Πρόσφατο περιεχόμενο από Nickolasgaspar

 1. Nickolasgaspar

  Παρουσιαση Atari Unocart flashcart.

  Το SIDE 3 με το firmware του FJC νομίζω είναι ένα προϊόν χωρίς ανταγωνισμό οσο αφορά τις SD cartridges. Μια και αναφερόμαστε σε loaders, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω σετ λαστιχάκια για A 1050?
 2. Nickolasgaspar

  Θύρα USB σε Atari 800XL για σύνδεση με υπολογιστή/android χωρίς SIO καλώδιο.(χωρίς μετατροπές ή τρύπες σε πλαστικά και μητρική).

  Σε Αtari 800XL με ελεύθερη θέση επιλογέα καναλιού του RF modulator ή αν είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις τρύπες στο πλαστικό περίβλημα (έγκλημα!). τοποθετείς με ταινία διπλής (foam) τον FTDI FT232RL (κόστος ~4€) πληροφορίες σύνδεσης στο...
 3. Nickolasgaspar

  Επική επισκευή Αtari 800XL σε πλακέτα και πλαστικό κάλυμμα.

  Το νέο βίντεο επισκευής είναι του....2018. Είναι σε μορφή φωτο-μοντάζ μια και την επισκευή την ανέλαβε o γνωστός Pete του retrohax.net και τη παρουσίασε το κανάλι Retro Recipes. Το αποτέλεσμα θα το δείτε στο βίντεο.
 4. Nickolasgaspar

  Επική επισκευή Atari 800XL κατεστραμμένου από οξέα μπαταρίας

  Right to repair! H αίσθηση της επίτευξης σε ικανοποιεί όσο απλή και να είναι η λύση. Δεν τους κατηγορώ. Και εγώ φέτος το χειμώνα ξέθαψα τα κολλητήρια και τα πολύμετρά μου (ας είναι καλά ο covid που μας έβαλε στην ανεργία) και επισκεύασα μια Αμιγκα και δυο 8μπιτα Atari που είχα στο πατάρι. Οι...
 5. Nickolasgaspar

  Επική επισκευή Atari 800XL κατεστραμμένου από οξέα μπαταρίας

  Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το παρακάτω κύριο...αλλά ειναι ο "μάστορας" σε ρετρό μηχανήματα. Σου στέλνω μια επισκευή που έκανε σε Amiga 500 με ζημιά από μπαταρία σαν τη περίπτωσή σου. Το βρήκα ενώ επισκεύαζα τη δική μου αυτό το καλοκαίρι. Ο τύπος "γέννησε" κυκλώματα..... .
 6. Nickolasgaspar

  Επική επισκευή Atari 800XL κατεστραμμένου από οξέα μπαταρίας

  Λοιπόν ο τύπος δεν περίμενε το "χάος" που βρήκε αλλά ως καλός "μάστορας" ήθελε να κρατήσει το "αήττητο". Μέχρι τώρα είχε νομίζω 7 στις 7 επισκευές από ebay! 'Η το λέει σε ένα από τα 3 βίντεο για το XL ή μου το είπε σε συνομιλία που είχαμε.
Μπλουζα