Yoshi's Wooly World

Diogr

Retro Member
Joined
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
37
Σαν μεγάλος FAN του Yoshi δεν θα μπορούσα να αφήσω αυτό το παιχνίδι να μου ξεφύγει. Πόσο μάλλον όταν το είδα μαζί με ένα κουκλάκι μάλλινο Yoshi στην ειδική συσκευασία του

yoshis-woolly-world-bundle-yarn-yoshi-amiibo.png


Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω για αυτό το παιχνίδι. Όσο και αν έχω μεγαλώσει δεν παύω να είμαι ένα μεγάλο παιδί κατά βάθος που παρόλα τα χαζά και ανόητα παιχνίδια που βγαίνουν συνέχεια του στυλ πολέμου, ποδοσφαίρου, σκοτωμού, κλπ κλπ βλέποντας έναν μάλλινο Yoshi στην οθόνη με κάνει να νιώθω πάλι σαν παιδί και ακούγοντας αυτήν την χαζή φωνούλα που κάνει ο Yoshi όταν τρώει κάτι ή όταν πηδάει ή και ακόμα και όταν λέει κάτι σαν (dezaru) συνέχεια στο παιχνίδι να με στέλνει πίσω στον χρόνο και να είμαι πάλι ένα μικρό παιδί που παίζει ένα υπέροχο και διασκεδαστικό παιχνίδι που συνέχεια με κάνει να χαμογελάω. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα πέρναγα τόσο καλά με αυτό το παιχνίδι που δεν θα μπορούσα να το αφήσω λεπτό από τα χέρια μου.


Εν ολίγοις είναι ένα παιχνίδι που αξίζει να το παίξετε.
 
Το είχα δει εδώ και καιρό να φιγουράρει στους επερχόμενους τίτλους και μπορώ να πω ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν έχω την κονσόλα να το παίξω. Ωραίο πακετάκι Diogr καλορίζικο. Άραγε θα το δούμε στο 3DS;
 
Και εγω το εχω παρει αλλα ακομα δεν ασχοληθηκα...Ευχαριστουμε για τις εντυπωσεις! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Υoshi's wooly world δεν ειναι απλα ενα παιχνιδι αλλα ειναι μαγια και στον οπτικο και στον ηχητικο τομεα.Για το gameplay δεν το συζηταμαι γιατι ειναι ολα τα λεφτα και οποιος εχει την κονσολα και δεν το πηρε λογο του οτι του φανηκε παιδικο να ειναι βεβαιος πως εχει χασει ενα απο τα κορυφαια παιχνιδια της NINTENDO.Πολυ φαντασια και φοβερο gamplay με τον αγαπημενο μας yoshi και πραγματικα οταν εβγαλα τον young bowser και μετα εγινε το σκηνικο μεταμορφωθηκε σε μεγαλο bowser και τον νικησα και το τερματισα χαλαστηκα παρα πολυ που τελειωσε γιαυτο και λιγες μερες μετα ξεκινησα δευτερο playthrough απο την αρχη :p Οποιος εχει παιξει το παιχνιδι και δεν το εχει δει απλα απο κανενα youtube ωστε να εχει απλα αποψη καταλαβαινει πολυ καλα ολα αυτα που εγραψα και κυριως οσα εγραψε ο φιλος Diogr.
 
Ευτυχώς τελικά κυκλοφόρησε και στο N3DS. Είναι πολύ όμορφο οπτικά παιχνίδι αν και ίσως θα είναι για μικρότερες ηλικίες. Έχει πολλά κόλπα καθώς και δυνατότητα χρήσης Amiibo. 
 
Γενικα ειναι πολυ ωραιο πλατφορμακι το προτεινω ,  αν πας για 100% σε καθε πιστα εχει και μια Α' δυσκολια. Αν πας απλα για να περασεις τις πιστες ειναι αρκετα ευκολο. 
 
Από τότε που βγήκε το Yoshi's Story στο N64 για μένα χάλασαν τα platform με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Στο SNES είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Αυτό που με ενοχλεί στα μεταγενέστερα παιχνίδια είναι ότι πήραν ένα ήδη χαριτωμένο παιχνίδι που μπορούσαν όμως να το παίξουν και ενήλικοι (χωρίς να περιμένουν να μείνουν μόνοι τους στο σπίτι) και το κάνανε προσχολικής ηλικίας, ούτε καν παιδικό :baby2: .

Δεν ξέρω κατα πόσο ένα νήπιο μπορεί να τελειώσει αυτά τα παιχνίδια 100%, πάντως εγώ τουλάχιστον δεν αντέχω το sound design. Ειναι λες και παίζω με εκείνα τα ηλεκτρονικά της playskool που πατάς κουμπάκια και κάνουν διάφορους ήχους. Οκ πες τα γραφικά είναι ωραία, στυλάτα. Αντί όμως να χρησιμοποιούν το sound design του Yoshi's Island στο SNES, αποφάσισαν να τα κάνουν έτσι όπως τα κάνανε. Το Yoshi's Island στο SNES είχε επίσης υπέροχη μουσική, από τις καλύτερες δουλειές του βετεράνου Koji Kondo. Και το Yoshi's Story είχε και αυτό κάποια πολύ καλά κομμάτια, παρόλο που όταν τραγουδάνε οι Yoshi's θέλω να τους σκοτώσω με αργό θάνατο. Από εκεί και πέρα όμως η μουσική σε αυτά τα παιχνίδια είναι απλά generic μελωδίες που δεν σου μένουν ποτέ. Εκει που ξενέρωσα ήταν όταν έπαιξα το port του original στο GBA. Yoshi's Island με τα χαζά εφέ του Yoshi's Story :banghead:

Και όλα αυτά τα λέω σαν κάποιος που ποτέ δεν είχε πρόβλημα με χαριτωμένα παιχνίδια. Mario, Kirby, κλπ μια χαρά όλα. Αλλά μου φαίνεται ότι οσο βελτιώνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαριτωμένα γίνονται τα sound effects στα παιχνίδια της Nintendo.... Δεν θυμάμαι ο Mario πχ να έκανε τόσο πολύ σαν μπέμπης στο Mario 64 όσο στο Galaxy.

Οσο για το gameplay, θεωρώ το Yoshi's Island πολύ ανώτερο σε όλα από τα μεταγενέστερα. Ισως επειδή ήταν το πρώτο που έπαιξα, ίσως γιατί όντως είναι καλύτερο. Τα υπόλοιπα τα βρίσκω βαρετά. Ακόμα και η δυσκολία έχει πέσει κατακόρυφα. Το Yoshi's Island είχε πολύ πιο ενδιαφέρον difficulty curve. Και οι πίστες μου φάνηκαν πιο καλοσχεδιασμένες, όπως και τα bosses. Στα τελευταία που έπαιξα ότι έκανα το έκανα μηχανικά, ούτε που σκεφτόμουν που να πάω και έβρισκα σχεδόν όλα τα items. Ειναι λες και τα έχω ξαναπαίξει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Imgema[/USER]  Kαλα  ρε τασο γινεται να συγκρινουμε το αριστουργημα Super Mario World 2 : Yoshi's Island του SNES   που ειναι στα καλυτερα πλατοφορμς ολων των εποχων  με ενα "απλο" Yoshi ;;  
Σε βρισκω πολυ αυστηρο :p

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Imgema[/USER]  Kαλα  ρε τασο γινεται να συγκρινουμε το αριστουργημα Super Mario World 2 : Yoshi's Island του SNES   που ειναι στα καλυτερα πλατοφορμς ολων των εποχων  με ενα "απλο" Yoshi ;;  
Σε βρισκω πολυ αυστηρο :p
Γιατί όχι? Θυμάμαι όταν βγήκε το Yoshi's Story η ιδέα ήταν ότι θα παίξουμε ένα πιο εξελιγμένο Yoshi's Island, δηλαδή ένα sequel σε μία πιο ισχυρή κονσόλα. Ολοι το συγκρίνανε και περιμέναμε κάτι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο.  Και σκέψου ότι όσο βγαίνουν όλα αυτά τα Yoshi παιχνίδια δεν πρόκειται να βγει κάποιο "κανονικό" Yoshi's Island sequel γιατί πόσα Yoshi projects θα φτιάχνουν ταυτόχρονα? Γενικά είμαι της φάσης ότι ένα sequel το θέλω να είναι το ίδιο καλό ή έστω κοντά σε ποιότητα με το προηγούμενο εφόσον το φτιάχνουν σε πιο ισχυρό μηχάνημα με πιο πολύ μνήμη, recourses, καλύτερα μέσα κλπ. Οπότε δεν υπάρχει η δικαιολογία του downgraded port. Δεν μου αρέσουν τα downgrades ή όταν παίζω κάτι απλά να θυμάμαι πόσο καλύτερο ήταν το παλιότερο παιχνίδι που έπαιζα...

Αλλα ναι, είμαι μάλλον αυστηρός με αυτά. Γι αυτό και έχω καταλήξει να παίζω ελάχιστα παιχνίδια πλέον...

