RAIDUE

estrelladeverano

RetroN00b
Joined
12 Σεπ 2009
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
3
[edit]"Sigla Calcio Ser..." Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

 


Λυπούμαστε γι'αυτό.[/edit]





Ιταλικό ποδόσφαιρο από τη RAIDUE (1989)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εβλεπες τοτε την RAI πολυ πλουσιο προγραμμα απο τις πρωινες ωρες μεχρι αργα βραδυ.το μονο κακο που ειχε ειναι οταν εβαζε ταινιες ή αθλητικα κατι κανανε την εικονα και παραμορφονονταν και δεν μπορουσες να δεις τι επαιζε κατι σαν κλειδωμα.

εκεινα τα χρονια το 1990 δεν υπηρχε πολη που να μην υπαρχει αναμεταδωση καποιου προγραμματος της RAI τοτε δεν υπηρχε ακομα η raitre.
 
τοτε στην RAI ποιο πολυ στο raiuno ειχε εκεινα τα σοου που τα ονομαζαν βαριετε και μετα απο δυο χρονια εμφανιστηκαν και στην ελληνικη τηλεοραση που σε αυτα ηταν πολυ καλη τοτε η Ρουλα Κορομηλα.
 
οτιδηποτε εκανε η Κορομηλα ηταν μια αντιγραφη απο την Rai , τις ιδεες τις ειχε ο σκηνοθετης της και κατι παραπανω Στεφανο Σαρτινι , που ειχε πιασει και ειχε κοπιαρει ολα τα ιταλικα σοου που εκανα η Ραφαελλα Καρα και αλλες στην Rai με πολυ επιτυχια , στο μονο που δεν μπορουσαν να αντιγραψουν ηταν του καλεσμενους , οπου λογο Ιταλιας και budget οι Ιταλοι φερνανε κατι ονοματα που εμεις εδω ουτε στις καλες εποχες δεν μπορουσαμε να φερουμε ..οπως επισης και τους ντοπιους καλεσμενους..

Μεχρι και σημερα ισχυουν τα παραπανω , το τυπου εχεις πακετο το πρωτοεκανε η Καρα πριν καμια δεκαετια μπορει και παραπανω , φερνοντας τις περισσοτερες φορες σε επαφη συγγενεις που ειχαν να βρεθουν χρονια , οι Ιταλοι γενικα μεταναστευαν στην Αργεντινη , οποτε εκανε αυτο ..Θυμαμαι ακομη χαρακτηριστικα που εφερνε τους Ιταλους συγγενεις στο στουντιο και τους εδειχνε βιντεο απο τους συγγενεις τους , ή και καμια φορα εκανε τυπου ζωντανη συνδεση με Αργεντινη ( δεν υπηρχαν skype τοτε :) ) και μιλαγαν οι συγγενεις με κλαμματα και λυγμους και η Καρρα τους ελεγε στο τελος οι συγγενεις σας ειναι εδω !!!! και εμπαιναν στο στουντιο οπου και γινοταν χαμος εννοειτε.

το pixelιασμα που αναφερει ο προηγουμενος φιλος ηταν λογο δικαιωματων και λογο των τελων για τα κρατικα καναλια , οποιος δεν πληρωνε τα τελη και εβλεπε την rai δορυφορικα ειχε αυτο το προβλημα , που ηταν περισσοτερο σε ταινες και ζωντανα προγραμματα και αθλητικα .Στην Ιταλια οπως πολλοι θα ξερουν τα τελη για τα κρατικα καναλια ειναι ξεχωριστος λογαριασμος , δεν ειναι οπως εδω σε εμας τους προοδευτικους που ειναι μεσα στον λογαριασμο την ΔΕΗ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δελτιο ειδησεων raidue 1983

αμα δειτε στο τελευταιο βιντεο η επισημη σελιδα τηs rai λεει μπραβο στο τυπο που ανεβασε το βιντεο με τις ειδησεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nektarios1451 είπε:
τοτε στην RAI ποιο πολυ στο raiuno ειχε εκεινα τα σοου που τα ονομαζαν βαριετε και μετα απο δυο χρονια εμφανιστηκαν και στην ελληνικη τηλεοραση που σε αυτα ηταν πολυ καλη τοτε η Ρουλα Κορομηλα.
nektarios1451 αναμεταδιδόντουσαν στην Ελλάδα και τα 3 κανάλια της RAI, δηλαδή της κρατικής τηλεόρασης της Ιταλίας;
 
ναι σε πολλες περιοχες τοτε αναμεταδιδονταν τα ραι 1 και 2 , το 3 δεν ηταν τοσο πολυ διαδεδομενο.Στην Αρτα τα ραι 1 και 2 παιζανε συνεχεια απο το 1990 μεχρι το 2003 αλλα μετα τα κλεισανε γιατι επρεπε να πεσουν λεφτα για αλλαγη πομπων δορυφορικων δεκτων κλπ τα παλια βγαζανε προβληματα ασε που γεμισαν οι συχνοτητες και δεν ειχαν που να τα βαλουν.

το 2007 που ημουν φανταρος Αλεξανδρουπολη εκει επαιζε η ραι1 οπως τωρα παιζει ακομα στην κεφαλονια και Ζακυνθο.

περισυ στην κερκυρα επαιζε η ραι3
 

τηλεπαρουσιαστριες της RAI απο τα 80s


τελος προγραμματος RAI

[video=youtube;D7-8Lw-Km2Y]

διαφορα προγραμματα της RAi 3 το 1979
Μετά από τόσα χρόνια είπα να ξαναζωντανεψω το συγκεκριμένο thread για να αποτισω έναν φόρο τιμής σε μερικές ιταλίδες τηλεπαρουσιάστριες, ή αλλιώς αν προτιμάτε signorinas buonasera- Όπως ονομάζονταν στην Ιταλια. Πέντε λοιπόν βίντεο από πέντε γυναικείες περσόνες που με είχαν εντυπωσιάσει από τότε τέλη 80/αρχές 90 που βλέπαμε raiuno k raidue
1) Mariolina Cannuli
Εντυπωσιακή και φινετσατη γυναίκα, ζει ακόμα και μάλιστα στη δεκαετία του 60 υπήρξε και τραγουδιστρια
2) Beatrice Corri
Θεότητα, κουκλάρα, και συχνά με ανατρεπτικά ντυσιματα. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από καρκίνο το 2000 σε ηλικία μόλις 56 χρονών. Το 1980 είχε μάλιστα προαναγγείλει την ιταλική συμμετοχή στη Eurovision της Χάγης (την ελληνική αντίστοιχα είχε παρουσιάσει η αείμνηστη Κέλλυ Σακακου)
3) Peppi Franzelin
https://youtu.be/ey-RaPZCeIM.
Ωραία φωνή και άρθρωση, γλυκό χαμόγελο, τη θυμάμαι να δίνει τις ψήφους της ιταλικής επιτροπής στη Eurovision για αρκετά χρόνια. Επίσης για κάποιο λόγο την θυμάμαι περισσότερο στη raidue
4) Nicoletta orsomando
Για σχεδόν 5 δεκαετίες ήταν household name σε κάθε ιταλικό σπίτι. Ξεκίνησε λίγο μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δεκαετία του 90 ήταν ακόμα εν ενεργεία. Ζει ακόμα και είναι 93 χρονών
5) Paola Perissi
Απίστευτη χροιά φωνής και αρκετά όμορφη. Κάποιοι την αποκαλούσαν Γκρεις Κέλλυ της Ιταλίας

Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση στη RAI ήταν ότι οι signorinas δεν ήταν μόνο νέες και ωραίες. Υπήρχαν βέβαια και γυναίκες μοντελικων προδιαγραφών, αλλά συνυπήρχαν με γυναίκες μεγάλης ηλικίας που είχαν γραψει τη δική τους ιστορία στην ιταλική TV. Με άλλα λόγια, δεν ήταν μόνο η ομορφιά το διαβατήριο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα