"Εφυγε" κι ο Χάρρυ Κλυν.....

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.285
Αντιδράσεις
3.332
....δυστυχώς! Μετά το θάνατο του γιού του πριν 2 χρόνια είχε καταπέσει και κινούνταν με αναπηρικό. Δε λυπάμαι που έφυγε, όλοι θα φύγουμε, αλλωστε ήταν αρκετά μεγάλος. Στεναχωριέμαι όμως που έφυγε λυπημένος. Χαίρομαι παράλληλα που τον είχαμε σ'αυτή τη ρημάδα τη χώρα και όσο μπορούσε ακόμα και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ισοπέδωνε το σύστημα με το καυστικό του αλλά χωρίς υπερβολές χιούμορ. Αξεπέραστος προφήτης των σημερινών δρώμενων!

Ελαφρύ το χώμα. Το πιο κάτω απόσμαζμα είναι από τα αγαπημένα μου:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω συνδεσει κομματι τη παιδικης μου ηλικιας με την ακροαση κασετας της θειας μου με το Για Δεσιμο. Δεν ειχε και βρισιδι, ημουν και νιανιαρο. Το ηξερα απ εξω.

Απο τοτε, ακουγα ολους τους δισκους του μεχρι και το Natin Fatin και ελιωνα στα γελια. Δεν εχω γελασει ποτε ετσι.

Μετα σταματησα να ακολουθω τη δουλεια του ειτε διοτι ειχα μεγαλωσει, ειτε γιατι αλλαξε λιγο το στυλ του.

Ταλεντο επικου μεγεθους.

Το κακο που τον βρηκε με τον γιο του τον τσακισε. 

Το βραδυ το μενου εχει Πατατες και Τιποτα...
 
  • Like
Reactions: PT8
Tην ειδηση την ακουσα απο αθλητικο ραδιοφωνο της θεσσαλονικης μιαμιση ωρα πριν εμφανιστη στο ιντερνετ αλλα επειδη και εκεινοι δεν ηταν απολυτα σιγουροι περιμεναμε να επικοινωνησουν απο καποιον της οικογενειας ωστε να επιβεβαιωθει 100% η ειδηση με την ελπιδα φυσικα να μην ηταν αληθεια.Τελικα ηταν αληθεια απλα δεν πεθανε στο νοσοκομειο οπως πολλοι ειπαν και εγραψαν αλλα πεθανε στο σπιτι του 5:30 τα ξημερωματα οπως φαινεται απο το θεμα που ειχε με την καρδια γιατι το αναπνευστικο δεν ηταν τοσο μεγαλο προβλημα.Η κηδεια του θα γινει λογικα τεταρτη η πεμπτη γιατι η οικογενεια περιμενει να ερθουν απο αμερικη τα αλλα δυο τους παιδια.Η κηδεια επισης δεν θα γινει δημοσια δαπανη οπως ειναι της μοδας για τον καθε πικραμενο και αυτη ηταν ρητη εντολη του χαρυ κλυν στην οικογενεια του για οταν θα εφτανε αυτη η ωρα.

Τιμη και δοξα και ελαφρυ το χωμα που θα σκεπαζει αυτον τον τεραστιο ανθρωπο που μας χαρισε εκατομμυρια στιγμες γελιου και που προβλεψε με το χιουμορ του και ολα αυτα που μας παρουσιασε παρα πολλα χρονια πριν την κατασταση που θα ερχοταν στο μελον η ελλαδα με τους πολιτικους που μπλεξαμε.
 
Εχω συνδεσει κομματι τη παιδικης μου ηλικιας με την ακροαση κασετας της θειας μου με το Για Δεσιμο. Δεν ειχε και βρισιδι, ημουν και νιανιαρο. Το ηξερα απ εξω.

Απο τοτε, ακουγα ολους τους δισκους του μεχρι και το Natin Fatin και ελιωνα στα γελια. Δεν εχω γελασει ποτε ετσι.

Μετα σταματησα να ακολουθω τη δουλεια του ειτε διοτι ειχα μεγαλωσει, ειτε γιατι αλλαξε λιγο το στυλ του.

Ταλεντο επικου μεγεθους.

Το κακο που τον βρηκε με τον γιο του τον τσακισε. 

Το βραδυ το μενου εχει Πατατες και Τιποτα...
Φίλε! ΜΕΓΑΛΩΣΑ με το Χαρυ Κλυν. Στην κυριολεξία! Από την πρώτη φορά που τον άκουσα το 1981 με τις Πατάτες (μετά έμαθα και το Δοξάστε με που προηγείται όμως χρονικά) μέχρι και που πέθανε ο πατέρας μου to 1990, κάθε φορά που πήγαινα στο χωριό, με τα ξαδέρφια μου κάναμε τον Τραμπάκουλα και λέγαμε ένα σωρό ατάκες. Ε μετά άρχισα να απέχω από το χωριο, οπότε η επαφή μου με το Χαρυ ηταν πιο αραιή αλλα ποτέ δε σταμάτησε

Αυτός ο Μήτσος Βελούδιος όμως, τί φωνάρα ο αλήτης!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγγυηση η Λιγκομιφων :)
 
Λάθος! Ο Μήτσος Βελούδιος ήταν ο παρουσιαστής και ο Χάρης Ρεζίλης ο τραγουδιστής :fafoutis: . Αυτός ήταν η φωνάρα λοιπόν.
 
Φτωχότερος ο καλλιτεχνικος κοσμος...?

Ο Χαρρυ Κλυν θα μεινει μεσα απο τις ταινιες του και τις διαφημισεις του...

Θυμηθηκα αυτες τις διαφημισεις

φουντούνια


Θυμήθηκα οτι ειχα και αυτη την κασετα

image.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμάμαι  να τον ακούω πρώτη φορά απο μια παράνομη κασσέτα ζωντανά ηχογραφημένη αρχές του 80.Από τότε ήμουν φανατικός οπαδός του έως και το 1990 αγοράζοντας τους δίσκους του και βλέποντας τις ταινίες  του.Ειναι αλήθεια ότι κάθε κυκλοφορία του έκανε πολλούς πολιτικούς να χάνουν τον ύπνο τους αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες τους έμειναν διαχρονικοί.Επίσης θυμάμαι που τον άκουγα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή (αρχές της δεκαετίας του 80 )με τον Αντ'ωνη Ανδρικάκη με τίτλο"αραμπάδες με μαρούλια βάσανα που έχει η αγάπη".Αλησμόνητος θα είναι πάντα όσο γελάνε και διασκεδάζουν μαζί οι νεώτερες γενιές.
 
Αξέχαστο το τραγούδι "Ελλάδα 'ναι μόνο μία" παραλλαγή του Yeke yeke. Όλα τα άλλα τα είπατε παραπάνω. 
 
Μικρος αγαπουσα πολυ τον Χαρρυ Κλυνν. Ημουν πολυ μικρος για να καταλαβω τη σατιρα, αλλα ολοι αυτοι οι παλαβοι (Κλυνν, Μητσικωστας, Ζουγανελης κλπ) ηταν η πρωτη μου επαφη με την επικαιροτητα και την πολιτικη. Δε χορταινα να ακουω μιμησεις φωνων και να δοκιμζω να κανω το ιδιο. Παροτι τον ηξερα πιο λιγο απο εσας, το ονομα του και μονο ηταν ενα μεγαλο σημειο αναφορας.

Παντως τον απολαμβανα σε σκετσακια και τηλεοπτικες εμφανισεις. Ειχα γραψει το "Αλαλουμ" στο βιντεο και την ειχα "λιώσει". Κριμα που δεν ειχα ποτε τη χαρα να τον δω απο κοντα στο θεατρο.