Πάντως για το port στο GBA δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχω δίκιο... Οχι μόνο το κουτσουρέψανε στα γραφικά, όχι μόνο χαλάσανε το στυλ των ηχητικών εφέ αλλά όταν το βγάλανε το παιχνιδι στο VC, αντί να βάλουν την έκδοση του SNES βάλανε αυτή... Γιατί τα μαϊμουδίστικα εφε του Yoshi είναι canon βλέπεις πλέον και δεν επιτρέπεται οι πιο νέοι να παίξουν την "ξεπερασμένη" SNES έκδοση. Εκτός και αν φταίει το ότι είναι ανίκανοι να κάνουν emulate το FX chip οπότε τσάμπα τους κράζω για τα εφέ και θα πρέπει να τους κράζω για αυτό :p

 
Την εκδοση του Gba δεν την εχω παιξει γιατι απο την πρωτη στιγμη καταλαβα οτι ηταν downgrade! 

Eπισης το Yoshis Island ειναι το μοναδικο Yoshi που εχει το τιτλο του Mario World μπροστα  κατι μπορει να σημαινει αυτο :D  (Super Mario World 2: Yoshis Island)
Οπως και το Wario Land : Super Mario Land 3 που για μενα ειναι το πιο ωραιο της σειρας Wario.

Εκτός και αν φταίει το ότι είναι ανίκανοι να κάνουν emulate το FX chip οπότε τσάμπα τους κράζω για τα εφέ και θα πρέπει να τους κράζω για αυτό :p 
Πλεον τα καταφερανε  , το FX chip γινεται  emulated επισημα μεσω SNES mini :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eπισης το Yoshis Island ειναι το μοναδικο Yoshi που εχει το τιτλο του Mario World μπροστα  κατι μπορει να σημαινει αυτο :D  (Super Mario World 2: Yoshis Island)
Φαντάζομαι ότι θέλανε να φτιάξουν ένα Mario sequel αλλά στην πορεία έπεσε το βάρος στον Yoshi οπότε το κάνανε έτσι. Αμα δεις το Yoshi's Island κάνει μπαμ και το Super Mario World 2 είναι πιο διακριτικό.

Αλλά αυτό που μετράει είναι το gameplay και η φιλοσοφία, τα Yoshi μετά το Yoshi's Island έχουν παρόμοιο gameplay και mechanics πλην τον Mario στην πλάτη. Οπότε τα θεωρώ sequels ή έστω "της σειράς". Καθώς πιο πολλά κοινά έχουν τα μεταγενέστερα Yoshi παιχνίδια με το Yoshi's Island παρά το Yoshi's Island με το Super Mario World. Και το ότι αλλάξανε το ύφος του Yoshi στο Yoshi's Island του GBA και κάνανε τον χαρακτήρα ίδιο με τα μεταγενέστερα ενισχύει αυτό που λέω, ότι δηλαδή είναι όλα αυτά μέρος της ίδιας σειράς.

Το FX ναι το κάνανε emulate τώρα. Το θέμα είναι τότε μπορούσαν? Γιατί δεν ξέρω τι φταίει και βάλανε την έκδοση του GBA. Για να ταιριάζει το ύφος του Yoshi με τα πιο καινούρια παιχνίδια ή γιατί δεν μπορούσαν τότε να το κάνουν καλά emulate?
 
Εννοειται οτι ειναι της σειρας αλλα πιστευω οτι πλεον  δεν τα φτιαχνουν με την βαρυτητα που παιρνουν ενα Μαριο παιχνιδι... Τα Μαριο εξακολουθουν να ειναι υψηλοτατου επιπεδου ακομα και σημερα. Πως να το πω... τα Υoshi  σε σχεση με τα Mario  ειναι πιο δευτερατζα   :p  

Το FX ναι το κάνανε emulate τώρα. Το θέμα είναι τότε μπορούσαν? Γιατί δεν ξέρω τι φταίει και βάλανε την έκδοση του GBA. Για να ταιριάζει το ύφος του Yoshi με τα πιο καινούρια παιχνίδια ή γιατί δεν μπορούσαν τότε να το κάνουν καλά emulate?
Ξερω γω... αυτο μονο η ιδια η Nintendo μπορει να το απαντησει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έχω και το New Yoshi's island στο 3DS. Πόσο κοντά στο Super Mario World 2 είναι (σαν ιστορία όχι γραφικά); Έχω χρόνια να το  παίξω το τελευταίο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τότε που βγήκε το Yoshi's Story στο N64 για μένα χάλασαν τα platform με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.
Πες τα φίλε μου!! έχω να πιάσω Yoshi game από τότε επίσης. Η κλασική έλλειψη ενημέρωσης της εποχής με έκανε κι εμένα να πάρω το απογοητευτικό Yoshi Story, το οποίο τερμάτισα μέσα σε 1-2 ώρες (28900 δρχ παρακαλώ!! :animangry: ). Την ίδια μέρα μάλιστα το απόγευμα το επέστρεψα για τα μισά χρήματα και πρέπει να τσίμπησα το Holy Magic Century ή το Banjo Kazooie.

Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε παρακολουθώ τους Yoshi τίτλους αλλά κανένας δε με έπεισε ότι αξίζει τα χρήματά του, μου έμεινε και παιδικό τραύμα βρε αδερφέ.
 
Πες τα φίλε μου!! έχω να πιάσω Yoshi game από τότε επίσης. Η κλασική έλλειψη ενημέρωσης της εποχής με έκανε κι εμένα να πάρω το απογοητευτικό Yoshi Story, το οποίο τερμάτισα μέσα σε 1-2 ώρες (28900 δρχ παρακαλώ!! :animangry: ).
To Υoshi's Story σίγουρα γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον όταν προσπαθείς να πάρεις όλα τα melons από τις πίστες και να τις ξεκλειδώσεις όλες. Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά υποτονικό και μικρό. Και σίγουρα ένα από τα ευκολότερα και μικρότερα παιχνίδια να τερματίσεις "απλά". Πάντως θυμάμαι με είχε εντυπωσιάσει στα γραφικά περισσότερο από άλλα 2D παιχνίδια της γενιάς.

Εμένα πάντως πιο πολύ με ενόχλησε που αντί να το κάνουν ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια, οπως ήταν το 99% των παιχνιδιών της Nintendo, το κάνανε παιχνίδι προσχολικής ηλικίας κυριολεκτικά. Σε φάση που ήταν το μόνο παιχνίδι που έπαιζα με πολύ χαμηλωμένο τον ήχο για να μην ακούνε οι υπόλοιποι στο σπίτι... :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η κλασική έλλειψη ενημέρωσης της εποχής με έκανε κι εμένα να πάρω το απογοητευτικό Yoshi Story
Ενημερωση τοτε υπηρχε μεσω περιοδικων κυριως.Εγω ειχα διαβασει το review στο gamepro και δεν το πηρα τοτε. :D Φοβερα γραφικα αλλα παιχνιδι για πιο μικρες ηλικιες ελεγε το review.Το αγορασα πριν 1 χρονο πιο πολυ για τα 2d γραφικα του και μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.H μουσικη ομως αστα να πανε.
 

yoshi.JPG

yoshi 2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενημερωση τοτε υπηρχε μεσω περιοδικων κυριως.Εγω ειχα διαβασει το review στο gamepro και δεν το πηρα τοτε. :D Φοβερα γραφικα αλλα παιχνιδι για πιο μικρες ηλικιες ελεγε το review.Το αγορασα πριν 1 χρονο πιο πολυ για τα 2d γραφικα του και μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.H μουσικη ομως αστα να πανε.
 

Προβολή συνημμένου 177252

Προβολή συνημμένου 177253
Ιούνιος 1998 είναι το τεύχος με τον Gex και review Resident Evil 2;
 
Ενημερωση τοτε υπηρχε μεσω περιοδικων κυριως.Εγω ειχα διαβασει το review στο gamepro και δεν το πηρα τοτε. :D Φοβερα γραφικα αλλα παιχνιδι για πιο μικρες ηλικιες ελεγε το review.Το αγορασα πριν 1 χρονο πιο πολυ για τα 2d γραφικα του και μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.H μουσικη ομως αστα να πανε.
 
Ευχαριστούμε για το σκαν φίλε! Και πάλι όμως δε διάβασα κάτι από το gamepro που να με αποτρέψει από την αγορά του. Μάλιστα βρίσκω τη βαθμολογία αρκετά υψηλή, οπότε κάλλιστα μπορείς να ξεγελαστείς. Οι κατηγορίες του Gamepro (Γραφικά, ήχος, έλεγχος και διασκέδαση) δεν είναι αντιπροσωπευτικές για να περιγράψουν στο σύνολο ένα game. Όκ 4.5/5 η διασκέδαση αλλά για πόση ώρα? 1-2 ώρες? Άρα αξίζει τα 30 χιλιάρικα δραχμές? Με τπτ.....

Εάν είχαμε διαδίκτυο εκείνη την περίοδο και διάβαζα το IGN review δε θα το αγόραζα αλλά θα το νοίκιαζα όπως προτείνει στην τελευταία του φράση. "Trust us: You'll love it when you rent the game, but don't buy it. You'll finish it in a weekend -- but don't quit playing until you have seen the fourth level on each page..." http://www.ign.com/articles/1998/03/12/yoshis-story-2
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
30 χιλιαρικα εκανε αυτο? Γιατι θυμαμαι τα first party δεν φτανανε τοσο πχ τα Starfox και τα Zelda τα ειχα παρει 22 χιλιαδες στις πρωτες μερες κυκλοφοριας. Αυτο παντως το ειχα νοικιασει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα