OCEAN

Εγώ παιδιά επιμένω! Η Ocean δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την εξέλιξη και να κάνει κάτι της προκοπής στα 16bit!
 
Remember?

75738310nr7.png
 
Η Οκεαν ηταν πραγματικα υπερ-παραγωγικη. Ειχε κανει πολυ καλα coin-op conversions αλλα απο ενα σημειο και περα, τα μισα καινουργια παιχνιδια που εβλεπα ηταν της Οκεαν.

Δεν μπορει να συμβαδισει ποιοτητα και ποσοτητα
 
Ήταν ειδική στο να φτιάχνει απαίσια games από υπέροχες ταινίες! :D
 
...έψαξα λίγο για σχετικές πληροφορίες, και φαίνεται ότι οι απόψεις διίστανται.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε (if-legends, wikipedia), ενώ άλλες αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξε έκδοση για ST (στο Hall of Light, αναφέρεται ότι η έκδοση για amiga είναι βασισμένη στην έκδοση για ST που κυκλοφόρησε το 1991).

Πάντως εκδόσεις για Amiga & PC υπάρχουν, οπότε διόλου απίθανο να γίνει κάποια στιγμή dump και η ST έκδοση (αν όντως υπήρξε).

Το αστείο της όλης υπόθεσης πάντως είναι, πως στο WOS και στην CPCZone υπάρχει ένα παλιότερο "Billy the Kid" παιχνιδάκι της Mastertronic, το οποίο φαίνεται να έχει την ίδια αφίσσα με αυτή του παιχνιδιού της Ocean !!

Αραγε την έχουν βάλει κατά λάθος...; Αγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. (και της κυρίας Ocean :D ).

M' αυτά και μ' αυτά, θυμήθηκα πάλι το WEC Le Mans !! Μεγάλη αδικία να μην βγεί τελικά στα 16-bits αυτό το ωραίο παιχνιδάκι - ενώ είχε αρχικά διαφημιστεί...
 
Χμ... Στο MobyGames δεν υπάρχει για κανένα format.

Όσον αφορά το Wec Le Mans, έχεις απόλυτο δίκιο (Θυμήθηκα το review στο PIXEL, αμέσως μόλις διάβασα για το συγκεκριμένο παιχνίδι)... Δεν είναι απίστευτο πως σου μένουν κάποιες εικόνες και μετά από πάρα πολλά χρόνια, με μια αναφορά, σου έρχονται στο μυαλό;
 
Turrican είπε:
Εμμ!Όχι και πολύ καλά!Τι ήταν αυτό; :confused:
Φίλε Turrican, υπήρχαν πάρα πολλές καταχωρήσεις με τη διαφήμιση αυτού του παιχνιδιού στον ειδικό τύπο της Αγγλίας (ST FORMAT, ST USER), την εποχή εκείνη.
 
Πολύ καλό site !!

Aυτός ο Mark Jones, πρέπει να είναι ο Mark R. Jones που είχε δουλέψει σε αρκετές δημιουργίες για λογαριασμό της Ocean. (εγώ πάντως όταν διαβάζω για "Mark Jones" μου έρχεται πάντα στο μυαλό ο φοβερός Mark K. Jones, που κάθε amstrad user τον μνημονεύει για τα εξαιρετικά του γραφικά σε παιχνίδια όπως το Renegade και το Gryzor, ενώ αργότερα δούλεψε και σε παιχνίδια της Αmiga, κλπ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ocean Software

 


OceanSoftwareLtd.jpg

 


magnificent-seven.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εταιρια σταθμος στα 8 μπιτα και στα 16 μπιτα .Αγαπημενη μου στο gameboy με πολλες κυκλοφοριες αλλα ξεχωριστη για μενα για τα robocop και ειδικα το robocop 2 στο gameboy που δεν ενιωθα τα δαχτυλα μου μετα απο πολυωρο παιχνιδι ..
 
Υπεροχο βιντεακι με ολα τα licensed games της Ocean.
Αν δεν ειχε και ο παρουσιαστης spectrum μικρος και δεν τον προτιμουσε στο βιντεο θα ηταν τελειο.

 
O/η Κιμ ειναι εγγυηση στα βιντεο. Μπορει καποιος να μην συμφωνει πληρως, αλλα το ψαχνει καλα το πραγμα
 
Πίσω
Μπλουζα