Αφιέρωμα στην τηλεόραση του '80 από το "Βινύλιο"

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Αυτη την Τριτη (δηλ. μεθαυριο) η εκπομπη του Κανακη θα κανει αφιερωμα στην ρετρο τηλεοραση και τα ηθη της εποχης οπως φαινεται μεσα απο την τηλεοραση, και τι σχεση εχουν με τα σημερινα.

Στο τρειλερ εδειξε κλιπς απο το 80, οποτε δεν ξερω αν πιανει καθολου και 90ς και ιδιωτικη τηλεοραση.
 
Καλες οι προθεσεις, αλλα φτωχο το αποτελεσμα.

Το μονο ενδιαφερον τελικα ηταν οι "συνεντευξεις" μεσω skype με καποια προσωπα (Αρετη Κυπραιου, Νικος Πιλαβιος, Γιωργος Κατσαρος) της πρωτης εποχης της Ελληνικης TV.
 
Δεν καταφερα να το δω. Περιμενα παντως πιο 80s συνεντευξεις.

Γενικα με τα resources που εχει ο Κανακης, μπορει αν θελει να κανει μια τρελη σειρα ρετρο αφιερωματων. Και ποιος "ρετροηρωας" δεν θα του μιλαγε αλλωστε?

Ελπιζω να υπαρχει στο WebTV
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι γι αυτά ο Κανάκης και οι άλλοι...
 
Νταξει για μας τους "μεσα στα πραματα" δεν ειχε κατι το καινουργιο ,ενδιαφερον ειχανε οι αποψεις των συντελεστων της εκπομπης πως βιωσανε την ελληνικη τηλεοραση μεσα απο την δικη τους ματια και οι συνεντευξεις μεσω skype που και αυτες η τεχνολογια δεν τους βοηθησε σε καλο αποτελεσμα (skype) και εδειχνε τις δεκαετιες που συζητουσανε ακομη καλυτερες και πιο επαγγελματικες.

Για τους μη μυημενους μια χαρα ηταν να ξεσκονισουν τις αναμνησεις τους.
 
το είδα και εγώ και υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν και στην επόμενη εκπομπή γιατί μια δεν φτάνει. Προσωπικά δεν είδα ούτε έμαθα κάτι που δεν ήξερα εκτός από μικρολεπτομέρειες και όντως , το περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι συνεντεύξεις μέσω skype. Όπως και να χει πάντως είναι καλό να γίνονται τέτοιες εκπομπές , να μην ξεχνάμε τα παλιά και να τα μαθαίνουν οι νεότεροι...
 
Δεν ειδα ολη την εκπομπη. Συμφωνω οτι τετοια αφιερωματα ισως δεν προσφερουν καποια καινουργια γνωση σε αυτους που ξερουν καλα την εποχη, αλλα απο την αλλη ειναι λογικο να επικεντρωνονται στα λιγο πολυ πιο "γνωστα" θεματα που ισως αφορουν τους απλους νοσταλγους και τα πιτσιρικια που εχουν περιεργεια.

Και συμφωνω οτι οι συνδεσεις μεσω σκαιπ ειναι ενα τεχνολογικο "πισωγυρισμα" στην ποιοτητα συνδεσης και εικονας που ειχαμε πιο πριν
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλυτερη η δευτερη αφιερωματικη εκπομπη σχετικα με τις παλιες διαφημισεις, με περισσοτερο υλικο και ωραιο "πινγκ-πονγκ" αναμνησεων απο τους παρουσιαστες.

Μου εκανε εντυπωση που βρηκαν πολλες "καθαρες" ρετροδιαφημισεις, σε πολυ καλυτερη ποιοτητα σε σχεση με τις αντιστοιχες που ειναι ανεβασμενες στο YouTube.
Προς τιμην τους, δεν χρησιμοποιησαν καθολου ετοιμο υλικο απο εκει καλυπτωντας τα τεραστια, ακατανοητα και αντιαισθητικα "λογοτυπα" του καθε εγωκεντρικου "συλλεκτη", αλλα εκαναν την δικη τους ερευνα.
 
Το πρωτο δελτιο ειδησεων του Mega το ειδα κροπαρισμενο ,οποτε πιθανον καποιο watermark θα κοπηκε.
 
Επίσης έβγαλαν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Βέρα Γκούμα η οποία χόρευε στην διαφήμιση του Patistas.
 
Μια ολοκληρη νεα  γενια απο εδω και περα θα νομιζει οτι η διαφημιση για τις πιππες Νταϊανα παιχτηκε κανονικα στην τηλεοραση και δεν ηταν παρωδια του Χαρυ Κλυν.

Καραλολ.
 
Μια ολοκληρη νεα  γενια απο εδω και περα θα νομιζει οτι η διαφημιση για τις πιππες Νταϊανα παιχτηκε κανονικα στην τηλεοραση και δεν ηταν παρωδια του Χαρυ Κλυν.

Καραλολ.
Ελα μου ντε!!! Και αντε οτι δεν το ηξεραν...την στοιχειωδη "εφυια"" αν ειχαν, θα μπορουσαν να καταλαβουν οτι στην Ελληνικη τηλεοραση, και ποσο περισσοτερο την δεκαετια του '70, δεν θα μπορουσε να προβληθει κατι τετοιο.

Γενικα παρατηρησα πολλα λαθη, καποια απο τα οποια ηταν εντελως χαζα και προδιδαν την ασχετοσυνη τους.
 
Δεν εχω προλαβει να δω κανενα απο τα επεισοδια. Εχω και μια αδυναμια στην κυρια Βερα βεβαιως βεβαιως
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια από τις κύριες που μας έμαθαν διαφορά πράγματα για την ζωή 
 
Τη παρακολούθησα κι εγω την εκπομπή, ισως ο,τι ωραιότερο εχω δει στην ελληνική τηλεόραση εδω και αρκετά χρόνια ειδικα μεσα σ'αυτο τον οχετό απο τ'ατέλειωτα ριάλιτι μαγειρικής/μόδας και τρας talk show που αποτελούν μάστιγα για το σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο.. Η εκπομπή μαλιστα σημείωσε 38% τηλεθέαση και θα εχει και τέταρτο μέρος την επομενη εβδομαδα! Αυτο που θα ηθελα να επισημάνω ειναι πως το περισσότερο υλικό που προβλήθηκε στην εκπομπή αντλήθηκε φυσικα απο το youtube και θα πρεπει να μας απασχολήσει ολους το γεγονός οτι οταν εφαρμοστεί πλήρως το διαβόητο και κατάπτυστο αρθρο 13 που ψηφίστηκε πριν λιγες μερες στην ευρωβουλή ολος αυτος ο θησαυρός απο τις ελληνικές ρετρο διαφημίσεις και τα intros τηλεοπτικών εκπομπών και παιδικών σειρών που υπάρχουν αυτη τη στιγμή στο youtube πρόκειται να μπλοκαριστεί και να διαγραφεί οριστικά καθότι το αρθρο ορίζει πως οτιδήποτε δε μας ανήκει - ειτε αφορα μουσική/φωτογραφίες/πλάνα απο βιντεοπαιχνίδια - με βάση το αρθρο 13 θα περνά απο αυστηρότατο φίλτρο αναγνώρισης πνευματικών δικαιωμάτων και θα εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού.. Δυστυχώς, το διαδίκτυο αλλάζει τρομακτικά πρόσωπο και θα πρεπει να μας απασχολήσει σοβαρα ολους..
 
Τη προηγούμενη Τρίτη η εκπομπή εκανε ειδικό αφιέρωμα σε ολα τα κορυφαία παιδικά προγράμματα (κινούμενα σχέδια - παιδικές σειρές - anime) της δεκαετίας του '60, '70, '80 και '90 ενω εγινε και μια μεγάλη αποκάλυψη με τη προβολή της χαμένης ασπρόμαυρης διαφήμισης του Carnation! Γι'ακομα μια φορα η τηλεθέαση χτύπησε ρεκόρ σημειώνοντας 40%, ειναι πραγματικά απίστευτο! Κατα την εναρξη της εκπομπής εγινε και ειδική αναφορά στο θρυλικό πειρατικό κανάλι ΙΤΑ 8 του Λεωνίδα Τούντα! Οσοι τη χάσατε μπείτε οπωσδήποτε να τη παρακολουθήσετε στο youtube!

Tα παιδικά που ανέφεραν κατα τη διαρκεια της εκπομπής ηταν τα εξης:

Η Λάσσυ

Ο Καραγκιόζης και το θέατρο σκιων του Ευγένιου Σπαθάρη στην ΕΡΤ

Υποβρύχιο Stingray

Μπόλεκ και Λόλεκ

Θάντερκατς

Fraggle Rock
 
Ο κήπος με τ'αγάλματα
 
Καντυ Καντυ
 
Σπορτ Μπίλλυ
 
Χαϊντι
 
Ροζ Πάνθηρας (κινούμενα σχέδια)
 
Looney Tunes
 
Φρουτοπία
 
Του κουτιού τα παραμύθια
 
Τενεκεδούπολη
 
Γιαπωνεζικα παραμυθια
 
Οδύσσεια του διαστήματος
 
Τζουμαρού
 
Φρου-Φρου
 
Muppet show
 
Η μικρή Λουλού
 
Καμπαμαρού
 
Πίπη Φακιδομύτη
 
Γούντι ο τρυποκάρυδος
 
Το θαυμαστό ταξίδι του Νίλς Χόλγκερσον
 
Ο Σερίφης του διαστήματος
 
Αστυνόμος Σαϊνης
 
Καρουζέλ
 
Ντένις ο τρομερός
 
Λούκι Λουκ
 
He-Man
 
Μικρο μου Πόνι
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Πιππη Φακιδομυτη ηταν σειρα ρε παιδια; Νομιζω ηταν κατι ταινιες, μια του 70τοσο και μια του 88. Λογικα οταν ηματαν μικροι επαιε αυτη του 70. Αλλα για σειρα δεν ξερω
 
Η Πιππη Φακιδομυτη ηταν παιδικη σειρα που παιχτηκε στη Σουηδια το 1969. Στην Ελλαδα παιχτηκε περιπου μια δεκαετια μετα. Αν δε με απαταει η μνημη μου πρεπει να παιζοταν καλοκαιρινους μηνες απο την ΥΕΝΕΔ. 
 
Ενω δεν εχω δει τα υπολοιπα, χτες εκατσα και ειδα το μισο λογω Μαστορακη.

Τον συμπαθω πολυ αυτο τον ανθρωπο. Δυο φορες που ετυχα να συναντηθω μαζι του λογω του φορουμ, ηταν ακομπλεξαριστος, ανετος, ενδιαφερον και ευγενης (και με τρελο αρχειο και αποψη για την τεχνολογια).

Πολλα απο τα χθεσινα τα ειχαμε συζητησει και τοτε και τα κραταω σαν αρχειο στο κεφαλι μου.

Θα φροντισω να την δω ολοκληρη την εκπομπη καθως και τα προηγουμενα επεισοδια.
 
Πίσω
Μπλουζα