Οι σειρές που χάθηκαν...

Νομίζω πως δεν σώζεται ολόκληρη δυστυχώς...
Kαι εγώ αυτή την εντύπωση έχω, αλλά σίγουρα υπάρχουν 2-3 επεισόδια γιατί τα είχε αναρτήσει παλιότερα ο ίδιος στο προσωπικό του σαιτ. Όπως και να χει δεν ήταν και πολλά επεισόδια οπότε έχουμε ένα καλό δείγμα από αυτήν.
 
ακριβώς αλλά ΚΥΤ δεν υπάρχει στην Κρήτη οπότε έπρεπε να αρκεστώ στην "χαμηλότερη" τάση των 150. Ίσως φτιάξουν με το νέο υποβρύχιο καλώδιο έτσι μου είπε ο παλιός μου μάστορας που δουλεύει στον ΑΔΜΗΕ. Είσαι σίγουρη ότι είναι SF6 και όχι (πτωχού) ελαίου; πώς σκαρφάλωσε στον διακόπτη να φτάσει τον ρευματοφόρο αγωγό των 400, είναι τουλάχιστον στα 5 μέτρα. (και πίσω στο on topic): δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιοι κρετίνοι σβήσανε αυτά τα κοσμήματα για να γράψουν...αγώνες ποδοσφαίρου. όπως καταλαβαίνεται θα ήθελα πάρα πολύ να δω αυτή τη σειρά επιστημονικής φαντασίας.
Στα 400kV δεν χρειάζεται να πλησιάσεις. Από τα 4μέτρα δημιουργείται τόξο και σε πετάει μακριά!
Οι διακόπτες ελαίου είναι γιγάντιοι, για να χωράει το λάδι. Όσο για ΚΥΤ στην Κρήτη, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη... εκτός και αν διασυνδεθεί η Κρήτη με την Σαουδική Αραβία, χαχαχαχαχαχα... αυτή είναι η τελευταία "κουφή" είδηση που άκουσα να συζητιέται :banghead:
 
Στα 400kV δεν χρειάζεται να πλησιάσεις. Από τα 4μέτρα δημιουργείται τόξο και σε πετάει μακριά!
Οι διακόπτες ελαίου είναι γιγάντιοι, για να χωράει το λάδι. Όσο για ΚΥΤ στην Κρήτη, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη... εκτός και αν διασυνδεθεί η Κρήτη με την Σαουδική Αραβία, χαχαχαχαχαχα... αυτή είναι η τελευταία "κουφή" είδηση που άκουσα να συζητιέται :banghead:
αυτό δεν το ξέρα. ήδη η μέση τάση είναι πολύ επικίνδυνη. ούτε αυτό το ξερά για τους διακόπτες ελαίου. ήδη υπάρχει υποβρύχιο καλώδιο 150 kV που συνδέει την Πελοπόννησο με την Κρήτη και λειτουργεί κανονικά. Στα μέσα του '25 θα μπει σε κανονική εμπορική λειτουργία το υποβρύχιο καλώδιο που θα συνδέει την Κρήτη (Δαμάστα) με την Αττική (ΚΥΤ Κουμουνδούρου). Θα είναι +- 500 kV DC και έχει ποντιστεί το ίδιο το καλώδιο και τώρα φτιάχνουν τον σταθμό μετατροπής (από DC σε AC). Η δυνατότητα του είναι 800 MW. επειδή πρόκειται για τεράστια ισχύ αν το DC γίνει 150 kV θα είναι τεράστιο το ρεύμα (δεν είμαι σίγουρος όμως) οπότε ίσως γίνει 400 kV και ήδη περιμένουμε ότι αυτοί που θα περάσει η γραμμή κοντά τους "θα πιάσουν τον Θεό απ' τον μπόδα" που λέμε στην Κρήτη. Ήδη έγινε χαμός στην Δαμάστα για τον σταθμό μετατροπής και το υποβρύχιο καλώδιο περνάει πολύ κοντά απ' το σπίτι της θείας μου, κοντά στα Μέγαρα και έγινε χαμός με διαμαρτυρίες κλπ. (σύνδρομο Not in my back yard).
Και τώρα κάτι άσχετο συνέχεια έβλεπα εφιάλτες για το ρεύμα ότι κάτι παιδιά σε σταθμούς των τρένων πηδούσανε για να πιάσουνε την γραμμή επαφής... για πλάκα και τους χτυπούσε το ρεύμα, συμμαθητές μου πηδούσανε και πιάνανε γραμμές μέσης τάσης σε σημείο με πρόσβαση, ότι υπήρχε ήδη ταινία με θέμα τον.... ηλεκτρικό τρόμο (δηλ. όνειρο μέσα σε όνειρο) ότι περνούσαμε κάτω από γραμμές υπερυψηλής τάσης και τρέχαμε για να μην πέσει κεραυνός πάνω μας, μπαίναμε σε τούνελ, περνούσαμε με το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα κάτω από τέτοιες γραμμές. και όχι μόνο αυτό αλλά το ρεύμα είχε πάρει με κάποιο τρόπο νοημοσύνη... και μας κυνηγούσε. Μάλιστα μια από τις πιο τρομακτικές σκηνές του ονείρου ήταν ότι είχαν περάσει μια γραμμή υψηλής τάσης πολύ κοντά στην επιφάνεια ενός ποταμού και κάποιος ήθελε να περάσει και τον χτύπησε το ρεύμα. Επίσης τα κοντρόλ ενός υποσταθμού του Ηρακλείου ήταν σε ένα δεντρόσπιτο (;) και η γραμμή υψηλής τάσης ήταν κάτω από το δέντρο χωρίς προστασία! (πχ συρματόπλεγμα). το πιο κουφό είναι ότι αυτό το όνειρο έχει επαναληφθεί αρκετές φορές, επίσης κάποιος στην Αγγλία θέλει να κάνει σαμποτάζ σε κάποιον υποσταθμό και ανοίγει κάποιον διακόπτη και μετά γίνεται βραχυκύκλωμα με τρομακτικά μπουμ!
Ψήνεται κανείς να γυρίσουμε μια ταινία τρόμου με θέμα το ρεύμα; Πώς θα κάνουμε όμως τα ειδικά εφέ χωρίς να γίνουμε κάρβουνο;
 
^^^
Αυτη εδω ειδικα η σειρα θα ηθελα παρα πολυ να σωθει. Μυστηριο και αγωνια αλα Αγκαθα Κριστι!
 
Πίσω
Μπλουζα