Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας (The Thorn Birds)

kaliostro είπε:
TO KΛΑΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ..The Thorn Birds is a 1977 best-selling novel by Colleen McCullough
Νομιζω πως παρα πολυς κοσμος εχει κλαψει με αυτη τη σειρα...
 
Juanita είπε:
Το σενάριο ( που ΔΕΝ το έγραψε η Μιζούκι :sure: ) ήταν βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Colleen Mc Cullough και το κομμάτι που αναφέρεται στο θάνατο του Daren βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.





ποιος είναι ο νταρεν και ποια είναι τα αληθινά γεγονότα ???

:eek:
 
Λατρεμένη σειρά ! Τι κλάμα είχα ρίξει. Gay ή μη εγώ τον είχα ερωτευτεί ..... Richard Chamberlain ο πιο κούκλος παπάς!


 
χουάναααα ακόμα να μου λύσεις την απορίαααα 8)

το σίκουελ ευχαρίστως θα το ξανάβλεπα για να δω πόσο χάλια ήταν ... καμιά ιδέα για του πού να το βρω?
 
Ερωτας αγιατρευτος με τον Richard Chamberlain!!! Ειχα πια συνηθισει να ανακαλυπτω οτι οποιος ζωγραφος, ποιητης, συγγραφεας, τραγουδιστης, ακομα και ο μπειμπι σιττερ μου, μου αρεσε στην δεκαετια του 80 στο τελος ηταν γκει. Το πηρα λοιπον αποφαση και αντι να καθομαι να σκαω τους αγαπαω ακομα πιο πολυ!!!! :D

 


Ειχε κατι ζυγωματικα που ελιωνα....



Αχ αυτα τα παιχνιδια της Φυσης
::)

 


Στο τελος ομως εσκασα που συνεχισε να ειναι παπας και δεν αποφασισε να ζησει με την αγαπημενη του.



Ειχα παντα το αγχος οτι η αγαπη δεν νικαει τα παντα...
:xm:


 
Πωπω απιστευτο το αρχειο σου Χρηστο μου! Αν βρεις καπου αναμεσα και καμια διαφημιση του Lux (ξερεις εσυ με ποια) ... θα σου χρωσταω...ακομα μια χαρη!
 
Σαν όνειρο την θυμάμαι την θαυμάσια αυτη σειρά! Ο πατερ αν τα έχω καλά στην μνήμη μου ειχε φιλοδοξιες για εκκλησιαστικους θώκους και αξιωματα, οπότε την Μεγκι την άφησε μάλλον για αυτα τα ονειρα του παρα για την αγάπη του Θεου που επικαλούνταν! Νομίζω και η ίδια η Μεγκ του το είχε αναφέρει: Αγαπάς εμένα, μα περισσότερο τον Θεο αλλα πιο πολύ από όλους αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτο, κάπως ετσι πρέπει να του το ειχε πει στην σκηνή της γέννας νομίζω. Το ειχε καταλαβει αυτο και η Μπαρμπαρα Στανγουιν, η ιδιοκτητρια της φάρμας γι' αυτο του άφησε το μεγαλυτερο μερίδιο της περιουσια της στον παππα για να τον τιμωρήσει και να τον βάλει να διαλέξει μεταξυ της αναρριχησης του και της Μεγκ ( αν δεν θυμάμαι καλά συγχωρεστε με, εχουν περασει χρόνια και μπορει κατι να μου διαφευγει και να μην ειναι σωστα τα συμπερασματα μου)! Η μεγκ πέρασε πολλα σαν παιδί ίσως μονο ο πατερ να κατάλαβε ποια ήταν στα αλήθεια, την πραγματική Μεγκ, αυτος και ο μεγάλος αδελφος της που εφυγε!! και ο άνδρας της δεν ήταν το ίδιο εαισθητος , η μητερα της δεν ήταν τοσο εκδηλωτική, σχεδον ανυπαρκτη γι' αυτο δέθηκε με τον Ραλφ τοσο απο την παιδικη της ηλικια , αυτος ηξερε την ψυχη της και τελικά τον ερωτευτηκε όσο κανέναν..

ενα πράγμα να μην θυμάμαι καθόλου το τελος , μα καθόλου...Πάντως

αυτες οι σειρες δεν ειχαν μονο λαμπρο καστ ηθοποιων, καλή ομαδα σκηνοθετων και σεναριογράφων αλλα και ωραια , μουσικη επένδυση που ακόμα και σημερα οταν ακους το θεμα, η μνήμη μπαινει σε λειτουργία..

Μαντσινι, Μορικονε , Μορις σήμερα χαρης στο φορουμ μαθαινω τα ονόματα των συνθετων, την μουσική τους όμως την κουβαλούσα χρόνια μέσα μου.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το τελος της σειρας εχει ως εξης...

19 χρονια, αφοτου την ειδε για τελευταια φορα, ο πατηρ ντε Μπρικασαρ πηγαινει και ξαναβρισκει τη Μεγκαν. Λιγο καιρο μετα, στον κηπο του σπιτιου της, αυτος πεθαινει στην αγκαλια της.

Υπαρχει και συνεχεια της σειρας, οπως ηδη αναφερθηκε, η οποια λεγεται Τα Χαμενα Χρονια, αλλα δεν ειναι το ιδιο ωραια. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
 
Την ξαναβρηκα την σειρα και την ξαναειδα, περιεργο ήταν σαν να έβλεπα ξανα ενα αγαπημένο φίλο μετα απο χρονια, ειχα ξεχασει πως ο ιερεας ανέφερε την Μεγκι σαν 'ροζ τριαντάφυλλο' στις συζητησεις του με τον εκει καρδινάριο!

