ καλός κλώνος, απο τους λόγους για τους οποίους το PC Engine δικαιολογεί την φήμη του. Με άπειρα continues, θα μπορέσετε να το απολαύσετε μέχρι τέλους, απερίσπαστα!
1992
Adventure Island 3
[NES]
Συνέχεια της έκδοσης 2 για το NES, με ίδια ακριβώς στοιχεία (δρακους, έλλειψη saves κλπ). Αν σας άρεσε το προηγούμενο , δείτε το κι αυτό.
1992
Super Adventure Island
[sNES]
Η γνωστή μόδα του Snes να βάζει σε κάθε παιχνίδι του προκατόχου του το "Super" μπροστά, χτύπησε κι εδώ. Το εν λόγω παιχνιδάκι έχει ουσιαστικά τον ίδιο σχεδιασμό με το New Adventure Island του PC Engine, με μια ουσιαστική διαφορά. Είναι χάλια! Ενώ στο PC Engine τρέχεις συνέχεια χωρίς να σταματάς πουθενά, εδώ κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκεσαι να χάνεις χωρίς προφανή λόγο απο ημι-ορατούς εχθρούς και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα continues του παιχνιδιού είναι μόλις 2!
1993
Adventure Island 2
[Gameboy]
Ουσιαστίκά το Adventure Island 3 του NES σε φορητή έκδοση.
1994
Monster World 4
[Mega Drive]
ʼλλη μια στροφή στην σειρά απο την Sega αυτή τη φορά. Το μικρό αγοράκι με το βρακί και το σπαθάκι, γίνεται πλέον μια Elf-ίνα με πράσινα μαλλιά ονόματι Asha και οι χαριτωμένες μουσικούλες των παλιών Wonder Boys γίνονται μια φρικτή μελωδία που θα σας οδηγήσει να παίξετε το παιχνίδι φορώντας walkman στα αυτιά. Παρόλη την φρικτή μουσική και την βαρετή εισαγωγή το παιχνιδάκι καταφέρνει να σε κερδίσει , καθώς είναι διασκεδαστικό και το βασικότερο απ'όλα : σου δίνει την δυνατότητα να ακους τον αγαπημένο σου δίσκο ενώ παίζεις.
1994
Super Adventure Island 2
[sNES]
ʼλλη μια μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι. Εδώ, ο ήρωας παρουσιάζεται πλέον με καπέλο Mario και έχοντας μόλις παντρευτεί την αγαπημένη του Τινα μπάινει σε νέες περιπέτειες. Εξαιρετική εισαγωγή, απίστευτο γέλιο καθώς απεικονίζονται τα 2 πιτσουνάκια στον μήνα του μέλιτος πάνω σε σχεδία! Στον τομέα του gameplay το Super AI γίνεται κάτι μεταξύ του Adventure Island και του Monster World με πάζλς, ικανότητες που σου επιτρέπουν να ανοίξεις κλεισμένες περιοχές και κάποιες μάχες τύπου Final Fantasy εδώ κι εκεί. Ένα μείγμα που θα σας τραβήξει όσο ασχολείστε μαζί του, αλλά που στην ουσία είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο τα προηγούμενα Adventure Islands.
1994
Takahashi Meijin No Boukenjima 4
[NES]
Ακριβώς το ίδιο design με το Super Adventure Island 2, με διαφορετικές πίστες. Διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία (εξού και η μη μετάφραση του τίτλου).
2004
Hudson Selection 4 - Adventure Island
[Gamecube - PS2]
Τα Hudson Selections αποτελούν remakes παλαιών παιχνιδιών με νέα και φρέσκα γραφικά και τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο στην Ιαπωνία. Το υπ'αριθμόν 4 αποτελεί το remake του Adventure Island με πολύ καλοδουλεμένα γραφικά και με την απλότητα που χαρακτήριζε τις πρώτες εκδόσεις.
Αυτά τα ολίγα μέχρι σήμερα. Τώρα ανα χείρας το joystick και βουρ για τους emulators