Μια βοήθεια οποίος γνωρίζει... [Η περιπέτεια των φυτών]

Audiopain79

RetroNoob
Joined
18 Απρ 2021
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
2
Θυμάται κάποιος ένα intro, δεν ξέρω ακριβώς αν ήταν ιντρο, σήμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης ή κάτι άλλο.κάπου στα τέλη 80s. Ήταν ένα animation με έναν τύπο που καθόταν κάτω από ένα δέντρο, κάπου αριστερά είχε κ έναν εκσκαφέα κ άρχιζε το δέντρο να μεγαλώνει, τα κλαδιά του συγκεκριμένα κ έπαιζε μια ωραία μουσική με synths. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, θα σας ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ πολύ!
 
Απο οσο ξερω ηταν γαλλικη σειρα ντοκιμαντερ και λεγοταν "Η περιπετεια των φυτων" η κατι τετοιο
 
Πες μου αν ειναι αυτο που εψαχνες
 
Αμ η άλλη σειρά.. πρέπει να την είχε έξη με έξη και πέντε. Κατι μικροσκοπικά σχέδια από παιδάκια που σταδιακά γέμιζαν την οθόνη και έπειτα ξεκίναγαν τα κινούμενα σχέδια για το περιεχόμενο των οποίων δεν είμαι σίγουρος, αλλά πρέπει να ήταν ελληνικής κοπής. Παίζει πάντως ΜΕΤΑ την εισαγωγή που ανέφερα, να είχε και την μουσική του Παπαθανασίου "Ο χορός της φωτιάς", εκτός αν ήταν σε άλλα κινούμενα αυτή και να μπερδεύομαι. Μιλάμε για ~1980 με '82 να το έπαιζε.
 
Απο οσο ξερω ηταν γαλλικη σειρα ντοκιμαντερ και λεγοταν "Η περιπετεια των φυτων" η κατι τετοιο

Χίλια ευχαριστώ Rakeesh & Audiopain79, τι αναμνήσεις μας θύμησατε τώρα! Η παιδική μου ηλικία! Όντως, και για όσους ενδιαφέρονται για παραπάνω πληροφορίες, το εν λόγω ντοκυμαντέρ είναι το L'aventure des plantes στο TF1 των Jean-Marie Pelt (γνωστός επιστήμονας) και Jean-Pierre Cuny. Η απίστευτη μουσική επένδυση είναι του Joël Fajerman με τίτλο Flower's love από το 1979, ένα από τα ομορφότερα κατ'εμέ synth instrumentals μιας άλλης εποχής..


 
Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο.

Κατα συμπτωση, την ιδια χρονια κυκλοφορησε και το Journey to ther Secret Life of Plants του Stevie Wonder ως soundtrack για την ομωνυμη ταινια ντοκυμαντερ που επισης πραγματευεται την ζωη των φυτων.
Μετα απο 4 εξαιρετικα αλμπουμ στη σειρα, ο κοσμος περιμενε πως και πως το νεο LP του Wonder. Αυτος εκανε ακριβως το αντιθετο, κυκλοφορωντας ενα πειραματικο δισκο με πολυ synth (και νομιζω ο δευτερος δισκος που ηχογραφηθηκε ψηφιακα). Οι κριτικες δεν ηταν και πολυ καλες. Η ταινια-ντοκυμαντερ παιχτηκε σε ελαχιστες αιθουσες (ευτυχως υπαρχει στο YT).
Εμενα μου αρεσει παρα παρα πολυ.
Συστηνω και την ταινια για τους φανατικους σεβεντακηδες και τσοτσο συνομωσιολογους. Περασα μια χαρα παρακολουθωντας την και μαλιστα καταλαβα ακομα καλυτερα το δισκο του Stevie Wonder.
Για την ιστορια ο Wonder επεστρεψε την επομενη χρονια και πηρε κεφαλια με το Hotter than July. Δυστυχως ηταν και η τελευταια -κατ εμε - αξιολογη δισκογραφια του.
Βγηκα εκτος θεματος.
 
Πίσω
Μπλουζα