Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

Ο Βλασης εχει πιο ξινισμενο υφος απο της Μαρθας.
Μηπως αυτη μολις τον ειδε του ειπε "Πως απο δω;"
 
Πω πω χιούμορ επιπέδου το κείμενο! Και τι λεπτεπίλεπτη παύλα στα γαμο-σταυρίδια, μη γράψουμε γαμοσταυρίδια και μας πουν χυδαίους ή ακόμη χειρότερα δεν καταλάβουν το τόσο έξυπνο λογοπαίγνιο
 
Καθόλου δε φταις. Κι εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις το διάβασα. Αλλά πάλι έτσι ήταν... η είδηση και τα φώτα των προβολέων ήταν στην Αλίκη, όχι οι άλλοι δύο κακόμοιροι που παντρεύονταν...
 
"Δεν φτάνει μαρή που σου επιτρέπω να παντρευτείς τον αδερφό μου...!"
Αυτό δεν εννοούσε όταν "υποδέχτηκε" την Πίκουλα σε παράσταση;
 
Γιατί "μυστήριο" σε εισαγωγικά? Κανονικό μυστήριο ήταν, άλλο αν η παρουσία της αδελφής του γαμπρού το μετέτρεψε σε τσίρκο. Προφανώς η προσοχή των δαιμόνιων ρεπόρτερ και των παπαράτσι επικεντρώθηκε στην Α.Β., αλλά ο αρθρογράφος θα μπορούσε να μην το γράψει (όχι αυτολογοκρισία, αλλά με τη λογική ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) και μάλιστα με τον τρόπο που το έγραψε που είναι προσβλητικός για (αυτούς που έπρεπε να είναι) τα πραγματικά πρόσωπα της βραδιάς. Το περίεργο είναι ότι οι μόνοι προσκεκλημένοι που αναφέρει ονομαστικά το κείμενο είναι δύο πολιτικοί (υποθέτω ο Μπέης ήταν δήμαρχος Αθηναίων τότε) που θα πει οι καλλιτέχνες ήταν από δευτεροκλασάτοι και κάτω.
 
πώς είναι τόσο σίγουροι ότι και ο Θεός έδωσε την ευλογία Του;
 
Τους την έδωσε ο επί γης αντιπρόσωπός του, άρα το ίδιο κάνει.

Για άλλο αμφιβάλλω εγώ. Εκείνο το "Τέλος καλό όλα καλά". Το τέλος έρχεται με το διαζύγιο, ο γάμος είναι απλώς μια απαραίτητη ενδιάμεση στάση καθ' οδόν γι' αυτό, διότι χωρίς γάμο διαζυγιο γιοκ.
 
Παραδοσιακότατο πράγματι να έχεις γάμο και βαφτίσια την ίδια μέρα. Και η νύφη να κρατάει το μωρό στην αγκαλιά (ελπίζω μόνο να μην μπερδεύτηκε μετά και να πέταξε το μωρό αντί την ανθοδέσμη).

Ρωτάει πραγματικά "γιατί όχι" στο να κάνεις τη ζωή σου "σόου"?

Με προβληματίζει η εμφάνιση της νύφης. Τι παριστάνει? Την οδαλίσκη σε χαρέμι? Την αμαζόνα με μίνι φουστανελλίτσα και θώρακα? Το φάντασμα, έτσι που είναι μπαμπουλωμένη με (αραχνοϋφαντο μεν αλλά πάντως) σεντόνι κι αλυσίδες στα χέρια?

Κι ο παπάς γιατί έχει τόσο ξινισμένη μούρη στην πρώτη φωτό και τι/πού κοιτάζει?
 
Η Εβελίνα Παπούλια με την κόρη της Αφροδίτη Λιάντου (γεν. 11-Φεβ-1999) σε φωτογραφία του Ιουλίου 2021
1655833492808.png

πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παραδοσιακότατο πράγματι να έχεις γάμο και βαφτίσια την ίδια μέρα. Και η νύφη να κρατάει το μωρό στην αγκαλιά (ελπίζω μόνο να μην μπερδεύτηκε μετά και να πέταξε το μωρό αντί την ανθοδέσμη).
Την εποχή που έκανε τη γαμοβάφτιση η Ε.Παπούλια (1999) ήταν κάτι ασυνήθιστο για την τότε ελληνική κοινωνία, για να μην πω πρωτόγνωρο. Τώρα πια είναι σύνηθες, πολλοί γάμοι συνδυάζονται την ίδια μέρα με τη βάφτιση του παιδιού, εξού κι "γαμοβάφτιση" (νέος όρος στο ελληνικό λεξιλόγιο).
Πως προκύπτει η γαμοβάφτιση;
Το ζευγάρι συζεί κι η κοπελιά μένει έγκυος. Λίγο πριν γεννήσει, κάνουν πολιτικό γάμο για ευνόητους λόγους γραφειοκρατίας κι οικονομικών (στους περισσότερους πολιτικούς γάμους οι νύφες είναι στις φωτο με την κοιλιά τούρλα). Κι αφου γεννηθεί το παιδί, όταν είναι για να το βαφτίσουν, συνδυάζουν την ίδια μέρα κι το θρησκευτικό γάμο. Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια, με ένα έξοδο δυο τελετές. Πρώτα γίνεται ο γάμος (όπου συνήθως "ντύνουν" το μωρό κι παρανυφάκι!!) κι αμέσως ακολουθεί η βάφτιση.
 
Πολύ καλή ιδέα και χαίρομαι που δεν υπάρχει πια το στίγμα για ανύπαντρους γονείς, αλλά μου φάνηκε γελοία η φράση "με όλο το παραδοσιακό του πράγματος" λες και οι προγιαγιάδες μας παντρεύονταν με τον ίδιο τρόπο.
 
Προσωπικά διαφωνώ.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους γάμους-βαπτίσεις δεν έχουν μακροημερεύσει αλλά έχουν καταλήξει σε διαζύγια.
 
Πολύ καλή ιδέα και χαίρομαι που δεν υπάρχει πια το στίγμα για ανύπαντρους γονεις...
Υπάρχει κυρίως στις μικρές κι κλειστές κοινωνίες. Οχι βέβαια στο βαθμό που ήταν πριν 30-40 χρόνια. Κι φυσικά υπάρχει μέσα στον οικογενειακό περίγυρο: "τι θα πει ο κόσμος".
Για αυτό κι ο πολιτικός γάμος (σ.σ.το παιδί να γεννηθεί μέσα σε γάμο, κι όχι εκτός γαμου με όλη τη γραφειοκρατία που το συνοδεύει). Τώρα βέβαια επειδή αυτοί οι γάμοι γίνονται βιαστικά, όπως λεει κι ο g1973tony αρκετοί καταλήγουν σε διαζύγια...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα