Συνηθισμένα λάθη σε ταινίες

Τι αεροπλάνο ήταν αυτό που έκανε Αθήνα-Λονδίνο, κατι παραπάνω από μισή ώρα;;:p
Κονκόρντ.
1611537475659.png
Αυτό δα έλειπε ο Πρέκας να πιλοτάρει συνηθισμένο αεροπλάνο. Τζάμπα κούκλος?
 
Στην ταινία " Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη " , ο τραγουδιστής ( τι άλλο ) Νίκος Ξανθόπουλος, ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή. Έτσι βλέπουμε μια σκηνή με έναν τύπο, να διαβάζει την είδηση στην εφημερίδα και να λέει ενθουσιασμένος στην γυναίκα του, πως πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να τον ακούσουν. Στο Κέντρο όμως όταν δείχνει το ζευγάρι στο τραπέζι, η γυναίκα είναι μια άλλη ηθοποιός.

Χωρίς τίτλο.png


σ.png
 
Και τώρα που ξαναβλέπω τη δεύτερη φωτο, αναρωτιέμαι αν ο από πίσω, πήγε με την μάνα του το κέντρο...:confused:
 
1α. Είχε τόσο σουξέ η επιστροφή του ασώτου Ξανθόπουλου που μέχρι να βρουν τραπέζι πρώτη θέση πίστα ο κύριος και η κυρία είχαν χωρίσει κι ο κύριος είχε βρει άλλο αίσθημα.

1β. Ή εναλλακτικά η κυρία άλλαξε κόμμωση και χρώμα μαλλιών, έκανε πλαστική στη μύτη της και μερικά μερεμέτια ακόμη. Τα στοιχειώδη. Πώς θα πήγαινε σε τέτοιο κοσμικό γεγονός με περσινή εμφάνιση?

2. Με την πεθερά του. Διότι πίσω από την κύρια κυρία βλέπουμε το τρίτο πρόσωπο των από πίσω, που μου θυμίζει λίγο Μαίρη Ιγγλέση. Αυτή πρέπει να είναι το αμόρε του από πίσω. Η πεθερά μοιάζει με τη μαμά της Γιουλάκη στην Ιταλίδα.
 
Στα πρωτα λεπτα της ταινιας Ο ανηφορος η Ξενια Καλογεροπουλου παραγγελνει παγωτο σοκολατα, αλλα τελικα τρωει παγωτο βανιλια.
 
Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά, αλλά στην ταινία " κατάχρησις εξουσίας " σε μια σκηνή ένας από τους εμπόρους ναρκωτικών πάει να προσφέρει τσιγάρο στον Νίκο Κούρκουλο, αλλά του πέφτει κάτω και ο δεύτερος για να σώσει την σκηνή, τραβάει αμέσως δεύτερο από τη θήκη...
 
Στην ταινια Χτυποκαρδια στο θρανιο η Αλικη θυμαται με νοσταλγια το κουλουρακι με το τυρι του επιστατη, του κυρ-Ανδρεα.
Παρα το γεγονος ομως οτι αλλαζει κολλεγιο ωστε να μην ξερει κανεις πως ειναι τωρα πια παντρεμενη, και παλι ο επιστατης κυρ-Ανδρεας λεγεται.
Θα μου πεις δεν υπαρχουν συνωνυμιες; Πως...υπαρχουν και παραϋπαρχουν, αλλα μπορουσε ο Σακελλαριος να εβαζε αλλο ονομα στον επιστατη του αλλου κολλεγιου, κατι που μαλλον του ξεφυγε.
 
Στην ταινία "Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000" όταν ο Θου-Βου παρακολουθεί την κόρη του κυρίου Ψάλτη (Λαυρέντη Διανέλλου) στο σπίτι τους και βγαίνει απ' το δωμάτιό της πάει έξω απ' το μπάνιο για να κρυφακούσει, αφήνει την πόρτα μισάνοιχτη. Όταν, όμως, η κόρη πηγαίνει προς το δωμάτιό της, η πόρτα, ως διά μαγείας, είναι κλειστή!
 
Στην ταινια Υιε μου, υιε μου η Λιλιαν Μηνιατη φοραει βραδινο φορεμα και βρισκεται στο σπιτι της Μαρως Κοντου ετοιμη για εξοδο μαζι της και με τον Κωστα Καρρα. Οταν ομως φθανουν στο νυχτερινο κεντρο η Λιλιαν φοραει διαφορετικο φορεμα.
 
Δυο λαθη στην ταινια Ο μπλοφατζης.
Ο Λαμπρος Κωνστανταρας παραγγελνει τηλεφωνικως ενα σμαραγδενιο δαχτυλιδι αρραβωνων, αλλα οταν το δινει στη Μαρω Κοντου αντι για σμαραγδι το δαχτυλιδι εχει μαργαριταρι.
Στο τελος της ταινιας η Δεσποινα Στυλιανοπουλου εχει διαφορετικα χτενισματα την ωρα που αποχαιρετα τους νεονυμφους και την ωρα που απομακρυνεται απο το αεροδρομιο.
 
Στην ταινία "Η θεία μου η χίπισσα", ο Μιχαλόπουλος και η Βλαχοπούλου πηγαίνουν στη Ρόδο, για να βρουν τη Βαλσάμη και τον Μπάρκουλη που το είχαν σκάσει για να παντρευτούν εκεί. Κάποια στιγμή ο Μιχαλόπουλος λέει στη Βλαχοπούλου "πιο πiθανό είναι να τους βρούμε το βράδυ σε κανένα night club". Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε Βλαχοπούλου και Μιχαλόπουλο σε ένα club (και τον Δάκη να τραγουδάει το υπέροχο τραγούδι "Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα"), όπου ξαφνικά εμφανίζονται ο Μπάρκουλης με τη Βαλσάμη (Η Βαλσάμη λέει "ωx η mommy χαθήκαμε!"). Και αρχίζουν αμέσως να τους κυνηγάνε η Βλαχοπούλου και ο Μιχαλόπουλος. Μόνο που το κυνήγι λαμβάνει χώρα στα τείχη της Ρόδου, υπό το φως της ημέρας!!!! Ενώ υποτίθεται ήταν λίγες στιγμές πριν σε night club!!! Εκτός κι αν υποτίθεται ότι είχαν μείνει στο club η Βλαχοπούλου και ο Μιχαλόπουλος μέχρι να φέξει:midfinger: (αν και δεν το πιστεύω δεδομένης -θεωρητικά- της ηλικίας και του στυλ τους)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στην ταινια Ο ανθρωπος που γυρισε απ' τη ζεστη ο Γιωργος Μουτσιος υποδυεται τον μαυρο υπηρετη του Κωνστανταρα ενω ειναι γαλανοματης!
 
Στην ταινια Ο ανθρωπος που γυρισε απ' τη ζεστη ο Γιωργος Μουτσιος υποδυεται τον μαυρο υπηρετη του Κωνστανταρα ενω ειναι γαλανοματης!
Είχε σύνδρομο waardenburg:p:D

 
Και δευτερο λαθος στην ταινια Ο ανθρωπος που γυρισε απ' τη ζεστη. Προς το τελος του εργου η Μιτση Κωνστανταρα βλεπει τον Λαμπρο σε ζωντανη μεταδοση εγχρωμης τηλεορασης. Αυτο εν ετει 1972 που ακομα δεν ειχαμε καλα - καλα ασπρομαυρη.
 
Και δευτερο λαθος στην ταινια Ο ανθρωπος που γυρισε απ' τη ζεστη. Προς το τελος του εργου η Μιτση Κωνστανταρα βλεπει τον Λαμπρο σε ζωντανη μεταδοση εγχρωμης τηλεορασης. Αυτο εν ετει 1972 που ακομα δεν ειχαμε καλα - καλα ασπρομαυρη.
Το πρόσεξα πολύ πρόσφατα. Άλλη μια σύγχρονη δημιουργική παρέμβαση σε παλιά ταινία. Αφού η τηλεόραση δεν ήταν καμία full HD plasma πάλι καλά.
 
Το πρόσεξα πολύ πρόσφατα. Άλλη μια σύγχρονη δημιουργική παρέμβαση σε παλιά ταινία. Αφού η τηλεόραση δεν ήταν καμία full HD plasma πάλι καλά.
Αυτο το συγκεκριμενο δεν ηταν "δημιουργικη" παρεμβαση. Ετσι γυριστηκε η ταινια.
 
Πίσω
Μπλουζα