Να θυμισω οτι στα μεσα της δεκαετιας του 90 ο Κλυνν ηταν απο τους πρωτους ελληνες διασημους που εκαναν τα πρωτα βηματα στο ιντερνετ (θυμαμαι ειχε διαφημιστει αρκετα αυτη η "πρωτοτυπη" δραστηριοτητα του σε περιοδικα πληροφορικης). Ειχε ιστοσελιδα χρονια πριν την εποχη των blogs και των social media. Ειχε γραψει και σχετικο τραγουδι (Computer Love) και πειραματιστει με ψηφιακα γραφικα. Διατηρησε εντονη παρουσια σε τουιτερ και τα τοιαυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αμαν παναια μ

εχω στεναχωρεθει απιστευτα,κατι που ηταν ξαφνικο,κατι που τονεχω συνδεσει με παιδικα χρονια

φτωχαινουμε και καλλιτεχνικως
 
καημένε Χάρι! Άραγε θα γελάνε στους ουρανούς με τα αστεία σου; Είχα πάρει πρόσφατα όλους τους δίσκους του απ το Μοναστηράκι, γιατί είχα μόνο κασέτες που σε μια εκκαθάριση πετάχτηκαν, και (ξανά) γελάω με τα αστεία του. Άλλη εμπειρία φυσικά ο δίσκος, ξέρει ο Γουάλη. Τα έχω όλα εκτός απ το X-Files. Είχα πάει και σε μια παράσταση του εδώ στο Ηράκλειο, υπερθέαμα! ακόμη επί δραχμών οπότε τον είχα δει in the flesh.
 
Ο "Ρεζιλιακός" και ο "Χτικιαριακός" είναι φτωχότεροι πλέον. Ο Τραμπάκουλας σίγησε. Δεν περίμενα να στενοχωρηθώ τόσο.

Ένα κομμάτι των παιδικών μας χρόνων πέθανε...
 
  • Like
Reactions: PT8
Μια ακόμα επανάληψη του -σχεδόν- κανόνα, ένας ακόμα άνθρωπος από αυτούς που μας χάρισαν απλόχερα το γέλιο, να φεύγει μέσα στην πίκρα, τον προσωπικό πόνο και τις δυσκολίες με την υγεία...

Ας είναι ελαφρό το χώμα του. Θυμάμαι ότι την εποχή που βγαίναν οι δίσκοι του ("Δοξάστε με", Πατάτες", "Malaka pio malaka" κλπ.) πηγαίναμε ακόμα Δημοτικό και Γυμνάσιο, και τους μαθαίναμε ΑΠΕΞΩ από την πρώτη μέχρι την τελευταία ατάκα... Δεν ξέρω αν έχει συμβεί αυτό με άλλο καλλιτέχνη...

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στο Ράδιο Αρβύλα.

https://www.youtube.com/watch?v=_z79_j1kLz8

Kι ένα από τα τελευταία αστεία του.

https://twitter.com/harryklynn/status/996226500113436672
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα πάει και σε μια παράσταση του εδώ στο Ηράκλειο, υπερθέαμα! ακόμη επί δραχμών οπότε τον είχα δει in the flesh.
Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, δεν τον είχα δει ποτέ μου!! :cry:
 
Νοιωθω τυχερος που γνωρισα τον χαρρυ κλυν πριν πολλα χρονια σε παιχνιδι Απολλων καλαμαριας-ΠΑΟΚ πριν τον αγωνα σε μαγαζι της θεσσαλονικης που γνωριζα και τον ιδιοκτητη και παραληλα ηταν και φιλος του χαρρυ κλυν.Συζητησαμε ηπιαμε και παρεα και το μονο που εχω να πω ειναι πως ο ανθρωπος αυτος ηταν απλα εκπληκτικος και αμα αρχισω να γραφω θα γραφω καμια ωρα και δεν το κανω για να μην κουρασω.Προσωπικη μου γνωμη ειναι πως ειναι ο μοναδικος στο ειδος του που μεχρι και σημερα κανεις δεν μπορεσε εστω να τον πλησιασει ηταν και θα ειναι ο ενας και μοναδικος δεν νομιζω να υπαρξει αλλος με το χιουμορ του και γενικα ετσι οπως ηταν γενικοτερα.Μας ειχε πει πολλα τοτε στην παρεα γιατι παρεα ημασταν που κατεβηκαμε με τον συνδεσμο για τον αγωνα και αυτο που με εχει μεινει απο τοτε ειναι οταν τον ειπε καποιος πως δεν υπαρχει το χιουμορ του ειναι κατι το ανεπαναληπτο απαντησε αυτος γελωντας πως το χιουμορ του δεν ειναι κατι το εξωπραγματικο αλλα πως τι φταιει αυτος που ενω εξιστορει και περιγραφει την πραγματικοτητα και τα χαλια της εκαστοτε εποχης υπαρχουν ολοι αυτοι οι βλακες με την καλη εννοια φυσικα βλακες που γελανε με την πραγματικοτητα και δεν καταλαβαινουν τα χαλια της χωρας των πολιτικων και ολα γενικοτερα που εξιστορουσε στης παραστασεις του στης ταινιες στην τηλεοραση κλπ και αν κατσει και το καλοσκεφτει καποιος αυτο ειχε απολυτο δικειο ο ανθρωπος.Εκλπτηκτικος ανθρωπος απιστευτος και μοναδικος καλλιτεχνης ο ενας και μοναδικος για την ακριβεια και αρωστος φυσικα με τον απολλωνα της καλαμαριας (Απολλων ποντους σημερα).Δυστηχως ο θανατος του γιου του τον τσακισε.Τελως παντων ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει και ολα αυτα που μας εχει χαρισει θα υπαρχουν για παντα και θα ειναι και για παντα επικαιρα γιατι σε ολα ειχε δικειο με το αμιμητο πως η ελλαδα ειναι η μοναδικη αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους καταλαβαινοντας ολοι φυσικα τι εννοουσε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από σκετσάκι του που θυμάμαι ότι διακωμωδούσε την ελληνική πραγματικότητα στις τηλεπικοινωνίες των '80ς: 

Ρεπόρτερ κάνει τηλεφωνικό ρεπορτάζ σχετικά με επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Παναγία Σουμελά, ενώ ένας άγνωστος προσπαθεί να βγάλει γραμμή (με πολλά κλικ κλικ κλικ κλικ των αναλογικών τηλεφώνων) και ακούγεται η αγανακτισμένη φωνή του στο υπόβαθρο, ενώ μιλά ασταμάτητα ο ρεπόρτερ. Διάλογοι όπως τους θυμάμαι:

Ρεπόρτερ: Ε-Ε- Εδώ Βόρεια Ελλάδα!

Άγνωστος: Τι Βόρεια Ελλάδα ρε, Χαλάνδρι θέλουμε να πάρουμε!

Ρεπότερ:  Ο πρωθυπουργός σήμερα έκανε....... πήγε...... έφαγε....

Άγνωστος: Γ.....ώ τις γραμμές σας και γ....ώ τον ΟΤΕ σας!

Ρεπόρτερ: Ο πρωθυπουργός μετά πήγε.... είδε..... συνάντησε.......

Άγνωστος: Μια βροχή ρίχνει ρε και διαλύεται το κράτος ρε!

Ρεπόρτερ: Ο πρωθυπουργός επίσης έκανε......... εγκαινίασε........ μίλησε........

Άγνωστος: Τελείωνε ρε μπαγλαμά, να βγάλουμε Χαλάνδρι ρε!!!

.............................................................................................................

Έφυγε λοιπόν και αυτός που σημάδεψε με το χιούμορ του μία εποχή............
 
Όλη μέρα προσπαθούσα να σκαρφιστώ πέντε αράδες μωρέ Χάρρυ για να σε αποχαιρετίσω, αλλά δεν μπορώ. Δεν μου βγαίνουν. Συγγνώμη...
 
Δικέ μου αφιερωμένο! Και ξαναγύρνα το άβαταρ με τη φραπεδιά με τις εικοσιεννέα ζάχαρες.

Ερευνα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το δίσκο ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ(το θυμάμαι κατά 90%.)

------------------------------------------------------------------------------------

Ρεπόρτερ: Πιστεύετε ότι η μόλυνση καταστρέφει το πράσινο;

Αγνωστος: Αν καταστρέφει λέει! Εχεις δει πουθενά γρασίδι ναουμ'; Και το Αιγάλεω σε ξερό παίζει, κι ο Ατρόμητος σε ξερό παίζει, αντε να κερδίσεις εκεί μέσα! Αν καταστρέφει λέει ναουμ!

--------------------

Ρεπόρτερ(ερώτηση σε μορφή κατάφασης σε έντονο ύφος): Τί πιστεύετε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος! Ποιός φταίει!

Αγνωστος: Ποιός φταίει ρε τί ποιός φταίει! Αυτοί ρε φταίνε! Που μας έχουν γράψει στ'....ΜΠΙΙΙΙΠ τους (όντως κάνει μπιπ :fafoutis: ) ...Αλλά....πού θα πάει! Δε θ'αρθει η ώρα ρε; Θα τους γ...ΜΠΙΙΠ τη φάρα ρε! Τους παλιοπ....ΜΠΙΙΙΙΠ.

-------------------

Ρεπόρτερ: (κάνει μια ερώτηση περίπου όπως οι παραπάνω που δεν τη θυμάμαι ακριβώς)

Αγνωστος (με πάρα πολύ χοντρή φωνή): Εγώ προσωπικά έχω πάθει πολύ μεγάλη ζημιά. Το κορμί μου έχει χαλαρώσει με αποτέλεσμα να 'χει γεμίσει ρυτίδες. Πέφτουν τα μαλλιά, χόντρυνε η φωνή μου! Δε με πλησιάζουν πιά! Νοιώθω μοναξιά! Δεν αρέσω!μπουυυχουυυ! (κλάμα)

Ρεπόρτερ: Α δεν έχετε δίκιο! Είστε μια χαρά άντρας!

Αγνωστος: Δεν είμ΄άντρας. Γυναίκα είμαι!

Και αμέσως μετά, ξεκινάει το πιο κάτω τραγουδάκι! χαχαχαχα!




Δε μου κάνει εντύπωση το γεγονός πώς το ίντερνετ θα γέμιζε με άρθρα αν ο αποθανών ήταν κάποιος κοσμικός που βγαίνει στα πρωινάδικα, αν ήταν κάποιος ΙΝ, ενώ τώρα απλά έγινε μια αναφορά σε όλα τα σάιτς κι αυτό ήταν όλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδια εδω δεν εχουν κυκλοφορησει ποτε οι περισσοτεροι δισκοι του σε cd!!! Και εδω μιλαμε δισκους με ρεκορ πωλησεων. Τραγικο.

Για μενα θα επρεπε να ειχαν κανει dvd με video commentary. Να μαζεψουν τους συντελεστες κλπ και αλλα προσωπα της εποχης και να συζητουν για τους δισκους. Πως εγιναν οι διαφορες ηχογραφησεις και τα εφε, τι και ποιος σχολιαζεται και σατυριζεται σε καθε σημειο, για την ατμοσφαιρα στις ηχογραφησεις κλπ. Ισως σαν bonus να εβαζαν ντοκυμαντερ και συνεντευξης της εποχης, ή ακομα και τις κλασσικες ταινιες κλπ

Εγω θα αγοραζα ενα boxed set με τετοια dvd με κλειστα τα ματια.
 
Πίσω
Μπλουζα