Yπάρχει έστω ένα FPS που να μην έχεις τον ρόλο αμερικάνου/βρετανού στρατιώτη;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vetusomaru
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vetusomaru

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
159
Ένα πράγμα που έχει καταντήσει αηδία με τα FPS είναι ότι σε όλα όσα σχετίζονται με 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, Ψυχρό Πόλεμο κ.ο.κ. παίρνεις πάντα τον ρόλο του αμερικάνου/βρετανού στρατιώτη που σκοτώνει κινέζους, ρώσους, σαουδάραβες και τα συναφή. Και θα μου πείτε λογικό είναι αφού κατασκευάζονται τα εν λόγω παιχνίδια από αμερικάνικες εταιρείες με την συνεργασία του αμερικάνικου στρατού κι απευθύνονται κυρίως στο αμερικάνικο κοινό. Το θέμα, όμως, είναι ότι εφόσον διανέμουν τα παιχνίδια τους σε όλον τον κόσμο δεν θα έπρεπε να υπήρχε η δυνατότητα να διαλέξεις από στρατούς διαφόρων χωρών; Και μεγαλύτερη ποικιλία θα υπάρχει έτσι και θα προσεγγίσουν έτσι χώρες απ' όλον τον κόσμο. Για φανταστείτε, για παράδειγμα, να παίζετε ποδοσφαιράκι και να μπορείτε να διαλέξετε μονάχα ανάμεσα από βραζιλιάνικες, γερμανικές κι ιταλικές ομάδες. Να γιατί απαγορεύονται παιχνίδια όπως το Call of Duty σε διάφορες χώρες. Όχι λόγω βίας αλλά επειδή είναι ανήθικο να παίζεις ένα πολεμικό παιχνίδι όπου σκοτώνεις στρατιώτες της χώρας σου κι ας μην είσαι ένθερμος πατριώτης.

http://www.gamesradar.com/top-10-banned-videogames/

Kι η ειρωνεία είναι ότι όταν βγαίνει ένα FPS από άλλη χώρα όπου σκοτώνεις αμερικάνους, το αμερικάνικο κοινό δυσαναχτετεί.

Η πλάκα είναι ότι ακόμα και σε αυτά που δεν φτιάχνονται από Αμερικάνους, όπως πχ στο STALKER, δεν έχεις Αμερικάνους αντιπάλους... Και αν υπάρχουν κάποια, θα είναι τίποτα άγνωστα made in Irak που δεν βγαίνουν παραέξω.

Πάλι καλα που υπάρχουν και τα FPS που πολεμάς εξωγήινους. Κάποτε είχαμε και τα Doom, Quake που πολεμούσαμε δαίμονες και τέρατα ή τα Turok κλπ. Τώρα μας έχουν πρήξει με τα λιγότερο ενδιαφέροντα "ρεαλιστικά" shooters (τώρα το πόσο ρεαλιστικό είναι ένας Rambo να σκοτώνει 4-5 χιλιάδες αντιπάλους και να κλείνουν οι πληγές του σαν του Wolverine, δεν το έχω καταλάβει ακόμα).

Δεν ειναι καθολου ειρωνια. Ειναι νομος της φυσης οτι ισχύει μόνο η POV του ισχυρου :D

υπάρχει και το Unreal series...

Yπαρχει και το serious sam που σκοτωνεις διαφορα τερατα,φρικια κλπ! :D

Quake, Unreal, Elder Scrolls series, Metro 2033, δεν μου έρχονται άλλα.

Αλλά, τι κακό έχει ο Αμερικανός Πεζοναύτης; Γουστάρω Αμερικάνικη προπαγάνδα με τα 1000. Δηλαδή, τι; Να παίζω τον ρώσσο πεζοναύτη ή τον πακιστ@νό μουτζαχεντ1ν που αν@τινάζει κακούς αμερικανούς; Με τίποτε.

Nαι αλλα στον ΔΠΠ οι γερμανοι/γιαπωνεζοι που σκοτωθηκαν δεν ηταν ανθρωποι?

Δηλαδη οι απλοι γερμανοι στρατιωτες τι διαφορετικο ειχαν απο τους βρετανους?

Να βγει ενα ΣΩΣΤΟ παιχνιδι τυπου αρχικα "medal of honor" που να διαλεγεις εναν απο τους ελαχιστους γερμανους που φυλαγαν τις ακτες κατα την αποβαση στη Νορμανδια και να σκοτωνεις τους χιλιαδες αμερικανους που ερχονται ή να διαλεγεις εναν ιαπωνα υπερασπιστη στην Ιβοτζιμα. Αμαν πια με την προπαγανδα για τον ΔΠΠ, ουτε στα τελειως φανταστικα video games δεν μπορει να εξαλειφθει.

Ευτυχως που στα Command 'n' Conquer μπορεις να διαλεξεις "επαναστατες" GLA και να ανατιναχθεις με αεροπλανο αυτοκτονιας πανω στους αμερικανους.

Αυτό δεν είναι FPS! :P

Αν βγει ένα καλό "Call of Duty" που θα είσαι κάτι άλλο εκτός από Αμερικανός θα πάει πάτο σε πωλήσεις. Φυσικά μιλάει και πάλι το χρήμα. Οπότε, δεν υπάρχει περίπτωση!

Τι να πουν οι Γερμανοι ρε παιδια που σχεδον παντα ειναι οι κακοι; :D

Εκτος απο Α΄ΠΠ, Β΄ΠΠ, Ναζι και λοιπα οι Γερμανοι παραδοσιακα εχουν αυτο το ρολο, οπως οι τρελλοι επιστήμονες (βλ. Amazon Queen)

Σε ενα παιχνιδι (συγκεκριμενα στο Countdown) ο Τσουρινακης ειχε δυσανασχετισει που η βαση των τρομοκρατων ηταν τοποθετημενο στην Αθηνα

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να βγαλουν δυο εκδοσεις εαν τολμανε, μια για τους "τυφλους/φιλισυχους/με-παρωπιδες,κτλ" παικτες που να ειναι κανονικη κυκλοφορια

και μια limited για τους ψαγμενους. Στο dreamcast βγηκε για ολο τον κοσμο το "iron aces" που επελεγες αμερικανους στον πολεμο του ειρηνικου κατα τα γνωστα προπαγαδιστικα, βγηκε ομως και μια γιαπωνεζικη εκδοση που επελεγες τους ιαπωνες (φυσικα) για υπερασπιση της Ιαπωνιας.

Δεν το συζητω οτι παιζω μονο της ιαπωνικη, αν και δεν ξερω καθολου γιαπωνεζικα.

Χα χα χα!!!! Ευκαιρία να μάθεις τη γλώσσα! :P

Όπως είπα αν δεν έχει Αμερικανούς κομμάντο δεν μπορώ να παίξω. Έχω υποστεί πλύση εγγεφάλου; ΌΧΙ! ΔΕΝ ΕΧΩ εγγέφαλο!!!!!! :D

Δεν είναι FPS αλλά η σειρά "Men of War", και τα προηγούμενα "Faces of War" και "Soldiers:Heroes of WWII", δίνει την δυνατότητα να παίξεις με πολλές εθνικότητες.

Aκόμα και στα strategies υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία, φαντάσου. Αλλά θα μου πείτε τα strategies απευθύνονται σ' ένα πιο σκεπτόμενο κοινό που το ενδιαφέρει η ιστορία κι είναι σαφώς πιο ρεαλιστικά.

Άλλη μια ειρωνεία είναι ότι κάποτε τα FPS με τέρατα κι εξωγήινους ήταν το κύριως ψωμί κι όταν πρωτοβγήκε το Medal of Honor το είχαν υποδεχτεί θερμά ως το FPS που έσπασε την ρουτινά των FPS με τέρατα κι εξωγήινους (αν κι υπήρχε και το Wolfenstein 3D αλλά δεν θυμάμαι άλλο δημοφιλές FPS της εποχής που να ήταν με στρατιώτες). Αν και δεν παίζω FPS χίλιες φορές θα προτιμούσα να σκοτώνω εξωγήινους, τέρατα, δεινόσαυρους, λαγουδάκια ή δεν ξέρω εγώ τι. Αν είχα τέτοια τρέλα με στρατιωτικά FPS θα πήγαινα Ειδικές Δυνάμεις. Το ξέρω, ακούγεται ηλίθια σαν δήλωση (είναι σαν να λες σε κάποιον να πάει να παίξει ποδόσφαιρο αντί να πάει να παίξει Pro Evolution) αλλά καταλαβαίνετε που το πάω.

