H κατρακύλα της sega τελειωμό δεν έχει

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.882
Aσχημα νεα ειχαμε απο την sega καθως ανακοινωσε λογο οικονομικων προβληματων την απολυση 300 υπαλληλων της και πως θα κλεισει τα γραφεια της στο san fransisco και θα μετακομιση στην νοτια καλιφορνια για να μπορεσει να μειωσει της εταιρικες δαπανες.Επισης στην αναδιαρθρωση που ετοιμαζη η sega θα υπαρχουν και αλλαγες και στην sega europe.Επισης οσον αφορα το μελον της εταιριας οπως ανακοινωθηκε αυτο θα επικεντρωθει σχεδον αποκλειστικα σε mobile gaming και online pc games αλλα και θα γινουν μεγαλες περικοπες σε φυσικες κυκλοφοριες παιχνιδιων και θα επικεντρωθει σε ψηφιακες εκδοσεις με περιεχομενο για download.

Και μη χειροτερα....

http://kotaku.com/sega-is-firing-some-300-people-in-their-publishing-divi-1682766159

http://www.technobuffalo.com/2015/01/30/segas-cutting-300-jobs-in-order-to-attempt-nearing-profitability/
 
Άντε θα παίξω ένα Golden Axe για να την τιμήσω,πού και πού έβγαζε και κανένα παιχνίδι της προκοπής :p

Σοβαρά τώρα,δε μπορώ να χαρώ με τα άσχημα νέα ακόμη και μιας ιστορικής εταιρίας που ποτέ δε δέθηκα ή αγάπησα.Μακάρι κάποια στιγμή να ορθοποδήσει.
 
Δεν ειναι θεμα χαρας γιατι ουτε γω χαιρομαι ασχετα που δεν γουσταρω τον sonic και κανουμε και πλακα γενικοτερα εδω μεσα.Στην τελικη με τα arcades της sega μεγαλωσα και ακομα και σημερα ασχολουμαι μαυτα μανιωδως.Αυτο ομως που με τρελενει ειναι πως ο καθε πικραμενος βγαζει remakes η κυκλοφορει συνεχειες απο παλαιοτερα παιχνιδια και η sega που εχει ενα σωρο τιτλους να ασχοληθει δεν το κανει και φτιαχνει μετριοτατα εως κακα παιχνιδια και ειναι λες και τα φτιαχνει μονο και μονο και για να πει πως φτιαχνει κατι.Ο κοσμος γουσταρει το ρετρο ασχετα που πολλοι ειναι αυτοι που δεν το δειχνουν και μιας και η 2D τεχνολογια στης μερες μας εχει αναβαθμηστη ας βγαλει ενα νεο golden axe πχ σε 2D δεν την υποχρεωνει κανεις ντε και καλα να φτιαξει κατι σε 3D.Τοσα παιχνιδια εχει που μπορει να πατησει εχει την βαση δηλαδη δεν ξεκιναει απο το μηδεν.Τελως παντων μακαρι να ανακαμψει και να βγαλει κανενα παιχνιδι της προκοπης γιατι αν συνεχισει ετσι κανα δυο,τρια χρονια ακομα μετα δεν προκειται να σηκωσει κεφαλι ποτε.

Επισης επειδη εχει βγει μια βρωμα πως υπαρχει περιπτωσςη να εξαγορασει την sega η microsoft μακαρι να τους φωτισει ο θεος και να μην πεσουν σε αυτη την καταντια γιατι μετα θα ειναι το τελος.Δεν κολαει η sega με την microsoft αντιθετα θα κολουσε με την NINTENDO η ακομα και με την sony.Η microsoft χρυσαφι πιανει και μην πω τι το κανει και τετοιες καταστασεις δεν μπορει να της διχειρηστη οπως φανηκε και με της Rare,Mistwalker,silicon knights,Lionhead κ.α.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μένα η εταιρία έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εδώ και πολλά χρόνια. Ευτυχώς έχω τα μηχανήματά της για να μου θυμίζουν την χρυσή εποχή που υπήρχε στο προσκήνιο και βλέπαμε ωραία παιχνίδια. Νομίζω ότι από τη στιγμή που σταμάτησε να παράγει hardware με το software μόνο, τι ανάπτυξη να έχει; Αν φτάσει δε, να αναπτύσσει τίτλους για android,ios τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Κρίμα για τους εργαζόμενους βέβαια καθώς άνθρωποι ζουν από αυτήν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnny19818 είπε:
Αν φτάσει δε, να αναπτύσσει τίτλους για android,ios τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Κρίμα για τους εργαζόμενους βέβαια καθώς άνθρωποι ζουν από αυτήν.
Οχι αν φτασει γιατι εχει ηδη φτασει και εχει κυκλοφορησει ενα σωρο παινχιδια για ios και android.
Παρε μια γευση απο δω.

http://www.sega.co.uk/Games-Hub/?tag=&platform=120
 
metalcandyman είπε:
Στην τελικη με τα arcades της sega μεγαλωσα και ακομα και σημερα ασχολουμαι μαυτα μανιωδως.

Αυτη η δηλωση πρεπει να μπει στην υπογραφη σου φαρδια πλατια!!!!! :tease: :tease:

Κοιτα που βγαζει λαυρακι η καταστροφη της SEGA.... :p

Περα απο την πλακα....

Πραγματικα ειναι λυπηρο το γεγονος .... :(

johnny19818 είπε:
Ευτυχώς έχω τα μηχανήματά της για να μου θυμίζουν την χρυσή εποχή που υπήρχε στο προσκήνιο και βλέπαμε ωραία παιχνίδια.

Ευτυχως,οπως ειπε και ο Γιαννης ^^^^.....εχουμε τα μηχανηματα της για μας την θυμιζουν. :cool:
 
Καθόλου καλά μαντάτα. Άμα σταματήσουν να βγάζουν και νεα Sonic games για κονσόλες και βγάζoυν μόνο για κινητά (όπως κάνει κι η Capcom με το Megaman κι η Konami με το Bomberman)...κλάψτα Χαράλαμπε! Τι μανιά κι αυτή με τις παλιές, καλές ιαπωνικές εταιρείες να παρατάνε την arcade και console αγορά και να επικεντρώνονται μόνο στα κινητά; Taito, SNK Playmore, Cave...μην φτάσει κι η Sega σ' αυτήν την κατάντια!

Να βγάζανε κι εκτός Ιαπωνίας τα καλά smartphone games όπως το Puyo Puyo Quest και τα καλά PC online games όπως το Phantasy Star Online 2 καλά θα ήταν. Πάλι καλά που το Chain Chronicle το έφερε στο δυτικό κοινό η Gumi, η εταιρεία ανάπτυξης του εν λόγω παιχνιδιού:

https://play.google.com/store/apps/details?id=sg.gumi.chainchronicleglobal

Ένα πράγμα όπως τα τελευταία παιχνίδια Yakuza που θα τα φέρει η Sony μιας και η Sega .... τόσα χρόνια και δεν έφερνε τίποτα, τελείως ξεφτίλα.

n131qf.jpg
n131qf.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vetus είπε:
Τι μανιά κι αυτή με τις παλιές, καλές ιαπωνικές εταιρείες να παρατάνε την arcade και console αγορά και να επικεντρώνονται μόνο στα κινητά;
Φτηνιάρικες παραγωγές χωρίς ρίσκα, εύκολα παιχνίδια στο να τα δημιουργήσουν χωρίς πολύ δουλειά αφού δεν χρειάζεται καν να είναι κάτι ανώτερο από επιπέδου indie, θα μπορούν να δουλεύουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ποιότητας/standards και δεν θα τους νοιάζει αν βγάζουν shovelware ή αν θα τους τσακίζουν στα reviews sites/magazines/forums γιατί πολύ απλά πλέον θα απευθύνονται σε κόσμο που δεν τους νοιάζει η ποιότητα στο gaming αλλά θέλουν μόνο να κατεβάσουν κάτι φτηνό να ασχοληθούν για 1-2 μέρες, μέχρι να βαρεθούν ή μέχρι να το ξεχάσουν αφού θα έχουν κατεβάσει άλλα 5-6 παρόμοια games εντωμεταξύ.

Και το πιο τραγικό μέσα σε όλο αυτό είναι ότι έτσι μάλλον θα αυξηθούν και τα κέρδη τους. Γιατί πλέον δεν πουλάει η ποιότητα, δεν πουλάς με το να ρισκάρεις και να φτιάξεις κάτι πραγματικά πρωτότυπο, εντυπωσιακό, καλοσχεδιασμένο, πλούσιο. Πουλάς απλά τραβώντας το ενδιαφέρον ενός κοινού χωρίς απαιτήσεις έστω και για μόνο λίγα δευτερόλεπτα. "α, τι είναι αυτό, ωραία εικόνα έχει, κάνει μόνο 1 ευρώ/είναι δωρεάν, ας το κατεβάσω να το δω" Εκεί πλέον είναι το χρήμα. Games που θα ξεχαστούν με το τσουβάλι, όχι μέσα σε βάθος χρόνου αλλά σε λίγες εβδομάδες ή και μέρες.

Με λίγα λόγια, το fast "junk" food στο gaming έχει πλέον πολύ πέραση.

Ελπίζω όλο αυτό τελικά να είναι μία φούσκα και ο κόσμος να βαρεθεί τα "ποιοτικά" αυτά games, όπως έκανε και με τα shovelware του Atari 2600 και σταμάτησε η αγορά των game consoles. Γιατί αλλιώς θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες και στο τέλος δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά δύσκολα θα γίνει αυτό γιατί ο κόσμος βαριέται, είναι τεμπέλης, όλοι έχουν αυτό που λέμε "short attention span", βαριέται να ασχοληθεί με games που θα τους κουράσει τον εγκέφαλο λίγο παραπάνω, βαριέται να ανοίξει την τηλεόραση, να σηκωθεί από την θέση που είναι και να πάει στην θέση της τηλεόρασης/υπολογιστή, να πιάσει το χειρηστήριο, να βάλει το δισκάκι αν χρειάζεται, να ανοίξει το ηχοσύστημα κλπ, πολύ δουλειά και πολλές συσκευές (ακόμα κι εγώ το παθαίνω αυτό καμιά φορά). Τo smarphone είναι στο χέρι του συνέχεια εξάλλου, απλά πατάς το app και εμφανίζονται τα ζωηρά χρώματα στην οθόνη σου σχεδόν αμέσως. Και όχι, δεν έχει σχέση με το ότι "δεν υπάρχει χρόνος πια" αυτό είναι δικαιολογία. Και παλιά δεν υπήρχε χρόνος αν δούλευε κάποιος ενώ αν ήταν για κάποιο καλό game, κλέβαμε χρόνο και τον σπαταλούσαμε εκεί έτσι κι αλλιώς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχουν αλλάξει οι εποχές και το κοινό.

Η δική μας γενιά, η γενιά δηλαδή που ξεκίνησε τα video games με το 2600 είμαστε πλέον 40-50 ετών με υποχρεώσεις που δε μας αφήνουν να διαθέσουμε τόσο χρόνο και φυσικά χρήματα γιατί τα παιχνίδια πλέον είναι πολύ ακριβά.

Και πως να μην είναι όταν η ανάπτυξη ενός ΑΑΑ τίτλου κοστίζει μερικές δεκάδες αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια.

Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δυσκολότερα όταν αλλάζει η γενιά. Η Nintendo με τους τίτλους της προσπαθεί και τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κάνει reset τις ηλικίες, να πιάσει τους σημερινούς νέους. Η Sega δεν το έχει κάνει, οπότε προσπαθεί να επιβειώσει γιατί είναι οριακά στο εξαφανιστεί από προσώπου γης. Και πως αλλιώς θα βγάλεις χρήματα σήμερα; Μα με ότι έχει πέραση και χρήμα αυτό τον καιρό. Το θέμα είναι το κάνει σωστά;

Τώρα για την ποιότητα του mobile gaming που πυροβολείται από τους κλασσικούς gamers έχω πολύ διαφορετική γνώμη. Στο iOS τουλάχιστον που γνωρίζω καλύτερα υπάρχει άνθηση νέων γενιών, ιδεών και είναι η χαρά των indie developers. Το θέμα είναι πως εκμεταλλεύεται ο καθένας τις ευκαιρίες που του δίνονται. Η Sega και η κάθε Sega αν θέλει να επιβιώσει αυτή την εποχή, σε αυτούς τους ρυθμούς, σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες θα πρέπει να προσαρμοστεί. Όχι να προσαρμόσει τους παλιούς της τίτλους στα νέα χειριστήρια αλλά τις βασικές αρχές της. Δεν είναι όλα arcade όσο και κάποιοι να το θέλουν.
 
Shock είπε:
Στο iOS τουλάχιστον που γνωρίζω καλύτερα υπάρχει άνθηση νέων γενιών, ιδεών και είναι η χαρά των indie developers
Καλοί και χρυσοί οι indie developers αλλά δεν θα ήθελα όλοι να γίνουν έτσι. Προτιμώ η Sega, η Nintendo, η Valve, η Naughty Dog, η Blizzard, η Rockstar, η FROM κλπ να είναι "μεγάλοι" developers και όχι να απολύσουν όλον τον κόσμο για να γίνουν και αυτοί indie ώστε να φτιάχνουν μικρού βεληνεκούς και απαιτήσεων games. Από indie δεν θα δούμε ποτέ ούτε Last of US ούτε GTA5 ούτε Zelda, ούτε Dark Souls, ούτε τίποτα παρόμοιο.

Και OK πες ότι η Sega έχει πεθάνει και δεν μπορεί αλλιώς. Τι θα γίνει όμως όταν όλο και περισσότεροι μεγάλοι develpopers κάνουν το ίδιο με το που θα δουν λίγο να πέφτουν τα κέρδη τους? Ηδη η Capcom φλερτάρει με το θέμα από ότι βλέπω. Οχι ότι με νοιάζουν τα games που βγάζει αλλά το θέμα είναι ότι όλο και περισσότεροι βλέπουν το mobile gaming σαν μονόδρομο ένα πράγμα. Ακόμα και στα forums ακούς όλους να λένε πως και η Nintendo εκεί πρέπει να καταλήξει αν θέλει να επιβιώσει.

Κι εμείς που μας αρέσουν τα παιχνίδια μεγάλου βεληνεκούς και φιλοδοξιών τι θα κάνουμε? Να το γυρίσουμε στο ψάρεμα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Sega δεν περιμενε το 2015 για να κατρακυλησει...

Τελευταια αναλαμπη (δυναμιτης βασικα που προειδεαζε για ενα φοβερο come back) της στο ΧΒΟΧ1 και καποια καλα arcades (πχ τα τελευταια OutRun) μετα ελαχιστες προσπαθειες αξιες λογου (πχ Vanguish,Bayonetta κτλ*)...

Δεν θα μπορουσε να γινει διαφορετικα οταν διελυσε τις καλυτερες προγραμματιστικες ομαδες της, οχι μονο πηγε multi αλλα εκανε παιχνιδια με τον Μαριο, ξεχασε τα franchise της, απομακρυνθηκε απο το core κοινο (βλεπε πχ τον χειρισμο του ζητηματος Shenmue).

Παντως και το gaming αλλαξε....ο κοσμος δεν στηριξε τις καλες προσπαθειες της*

Τεσπα...εχει βγαλει τοσα πραγματα η Sega που και αυριο να κλεισει θα εχουμε να παιζουμε εις τον αιωνα.
 
