Xούλα χουπ/πλαστικό στεφάνι γυμναστικής

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
7.492
Το χούλα χουπ είναι το γνωστό πλαστικό στεφάνι γυμναστικής που κυκλοφορούσε-και κυκλοφορεί-σε πολλά χρώματα. Μου έκανε εντύπωση πώς το κινούσαν γύρω από τη μέση.

Εσείς, είχατε χούλα χουπ; Σας άρεσε;

Όχι, αλλά θυμάμαι το τραγούδι Χούλα Χουπ της Πωλίνας νομίζω...

Το θυμαμαι στο δημοτικο,την ωρα της γυμναστικης.

Σωνει και καλα η γυμναστρια/δασκαλα να θελει τα αγορακια να μαθουν...:burn:

Και μια σχετικη διαφημιση που βρηκα...εν ετη 1958! :)

attachment.php

πηγη φωτο

Uskoke είπε:
Όχι, αλλά θυμάμαι το τραγούδι Χούλα Χουπ της Πωλίνας νομίζω...
Άννα Βίσση, για την ακρίβεια.

Στεφάνια χούλα χουπ είχαμε στο νηπιαγωγείο και μας τα έδιναν να παίζουμε όταν προαυλιζόμασταν (λες και είμασταν κατάδικοι ακούγεται :P ). Ήταν πολύ ωραία, πάντως, και είχαν πολύ πλάκα! Εκτός του να λικνιζόμαστε και να περιστρέφεται το στεφάνι σε όλο σου το σώμα, τα πετάγαμε και στον αέρα ή τα πετάγαμε ο ένας στον άλλον, είτε για να "καρφωθούν" στον άλλον (να περάσει το στεφάνι από το κεφάλι και να κατέβει το σώμα), είτε πασάροντας ο ένας στον άλλον το στεφάνι. Μερικές φορές τα στεφάνια χρησιμοποιούνταν και για να κάνουμε ανθρώπινες αλυσίδες ή για να οριοθετήσουν μια περιοχή για παιχνίδι (και καλά εντός του στεφανιού το "σπίτι").

To Xoυλα χουπ ειχε κανει θραυση παγκοσμιως στα τελη της δεκαετιας του '50. Κατι σαν το χορο Λαμπαντα στα τελη του '80.

Αντρες , γυναικες, παιδια, νεοι και ηλικιωμενοι κουνουσαν τους γοφους τους κυκλικα προσπαθωντας να κρατησουν το στεφανι γυρω απ' αυτους οσο περισσοτερο χρονο μπορουσαν και να μην πεσει στα ποδια τους.

Μοδα ηταν και περασε, αλλα ταυτοχρονα και ενα απο τα σηματα κατατεθεντα μιας πολυ ομορφης εποχης.

Μπραβο σου, Betty Boop, που το θυμηθηκες.

Είχα σε κάποια φάση της ζωής μου!

Μάλιστα ήμουν από τις "τυχερές" που έκανε και γυμναστικές επιδείξεις με χορευτικό που περιείχε χούλα - χουπ!

Ένα πράγμα σας λέω: το άπειρο γέλιο!!! :biglaugh:

Πάντως, σαν παιχνίδι "έπιασε", δεδομένου ότι όλοι είχαν: από τις συμμαθήτριές μου, μέχρι κάθε παιδί που γνώριζα! (ακόμα και αγοράκια! :) )

Δεν το πηρα τοτε.. και ζηλευα την 1 προνομιουχα που το ειχε . 500 δρχ θυμαμαι εκανε. Αλλα εμενα μου ελεγαν οτι ηταν μεγαλο για να το κουβαλανε (η μανα μου πηγαινε και ερχοταν με λεωφορειο στην κοντινη πολη για τα ψωνια της εβδομαδας)

Το πηρα περσι, αλλα μενει κρεμασμενο :( Δεν καταφερα να μαθω :(

stayros είπε:
Το θυμαμαι στο δημοτικο,την ωρα της γυμναστικης.Σωνει και καλα η γυμναστρια/δασκαλα να θελει τα αγορακια να μαθουν...:burn:

Ελα ντε... είχα παταγώδη αποτυχία στο συγκεκριμένο... :D

Οι ώρες που είχαμε φάει στο σχολείο για να είμαστε έτοιμες για γυμναστική επίδειξη θα μου μείνουν αξέχαστες! Μάλιστα είχα πάρει χούλα χουπ ασορτί με τη φούστα λαμπάντα μου. Τα κόλπα που κάναμε ήταν άπειρα! στα χέρια, στα πόδια, να παίζουμε κουτσό, με 2 ταυτόχρονα! Τι ωραία που ήταν!

Πίσω
Μπλουζα