καλα κλάση σαν ηθοποιος που ειχε και η Στανγουιν και η Σιμμονς, φαινεται καθαρα απο την σειρα οι υποκριτικες τους ικανότητες!! και η Μεγκι ειχε γιο με τον ιερεα τον Ντεην που υπεραγαπουσε και τι σύμπτωση, ουτε και κεινη δεν εδωσε την πρέπουσα αγάπη στην κόρη της όπως δεν πήρε στοργη απο την μητερα της που πάντα την παραμελουσε!!

η Φη που ουτε καν αγγιζε το μικρο κοριτσακι, καλυτερα να της εδειχνε οργη παρα αυτη την παραμέληση και την μη-αποδοχή για την υπαρξή της , ε, δεν ήθελε και πολυ η μικρή Μεγκι να κάνει κέντρο του συμπαντος της τον πάτερ και να τον ερωτευτει!

και η τελευταια σκηνη απλά συγκλονιστική, οταν της μιλάει για τα πουλια που πεθαινουν τραγουδωντας αλλα όλη η φυση ακουει το τραγουδι τους και χαιρεται...υπέροχη σειρά, απλά υπέροχη!



εδω της λεει πως τοσα χρονια αντιμαχόνταν τον Θεο αλλα ήταν πολυ πιο κοντα στις επιταγες του απο οτι εκεινος αφου παρ' όσα συνέβησαν η Μεγκι εξακολουθοθσε να αγαπά..

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Clemence είπε:
ποιος είναι ο νταρεν και ποια είναι τα αληθινά γεγονότα ???
:eek:

Εμμμ...
p8.gif
δεν άργησα και πολύ να σου απαντήσω, ε;;;







Daren είναι ο Nτέην...



Θα μου πεις.. γιατί τον μετονόμασα;;; :xm:



Μετά από τόσα χρόνια που είχα να δω τη σειρά, έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα αυτό

Noμίζω πως κάπου εκεί ανέφερε πως ο θάνατος του αδερφού της συγγραφέως είχε συμβεί στην Ελλάδα υπό παρόμοιες συνθήκες... Αν δεν το γράφει κάπου αλλού θα το είχα διαβάσει...
4chsmu1.gif
(αλλά δε θυμάμαι πού...
352nmsp.gif
)
 
Ενα μικρο αποσπασμα απο την μινι σειρα ((Τα Πουλια Πεθαινουν Τραγουδωντας))

με τον Richard Chamberlain και την Barbara Stanwyck

που μεταδοθηκε απο την ΕΡΤ το 1984

http://www.youtube.com/watch?v=iOiNfW00tRU
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι ότι η σειρά ήταν πριν από την αθλητική εκπομπή της ΕΤ1 το Σάββατο (Αθλημα και Θέαμα με τον Θεοδωρακόπουλο) και αναγκαστικά την έβλεπα. Βέβαια θυμάμαι ότι την έβλεπε φανατικά και η μάνα μου. Ημουν πολύ μικρός και δεν ένιωθα τότε, βασικά έβλεπα την σειρά περιμένοντας την αθλητική εκπομπή κι έτσι δεν μου έχει μείνει στο μυαλό απολύτωες τίποτα (πέρα από το ότι έπαιζε ο Τσάμπερλεν και έκανε τον παπά).
 
χουανίτα ευχαριστώ για την απάντηση ... θα βγω λίγο εκτός θέματος αλλά μήπως έχει ακούσει κανείς εδώ κάτι σχετικά με αυτό:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Gadfly

έχω την αίσθηση ότι μπορεί και να έχει σχέση με τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας - ίσως να μου έβαλε την ιδέα ο ιταλικός τίτλος (il figlio del cardinale)
 
Την βαζει ο Τηλεθεατης σε 4 μονο DVD.


Bonus συλλεκτικη θηκη.
:p
 
Juanita είπε:
Εμμμ...
p8.gif
δεν άργησα και πολύ να σου απαντήσω, ε;;;


Daren είναι ο Nτέην...

Θα μου πεις.. γιατί τον μετονόμασα;;; :xm:

Μετά από τόσα χρόνια που είχα να δω τη σειρά, έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα αυτό

Noμίζω πως κάπου εκεί ανέφερε πως ο θάνατος του αδερφού της συγγραφέως είχε συμβεί στην Ελλάδα υπό παρόμοιες συνθήκες... Αν δεν το γράφει κάπου αλλού θα το είχα διαβάσει...
4chsmu1.gif
(αλλά δε θυμάμαι πού...
352nmsp.gif
)
αυτό δεν το θυμόμουν, αλλά στο βιβλίο και στη σειρά νομίζω πως ο τόπος που πνίγεται ο ντέιν είναι η κρήτη, αν και στη σειρά η εικόνα είναι από την λίνδο της ρόδου :)
 
sorry αλλά το ''πίστη και ήθος'' δεν βλέπω να έχουν κάποια σχέση με την ιστορία μας, ιδιαίτερα σε συνδυασμό :eek: ααα πάθος είναι λάθος διάβασα, πάει κι έρχεται ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
attachment.php
attachment.php
attachment.php
σουπερ Κατερινα του 1985

attachment.php
σουπερ Κατερινα του 1984

2.JPG

3.JPG

4.JPG

suuppk84.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα