Commodore 65

Άρα θέλω έναν C64 (πόσο θα κοστίσει και σε τι κατάσταση θα είναι), ένα hdmi μετατροπέα, ένα TapeCard SD, και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Αυτά ακριβώς θέλω να αποφύγω. Προτιμώ μια out-of-the-box λύση. Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.
 
Προσφατα ξεκινησε και το TheVic20 που ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με το ιδιο software, αλλα με χρωματα Vic 20, αντι για C64.
 
Έλαβα το παρακάτω μήνυμα στο email :

Pre-order of the MEGA65 possible soon​

MEGA65 pre-order

Dear supporter,
another milestone in the MEGA65 project is reached. Pre-Order for the MEGA65 will start to be available sometime next week at the Trenz Electronic webshop http://trenz.org/mega65
This is a pre-order, the MEGA65 is currently being produced. Delivery is planned for the end of Q4/2021 and Q1/2022 for the first 400 pieces. The next 1000 machines will be delivered some time in 2022.
If you haven’t been following the project closely check out https://mega65.org/
 
Το αγόρασα για να το μεταπωλήσω 45.000!

(joking ofc!)

Έπρεπε να υπάρχουν κάποιοι σαφείς κανόνες στην κοστολόγηση. Έχουν ξεφύγει πολύ τα πράγματα...
 
Σε μερικά χρόνια που θα υπάρχουν πολύ λίγα λειτουργικά Ρετρό μηχανήματα προβλέπω οι τιμές να είναι ίδιες με την αγορά βαποριου. :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να καταγραφει για την ιστορια οτι εκλεισε στα 47!

Winning bid:
EUR 47,105.00
 
Φθηνό δεν είναι;; :fafoutis: Ας κάνουν παγκοσμίως όλοι οι ενεργοί κομμοντοραδες ένα ψυχικό με ένα μισθό τους και ας αγοράσουν ένα Μέγκα 65... Έτσι για να ξανανοίξουμε ξανά την κομμοντορε Ελ.τι.Ντι :biglaugh:
 
Εντυπωσιακά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πολύ όμορφο σχήμα. Γενικά μου αρέσει (υπερβολικά). Ένα σύγχρονο home-micro. Θα ήθελα να δω και software που να εκμεταλεύεται τις δυνατότητες του. Αλλά σε αυτήν την τιμή, μάλλον σε συλλέκτες απευθύνεται μόνο για την ώρα και γενικά σε έχοντες. Κρίμα κι άδικο.
 
Αν το εβγαζε τοτε η Commodore αντι για τον C64C, ισως κατι γινοταν...

Το πιο ενδιαφερον του στοιχειο, ειναι τα διπλά SID με δυνατοτητα stereo ηχου.
 
Ένα σύγχρονο home-micro.
Homebrew 8 bit computers υπάρχουν ντουζίνες και κανένα δεν κοστίζει 800€!

Ουτε το Commander X16 δεν θα κοστίζει τόσο!

Θα αναφέρω ξεχωριστά πάντως μια ωραία ελληνική προσπάθεια, το CB2.



Το πιο ενδιαφερον του στοιχειο, ειναι τα διπλά SID με δυνατοτητα stereo ηχου.
Το οποιο μπορει να εχει οποιοσδήποτε στον Commodore 64 για λιγοτερο απο το 1/10 της αξίας του Mega 65!
 
Ανούσια κίνηση για το ευρύ κοινό πιστεύω (τουλάχιστο να το θεωρεί κάνεις πως θα σταθεί σαν standalone υπολογιστής όπως παλιά). Όπως και το Amiga one που είχε το λογότυπο της Amiga (από την Hyperion) αλλά μέσα ήταν pc hardware. Απέκτησε εφαρμογές; Όχι βέβαια. Ακόμη και για τον commodore 65 δεν θα βγούν επίσημες εφαρμογές; Δεν νομίζω.
 
Δεν ξερω γιατι επιμένει και ποιον προσπαθεί να πεισει οτι αυτο πράγμα αξιζει 800€, αλλα οσο περισσότερα βλεπω, τοσο λιγοτερο εντυπωσιασμένος ειμαι.

 
Αν μπορούσαν να μεταφέρουν όλα τα FPGA cores που έχει το MiSTeR και ίσως να ρίξουν λίγο την τιμή, ίσως ότσν επανέλθουν σε κανονικότητα οι αγορές chips, θα ήταν μια καλή αλλά ακόμα ακριβή επιλογή, που θα είχε κοινό, αφού και τώρα ένα ολοκληρωμένο MiSTeR setup είναι άνετα 400 ευρώ, και το έχεις μέσα σε ένα άσχημο κουτί, ή σε κάτι σαν κι' αυτό https://rmcretro.store/multisystem-board-only/ 250 ευρώ μόνο του, άλλα από λίγο που το έψαξα, δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν τα cores του MiSTeR λόγω του ότι το FPGA που χρησιμοποιούν στο Mega65 δεν μπορεί να δεχτεί εξτρά SRAM και δεν έχει αρκετή μνήμη από μόνο του, ή κάτι παρόμοιο.
 
Η αρχή έγινε με το ZX Spectrum Next και έπειται συνέχεια.
 
Δεν ξερω γιατι επιμένει και ποιον προσπαθεί να πεισει οτι αυτο πράγμα αξιζει 800€, αλλα οσο περισσότερα βλεπω, τοσο λιγοτερο εντυπωσιασμένος ειμαι.


666 κάνει, όχι 800 και ο Periphractic είναι ο καλύτερος retro content creator out there (έτσι για να σε πικάρω λίγο :D )

On a more serious note, o Mega 65 είναι μόνο για κολημμένους τελειομανείς που δε χάνουν με τίποτα όποια hardware κυκλοφορία σχετίζεται με 8 bit Commodore systems, ενώ παράλληλα διαθέτουν γερό πορτοφόλι, άφθονο χώρο και αβάσταχτη ελαφρότητα στον τρόπο που προβαίνουν σε αγορές. Προσωπικά εδώ και χρόνια δεν έχω άλλο χώρο για μηχανήματα στο σπίτι. Θα περιμένω να βγει το core για το Mister για να παίξω μαζί του εκεί.
 
Πίσω
Μπλουζα