Nαι δεν ειναι ολα arcades και μακαρι να ηταν στην τελικη οσον αφορα την παρτη μου αλλα και αυτο το χαλι που λεγετε Mobile gaming μονο το μελον δεν ειναι και μονο gaming δεν ειναι.Οι εποχες εχουν αλαξει οι νεοτεροι εχουν αλλα γουστα και γενικοτερα οι ρυθμοι και οι καταστασεις της ζωης ειναι πολυ διαφορετικα σε σχεση με το παρελθον οποτε το mobile gaming εγω προσωπικα το κατανοω και δεν το κατακρινω γιατι και γω το κινητο που εχω ειναι προεκταση του χεριου μου και ασχολουμαι εστω και αυτο το λιγο με παιχνιδια σαυτο αλλα αυτο που με τρελενει και με γυρναει τα μυαλα ειναι τα και καλα free to play παιχνιδια που στην τελικη μια περιουσια μπορει να χρειαστη για να τα παιξεις σοβαρα και καθε αλλο παρα free ειναι.

Κλασικο παραδειγμα ειναι το plants vs zombies 2 Που ειναι το μοναδικο παιχνιδι που εχω στο iphone γιατι ημουνα και ειμαι μεγαλος fan του πρωτου παιχνιδιου και στα κινητα και στο pc κλπ.Ετσι λοιπον ενω το πρωτο ηταν και ειναι παιχνιδαρα το δευτερο ειναι για τα μπαζα γιατι πολυ απλα ο μονος του σκοπος ειναι να σε σπασει τα νευρα ωστε με τα ωραια σου λεφτα να αγορασεις coins,διαμαντια οποτε μετα θα μπορεις με αυτα να αγορασεις τροφη για τα φυτα η να χρεισιμοποιησης καποιες special δυναμεις που θα σε βοηθησουν μεσα στο παιχνιδι.Φυσικα και μπορεις να προχωρησεις το παιχνιδι χωρις να χρειαστη να ξοδεψεις ευρω αλλα το σπασιμο νευρων κλπ δεν μπορουμε να το γλυτωσουμε με τιποτα.Ας κοστιζε και 10 ευρω πχ αλλα να ηταν κανονικο και πληρες το παιχνιδι οπως ηταν το απολαστικο πρωτο plants vs zombies και οχι να φτιαξουν ενα παιχνιδι οπως το 2 μονο και μονο για την κονομο και να κοτσαρουν και οτι ειναι free.
 
Ναι αυτό είναι το πρόβλημα με τα free to play. Σίγουρα, έχεις την επιλογή να μην πληρώνεις αλλά το θέμα είναι ότι το παιχνίδι σχεδιάστηκε έτσι ώστε να πρέπει να πληρώνεις για να μην σου σπάει τα νευρά ή να μην πρέπει να κάνεις ατελείωτο grind όπως είναι το έκτρωμα με τον τίτλο Dungeon Keeper mobile.

Πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι η ισορροπία και η δυσκολία σε ένα παιχνίδι είναι πολύ βασικό πράγμα στο gameplay. Γι αυτό είναι καλύτερα να πληρώνεις εξαρχής ένα ποσό και το παιχνίδι να είναι σωστά σχεδιασμένο και ισορροπημένο παρά να σου ζητάει να πληρώνεις για exclusive items έτσι ώστε να το τελειώσεις πιο εύκολα/γρήγορα. Ετσι όχι μόνο γίνεται πιο σπαστικό/εκνευριστικό/βαρετό από όσο πρέπει για αυτούς που δεν πληρώνουν αλλά χάνει και την ουσία του άμα όντως πληρώνεις. Δεν έχει κανένα νόημα να τερματίζεις ένα game εύκολα μόνο και μόνο γιατί πλήρωσες.

Με λίγα λόγια και στις δύο περιπτώσεις η ισορροπία του παιχνιδιού είναι για τα μπάζα, άσε που ο καθένας θα έχει διαφορετική εμπειρία από το παιχνίδι ανάλογα τα χρήματα που ξόδεψε και δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποια "χρυσή τομή" όπως την σκέφτηκε ο developer.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Καλοί και χρυσοί οι indie developers αλλά δεν θα ήθελα όλοι να γίνουν έτσι. Προτιμώ η Sega, η Nintendo, η Valve, η Naughty Dog, η Blizzard, η Rockstar, η FROM κλπ να είναι "μεγάλοι" developers και όχι να απολύσουν όλον τον κόσμο για να γίνουν και αυτοί indie ώστε να φτιάχνουν μικρού βεληνεκούς και απαιτήσεων games. Από indie δεν θα δούμε ποτέ ούτε Last of US ούτε GTA5 ούτε Zelda, ούτε Dark Souls, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Και OK πες ότι η Sega έχει πεθάνει και δεν μπορεί αλλιώς. Τι θα γίνει όμως όταν όλο και περισσότεροι μεγάλοι develpopers κάνουν το ίδιο με το που θα δουν λίγο να πέφτουν τα κέρδη τους? Ηδη η Capcom φλερτάρει με το θέμα από ότι βλέπω. Οχι ότι με νοιάζουν τα games που βγάζει αλλά το θέμα είναι ότι όλο και περισσότεροι βλέπουν το mobile gaming σαν μονόδρομο ένα πράγμα. Ακόμα και στα forums ακούς όλους να λένε πως και η Nintendo εκεί πρέπει να καταλήξει αν θέλει να επιβιώσει.

Κι εμείς που μας αρέσουν τα παιχνίδια μεγάλου βεληνεκούς και φιλοδοξιών τι θα κάνουμε? Να το γυρίσουμε στο ψάρεμα?
Tα exclusives όπως τα Last of US/Zelda είναι κράχτες. Προφανώς δεν θα δεις κάτι ανάλογο πουθενά αλλού, τα παιχνίδια αυτά υπάρχουν για να πουλιέται το hardware. Καταλαβαίνω που το πας όμως και μπορώ να σου πω ότι σιγά-σιγά έρχονται οι τίτλοι που σου αρέσουν, μπορεί το τελευταίο GTA να μην υπάρχει σε mobile (εδώ δεν υπάρχει καν σε PC!) αλλά υπάρχουν τα προηγούμενα. Προφανώς είναι οικονομικό το θέμα, κοιτάνε πως θα έχουν μεγαλύτερα έσοδα. Το δικό μας παιχνίδι είναι το δικό τους παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

Τώρα για το τι θα κάνουμε εμείς οι gamers από δω και μπρος έχει σχέση με το τι games παίζουμε όπως λες κι εσύ. Αν ρωτήσεις τον Άλκη θα σου πει ότι δεν μπορεί να παίξει παιχνίδι σε pad μόνο σε Joystick!! Εγώ δεν αντέχω τα GTA, με τραβάει όμως το καινούριο. Δες το Hitman GO της Squire Enix, γιατί δεν σκέφτηκε κάτι ανάλογο και η Sega; To OceanHorn δεν είναι άσχημο και είμαστε στην αρχή, (δες το σε Air2). H HD έκδοση του Baldur's Gate είναι επίσης πολύ καλή.
 
Δηλαδή η Sega μετατρέπεται σε indie studio στο περιπου. Θέμα χρονου να δουμε κανένα flappy sonic που ο γνωστός ήρωας θα πηδάει πανω απο εμπόδια και θα μαζεύει δαχτυλίδια αν δε το έχουν βγάλει κιόλας και δε το ξέρω.
 
Kακό δεν είναι να βγάζουν παιχνίδια για κινητά ώστε να τραβήξουν νέο κοινό και να βγάλουν εξτρά, εύκολα και σίγουρα λεφτά. Το κακό είναι όταν έχεις ήδη ένα μεγάλο, δυνατό και σταθερό κοινό να σε στηρίζει στην console αγορά και να το πετάς στα σκουπίδια για μια αγορά-φούσκα όπως αυτή των smartphone games.
 
Για πολυ καιρο θεωρουσα την SOA για τα μπαζα λογω της τακτικης που ακολουθουνε. Η SOE για μενα ειναι πιο ισορροποιημενη αλλα μεχρι εκει, οσο για την SOJ δεν εχουνε θεμα εκει γιατι βγαζουνε φραγκα απο παντου..

Θα πηγαινανε καλυτερα αμα βγαζανε ποιο σωστους τιτλους και τιποτα καλα remasters!
 
Ειναι δεδομενο οτι η Sega θα παραμεινει στην αγορα σαν εκδοτης. Εχει κανει καλες κινησεις τελευταια, οπως με το alien isolation. Σαν developer την εχουμε ξεχασει εδω και καιρο. Αν ειναι να βρισκει καλα studios και να της φτιαχνουν παιχνιδια πρωτοτυπα η απο τα γνωστα της franchises δεν τρεχει και τιποτα. Εδω και η sony εκλεινε δικα της studio, μην ξεχναμε την psygnosis/studio liverpool. Οπως και να εχει ειναι κριμα να ξεγραψουμε την sega,οπως καποτε και την Atari. Αυτα εχει βεβαια η ζωη...Ελπιζω μοναχα να αξιωθω να δω μια συλλογη των virtua striker, τουλαχιστον να την δω να πεφτει περηφανη, αν και εδω που τα λεμε ολοκληρο shenmue πεταξε στα σκουπιδια, τα striker μας μαραναν.

Μιας και εχει ομως αυτον τον καταιδρωμενο sonic, μεταξυ ορισμενων επισης μεγαλων ονοματων που μετρανε ακομη σημερα, οπως τα yakuza, virtua fighter, δεν νομιζω οτι εχει ερθει ακομη η στιγμη της κατρακυλας. Μπορει να φυτοζωει για μερικους, αλλα εξακολουθει να υπαρχει και να διατηρει κοινο φανατικο σε ορισμενα απο τα παραπανω franchises. Tα mobile games κλπ, ειναι παντα καλη μπαζα για καθε μεγαλο software house, και δεν ειναι φρεσκο σαν φαινομενο. Η κατρακυλα του retail απο την αλλη τους πιανει ολους, αφου μας πρηξανε με το digital, το πανε απο δω και απο κει για να μας φερουν προ τετελεσμενων, να ξεχασουμε δηλαδη τα δισκακια σιγα-σιγα.
 
οπως ειπε και καποιος στην προηγουμενη σελιδα, αν ειναι να ξεπουληθει, ας γινει απο την nintendo, την μονη εταιρια δηλαδη που σεβεται τους παλιους gamers.

δεν θα με χαλουσε καθολου η επομενη κονσολα της ninty να διαφημιζει και τον sonic μαζι με τον μαριο και να πλασαρετε ως "κονσολα ποιοτικου gaming" οπου οι 2 εταιριες που ηταν εχθροι στο παρελθον ενωθηκαν για να την δημιουργισουν.
 
Βρε παιδιά, και στο παρελθόν δεν είχε γίνει ένας χαμός ότι η Nintendo ήταν στο τσακ να αγοράσει την Sega; Εγώ νόμιζα ότι έγινε αυτό και για αυτό σταμάτησε η Sega να βγάζει κονσόλες και όλοι οι τίτλοι της είναι στο Nintendo. Άρα τι έγινε τότε; Συγχωνεύτηκαν; Δεν το κατάλαβα ποτέ. Υπάρχει δηλαδή ακόμα η Sega μόνη της και δεν βγάζει κονσόλες παρα βγάζει τίτλους για άλλες κονσόλες; Πολύ παράξενο αυτό μου ακούγεται. Βέβαια με το τελευταίο γεγονός το βρίσκω κρίμα που έχει πάρει τόσο την κατηφόρα μιας και όπως είπε και άλλο μέλλος, τόσα ωραία παλιά παιχνίδια θα μπορούσε να βγάλει απο το αραχνιασμένο ντουλάπι της και να τα φέρει στον 21ο αιώνα και όμως αντί να το κάνει αυτό κάθετε και βγάζει κάποιες πατάτες 3D και προσπαθεί όπως πολοί να φτιάξει παιχνίδια που ασχολούνται ποιο πολύ στα γραφικά και στο μπλα μπλα παρά στο ίδιο το gaming experience που θέλει να έχει κάθε παίχτης και να πορώνετε και να παίζει ξανα και ξανά. Εγώ ακόμα και σήμερα παίζω Golden Axe, Sonic 1-3, Altered Beast, Streets of Rage, κλπ. Πολύ εγώ θα ήθελα να ανανέωνε το Streets of Rage είτε ένα make-over του παλιού ή ισως ένα 4ο sequel.
 
Πίσω
Μπλουζα