Yu Suzuki steps down

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Maddog
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Maddog

Immense Cult RetroFigure
Αντιδράσεις
153
Είναι πλέον και επίσημο, αν και το πράμα φαινόταν ότι οδηγείται προς τα εκεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα την εσφαλμένη δήλωση του CEO της Sega of America πέρσι ότι ο Yu Suzuki δεν ανήκει πλέον στην εταιρία.

Λοιπόν:

Ο θρυλικός Yu Suzuki παραιτήθηκε ("retired" σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της SegaSammy) από την θέση του R&D Creative Officer. Προς το παρόν παραμένει στην Sega, αλλά σε θέση "πάρκινγκ" σαν R&D ‬manager του AM Plus division, το οποίο μέχρι τώρα έχει στο ενεργητικό του μόνο 2 Japan-only releases. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο project στο οποίο να δουλεύει.

Λεπτομέρειες από Gamespot, Gamasutra και Edge Online.

Εγώ θα σας πω απλώς αυτό που δεν θα διαβάσετε στα sites αυτά. Στον Γιαπωνέζικο εταιρικό Κώδικα Τιμής, αν θέλεις να διώξεις κάποιον που είναι σημαντικός από την εταιρία, τον βάζεις σε θέση "ψυγείο" ώστε να αναγκαστεί να παραιτηθεί από μόνος του (θυμίζει λίγο το πως "τακτοποιούνται" κάποιοι "άτακτοι" υπάλληλοι στην Ελλάδα). Πιθανώς οι λογιστές που διοικούν τα τελευταία χρόνια την Sega δεν του συγχώρεσαν ποτέ την εμπορική αποτυχία του Shenmue που κόστισε ένα μυθικό ποσό στην εταιρία.

Έτσι λοιπόν ο θρυλικός δημιουργός του Space Harrier, OutRun, Afterburner, Hang On, Virtua Fighter, Virtua Cop, F355, Shenmue και τόσων άλλων ιστορικών παιχνιδιών, ουσιαστικά παύει να είναι ενεργό μέλος της Sega. Ήταν μάλλον ο τελευταίος των Μοικανών, καθώς ο Yuji Naka και αρκετά ακόμα "κλασσικά" στελέχη της Sega είχαν ήδη αποχωρήσει παλιότερα. Πλέον δεν έχει μείνει τίποτα από την παλιά φλόγα της εταιρίας δυστυχώς. Μόνο λογιστές.

Yu, ελπίζουμε να σε δούμε σύντομα σε καλύτερο πόστο, έστω και εκτός Sega. Μέχρι τότε, θα παίζουμε τα παιχνίδια σου και θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

Kριμα και παλι κριμα..Αρε sega δεν νοιαζεσαι καθαλου για αυτο που αφησες πισω σου.Ακομα και yu syzuki ρε γαμωτο...Πες μου ρε sega και ποιον θα φερεις τωρα..?..Καποιον που θα φτιαξει shen mue3 και ο ryo θα μεταμωρφονεται σε λυκανθρωπο οπως στο sonic unleased..

Eμεις την παλια sega θελουμαι αυτην αγαπησαμε :( :( :(

Καιρός είναι επιτέλους να φτιάξει τη δικιά του εταιρία παραγωγής videogames και ας αφήσει τους λογιστάκους της SEGA που την έχουν καταντήσει σαν την Ολυμπιακή να κουρεύονται...

Βασικά η Sega έχει πεθάνει από τότε που παράτησε το Dreamcast.Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη είδηση.

ΑΝ δεν με απαταει η μνημη μου, απο τη παλια φρουρα, πρεπει να εχει μεινει μονο η Rieko Kodama!!

Εδω και καμποσο καιρο παντως,υπαρχει η φημη οτι ο Suzuki βολοδερνει καμποσα χρονια τωρα στην Κινα οπου ετοιμαζει μυστικα ενα τεραστιο ΜΜΟ. Εν τω μεταξυ προιστατο και στην κατασκευη του SegaRaceTV arcade που δεν γνωρισε και μεγαλη επιτυχια.

Σιγα - σιγα η ελπιδα για τη συνεχεια του επους που λεγεται Shenmue σβηνει...

Wally είπε:
Εδω και καμποσο καιρο παντως,υπαρχει η φημη οτι ο Suzuki βολοδερνει καμποσα χρονια τωρα στην Κινα οπου ετοιμαζει μυστικα ενα τεραστιο ΜΜΟ. Εν τω μεταξυ προιστατο και στην κατασκευη του SegaRaceTV arcade που δεν γνωρισε και μεγαλη επιτυχια.
Για το Shenmue Online λες; Τώρα πια πολύ χλωμό το κόβω.

Τώρα τί να πω; Από τους μεγαλύτερους Ιάπωνες game designers που καθόρισαν τη σκηνή των arcades. Tη δεκαετία του '80 αλλά και στις αρχές του '90 όταν έβλεπες ένα coin-op της Sega ήταν εγγύηση ποιότητας (τι Nintendo Seal of Quality μου λέτε τώρα...). :D

Τέλος εποχής για τη Sega που τώρα πια είναι σκιά του παλιού καλού της εαυτού.

Το Shenmue Online ηταν να γινει απο τη Sega.

Ο Suzuki λενε οτι ετοιμαζει κατι αλλο. Δεν εχει ομως διαρευσει η παραμικρη λεπτομερεια.

Ασχετο:οποιος επαιξε το Megadrive Collection (360/PS3) μπορει να διαπιστωσει απο τα video-extras οτι η Kodama κρατιεται μια χαρα...

Πίσω
Μπλουζα