Imgema είπε:
Τώρα μας έχουν πρήξει με τα λιγότερο ενδιαφέροντα "ρεαλιστικά" shooters (τώρα το πόσο ρεαλιστικό είναι ένας Rambo να σκοτώνει 4-5 χιλιάδες αντιπάλους και να κλείνουν οι πληγές του σαν του Wolverine, δεν το έχω καταλάβει ακόμα).
Πέστο ψέματα! Αν θέλουν να διαφημίζονται ως "ρεαλιστικά" να τα φτιάξουν έτσι να σκοτώνεται ο χαρακτήρας σου ύπο πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Ακόμα και τα headshots που θεωρούνται θανάσιμα στην πραγματική ζωή αν δεν στοχεύσεις σωστά στο κεφάλι υπάρχουν πιθανότητες και να ζήσεις. Πάρτε για παράδειγμα το underrated gem Bushido Blade για το Playstation από την SquareSoft, από τα λίγα ποιοτικά ρεαλιστικά fightings που μπορεί να μάθει να παίζει κι ο άσχετος με τα fightings χωρίς να χρειάζεται να μαθαίνεις πολύπλοκα command lists.

Ακόμα και τα headshots που θεωρούνται θανάσιμα στην πραγματική ζωή αν δεν στοχεύσεις σωστά στο κεφάλι υπάρχουν πιθανότητες και να ζήσεις.
Άσε που για να το πετύχεις με απλό rifle, από απόσταση μεγαλύτερη από 100 μέτρα, πρέπει να είσαι Ο σκοπευτής.

Πέστο ψέματα! Αν θέλουν να διαφημίζονται ως "ρεαλιστικά" να τα φτιάξουν έτσι να σκοτώνεται ο χαρακτήρας σου ύπο πιο ρεαλιστικές συνθήκες.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι το Operation Flashpoint, που είναι σε αυτό το στύλ. Και παίζεις και το Σοβιετικό. (Και πιθανώς oi συνέχειες του ArmA, και ArmA II ).

mike είπε:
Nαι αλλα στον ΔΠΠ οι γερμανοι/γιαπωνεζοι που σκοτωθηκαν δεν ηταν ανθρωποι?Δηλαδη οι απλοι γερμανοι στρατιωτες τι διαφορετικο ειχαν απο τους βρετανους?

Να βγει ενα ΣΩΣΤΟ παιχνιδι τυπου αρχικα "medal of honor" που να διαλεγεις εναν απο τους ελαχιστους γερμανους που φυλαγαν τις ακτες κατα την αποβαση στη Νορμανδια και να σκοτωνεις τους χιλιαδες αμερικανους που ερχονται ή να διαλεγεις εναν ιαπωνα υπερασπιστη στην Ιβοτζιμα. Αμαν πια με την προπαγανδα για τον ΔΠΠ, ουτε στα τελειως φανταστικα video games δεν μπορει να εξαλειφθει.
Συμφωνω. :thumb:

Επισης,υπαρχει και το (πολυ) μετριο "Ubersoldier"...

Ο 'ηρωας' ειναι Γερμανος,ειναι Ναζι...Αλλα,μαντεψε. Σκοτωνει,παλι Γερμανους...

Εγώ παράτησα τα "στρατιωτικά" FPS όταν έπαιξα Soldier of Fortune. Εκεί στην πίστα με τη Σερβία τα είδα όλα !

Κατα τα άλλα, υπάρχουν τα fantasy FPS, όπως Killzone, Resistance, Crysis, Half Life, Quake, Unreal, Halo κοκ, τα οποία και προτιμώ !

Πίσω
Μπλουζα