Αναζήτηση τίτλου παλιού anime με θέμα κάποιους "κακούς" που μετέτρεπαν σε μηχανές τους ανθρώπους

QWERTY12345

RetroN00b
Joined
3 Απρ 2015
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
1
Παιδιά καλησπέρα! Αναζητώ ένα παλιό άνιμε (κατά 90% ήταν ταινία και όχι σειρά) εκ μέρους ενός φίλου. Μερικές πληροφορίες: Παίχτηκε αρχές δεκαετίας του '90 σε κάποιο από τα μικρά περιφερειακά κανάλια και αφορούσε  κάποιους κακούς που μετέτρεπαν σε μηχανές τους ανθρώπους. Πρωταγωνιστές ήταν ένας νεαρός και μια κοπέλα (ενδεχομένως ήταν αδέρφια) , η ατμόσφαιρα ήταν σκοτεινή και υποτονική και η μουσική κάπως τρομακτική. Θυμάται ότι εξελισσόταν σε κάποια πόλη αλλά επίσης θυμάται έντονα και μια σκηνή σε ένα διαστημόπλοιο ή κάποιο δωμάτιο με οθόνες, όπου οι πρωταγωνιστές έβρισκαν μισοδιαλυμένο έναν άνθρωπο-μηχανή. Μήπως έχετε υπόψιν σας κάτι; ?
 
Λέγεται Andromeda Stories

Δες το παρακάτω thread:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περιεργο επειδή παρόλο που υπάρχουν κι άλλα anime με θέμα κακούς που μετατρέπουν ανθρώπους σε μηχανές ( π.χ. Cyborg009), αυτή είναι η μόνη anime ταινια που γνωρίζω να παιχτηκε εκείνη την εποχή σε οποιoδήποτε ελληνικό κανάλι και να κάνει τικ σε όλα τα κουτάκια μιας και έχει:

1) ήρωα και ηρωίδα που είναι δίδυμα (και οι υποτιθέμενοι σωτήρες της ανθρωπότητας με βάση μια προφητεία που τελικά εννοούσε κάτι άλλο)

2) κακούς που μετατρέπουν ανθρώπους σε σε μηχανές (συγκεκριμένα ένα λυσσασμένο γιγαντιαίο θυλυκό ρομπότ που (μαζί με ρομπότ-στρατιώτες) μετατρέπει τους ανθρώπους οποιουδήποτε πολιτισμού σε ρομποτ/cyborg-επειδή σύμφωνα με αυτήν οι άνθρωπο είναι κακοί μπλα μπλα μπλα, θέλει να φτιάξει μια ιδανική κοινωνία μπλα μπλα μπλα τέλος πάντων από αυτήν την οπτική γωνία το βλέπει )

3) σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές βρίσκουν ένα μισοδιαλυμένο ανθρωποειδές ρομποτ σε διαστημόπλοιο

4) σκηνές σε πόλεις, διαστημόπλοια κλπ

Ας το δoύμε αλλιώς: Mε τί έμοιαζαν οι κακοί; Ρομπότ; Eξωγήινοι; ;Hταν ένας ή πολλοί; Και πως ακριβώς μετέτρεπαν τους ανθρώπους σε μήχανές; Στον αστερισμό της Ανδρομέδας γινόταν με αράχνες-μικροτσιπ που έσκαβαν στο μετωπο του ανθρώπινου στόχου και υποθέτω πως πήγαιναν στον εγκεφαλο (τωρα πως γινόταν τέτοια μεταμόρφωση σε cyborg ας μην το  ψάχνει κανείς). Kαι η πιο κρίσιμη ερώτηση: αυτό το plot point οτι οι κακοί έκαναν τους ανθρώπους μηχανές είναι το κεντρικό θέμα της ταινιας ή μήπως είναι κάτι που έγινε 2-3 φορές μόνο ενώ γενικά οι κακοί σκότωναν τους άλλους ανθρώπους; 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα